Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 60
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

A eshte e drejte qe te hahen kafshet

Une jam vegjetarjan dhe nuk nisem nga ky fakt per kete teme por nga keqardhja qe kam per kafshet , shpendet , peshqit e cdo qenje tjeter qe mer fryme. U ndikova shume nga nje dokumentar qe pashe per miljona vica, dele dhe pula , miljona tonelata peshq qe thereshin cdo dite per te ushqyer nje bote me 7 miljard njerez.

Une jam kundra dhe ligjit te xhungles qe egersirat hajne barngrensit, jam kundra peshkut te madh qe ha te voglin.

Dua te them a ju pelqen kjo bote ku uria e nje krijese shuhet duke ngrene nje krijese tjeter ?

Se si me vjen kur shoh nje mem kafshe qe sheh te voglin e saje kur ja shqyejn egersirat ose kur ja therin njerzit

Ne njerzit nuk durojme dhe jemi gati te perleshemi me dike kur na godasin me pellembe femijen tone. Po sikur ta shihnim tek e ha apo e shqyen dikush !? TMERR TMERR TMERR !

Mire kafshet e egra qe natyra i krijoj te tilla dhe nuk ushqehen dot me barishte, po ne njerzit qe kemi 1001 te mira per te ngrene pse duhet ta bejme nje veprim kaq te ulet kafsherore. Sikur te kisha gje ne dore do ta beja cdo qenje te pangrenshme dhe te dashur me qenjet e tjera qe e rrethojne.

Faleminderit

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Shume pyetje paske ti Aseroid. Mos e vri mendjen kaq shume. Po si hengre do te hane. Lufte per ekzistence.
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Shume pyetje paske ti Aseroid. Mos e vri mendjen kaq shume. Po si hengre do te hane. Lufte per ekzistence.
    haha per ate te vjen dhe me e shishme,kur e mendone qe ti-njeriu,eshte me i zoti ti hane ato...kafshet shpezet e gjallesat e detit
    Njerezit qe kafshojne doren e atij qe i ushqen,zakonisht lepijne kepucet e atyre qe i godasin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456
    Citim Postuar mė parė nga POKO Lexo Postimin
    haha per ate te vjen dhe me e shishme,kur e mendone qe ti-njeriu,eshte me i zoti ti hane ato...kafshet shpezet e gjallesat e detit
    Provo te futesh ne nje lum me krokodile apo ne nje det me peshkaqen ose ne nje livadh me luane

Pastaj hajde me thuaj se sa e shishme te vjen kur hahet nje krijese...larg qofte pastaj te shohesh femijen tend tek e shqyejn egersirat ashtu sic shohin barngrensit cdo dite se si shqyhen te vegjlit e tyre apo ato vete

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Mos e vri mendjen kaq shume. Po si hengre do te hane. Lufte per ekzistence.
    Kush do te haje ty nese nuk e han lopa apo delja apo pula dhe peshku etj

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Asteroid edhe mua me dhimbsen shume kur shoh ne documentare per kafshet kur me i forti ha me te dobtin apo kur hane te vegjlit ne sy te prinderve dhe ata skane cbejne,por ndoshta kafshet nuk e perjetojne si puna jone..lendimin e me te vegjelve.(biles edhe indinjohem kur keta i filmojne momentet e gjuetise dhe nuk e ndihmojne viktimen )

une mishin e ha ne fakt....por kur ka qene rasti qe eshte therur ne shtepi si kaposhi i viti te ri ndonje lepur apo qengj...edhe kam qare(sidomos per qengjin),por kur me ka ardhur ne pjate...cte te them e kam ngrene, mbase se kur shprehja keqardhje kam degjuar qe thone se per kete i ka krijuar Zoti.

pardie pashe nje doc per merimangat..dhe ishte nje lloj qe, merimanga femer hante mashkullin kur ai i shkonte afer per ta joshur per ciftim.Pastaj sa lindnin te vegjlit ajo nuk kujdesej fare per ta,biles edhe mund ti hante nese do ti kishte shume neper kembe.Po keshtu edhe per nje nėnė zhapik...pasi kujdesej per vezet deri sa te ēelnin largohej...sepse ajo vet e di qe duhet ta bej kete sepse nuk shmang dot ngrenien e te vegjelve te saj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Prudence : 14-11-2012 mė 05:59
    "Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    edhe une jam kunder ngrenjes se kafsheve..duhet te hame njerezit fillimisht..per kete propozoj te mbledhim parlamentin dhe te ngreme nje komision parlamentar per te hetuar babezine e njerezve ndaj kafsheve..kryetar te komisionit te veme edvin kafshen pasi ai doli publikisht ne foto me mikun e tij per te dhene mesazhin e kafshedashurise...

jam i bindur se edvin kafsha me tezen e mbrojtjes se kafsheve dhe sidomos me mbrojtjen e shokeve te tij krriqe ka me siguruar votat e mjaftueshme per tu bere kryeminister kafsha ne vitin 2013..atehere di kemi parajsen e kafsheve..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456
    Citim Postuar mė parė nga Prudence Lexo Postimin
    Asteroid edhe mua me dhimbsen shume kur shoh ne documentare per kafshet kur me i forti ha me te dobtin apo kur hane te vegjlit ne sy te prinderve dhe ata skane cbejne,por ndoshta kafshet nuk e perjetojne si puna jone..lendimin e me te vegjelve.(biles edhe indinjohem kur keta i filmojne momentet e gjuetise dhe nuk e ndihmojne viktimen )

une mishin e ha ne fakt....por kur ka qene rasti qe eshte therur ne shtepi si kaposhi i viti te ri ndonje lepur apo qengj...edhe kam qare(sidomos per qengjin),por kur me ka ardhur ne pjate...cte te them e kam ngrene, mbase se kur shprehja keqardhje kam degjuar qe thone se per kete i ka krijuar Zoti.

pardie pashe nje doc per merimangat..dhe ishte nje lloj qe, merimanga femer hante mashkullin kur ai i shkonte afer per ta joshur per ciftim.Pastaj sa lindnin te vegjlit ajo nuk kujdesej fare per ta,biles edhe mund ti hante nese do ti kishte shume neper kembe.Po keshtu edhe per nje nėnė zhapik...pasi kujdesej per vezet deri sa te ēelnin largohej...sepse ajo vet e di qe duhet ta bej kete sepse nuk shmang dot ngrenien e te vegjelve te saj.
    Miljona kafshe kane dhemshurin e njejte me ate te prindit njeri. Kam pare disa here ne youtube mace apo qen te shtypur aksidentalisht nga makinat dhe afer i qendronte nena ose miku i tije duke qare dhe nuk linte njeri ti afroheshin. Po ashtu dhe ne dokumentare nese e ke ven re kur sulmohen tufat e medha barngrense nga luaneshat dhe kan kapur ndonje te vogel, menjehere shkon prindi i tije per ta cliruar nga dhembet e egersirave edhe pse pa rezultat. Pra kjo tregon se ata e perjetojne dhimshem kete fatkeqsi.

Ne nje dokumentar tjeter kam pare kur nje tufe me buaj zune ne kurth nje tufe kelyshesh luani qe i ruante vetem nje luaneshe dhe keta per hakmarrje ( sipas komentatorit) i arriten ti vrisnin me thundra 5 nga 8 kelyshet e luaneshes. Vetem ta shihje luaneshen kur shkonte mbi kufomat e kelyshve te saj. I lepinte dhe i levizte me putren e saj per ti zgjuar. O Zot sa kam qare edhe pse eshte nje egersire ai moment me preku shume.

Nuk di c'te them por une jam totalisht kundra dhunes dhe marjes se jetes te nje qenje pamvarsisht nga motivacioni

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    me dhimbsen boll te them te drejten, por s'kam c'bej. nuk mendoj kur i ha.
    nuk shoh alternative tjeter pervec ngrenjes se mishit ngaqe perimet nuk me pelqejne.
    te pakten gjakun ne pjate mos ta shoh, se nuk ha pastaj.
    Vasudhaiva Kutumbakam

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    me dhimbsen boll te them te drejten, por s'kam c'bej. nuk mendoj kur i ha.
    nuk shoh alternative tjeter pervec ngrenjes se mishit ngaqe perimet nuk me pelqejne.
    te pakten gjakun ne pjate mos ta shoh, se nuk ha pastaj.
    e hake bencotto zotri

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •