Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 108
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Ne arabi ka sektor kontrolli per femrat te vecante.shumica e perendimore i frikesohen veshjes per te shkak te kriminalitetit dhe maskimit me te kurse une do thoja qe ne saudi kriminaliteti eshte pothuajse zero.

Ne shqiperi eshte tmerr .

Stresi i kronikes se zeze.

Nga 10 lajmet ne dite qe degjon 8 jane krime brenda familjes, fisit apo ne lagje.Vrau baba birin, apo vllai vllai per nje cope toke per nje borxh apo per dicka tjeter ordinere.
    Vetem trysnia mediatike e lajmit ne psikologjine njerzore krijon nje stres qe thua o Zot ne cfare bote jetoj.Te shkurtohen 20 vjet jete vetem nga stresi mediatik i kronikes se zeze.

Ne saudi nuk ka kriminalitet se eshte vend i shenjte dhe njerzit jane besimtare te vetendergjgjsuar per humanizmin midis tyrepor dhe ligji ka ndkimin e tij pozitiv ne parandalim e krimit.

Stresi politik

Nese ne shqiperi njerzit jetojne me trysnine mediatike os eme sakte me dhunen mediatike politike.Jo Rama qe sot ne nje fshat jo Berisha prej nje shirit, jo ky tha keshtu e ky tha ashtu.Eshte nje stres i papare te degjosh perdite thashethemet politike te dyja paleve.eshte stres kur mendon se po iken njeri nga pushteti e po vjen tjetri.

Kurse ne saudi gjerat jane te konsiliduara sepse atje eshte mbreteri ska lufte politike qe percon stres tek njerzit.

stresi ekonomik

Ne shqiperi cdo dite degjon ne media ra leku, borxhi i jashtem, lista e e dyqanit te bukes,rritja e cmimeve, kriza globale etj

Ne saudi nafta ka mbyll cdo stres paga minimale eshte 1500 euro ne muaj, shteti garanton kredi pa interes per blerje shtepiash ose makine.Nafta kushton vetem 7 leke te reja per liter.Korenti eshte shume i lire per shkak se prodhohet me termocentralet e naftes.Kur dy veta perplasin makines kapen ne qafe dhe largohen si njerez, kondicionerin e le tere diten ndes, makinat jane te gjitha GMS komode, pothuajse shume prej tyre mbajne sherbetore refugjate ne shtepia .Me pak fjale sa me pak stres aq me shume jete.

Po cfare do njeriu me shume ne jeten e kesaj bote pervec qetesise, lumturise, dashurise ndaj bashkeshortes, komoditet familjar dhe ekonomik ? Je mbret ne shtepine tende.
    faleminderit per informacionet, pavaresisht se nuk pajtohem me cdo gje...
    nuk iu pergjigje pyetjes te cilen citove.
    sipas Islamit, a eshte ajo ne foto veshja e kerkuar per femrat, apo eshte shamia e thjeshte??

cfare do njeriu me shume ne jete???
    cfare do nje mashkull me shume, se jam i bindur qe nje femer do shume me shume, por nuk i lejohet te kete stimuj...

p.s. i kam pare princeshat e arabise saudite ne nje qender mode ne milano. lol. te veshura krejtesisht si femrat perendimore...
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 03-10-2012 më 06:31
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Po pse tere ata kalamaj qe bejne arabet me frymen e shenjte sikur Jezusi ngjizen?
    Si vend i "shejte" qe cdo gje eshte e mundur....meqe ra fjala nuk beson ne ngjizjen pa baba te Jezusit?!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Ne arabi i dashur dashuria e burrit dhe gruas nuk tundohet nga femrat e tjera.shamia ose mbullimi i femres ka dy fuksione madheshtore.1)Te ruaj bukurine e gruas vetem per burrin e saj.2)Te ruaj shikimin e burrit e se shoqes se saj, vetem tek gruaja e tij.(sepse grate e tjera jane te mbuluara)

Sinqerisht ajo qe shikojme ne eshte vetem pjesa e jashtme e femres arabe ne lajmet perditshme.Nje femer arabe nga brenda jeton shume here me e lumtur dhe ndryshe nga ajo qe japin lajmet.duke filluar nga garderoba qe shpenzon qindra dollare ne jave e bizhuterite, teknologjia, per ne dallim me femren europiane femra arabe e zhvillon aktivitetin e saj ne intimitet me burrin e saj dhe nuk e ka si qellim primar ekspozimi n per te dukur leshrat e kokes ne shoqerine postmoderniste.cdo zbukurim dedikim, veshje eshte ne marredhenie me partnerin e saj dhe i dedikohet atij ne mynyre te plote sikurse mashkulli i dedikohet asaj per shkak te qetesise se bredshme qe ai ka duke mos qene i tunduar nga femra te tjera apo pamje femrash .Keshtu qe mashkulli dashurine qe ka kerkon tia jape dhe ta konsumoje me bashkeshorten ose partneren e tij.

Pra dashuria ne cift ne arabi eshte me ndryshe se dashuria ne cift ne Europe.duke filluar nga tradhetite, divorcet, zenkat etj fenomene europiane ne cift ta siguroj qe nuk jane ne ato permasa drastike sikur ndodhi ne perendim.Ne arabi per mashkullin femra me e bukur ne bote eshte gruaja e tij jo sepse kjo eshte realitet i vertete porse vetem ajo eshte ne zemren e tij sepse ai nuk shikon femra te tjera me te cilat mund te bjere ne dashuri ose mund te tundohet.Duke ditur qe arabet jane magjike dhe sy zeza

B].
    Cfare pershkrimi ,jam e magjepsur ,kur te "rritem" dua te behem saudite

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Adna Lexo Postimin
    eeevv bre po qysh e paskeni ba problem nderkombetar kete foto

Po cka i duhet nje femre ne Saudi vozitja e makines, kur ajo ka vozitesin e saj vetem ulet mbrapa si prenceshe edhe urdheron per ku don!
    ;D)
    Te kesh liri zgjedhje eshte me e vlere se te te kesh " privilegjin" te ulesh ne sediljen prapa. Une p.sh shetitjen vetem me makine e kam si menyre per te nxjerr stresin. Me jep nje qetesi, pavaresi, qe nuk do e nderroja kurre me te paturin shofer te detyruar.

Nuk besoj se ato vertet nuk duan te ngasin.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    eeevv bre po qysh e paskeni ba problem nderkombetar kete foto

Po cka i duhet nje femre ne Saudi vozitja e makines, kur ajo ka vozitesin e saj vetem ulet mbrapa si prenceshe edhe urdheron per ku don!

Pastaj, gjeje bre ndonje me emer e mbiemer qe nuk ka llogari bankare ne Arabi Saudite se me siguri eshte rast i rralle, pasi shumica apsolute e tyre kane llogari bankare.

ps
    Qe eshte heq ajo femer nga foto OK kane dashur t[i pershtaten vendit, ama neper dyqanet saudiane ki femra plot ne reklame ne ndonje prodokut ku jane pa shami bile me shume provokative, se per qysh qenka kjo ne foto ihha keshtu dalin live neper qytet femrat dhe nuk i pengon njeri (eshte fjala pa shami, e jo me pixhame ;D)
    Une per vehte si femer me shume do preferoja nje jete te thjesht por e lire se milionere saudite ,cte duhen milionat kur nuk je e lire,kur konsiderohesh "rrezik" shoqeror ?!!

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Xhemis, une nuk po bej debat me ty, sepse ne rradhe te pare kjo nuk eshte tema per kete, dhe ne rradhe te dyte nuk pranoj asgje nga ato qe ti ke shkruar me siper per kristianet, une thjesht te bera nje verejtje per shenimet e tua te pasakta. Sidoqofte, per hir te se vertetes po te them vetem qe feja kristiane i trajton grate me respekt dhe u jep dinjitetin prej njeriu, e jo t'i fshehe e denigroje pas te ashtuquajturit moral mbulues, qe nuk ben gje tjeter vecse shton temperaturen e vlimit e gjithe kjo baterdi derdhet mbi nje femer gjoja te dashur nga nje mashkull. Sic thashe, dashuria per kristianin eshte e paster, e delire e s'ka te beje me epshet e tundimet. Te gjithe kete po e them jo per te replikuar me ty, por per ata qe per hir te argumentit, kane lexuar deri ketu dhe i detyrohet te dine edhe anen tjeter te medaljes. Sepse, ne qofte se do me shume, hidhu tek toleranca fetare e aty eshte vendi per te tilla tema e shtjellim argumentesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Diella1 : 03-10-2012 më 19:41

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Një absurditet.

Kukulla e krijuar nga njeriu, ku paraqiten konturat e femrës është e lejuar në publik. (nëse ky dyqan është në vend publik e jo vetëm në zonën për të huajt)

Ndërsa këtu krijesa e Zotit është fshirë.

Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Une po nuk e di a japin nenshtetesi from Arabien Saudien :P ne Dubai e kam me te degjuar qe nuk ke shance te fitosh status apo dokumentacion te ati vendi sa eshte e vertete nuk e di.

Nese ke ndonje lidhje bash qef kisha pas me marr nje nenshtetsi from Arabia Saudite Ma para paguaj 10 mij euro per ketu se sa per Canada
    Japin leje qendrimi si fillim dhe pastaj nenshtetesi.

hahahaha po lini nam me keto shpjegime. jemi hedhur te gjithe ne mbrojtje te arabise sikur ju ka share njeri vendlindjen. dhe mire qe i dilni ne mbrojtje, por me argumenta te tilla pa lidhje.

po sikur tua sharrojne edhe kembet? apo prap s'ka gje do thuash se e mban burri hopa si mbretereshe dhe e cun ku te ket qef

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Une per vehte si femer me shume do preferoja nje jete te thjesht por e lire se milionere saudite ,cte duhen milionat kur nuk je e lire,kur konsiderohesh "rrezik" shoqeror ?!!
    SHiko nese nje vozitje makine nuk e kane te drejte nuk dmth kjo se jane te izoluara, sepse kane cdo te drejte tjeter plus asaj edhe per vozitje nuk hjekin keq sepse thash qe kane vozitesit privat!
    E per ]rrezik shoqeror, mos fol KOT aman!
    Paqë

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •