Drejtesia eshte hiq me shume se opinion.A eshte e drejte qe te hahen kafshet?
Ciceroni: "Drejtesia eshte nje gjendje morale, qe pranohet e respektohet ne dobi te interesave te perbashket". Pra interesat jane ne pyetje. Ne mungese te kafsheve dhe produkteve tjera, njerezit do ta hajne njeri tjetrin.. dhe kete do ta shpallin si diēka te drejte, per interes te perbashket, per te mbijetuar ndonje dite me shume..
Asnjė kompromis, kurr asnjėher.. deri n'apokalips!
Vetem derri eshte kafsha shtepiake qe rritet per mish....dhe mund te hahet vetem derri mashkull, kur te kete kaluar mundesite e ciftezimit,...per te gjitha kafshet e tjera une nuk jam dakord qe te hahen,...mishi i derrit eshte me i ushqyeshmi dhe me i parrezkshmi nga te gjithe
Duaje te afermin tend si veten
Nuk e di a ke degjuar per fenomenin e 'kanibalizmit' qe kane disa gjitare. Shkurtimisht: lidhet me faktin qe nena ne mungese te ushqimit, ha te voglin e saj. Kjo pasi nese nuk jeton nena, i vogli ska shans tmbijetoje. Po kjo a eshte e drejte?!
Smund te gjykosh per drejtesi pasi kto jane ligjet e natyres. Nese prishet ky ekosistem ath bota e gjalle do shkoje drejt kaosit. Po sikur me vone te dali ndonje teori qe dhe bimet kane shpirt (dhe ato gje e gjalle jan ashtu si kafshet), me se do jetojme ne?
e njejta pytje me ka lind ne mendje edhe mua, dhe kam heq dore nga mishi kohet e fundit, sedii por sa her qe shoh mish me kujtohet dhe nuk haj,
Dita e harxhuar mė kot ėshtė ajo e kaluar pa qeshur.
Nuk mund te them eshte e drejte apo jo, por ajo qe dihet eshte se konsumimi i mishit, beri njeriun ky qe eshte. Kur njeriu prehistorik filloi te konsumonte mishin rregullisht, filloi te merrte proteinat dhe perberesit e tjere te nevojshem per nje rritje te trurit dhe zhvillim te tij duke e afruar nje hap te konsiderueshem drejt qenies qe eshte sot.
Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ēka mund tė jetė ajo e pendės
Kafshet te mos hahen te gjalla dhe une jam dakort.
Por te pjekura apo te zjera perse te mos hahen?
Ketu po hane njerezit njeri tjetrin dhe ju keni merakun e lopeve.
Mos valle Zoti i krijoi kafshet qe te hane mish njeriu? apo njeriun qe te haje mishin e kafsheve?
Une mendoj qe mishi i kafsheve eshte shume i shijshem dhe eshte mekat te mos konsumohet.
Sot psh ne familje hengrem kukurec. Nuk e merni dot me mend sa u kenaqem. Madje e shoqeruam me vere te kuqe. Konsumimi i rrushit dhe produkteve te tij eshte i drejte apo jo?...
Unė jam njeri i thjeshtė.
Kėnaqem me pak.
Mė mjafton mė e mira.
Krijoni Kontakt