Une jam vegjetarjan dhe nuk nisem nga ky fakt per kete teme por nga keqardhja qe kam per kafshet , shpendet , peshqit e cdo qenje tjeter qe mer fryme. U ndikova shume nga nje dokumentar qe pashe per miljona vica, dele dhe pula , miljona tonelata peshq qe thereshin cdo dite per te ushqyer nje bote me 7 miljard njerez.
Une jam kundra dhe ligjit te xhungles qe egersirat hajne barngrensit, jam kundra peshkut te madh qe ha te voglin.
Dua te them a ju pelqen kjo bote ku uria e nje krijese shuhet duke ngrene nje krijese tjeter ?
Se si me vjen kur shoh nje mem kafshe qe sheh te voglin e saje kur ja shqyejn egersirat ose kur ja therin njerzit
Ne njerzit nuk durojme dhe jemi gati te perleshemi me dike kur na godasin me pellembe femijen tone. Po sikur ta shihnim tek e ha apo e shqyen dikush !? TMERR TMERR TMERR !
Mire kafshet e egra qe natyra i krijoj te tilla dhe nuk ushqehen dot me barishte, po ne njerzit qe kemi 1001 te mira per te ngrene pse duhet ta bejme nje veprim kaq te ulet kafsherore. Sikur te kisha gje ne dore do ta beja cdo qenje te pangrenshme dhe te dashur me qenjet e tjera qe e rrethojne.
Faleminderit
Krijoni Kontakt