Close
Faqja 21 prej 27 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 265
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Sansoni kryen mardhėnie SEKSUALE me njė PROSTITUTĖ nė Gaza:

“Pastaj Sansoni shkoi nė Gaza dhe aty pa njė prostitutė,dhe hyri tek ajo.”GJYQTARĖT 16:1

(k)Ruthi BASHKĖJETON me Boazin nė njė lėmė:

“Ruthi kalon natėn nė LĖMIN e Boazit.”RUTHIT 3:4-15

(l)Davidi FLEN me njė vajzė tė re,tė VIRGJĖR:

“…njė vajzė e virgjėr qė ta ndihmojė atė,tė kujdese pėr tė e tė flerė mbi gjirin e tij;kėshtu mbreti,zotėria jonė,do tė mund tė ngopet.”1MBRETĖRVE 1:2

Na keto historira lexoni ju.
    Ahmet Deedat u thote te krishtereve ne debat qe ne arfiken e jugut 8% e tyre kryejne incest dhe arsyeja dihet.
    Po de bash keto i keni pervehtsue e vu ne kuranin tuej, kurse neve kemi Krishtin dhe beslilljen e re dhe kjo na mjafton me qene te lumtur dhe pa frige per dadhim nga ju qe keni tmerret me te frigshme ne kuranin tuej. Rrfen nje e konvertuer ne krishterim dhe thot : nga kurani kurr nuk mesova tjeter vetem frig dhe tmerre, kurse ne bibel mesoj per pagjen e jeten e perjetshme

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    Po de bash keto i keni pervehtsue e vu ne kuranin tuej, kurse neve kemi Krishtin dhe beslilljen e re dhe kjo na mjafton me qene te lumtur dhe pa frige per dadhim nga ju qe keni tmerret me te frigshme ne kuranin tuej. Rrfen nje e konvertuer ne krishterim dhe thot : nga kurani kurr nuk mesova tjeter vetem frig dhe tmerre, kurse ne bibel mesoj per pagjen e jeten e perjetshme
    Edhe pse duken disa qe i kan kopjue, por prap se prap, nese lexon me kujdes, e kupton se ku dhe si eshte funizue kurani. lexoje kete shkrim - eshte punim i imi nga nje debat me temen "Bibla dhe Kurani" - ketu e kupton shume mire, eshte mjaft interesant!

Ē’ka rreth ngjashmerisė sė Bibles dhe Kuranit?

Shumė herė, nė vende, grupe dhe takime tė ndryshme kemi degjuar duke thėnė se; Bibla dhe Kurani kan ngjashmeri nė mes veti!

Vėrtetė, nėse lexohet Kurani nga njė njeri qė nuk e njef mirė Biblen, sigurisht ka shumė mundėsi hutimesh, mirpor, pėr tė krishterėt qe njohin mire Biblen, kur marrin tė lexojnė Kuranin pėr historitė biblike, kuptojnė se ka pak ngjashmėri (nė emra apo vende) por rrezullton krejtė e kunderta.

Nuk ėshtė e vertetė fare se kan ngjashmeri shkrimet kuranore me ato biblike. Nė kėt artikull dua tė argumentoj se historitė kuranore pėrfshijnė shtrembėrime, amendamente, dhe disa shtime tė ēuditshme tė historive tė njohura qė ne dimė dhe kemi mėsuar nė Bibel. Per ato qe I them nė kėtė artikull, secili mund tė lexoj me kujdes dhe tė mėsoj mbi kėtė realitet.

Dikush mund edhe tė pytė se nga erdhėn pra kėto histori, nėse s’kanė ardhur nga shkrimet e mėhershme?

Mirpor, sot, pėr fat tė mirė ne kemi literaturė tė shumtė tė apokrife tė hebrenjėve (pjesė tė shumta nga Talmudi), datuar qė nga shekulli i dytė, PAS K., me tė cilat mund t’i krahasojmė shumė prej kėtyre historive. Nėse lexojmė me kujdes ne gjejmė ngjashmėri tė ēuditshme midis fabulave dhe tregimeve tė njerėzve, dhe historive qė rinumėrohen nė Kuran. (shiko materialet e Talmudit tė marra nga Feinburg 1993:1162-1163).

Nė vijim mund tė lexojmė se si njė numėr i I madh I traditave tė hebrenjėve u pranuan pa qėllim nga redaktuesit e mėvonshėm, dhe u bėnė pjesė nė shkrimet e shenjta tė islamit nga shekulli i tetė deri nė shekullin e nėntė, ata e shtuan kėtė pjesė tė literaturės materialeve tė Kuranit.
    Kėto ligje dhe tradita hebrenje ishin krijuar pėr t’ju pėrshtatur ligjeve tė Moisiut (Torah) me ndryshimin e kohėve. Ato gjithashtu pėrfshinin interpretimet dhe diskutimet e ligjeve (tė Halakhah dhe Haggadah etj.) shumė hebrenjėve nuk i konsiderojnė shkrimet e Talmudit autoritare, por ata i lexojnė ato pa pasur interes pėr dritėn qė ato shkaktojnė pėr kohėt nė tė cilėn u shkruan.

Njė krahasim - Shembulli Abeli dhe Kaini.

Shkrimet islamike:

Kurani-sura 5:31

“Atėherė Allahu dėrgoi njė korb, i cili gėrmoi tokėn pėr t’i treguar atij sesi tė fshihte trupin e vėllait tė tij. ‘I mjeri unė!’ tha ai; ‘nuk isha as nė gjendje si ky korb, qė tė fshihja trupin e vėllait tim? Atėherė ai u mbush plot me dėshpėrim.”

Krahaso shkrimet islamike; Kurani-sura 5:31 me Shkrimet-traditat hebrenje jasht biblike

Lexo me kujdes:
    Targumi i Jonatanit-ben-Uziah

“Adami dhe Eva ishin ulur ishin ulur pranė kufomės, duke vajtuar pa ditur se ēfarė tė bėnin, sepse ata nuk kishin njohuri rreth varrosjes. Njė korb erdhi aty, mori trupin e vdekur tė shokut tė tij, dhe duke gėrmuar nė tokė, e varrosi para syve tė tyre. Adami tha, ‘’le tė ndjekim shembullin e korbit’’, ‘ kėshtu mori trupin e Abelit dhe e varrosi.”

Siq lexuam pra, nėse krahasojmė kėto dy shkrime kuptojmė se; tė dyja historitė janė nė mėnyrė misterioze tė ngjashme. Ne mund tė pėrmbledhim qė ishte prej kėsaj qė Muhamedi, ose ndonjė pėrpilues tjetėr mori kėtė histori. Prej kėsaj gjejmė qė njė pėrrallė hebreje, njė legjendė, njė mit ėshtė e pėrsėritur si njė fakt historik nė Kuran.

Kjo histori qe gjendet nė sura 5;30-32, fillon pothuajse ashtu siē ėshtė pėrmendur nė Bibėl me Kainin qė vret vėllanė e tij Abelin (megjithėse Kurani nuk permden me emra). Qysh nė ajetin 31, pasi Kaini e therr Abelin, historia ndryshon dhe nuk vazhdon mė sipas Biblės. Nga mund tė ketė ardhur ky tregim i Kuranit? Ėshtė ky njė shėnim historik qė ka qenė i panjohur pėr shkruesit e Biblės?

Nė tė vėrtetė, burimi pėr kėtė pjesė u skicua shumė kohė pasi Besėlidhja e Vjetėr u kanonizua, dhe pasi Besėlidhja e Re u shkrua. Nė fakt ka tri burime prej tė cilave ky tregim mund tė jetė marrė:

Targumi i Jonathan-ben-Uzziah;
    Targumi i Jeruzalemit, dhe;
    libri i quajtur Pirke-Rabbi Eleazar (Shrrosh 1988:144).

Tė tre kėto dokumente janė shkrime hebreje nga Talmudi, tė cilat ishin tradita gojore midis viteve 150-299 PAS K. Kėto histori janė komente mbi ligjet e Biblės, dhe dihen qė nuk pėrmbajnė asgjė mė shumė se sa legjenda dhe pėrralla hebrenjsh. Ndėrsa lexojmė kėtė histori tė veēantė nga Kurani ne gjejmė njė krahasim paralel tė qėlluar me tri burime talmudike, kuptojmė se kėto u bėnė pjesė nė shkrimet e shenjta tė islamit!

Nė vijim mund tė lexojmė mbi; Shembulli Abrahami:

Shkrimet islamike:

El Enbija Suretu 21; 51-71
    Ne i dhamė Ibrahimit herėt tė mbarėn, sepse Ne kemi njohur mirė atė (ia dhamė tė mbarėn se e meritoi). Kur ai babai dhe popullit tė vet u: “ē’janė kėto statuja qė i adhuroni?” Ata thanė: “I gjetėm tė parėt tanė, qė po i adhuronin”.
    Ai u tha: “Edhe tė parėt tuaj e edhe ju qartė ishit tė humbur!”
    Ata thanė: “Me gjithė mend e ke apo mos po tallesh!”
    Atėherė ai tha: “Jo, por Zoti juaj ėshtė Zoti i qiejve e i tokės, ėshtėai qė i krijoi ato, ndėrsa unė jam dėshmues pėr kėtė!”
    Pasha All-llahun, posa tė largoheni ju, unė kam pėr t’ia bėrė atė qė duhet statujave tuaja! Dhe i bėri ato copė-copė, pėrveē njė mė tė madhes qė e kishin ata mė shpresė se atij do t’i drejtohen (pėr tė kuptuar se kush i theu). (Kur u kthyen ii panė) Ata thanė: “Kush e bėri kėtė me zotat tanė? Ai na qenka kriminel!” (pastaj) hanė: “Kemi dėgjuar pėr njė djalosh qė i pėrqeshte ato, tė cilit i thonin Ibrahim”. Ata thanė: “Silleni atė kėtu nė sy tė njerėzve qė ta shohin (e ta dėnijmė)”.
    I thanė: “A e bėre ti kėtė me zotat tanė, o Ibrahim?”
    Ai tha: “Jo, por atė, e bėri i madhi i tytre, ju pyetni ata nėse janė qė flasin?”
    Ata u ndalėn e u menduan me veten, e dikush tha: “Vėrtet, ju jeni ata tė gabuarit (pse adhuroi gjėra tė kėto)”.
    Mirėpo, pastaj e shoshitėn kėtė gjė nė kokat e tyre (u kthyen nga bindja nė koėfortėsi) dhe thanė: “Po ti e ke ditur se kėta nuk flasin!”
    Ai tha: “A po adhuroni pra nė vend tė All-llahut asish qė nuk u sjellin kurrfarė dobie as dėmi?” Medet pėr ju dhe pėr ata qė i adhuroni, pos All-llahut, po a nuk po kuptoni?” Atėherė ata thanė: “Digjeni atė (Ibrahimin) dhe ndihmoni zotat tuaj, nėse doni t’u ndihmoni!” Po Ne i thamė: “O zjarr, bėhu i ftohtė dhe shpėtim pėr Ibrahimin!” Ata deshėn t’i bėjnė atij (Ibrahimit) kurth, po Ne ata i bėmė mė tė dėshtuarit.
    E Ne shpėtuam atė e edhe Lutin nė atė tokėn qė e kemi bekuar pėr njerėz.

Shkrimet e krishtera:
    Tareu mori tė birin, Abramin, dhe Lotin, birin e Aranit, tė birit tė vet edhe Sarajėn, renė e vet, gruan e Abramit, tė birit tė vet dhe i nxori nga Uri i Kaldenjve pėr tė shkuar nė dheun e Kanaanit. Arritėn nė Harran dhe aty ngulėn. (Zan 11; 31)

I tha edhe: “Unė jam Zoti qė tė nxora nga Uri i Kaldesė pėr ta dhėnė kėtė tokė pronė”. (Zan 15; 7)

Siē lexua, pra nė surėn 21:51-71, ne gjejmė historinė e Abrahamit. Sipas Kuranit Abrahami konfrontohet me njerėzit e tij dhe atin e tij pėrshkak tė shumė idhujve tė cilėt ata i adhuronin. Pas njė argumentimi midis Abrahamit dhe njerėzve, ata largohen dhe Abrahami i thyen idhujt e vegjėl, duke i lėnė ata mė tė mėdhenjtė tė paprekur. Kur njerėzit shikojnė kėtė ata e thėrrasin Abrahamin dhe e pyesin nėse ai ėshtė pėrgjegjės pėr kėtė, i cili pėrgjigjet qė ishin idhujt e mėdhenj qė e bėnė shkatėrrimin. Ai i sfidon ata tė pyesin idhujt e mėdhenj pėr ta gjetur, pėr tė cilėt ata pėrgjigjen: “Ti e di shumė mirė qė kėta (idhujt) nuk flasin!”(ajeti 65). Ai i jep njė kundėrpėrgjigje tallėse, dhe ata e hedhin atė nė zjarr. Por nė ajetin 69 Allahu e urdhėron zjarrin qė tė jetė i freskėt, duke e bėrė tė sigurtė pėr Abrahamin, dhe ai mrekullisht del jashtė i paprekur.

Nuk ka ngjashmeri pėr kėtė histori nė Biblėn tonė. Gjendet njė ngjajshmeri, sidoqoftė, nė librin e tregimeve hebreje tė shekullit tė dytė tė quajtur Midrash Rabbah. Nė kėtė pjesė Abrahami i thyen tė gjithė idhujt pėrveē mė tė madhit. Ati i tij dhe tė tjerėt e sfidojnė atė pėr kėtė, dhe me njė lėvizje qesharake nga pjesėt kuranore Abrahami pėrgjigjet qė ai i kishte dhėnė idhullit tė madh njė ka pėr idhujt e vegjėl qė ta hanin, por sepse idhujt e vegjėl shkuan pėrpara dhe e hėngrėn, duke mos treguar respekt, idhulli i madh i shembi ata mė tė vegjlit. I tėrbuar i ati nuk i besoi raportit tė Abrahamit, dhe kėshtu e coi atė tek njė njeri i quajtur Nimrod, i cili e hodhi atė nė zjarr. Por Perėndia e bėri zjarrin tė freskėt dhe ai eci jashtė tij i paprekur.

Ngjashmėria midis kėtyre dy historive ėshtė e pagabueshme. Njė tregim hebre i shekullit tė dytė, njė folklor, dhe njė legjendė, dhe njė mit ėshtė e pėrsėritur nė “Kuranin e shenjtė.” Ėshtė pothuajse e dukshme qė sajuesit e kėtij raporti kanė dėgjuar fragmente tė rrėfimeve biblike duke i vizituar hebrenjėt dhe duke supozuar qė ato vinin nga i njėjti burim dhe paqėllim shkruan folklorin hebre nė Kuran.

Besimi islam:
    Disa myslimanė pretendojnė qė kėto legjenda, dhe jo raportet biblike, janė nė tė vėrtetė Fjala e vėrtetė e Zotit. Ata mbėshtesin qė hebrenjėt e fshinė atė qė tė mos pėrputhej me raportin e Kuranit tė mėvonshėm.

Unė sot; pa u pėrpjekur qė tė shpjegojnė se si hebrenjėt do tė kishin ditur qė tė fshijnė kėtė histori tė veēantė, pėrderisa Kurani do tė shfaqej vetėm nė shekujt e mėvonshėm, ne patjetėr duhet tė pyesim se nga erdhi ky folklor?

Bibla vetė na e jep pėrgjigjen; tek Zanafilla 15;7, Zoti i tregon Abrahamit qė ishte Ai i cili e nxorri atė nga Uri i Kaldeasve. Ur ėshtė njė vend gjithashtu i pėrmendur tek Zanafilla 11;31. Ne kemi evidencėn qė njė shkrimtar izraelit i quajtur Jonathan Ben Uziel e keqmori fjalėn hebreje “Ur”; pėr hebrenjtė kjo fjalė do tė thotė ‘’zjarr.” Kėshtu qė nė komentet e tij pėr kėtė varg ai shkruan: ““Unė jam Zoti qė tė nxora nga Uri i Kaldesė pėr ta dhėnė kėtė tokė pronė”.Si rrjedhojė, pėrshkak tė keqkuptimit dhe keqleximit tė vargut biblik, njė tregim u bė popullor nė atė kohė, e cila shpallte qė Zoti e kishte nxjerrė Abrahamin jashtė zjarrit. Me kėtė informacion nė dorė ne mundemi tė dallojmė se nga tregimi hebre ka rrjedhė; nga keqkuptimi i njė fjale tė vargut biblik prej njė shkruesi tė gabuar.

Por sidoqoftė ėshtė e vertetė se ky shkrim i gabuar gjeti rrugėn e tij nė Kuran. Ėshtė e dukshme nga kėto shembuj qė shkruesi i Kuranit thjesht pėrsėriti atė ēfarė ai kishte dėgjuar, dhe duke mos qenė nė gjendje tė dallonte atė ēfarė kishte dėgjuar dhe atė ēfarė ėshtė e vėrtetė nė Bibėl, ai thjesht i prezantoi ato hap pas hapi nė Kuran. Kėshtu qe Bibla dhe Kurani nuk kan ngjashmeri nė mes veti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 10-11-2012 mė 18:46
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

3. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar toni77_toni pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    O Shabe, po qekur qemkam bere "Jariga" une, mer lale?!
    E qė the ti, qė s'the gjė hiē, ēfare na the ndonje gje te re ketu??!!
    Gazo ...nese nuk e e ke kuptuar postimin tim ,... ceshtja ishte qe ti more reagimin e Torit si argument per te shpalosur karakterin e Torit ...dhe une me fjale te tjera te thashe qe reagimi nuk eshte argumenti baze ...por pasoja..
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar bani pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Polemika ne mes myslimaneve dhe te krishtereve 'Bibla apo Kurani'

Qe te mos hapen shume tema dhe mendimet e anetareve t'i marre era pastaj, e te felliqet komplet nenforumi 'toleranca fetare' me tema te shumta dhe pa arritur nje perfundim te mirefillt, e pashe te udhes qe te hap nje teme te ketij lloji "polemika ne mes myslimaneve dhe te krishtereve 'Bibla apo Kurani". Ketu mund te zhvilloni debate dhe diskutime te krishter dhe mysliman rreth ketyre dy rreligjioneve, keni mundesine te beni krahasimin e ketyre dy librave Bibel dhe Kuran, Krishterim dhe Islam. Se cila eshte me e drejte dhe qe i sherben me shume njeriut do shohim rezultatet ne vazhdim...

Paqe dhe rrespekt per te gjithe
    Rekomandoj se njerezit kane obligime me serioze se sa te diskutojne me myslot.
    Paqe per njerezit!
    Paqe!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Gon, je arrogant ne debatee, kete e ben me qellime jo parimore. Une e dhash shkrimin si shpjegojne shkrimet nga burimet Islame dhe ato te Krishtera lidhur me perjetesine, dmth jeten e perjetshme, ashtu kam dhene disa shkrime, por asnjeher, bash asnjeher nuk je pergjigje, keshtu qe kujdes sepse nuk po kalojne keto sjellje tua pa u percjelle, nuk eshte kercnim por eshte keshille sepse pos qe po ofendon besimin e tjetrit, edhe po provokon dhe nuk pergjigjesh, keshtu qe ky forum nuk ka per qellim te avancoj arrogantet, por ky forum ka per qellim mundesine e debateve te anetarve, e ti nuk po ben debat por po sillesh ketu si furdull pa thene asgje dhe po fyen dhe provokon te tjeret.
    Uuuu sa interesaaant..!! ?Une paskam fyer te tjereet, wouuuu... une nuk paskam dhene asnje pergjigjeee, me demek qenkam edhe arrogant madjeee, une nuk paskam bere debateee... bo booo shume interesant!! Asgje mire spaska shkuar me mua!! C'eshte kjo fjale "si furdull"?! Nga kush po percillem une? Ti me tregon mua se si behen debatet?!! Fatmiresisht une copy paste nuk e kam shume zakon te bej, por ate qe shkruaj e nxjerr nga vetja dhe me forca te mija perballem me dike, ky pra eshte debat, e jo si ti dhe disa te tjere qe pa copy-paste nuk dini te shprehni dy fjale ketu. Vec tjerash kjo percjellja ime nuk eshte keshille 'z.' Toni, por eshte nje paralajmrim per perjashtim, sepse ne se nuk u shkoj per shtati percjellsve te mi, mundem edhe te perjashtohem apo jo?! Sa e sa pyetje t'i kam bere une o Toni dhe nuk kam marur pergjigjet e duhura, por ato pak pyetje qe ti me ke bere, une mendoj se u kam dhene pergjigje te gjithave, paqka ti nuk i ke lexuar, ose i ke lexuar, por nuk i ke kuptuar se shkrimi i gjate ty ta lodh trurin dhe ti nuk ke kapacitet per te lexuar dhe kuptuar shkrime te gjata..! Tani do t'i sjell edhe njehere ketu ato pyetjet e tua dhe pergjigjet e mia qe ti rilexosh me mire:

Ē’ka rreth Parajses sipas Islamit dhe Krishterimit?
    Parajsa per myslimanet eshte edhe shpirterore edhe fizike. Ato cka gjinden ne kete planete, njeriu mund t'i lakmoj, por nuk ia del dot t'i arrij, dhe disa nga ato i ka te ndaluara. Prandaj Kurani pershkruan 50-50 fizik-shpirtror, edhe shperblimi dhe denimi jane 50-50 po te shikosh me vemendje, dmth. Perendia aq sa eshte ndeshkues, aq eshte edhe shperblyes.

Per myslimanet, ne diten e gjykimit gjykon vetem Perendia dhe nuk do te kete ndermjetsues...

Po per krishteret kush gjykon, dhe a ka ndermjetsues...?!
    "gabohen" pra pasi qe ata kan qene mysliman - ani pse ende nuk ishte islami ne bote...!
    Je shume mbrapa 'miku im'
    Ti po flet kot se kot - ndersa pergjigje nuk po jep!!

Pergjigju ne ket pyetje - Toka apo Qielli kush u krijua e para?

Une nuk kam faj qe ju jeni injorant dhe i kaloni shkrimet pa i lexuar fare, sepse vetem po te shfletonit faqen tjeter do ta shihnit se une e kam dhene pergjigjen e qarte per ty Toni dhe per te gjithe. Ndersa ti Gogi thua se une nuk thash asgje per token! Ja pra tash te sjell me copy-paste ketu para syve tu ate qe e thashe me pare, sepse jam lodhur duke shkruar dhe stershkruar duke u munduar qe t'i mbush kokat boshe, por kot se ato nuk mbushen dot, jane te mbyllura me dry dhe qelsi eshte tretur diku. Une kam thene dhe prap them se toka dhe sistemi yne diellor eshte krijuar i pari, paqka ju jeni truqale dhe nuk e keni kuptuar!! Shikoni:

2:29 Ai eshte Ai qe krijoi per ju cdo gje ne toke, dhe iu kthye qiellit dhe persosi shtate gjithesi aty, dhe Ai eshte teresisht i vetedijshem per cdo gje.

Dhe:

79:27 A jeni ju me te veshtire per tu krijuar se qielli? Ai e ndėrtoi ate.
    79:28 Ngriti masat e tij, dhe e perkreu.
    79:29 Ia beri naten e erret, dhe ia ndricoi mengjesin.

Ajo qe nuk e kap dot truri juaj eshte se gjithesia jone me biliona galaktika, e shtrire ne biliona vjet drite, eshte me e vogla dhe me e brendshmja e shtate gjithesive. Vete planeti Toka eshte shembulli me i mire qe ne duhet te marim per te kuptuar se kush eshte krijuar e para. Mesojme nga Strofa 39:67 qe madheshtia e Zotit eshte shume pertej imagjinates se njeriut – strofa thote qe te shtate gjithesite jane 'te mbeshtjella brenda dores se Zotit.'

Une rri pas asaj se Kurani eshte i koduar matematikisht ne menyre mbinjerezore dhe me perkrahjen e kodit matematikor te Kuranit, mesojme qe gjithesia jone eshte me e vogla dhe me e brendshmja e shtate gjithėsive (shiko edhe keto: 41:12, 55:33, 67:5, & 72:8-12). Nderkohe, perparimet tona shkencore na kane treguar qe galaktika jone, Rruga e Qumeshtit, eshte e gjere 100,000 vjet drite, dhe qe gjithesia jone permban me biliona galaktika te tilla dhe me biliona trilione yje, plus deciliona te panumeruara te trupave qiellor. Gjithesia jone vleresohet te jete me e gjere se 20,000,000,000 vjet drite.

Nese deshirojme t’i numerojme yjet, te marrim vetem nje kuintilion 1,000,000,000,000,000,000 yje dhe thjeshte t’i numerojme ata nga 0 deri ne kuintilion nje numerim ne sekonde, dite e nate, kjo do te zgjase 32 bilion vjet (me shume se mosha e gjithesise). Kjo eshte sa gjate do te duhej qe thjeshte t’i numerojme ata, por Zoti ‘i krijoi’ ata. E tille eshte madheshtia e Zotit.

Mund ta cmojme gjeresine e gjithesise tone nese e paramendojme qe po udhetojme ne nje odise ne hapesir. Kur largohemi nga planeti Toke drejt diellit, me shpejtesine e drites, e arrijme diellin pas 150,000,000 km ose 8 minuta. Do te na duhen me shume se 50,000 vjet me shpejtesine e drites per te dale nga galaktika jone. Nga skaji i jashtem i Rruges se Qumeshtit, planeti yne Toke eshte i padukshem. Madje edhe teleskopi me i fuqishem nuk mund ta verej ‘Token’ tone te imet.

Na duhet te kalojme me shume se 2,000,000 vite me shpejtesine e drites per te arritur te galaktika jone fqinje. Sepaku 10,000,000,000 vjet, me shpejtesine e drites, duhet te kalohen per te arritur skajin me te larget te gjithesise tone. Nga skaji me i larget i gjithesise tone, madje edhe Rruga e Qumeshtit eshte me e vogel se nje pikel pluhuri ne nje dhome shume te madhe.

Gjithesia e dyte rrethon gjithesine tone. Gjithesia e trete eshte me e madhe se e dyta, dhe keshtu me radhe. Me saktesisht, gjithesia jone duhet te konsiderohet gjithesia e shtate, e rrethuar nga gjithesia e gjashte, e cila rrethohet nga gjithesia e peste, dhe keshtu me radhe. A mund t’a paramendoni gjeresine e gjithesise se pare, me te jashtmes? Nuk ekziston asnje numer per te pershkruar perimetrin e gjithesise se pare. Kjo gjeresi e paparamendueshme eshte ‘brenda grushtit te dores se Zotit.’ Nga skaji me i larget i gjithesise me te jashtme, ku eshte planeti Toke? Sa e rendesishme eshte ajo? Ne grimcen pakufi-te vogel te quajtur Toke, krijesa te tilla te vockla si Maria, Jezusi, dhe Muhamedi jetuan. Prape se prape, disa njerez i ngritin keta njerez te pafuqi si zota! Madheshtia e Zotit perfaqesohet jo vetem me faktin qe Ai i mban te shtate gjithesite ne doren e Tij, por gjithashtu me faktin qe Ai e drejton teresisht cdo atom, madje edhe perberesit nenatomik, gjithkah edhe ne gjithesine me te madhe (vėrteto edhe keto: 6:59, 10:61, & 34:3).

Tash lind pyetja, ne se jane shtate gjithesi dhe gjithesia jone eshte me e vogla dhe me e brendshmja, atehere cila gjithesi eshte krijuar e para?!

Nje pyetje kam per te gjithe; Krijimi i Tokes-kush u krijua e para, bėrthama, apo korja e saj?!
    Ndersa shikoni se cfare thote Bibla rreth krijimit:

2 Toka ishte e shkretė dhe e zbrazėt; terri e mbulonte humnerėn dhe fryma e Hyjit endej pėrmbi ujėra. (Toka ishte e zbrazet!)

3 Hyji tha: “Le tė bėhet drita”! Dhe drita u bė(U krijua Dielli, pas tokes). 4 Hyji pa se drita ishte gjė e mirė dhe e ndau dritėn nga terri. 5 Hyji e quajti dritėn ‘ditė’, kurse terrin ‘natė’. Dhe u bė mbrėmje e mėngjes ‑ dita e parė.

6 Hyji tha edhe: “Le tė bėhet ndėrmjet ujėrave kupa e qiellit dhe le t’i ndajė ajo ujėrat prej ujėrave”. 7 Hyji bėri kupėn e qiellit dhe i ndau ujėrat qė ishin nėn kupėn e qiellit prej atyre qė ishin pėrmbi kupėn e qiellit. Dhe u bė ashtu. 8 Hyji e quajti kupėn e qiellit ‘qiell’. Dhe u bė mbrėmje e mėngjes ‑ dita e dytė.

9 Hyji tha prapė: “Le tė bashkohen ujėrat, qė janė nėn qiell, nė njė vend tė vetėm. E le tė duket teriku!”. Dhe u bė ashtu.

10 Hyji terikun e quajti ‘tokė’ kurse ujėrat e bashkuara i quajti ‘dete’. Dhe Hyji pa se ishte gjė e mirė. ..... 14 Hyji tha: “Le tė bėhen ndriēues nė kupėn e qiellit, qė ta ndajnė ditėn e natėn dhe tė shėrbejnė si shenja pėr stinė, ditė dhe vite: 15 qė tė ndriēojnė nė kupėn e qiellit dhe tė ndrisin tokėn” (Pastaj krijoi yjet, sepse edhe ato shendrisin ne toke). Dhe u bė ashtu. 16 Hyji bėri dy dritėdhėnės tė mėdhenj (Dielli dhe Hena): dritėdhėnėsin mė tė madh qė tė sundojė ditėn e dritėdhėnėsin mė tė vogėl qė tė sundojė natėn dhe yjet. 17 Hyji i vendosi nė kupėn e qiellit qė tė ndriēojnė mbi tokė, 18 qė ta sundojnė ditėn dhe natėn e ta ndajnė dritėn prej errėsirės. Hyji pa se ishte gjė e mirė. 19 Dhe u bė mbrėmje e mėngjes ‑ dita e katėrt.

Pra, ju te krishteret qe kritikoni Kuranin per krijim, a i keni verejtur ne Bibel kete vargje rreth krijimit apo jo?!
    A deshiron te te sjelle edhe shkrimet e tua te shumta ku ti ke fyer fene Islame dhe profetin e asaj feje? Po ty a te percjell dikush?!!
    Dalim ne teme.
    Me berakolla na qofte pra...

Zoti ėshtė ZOT, eshte nje ZOT dhe nuk ka mė. Zoti eshte ne tri vetje hyjnore. Zoti ėshtė Gjykatesi. Ai gjykon te gjalle e te vedekur - por GJYQI eshte ky; FJALA. FJALA u misherua duke u be njeri dhe erdhi ne bote dhe i foli botes, dmnth FJALA arriti te secili qe deshiron ta njohe atė.
    Jezusi ėshtė FJALA -ZOT - eshte vetja e dytė hyjnore, eshte Zoti i misheruar duke e marre natyren njerezore, Ai njekohsisht eshte ZOT/NJERI. I lindur para te gjithe shekujve dhe i zbritur ne NJERI duke e marre natyren e njeriut - nė krahrorin e virgjereshen Mari, emri i TIj si njeri eshte JEZUS.
    Sipas krishterimit: Zoti eshte Zot ne tre persona Ati, I Biri dhe Shpirti i shenjte, cka neve na le te kuptojme se jane tre zoter per njerezit. Jezusi i lutet Zotit dhe thote se shpirti i tij eshte i trishtuar, perderisa ju thoni se brenda tij eshte Ati, athere, kujt iu lut Jezusi pasi qe Atin kishte brenda tij? Kujt iu perkul dhe ra me fytyre ne toke? Frymes se shenjte?! Si mund te ishte i trishtuar ai pasi qe eshte Zot ose/dhe pasi qe ka pasur brenda tij Atin(Zotin)?! Me te vertete jeni te pakuptueshem i nderuar!! Ti thua se fjala(Jezusi) eshte 'gjyqi', qe do te thote se ai gjykon, ndersa Diella tha se Jezusi eshte 'ndemjetesuesi' qe do te thote se ai e luan rolin e avokatit dhe mbron te tjeret! A mirreni vesh ndonje here ju te krishteret ne mes vete qe te dilni me nje qendrim te njejte para te tjereve apo nuk e beni kete? Jezusi qenka Zot/Njeri dhe njekohesisht edhe djali i Zotit apo jo? Ne se eshte djali i Zotit ai eshte edhe Zot ne vete por qe i jep llogari Atit (Zotit), kryesorit ... Emri i tij si njeri eshte Jezus, por ndryshe si eshte, Zot? Po Ati? Po Shpirti i shenjte? Sipas teje, vetja e dyte eshte Jezsi(Fjala), dhe vetja e dyte apo Fjala(Jezusi) i lutet vetes se pare(Atit), se ashtu po i bie!! Dhe fjala u be mish e banoj ne mesin e njerezve! Dhe Jezusi(Fjala-Vetja e dyte) u mbyt nga nje grup njerezish!! Tash Zoti na ka mbetur mbetur vetem ne dy vetje apo??! Apo Jezusi u ngjall dhe tani banon atje ne qiell pran Atit te tij??!! Sa kontradiktore kjo!!

Jezusi Gjykatesi, PSE?
    - Gjykatesi ZOT = HYJNIA - NTYRA e TIj hyjnore=ZOT. Gjykates FJALA e HYJIT, sepse FJALA u misherua dhe u be njeri. Gjykatesi Krishti - FJALA sepse Krishti tha, "FJALET qe pua them do te jenė GJYQI i juaj" dhe thotė; "dhe se nuk bėj asgjė prej vetvetes, por i them kėto gjėra ashtu si Ati mė ka mėsuar...". - FJALA eshte gjykatesi - FJALA qe erdhi ne bote eshte gjykatesi, qyqi eshte ky = Erdhi FJALA ne bote e bota nuk e pranoj - ky eshte gjykimi. "Kush e ka Birin, ka jetėn, kush nuk e ka Birin e Hyjit, nuk e ka jetėn." (1 e Gjn 5; 9-12)
    Me larte ke thene se Zoti eshte Gjykatesi dhe Fjala eshte Gjyqi, por tani thua se Fjala(Jezus Krisht) eshte Gjykatesi, e ne te njejten kohe ke thene se edhe fjalet e 'Fjales'(Jezusit) qenkan Gjyqi! A i ke thirrur mendjes tende ti ndonjehere apo jo?! Cilin bir ke ti, te cilin nuk e kam une?! Jezusi ka thene se te gjithe njerezit jane bij te Atit, dhe ai ka thene se eshte biri i Atit?!! Por edhe bir i njeriut!! Mos valle edhe Ati qenka njeri(Zot)?! Apo e ka pasur fjalen tek nena e tij Maria?! BIRI I HYJIT + HYJI = HYJI!!... paaa cfare kontradiktaaaa...!! Jo une nuk e kam as birin e Hyjit e as Hyjin, por une jam vetem me Hyjin (Perendine) dhe Ai me ka mua dhe me mbron mua. Une i lutem vetem Hyjit (Perendise)...

Natyrisht se Krishti - NJERI ndermjetson ne natyren hyjnore- prane ZOTIT. Krishti eshte ndermjetes - dmth Krishti njeri eshte ndermjtesi dhe "kurbani" sakrifica. Natyra e Krishtit njeri - dmth njerezorja, trupi i Tij qe iu dha botes per ndermjtesim, nuk ndermjteson hyjnorja por njerezorja, sepse hyjnorja eshte HYJI, por Krishti njeri eshte ndermjetsues.
    A mu duk se ti kritikoje me pare Kuranin dhe Islamin per parajsen dhe pranine fizike aty?! Kurse per Krishterimin the se vetem shpirtrat do te jetojne ne boten e amshuar! E si eshte e mundur qe ne diten e gjykimit Jezusi te paraqitet si njeri me veti fizike te njeriut dhe te ndermjetsoj?!

Problemi te ju eshte se nuk e kuptoni ju JETEN dhe TRUPIN. Ju asnjeher nuk e kuptoni Zotin e te krishterve, Zoti eshte JETE - FRYMĖ, Zoti nuk eshte gje qe preket por Ai jetohet brenda ne frymė, eshte FRYMORĖ dhe ky eshte besimi i krishter, te krishterėt e kan Zotin brenda vetveteit, JETA vjen brenda njeriut qe e pasuron njeriun ne fryme duke depertuar nga brende jasht, ndersa besimi Islam e ka besimin nga jasht - nga teoria dhe recitimet kuranore, eshte nje forme edukate, ligji dhe rregulla, ndersa tek te krishterėt besimi eshte FRYME brenda qe jep JETE dhe gjalleron frymisht njeriun, keshtu qe, Krishti njeri eshte ndermjetsues.
    Prap paske folur per ndermjetsuesin njeri?! Jo, per myslimanet Perendia eshte Ai qe mban ne grushtin e dores plote shtate Gjithsi dhe Ai kontrollon cdo atom dhe nenatom qe ekziston, dhe te gjitha keto gjithesi jane nen kontrollin e Tij. Ai eshte ai qe ka krijuar jete-fryme dhe trupa fizik. Cdo gje eshte nen kontroll te Tij, jeta, oksigjeni, materiet, planetet, yjet etj. Deri sa per myslimanet ai krijon fryme, tek krishteret qenka fryma(oksigjeni) vete, dhe ne e dijme se ne sistemin tone diellor vetem ne toke ka oksigjen(jete-fryme)

Nėse e njekė Jezusin dhe e lejon Jezusin te jete ZOT i yti dhe nese njeriu lejon qe Krishti te jet PERSONI qe drejton jeten e njeriut, ai njeri nuk shkon fare ne gjyq, ai nuk vdes por kalon ne jete- jeten e perjetshme me Zotin.
    E thash me parė - FJALA eshte Krishti dhe Krishti e thote kete shume kjarte se; Fjalet qe po i them do tu gjykojne, por gjyqi eshte ky; "Kush e ka Birin, ka jetėn, kush nuk e ka Birin e Hyjit, nuk e ka jetėn." Ndodhe qe edhe i krishteri nuk e ka Krishtin, apo e ka Krishtin vetem nė teori - por jo brenda tij si Zot te jetes se tij.
    Dmth. Jezusi qenka person dhe njekohesisht edhe Zot apo jo?! Cdo besimtari te devotshem kristian po iu shfaqka si person duke u shumfishuar keshtu ne 1 miliarde e me teper here per te gjithe kristianet dhe ne kete menyre po drejtojka jetet e njerezve apo jo??! Interesante, ata qe jane ndjekes te Jezusit nuk po vdiskan, kurse ata qe nuk e ndjekin po vdiskan! Por juve Bibla ua thote se edhe ata qe nuk jane me frymen e krishtin nuk do te vdesin realisht, por do te qendrojne ne ferr te perbuzur, te mallkuar dhe te denuar perjetesisht. Kurse ne anen tjeter ke thene se Zoti eshte fryma-oksigjeni-jeta-shpirti, dhe ne e dijme te gjithe se cdo njeri ka shpirt dhe ai shpirt qenka Zoti!! Po satani ku mbeti?!
    INJORANT, ato tezet epja Muhamedit sepse ai nuk e kursej as tezen as vajzen e halles e dajes, ja lejoj edhe me ligj ne Kuran vetvetit per ta ushqye egon e vet epshore dhe kurverie te ndyte qe kishte.
    Toni, a eshte duke te percjellur dikush ty apo jo?!
    Se ti mua me ofendove, me shave dhe preke tek familja ime (tezet)!! A nuk e di ti o Toni qe vetem injorantet shajne ne kete menyre sic e ke bere ti?! A te vjen inat ty qe Jezusi po luajka me ju abe-teze, ku njehere po beka aba pastaj tezja?! Apo ju keni pasur deshire te luani abe-teze me te dhe me Zotin e Madherishem, duke ua ndrruar rolin atyre sipas qejfit tuaj, duke bere njehere njerin aba tjetrin tezja dhe anasjelltas!!

E thash, "Kush e ka Birin, ka jetėn, kush nuk e ka Birin e Hyjit, nuk e ka jetėn.
    Birin e Hyjit? Hyjin? Apo Birin e Njeriut...?!

Mund te jete kontradikte per at njeri qe ka vendosur ta mos besoj Jezusin. Kush e do Krishtin dhe i beson Atij - sigurisht se per at njeri nuk eshte asnje kontradiktė sepse e kupton natyren e Krishtit - HYJI/NJERI, natyren hyjnore dhe njerezore qe erdhi ne bote per shpetimin e njeriut, atij qe i beson.
    Politeizem i papare, por edhe paganizem-fshatarizem i skajshem...

Edhe nje pyetje kam, se dua te mesoj nga ju rreth kristianizmit dhe perjetesise:

Cila doktrine ka te drejte dhe do te shijoj parajsen, ajo orthodokse apo ajo katolike?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 12-11-2012 mė 08:39

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Gon! pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Kjo video eshte vertet interesante.
    Jep arsyen pse ish i krishteri filloi te dyshoi rreth fese se krishtere dhe besimi i tij u rrenua duke studiuar dhjate e re. Letrat e Palit qe binin ne kontradite me fjalet e JEzusit.

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar klajdi wolf pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar mė parė nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Paqe per njerezit!
    Mbas shume vitesh e paske kuptu qe muslimont jua bojn zap ? Nuk thojn kot me mire vone se kurre.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Paqe per njerezit!
    Sipas teje te gjithe te krishteret qenkan njerez, kurse myslot nuk qenkan njerez...!! Dhe te krishteret serb-njerez ne Kosove masakruan myslot-jonjerez te cilet kane gjakun e njejte me tendin, dhe gjuhen e kane te njejte me tenden, si e shpjegon kete??

13. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Gon! pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

15. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar bani pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Vetem ne bibel flasin gomaricat.

”Gomarica pa Ėngjėllin e Zotit dhe u shtri nėn Balaamin;zemėrimi I Ballamit u shtua dhe ai rrahu gomaricėn me bastunin e tij.Atėherė Zoti ia ēeli gojėn gomaricės qė I tha Balaamit:”Ēfarė tė kam bėrė qė mė rreh nė kėtė mėnyrė tri herė me rradhė?”.”NUMRAT 22:27-28

JASHQITJE nė fytyrat tuaja:

“Ja,unė do ta shaj farėn tuaj,do tė hedh jashtqitje mbi fytyrat tuaja,jashtėqitjet e festive tuaja solemne,dhe ju do t’ju marrin bashkė me to.”MALAKIA 2:3
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga klajdi wolf : 12-11-2012 mė 11:17

17. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar klajdi wolf pėr postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 21 prej 27 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •