Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 60
    Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308
    hahaha
    ju neveriteni kur e ther kasavi
    Te me shikonit mua kur thera kafshe. lol

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    une vjet jam futur ne det te hapur me peshkaqenj... jam akoma ketu
    une u futa ne nje det ku kishte delfin, peshkaqen dhe orka si dhe kandlia deti dhe kallamar gjigand, midis te tjerave

ja ku jam

he he hee... Maska e halla mine
    Anėtarėsuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojė
    Postime
    1,466
    A eshte e drejte qe te hahen kafshet?
    Drejtesia eshte hiq me shume se opinion.
    Ciceroni: "Drejtesia eshte nje gjendje morale, qe pranohet e respektohet ne dobi te interesave te perbashket". Pra interesat jane ne pyetje. Ne mungese te kafsheve dhe produkteve tjera, njerezit do ta hajne njeri tjetrin.. dhe kete do ta shpallin si diēka te drejte, per interes te perbashket, per te mbijetuar ndonje dite me shume..
    Asnjė kompromis, kurr asnjėher.. deri n'apokalips!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet nė Bllog
    1
    Vetem derri eshte kafsha shtepiake qe rritet per mish....dhe mund te hahet vetem derri mashkull, kur te kete kaluar mundesite e ciftezimit,...per te gjitha kafshet e tjera une nuk jam dakord qe te hahen,...mishi i derrit eshte me i ushqyeshmi dhe me i parrezkshmi nga te gjithe
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e inez
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne fantazi.
    Postime
    1,779
    Nuk e di a ke degjuar per fenomenin e 'kanibalizmit' qe kane disa gjitare. Shkurtimisht: lidhet me faktin qe nena ne mungese te ushqimit, ha te voglin e saj. Kjo pasi nese nuk jeton nena, i vogli ska shans tmbijetoje. Po kjo a eshte e drejte?!
    Smund te gjykosh per drejtesi pasi kto jane ligjet e natyres. Nese prishet ky ekosistem ath bota e gjalle do shkoje drejt kaosit. Po sikur me vone te dali ndonje teori qe dhe bimet kane shpirt (dhe ato gje e gjalle jan ashtu si kafshet), me se do jetojme ne?

i/e regjistruar Maska e letaa
    Anėtarėsuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    e njejta pytje me ka lind ne mendje edhe mua, dhe kam heq dore nga mishi kohet e fundit, sedii por sa her qe shoh mish me kujtohet dhe nuk haj,
    Dita e harxhuar mė kot ėshtė ajo e kaluar pa qeshur.

Nuk mund te them eshte e drejte apo jo, por ajo qe dihet eshte se konsumimi i mishit, beri njeriun ky qe eshte. Kur njeriu prehistorik filloi te konsumonte mishin rregullisht, filloi te merrte proteinat dhe perberesit e tjere te nevojshem per nje rritje te trurit dhe zhvillim te tij duke e afruar nje hap te konsiderueshem drejt qenies qe eshte sot.
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga inez Lexo Postimin
    Nuk e di a ke degjuar per fenomenin e 'kanibalizmit' qe kane disa gjitare. Shkurtimisht: lidhet me faktin qe nena ne mungese te ushqimit, ha te voglin e saj. Kjo pasi nese nuk jeton nena, i vogli ska shans tmbijetoje. Po kjo a eshte e drejte?!
    Smund te gjykosh per drejtesi pasi kto jane ligjet e natyres. Nese prishet ky ekosistem ath bota e gjalle do shkoje drejt kaosit. Po sikur me vone te dali ndonje teori qe dhe bimet kane shpirt (dhe ato gje e gjalle jan ashtu si kafshet), me se do jetojme ne?
    Kafshet te mos hahen te gjalla dhe une jam dakort.
    Por te pjekura apo te zjera perse te mos hahen?
    Ketu po hane njerezit njeri tjetrin dhe ju keni merakun e lopeve.
    Mos valle Zoti i krijoi kafshet qe te hane mish njeriu? apo njeriun qe te haje mishin e kafsheve?
    Une mendoj qe mishi i kafsheve eshte shume i shijshem dhe eshte mekat te mos konsumohet.
    Sot psh ne familje hengrem kukurec. Nuk e merni dot me mend sa u kenaqem. Madje e shoqeruam me vere te kuqe. Konsumimi i rrushit dhe produkteve te tij eshte i drejte apo jo?...
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Mos valle Zoti i krijoi kafshet qe te hane mish njeriu? apo njeriun qe te haje mishin e kafsheve?
    Egersirat e hane njeriun dhe per kete besoj qe je i bindur. Por edhe njeriu nuk mund te thuhet qe u krijua qe te jetoje me mishin e kafsheve perderisa mund te jetoje edhe pa to

p.s

Ku e di ti se cili eshte vullneti i Zotit ? Apo kshu kot !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Egersirat e hane njeriun dhe per kete besoj qe je i bindur. Por edhe njeriu nuk mund te thuhet qe u krijua qe te jetoje me mishin e kafsheve perderisa mund te jetoje edhe pa to

p.s

Ku e di ti se cili eshte vullneti i Zotit ? Apo kshu kot !
    Sepse Zoti gjithshka ne Toke e krijoi ne sherbim te njeriut.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Sepse Zoti gjithshka ne Toke e krijoi ne sherbim te njeriut.
    Ama edhe krokodili ne lume edhe peshkaqeni ne det edhe luani ne shkretetire nuk ankohet po ti dale perpara nje njeri

Kush eshte ne sherbim te mbijetses ? dhe jo te njeriut

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •