Close
Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 265
    i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    I sugjeroj kristianeve mos te pergjigjen me ne kete teme.Kjo teme nuk ka nje subjekt ndaj te cilit mund te japin opinionin e tyre secila ane e te sqarohen punet, kjo ka degjeneruar ne nje kah - myslymanet qe sulmojne gjithe kohen besimin kristian, e nuk e bejne te marrin ndonje pergjigje, por per te vene ne pah idete e veta. I rikujtoj kristianeve, qe vete Zoti, kur e kapen dhe e hodhen ne gjyq, mbylli gojen dhe u pergjigj vetem kur Kaifa e pyeti nese ishte Mesia, kush kishte qene i interesuar do t'i kishte marre pyetjet me pare, kur Ai ishte i lire. Edhe ketu, kjo teme nuk ka kuptim, eshte nje pus pa fund, ku po dalin vetem mllefet e njeres pale ndaj tjetres. E ne kete rast, edhe une i sugjeroj myslymaneve, qe nese kane pyetje, t'i drejtohen Bibles se shenjte dhe veprave te shenjtoreve, po s'i pelqeu te zgjidhin paqartesite me veten e tyre e t'a kerkojne fajin tek vetja.

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Diella1 pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Gazo ...nese nuk e e ke kuptuar postimin tim ,... ceshtja ishte qe ti more reagimin e Torit si argument per te shpalosur karakterin e Torit ...dhe une me fjale te tjera te thashe qe reagimi nuk eshte argumenti baze ...por pasoja..
    Nuk mund te qaravitesh se te tjeret te fyejne, nderkohe qe ti sillesh me te njejten menyre me te tjeret!! Ky ishte thelbi i postimit tim, ndersa thelbin e atij tendit nuk e kuptova: A kishe gje per te thene perveē asaj "Jariga"..??!!
    A ka ndodhur ndonjehere qe une te kundershtoj tezat e tua, me te vetmen arsye se une nuk i kuptoj e, per kete arsye duhet te jene plehra??!!
    Kete ben Tori dhe shume islamike te tjere; kerkojne te te detyrojne pikepamjen e tyre madje edhe mbi teza te mbeshtetura mbi Biblen, pra, pikerisht mbi ate qe kerkojne "sqarime"!!
    Bani, ti e di sa i respektueshem qe jam me njerezit e mire, pamvaresisht perkatesise fetare, prandaj te lutem, mos ia lejo me vetes te me shtremberosh nofken!!
    Jarigas

4. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar jarigas pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Tori Lexo Postimin
    Mbas shume vitesh e paske kuptu qe muslimont jua bojn zap ? Nuk thojn kot me mire vone se kurre.
    Tori!!
    Siē i thashe Tonit me lart, eshte e kote qe te prese ndonje bisede frytdhenese me ju, por meqe ti qenke trim si puna e Gonit me shoke, jam ketu lala e sa here te doni, jua zbus une kurrizin!!
    Me thuaj vetem ku dhe kur te doni!!
    Jarigas

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar jarigas pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    I rikujtoj kristianeve, qe vete Zoti, kur e kapen dhe e hodhen ne gjyq, mbylli gojen dhe u pergjigj vetem kur Kaifa e pyeti nese ishte Mesia,
    e ke vendosur besimin ne nje zot qe nuk ekziston..
    ZOTI i vetem qe ekziston eshte Ai qe krijoi Jezusin dhe ty Diella,

si mund te bazohesh ne hipoteze te bazuar ne nje iluzion te paargumentuar dhe nuk kupton ate qe eshte me se e logjikshme per cdo njeri...

e zeme se...(edhe pse une kam arsye per te qene i sigurt 100%)
    ne rastin e te pasurit bote tjeter pas kesaj ,
    ne rastin e te pasurit dite gjykimi ..
    ne rastin e te pasurit ferr dhe parajse .......cila do te ishte baza me e sigurte?,...cili do te ishte besimi me i sigurte?.....cila do te ishte feja me e sigurte.?...hipoteza e bazuar ne 1)At ,2) bir dhe 3)shpirti te shejte?....apo fakti bindes i NJE KRIJUESI UNIVERSAL , GJITHPERFISHRES DHE RREGULLATOR I GJITHCKAJE?

cila do te ishte baza me e sigurte , nese me te vertete do te ringjallesh ne nje dite mbreselenese...dhe cfare do thuash...qe une keshtu e pata pershtypjen?/..apo qe une keshtu mendova se ishte?...e me c'argument?

vete shpirti yne n'a e thote qe ka vetem Nje Zot...pastaj disa i thone Jehovah , disa i thone Allah...keto jane thjesht gjuhe popujsh ..ndersa gjuha e shpirtit flet te verteten ...

si mund t'i ikesh nje fakti kaq te thjeshte dhe te kuptueshem qarte Diella1?

dhe nje pyetje te fundit ....Kush eshte Jezusi .. Zoti? .... apo i biri i Zotit?...__________prandaj t'a citova me te kuqe me lart..!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 12-11-2012 mė 15:09
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar bani pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    e ke vendosur besimin ne nje zot qe nuk ekziston..
    More ti qe sjellesh ketu her me nje emer dhe her me tjeter emer, mos u shit ketu kinse di dhe je dikushi me at "zotin" tend matematikor dhe i perralava te femijve pagano-arab, duke fye Zotin dhe besimin e krishter se ta kthejne njerezit ate qe meriton.

Te krishtert kan vendosur besimin - besojne nje ZOT te vertete dhe te gjalle - Atė qe krijoj Token e qiellin. Zoti i gjallė dhe JETE-dhėmes. Burim paqe dhe dashurie. ZOT i BESĖ-lidhjes. Nuk ka tjeter Zot pos ai i Bibles, 'zota" te rrejshem dhe cuba e vrastar si puna e atij far cubit allah qe vret e gjakatos njerez ka mjaft, vertete mjaft, aq shume ka sa i ka verbue njerezit duke mohue Zotin e LAVDISĖ, por eshte nje ZOT - ZOT i gjithesise, Ati, i Biri dhe Shpirti i Shenjt. AMEN
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 12-11-2012 mė 18:35
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar toni77_toni pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin

Edhe nje pyetje kam, se dua te mesoj nga ju rreth kristianizmit dhe perjetesise:

Cila doktrine ka te drejte dhe do te shijoj parajsen, ajo orthodokse apo ajo katolike?
    Nuk ke faj se e ben kete pyetje pasi qe Muhamedi nuk kishte asnje ide te perjetsise!

Ja se cka deklarohet ai qe beson Islami qe ishte nje profet!
    "…Pėr Allah-un, megjithėse jam Apostulli i Allah-ut, unė nuk e di se ēfarė do tė bėjė Allah-u me mua…"

Atėher si mos te bej pyetje ky njeri pasi nuk e di as profeti i tij e lere ma ky i shkretė, veq te ndalemi dhe tė bėjmė kėtė pytje; po si shpjegohet qė profeti mė i madh, “vula e profetėve” tė mos e dijė se ēfarė do bėjė Allahu me tė?

ndersa lidhur me pyetjen - pergjigjen e jep Jezusi i cili erdhi ne bote dhe Ai deklarohet se:
    ''Unė jam ringjallja dhe jeta; ai qė beson nė mua, edhe sikur tė duhej tė vdesė do tė jetojė".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 12-11-2012 mė 22:28
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

12. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar toni77_toni pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Tori!!
    Siē i thashe Tonit me lart, eshte e kote qe te prese ndonje bisede frytdhenese me ju, por meqe ti qenke trim si puna e Gonit me shoke, jam ketu lala e sa here te doni, jua zbus une kurrizin!!
    Me thuaj vetem ku dhe kur te doni!!
    Prap e paske pertypur emrin tim ti? Eh mbresa, cfare eshte mbresa lol.. Ne po bejme biseda frytedhenese o Jari, ne deshirojme te kuptojme me shume rreth krishterimit, trinise se shenjte dhe ne duam te na shpjegoni ato gjera qe per ne duken kontradikta, te pallogjikshmet qe ju i keni ne Bibel!! Si qe ajo fjala e urte ne lidhje me rrushin Jari? A nuk e sheh qe kjo teme eshte pikerisht ajo qe ti duhet t na e zbusesh kurrizin?! Perse nuk po e ben atehere? Je i lire kur te duash ti ta besh kete... por nqs je i afte kuptohet

14. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Gon! pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nuk ke faj se e ben kete pyetje pasi qe Muhamedi nuk kishte asnje ide te perjetsise!

Ja se cka deklarohet ai qe beson Islami qe ishte nje profet!
    "…Pėr Allah-un, megjithėse jam Apostulli i Allah-ut, unė nuk e di se ēfarė do tė bėjė Allah-u me mua…"

Atėher si mos te bej pyetje ky njeri pasi nuk e di as profeti i tij e lere ma ky i shkretė, veq te ndalemi dhe tė bėjmė kėtė pytje; po si shpjegohet qė profeti mė i madh, “vula e profetėve” tė mos e dijė se ēfarė do bėjė Allahu me tė?

ndersa lidhur me pyetjen - pergjigjen e jep Jezusi i cili erdhi ne bote dhe Ai deklarohet se:
    ''Unė jam ringjallja dhe jeta; ai qė beson nė mua, edhe sikur tė duhej tė vdesė do tė jetojė".
    Po pra, sepse ne Islam vetem Perendia e di sigurte se cfare do te behet me saktesisht me cdo njeri, ndersa profetet nuk e kane ditur kete, sepse kane qene njerez. Kurse ju keni shpallur Jezusin si Zot dhe thoni qe ai ua ka pastruar mekatet te gjithe te krishtereve, kush i beson atij do te kete jeten e perjetshme. Dhe ky eshte mekati me i madh qe ju beni 'mendoj', sepse keni lene anash Perendine e vertete dhe keni shpallur Jezusin si Perendi, mashtrim vetevetes i keni bere, sepse gjerat duken sheshit qe ju keni kontradikta te thella dhe te pashpjeguara, as vete nuk jeni ne gjendje t'i shpjegoni, por vetem duhet t'in besoni. Kjo behet per shkak te kokefortesise, vazhdoni ende te qendroni pas genjeshtres dhe e mbroni ate. Une do te isha i shkret vetem atehere kur te heq dore nga VETEM PERENDIA dhe t'i shpall shok Atij!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 13-11-2012 mė 04:29

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Prap e paske pertypur emrin tim ti? Eh mbresa, cfare eshte mbresa lol.. Ne po bejme biseda frytedhenese o Jari, ne deshirojme te kuptojme me shume rreth krishterimit, trinise se shenjte dhe ne duam te na shpjegoni ato gjera qe per ne duken kontradikta, te pallogjikshmet qe ju i keni ne Bibel!! Si qe ajo fjala e urte ne lidhje me rrushin Jari? A nuk e sheh qe kjo teme eshte pikerisht ajo qe ti duhet t na e zbusesh kurrizin?! Perse nuk po e ben atehere? Je i lire kur te duash ti ta besh kete... por nqs je i afte kuptohet
    Emrin tend e "pertypa" sepse je nga ata qe rrahin gjoksin si gjela jevgu e pastaj ua mbath kembeve me bisht nder shale!!!
    Ku i ke frytet e kesaj bisede, apo me mire , orvatjeje per te hedhur poshte teza qe s'te perkasin e qe s'don t'i kuptosh??!!
    Toni ju ka dhene pergjigje shume te qarta dhe te perbledhura, me citime nga Bibla dhe me sqarime llogjike te pikepamjes se krishtere, siē i takon nje te krishteri te kanonizuar!!
    Per lopet, eshte ketu bariu dhe quhet Jarigas!!
    Jarigas

17. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar jarigas pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e sokrati
    Anėtarėsuar
    02-03-2007
    Postime
    8
    Une per mendimin tim them: qe te dyja jane Libra te Shenjta dhe duhet respektu.
    Eshte te vete individi te vendos se cilen e beson.Nuk ka asgje te keqe ne asnjenen ne ato,Zoti eshte Ai qe gjykon se kush ka te drejte jo njeriu.

19. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar sokrati pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •