Hajde dum baba,je mire !...Te mjafton te te them qe gjersa NE (shqiptaret) ne kohen e otomaneve banonim ne shtepi me qerpic dhe ne darke hanim kallamoq edhe ate mes mushkonjave, te themi ne Europe kishte univerzitete. ( He, tani thuaj qe ka pasur edhe ne Shqiperi akademi,ajo e Voskopojes ).... a eshte e mjaftueshme ,qe Shqiptaret /Arberit para arrdhjes se miqeve tuaj azijatik kishte ekspanzion dhe moren territor prej Malit te zi deri ne Athine ne kurriz te sllaveve dhe grekerve,ndersa nga arrdhja e "mysafireve te paftuar" territori shqiptar filloi te tkurret dhe na shenderroi ne nje popull bari malesh...para arrdhjes se turqeve toka ishte e shqiptareve ( me korrekt e pricereve shqiptar) dhe shitej lirshem,ndersa ne kohen e otomaneve u be toke eksluzive e sulltanit dhe i jipej atij qe tregohej mercenari me i zellshem,atij qe thonte shpejt Lai lahi allallallalla (tingellonte si Tralala

)...Otomanet si anakronik qe ishin na larguan nga perjetimet arsimore,politike te Europes ( si pjese natyrore qe jemi) si iluminizmin,rilindjen europiane,shtetin kombetare,kompromisin,kulturen e dijalogut etj.etj....Otomanet zoteri nuk i sollen gje shqiptarit,as qe ishim mire nder ta ,ajo nuk perfaqesonte asgje pos nje skeme piramide ( e din c`eshte skeme piramidale ) ~ pushto toka te huaja,regruto njerez qe te pushtosh toka tjera.Kur te vie mbarimi i kapacitetit pushtues perjeton shembje ( njejte si firmat piramidale mashtruese !).etj.etj.
Kur ju argumentoni (gjoja) per te mirat e P.O ndaj shqiptareve, i bie sikur ai shembulli i elefantit dhe miut qe qendronin mbi nje ure,ne pamundesi te krenohet miu me fuqine e tij thote: " e shihni si dridhet ura nga une...",apo kur breshka mburret prane shqiponjes : " eh ,une kam kaluar per "500 vite" 100 fije kashte,kam kaluar prej ketij druri te ai druri fqinj "...do thonte @nuha i musait " e kape ? "
Kesaj Ajtene Ardel qe na ke sjellur thuaj: Sus orospu (rrespi).
Hajt me te mira se nuk flitet me ju,postim vetem si kunderpeshe te shkrimeve dum-babiste !
Krijoni Kontakt