Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 108
    i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    kjo 7 grate nuk eshte e vertete, pothuajse 95 % te martesave te arabeve jane monogame .Kurse nese do ta krahasojme kete me tradhetine ne perendim do veme duart ne koke.

Nese dikush martohet me me shume se nje grua eshte pasanik ose marton nje grua qe i ka vdekur burri dhe eshte me femije jetime por jane raste shume te rralla te siguroj per kete, .

Nje kuriozitet shumica e djemve martohen mbasi mbarojne shkollen e larte pasi mentaliteti i mashkullit saudian eshte ndryshe nga ai perendimori.mashkulli saudian e kerkon qe femres se tij ti plotesoje gjithe kerkesat para se te martohet me qellim qe nga gjendja qe po jeton femra ne shtepine e saj ajo te gjej te njejtin komoditet familjar ekonomik dhe shtepiak pasi te martohet.Ndersa perendimori martesen e shikon si ceshtje ligjore me shume,e jo si ceshtje perkushtimi dhe dashurie, bashkejetese, perkujdesje dhe ndihmese ne respekt reciprok me njeri tjetrin.shkojne ne kishe dhe thojne fjale te arta (ne te mire dhe ne te keqe) por shumica e thzejne ate parim.Perendimori e konsumon me shume dashurine jashte marteses ose shtepise dhe kerkon publicitet sesa intimitet, ngrohtesi dhe dashuri.Prandaj shume ne perendim jane perhapur shume shtepite e prostuticionit, sadizmi dhe mjetet seksuale se dashuria e humb ngrohtesine e saj dhe i ftoh ndjenjat kur humb natyrshmeria e saj e intimitetit dhe e familjes.

Je e sigurte per kete qe thua? A e di ti, qe po u divorcove, ne kishen katolike nuk te jepen sakramentet? A ke hyre ne mesin e katolikeve dhe a i ke pare ciftet ne mesin e tyre?
    Dicka tjeter kisha - si shume po kritikohet ana kristiane e dashurise. Vertet, une nuk i dal per zot degjenerimit te tejskajshem qe ndodh sot per sot ne boten perendimore, por pikepamja e dashurise - e paster nga thelbi i zemres, larg epshit e tundimit edhe per nje person te vetem, por qe te ben te shohesh Zotin vete ne syte e bashkeshortit, arrihet vetem me ane te fese kristiane - pikerisht asaj katolike(nuk jam shume e informuar per ortodokset ne kete rast). Nuk ke nevoje te mbulohesh deri ne fund te kembeve per te ulur tundimin per syte e burrave, sepse ato kane edhe mendje e aty ngjizet e keqja. Njeriu duhet te jete i paster me syte e shpirtit e te shohe vetem Zotin, ne kete menyre mund te kaloje tentacionet me te medha. Kjo, vecse, nuk i jep te drejte grave te zbulohen e behen provokuese, por edhe ato, me ndihmen e Zotit zbukurohen ne shpirt e me sjellje te mira. Keshtu ruhet pastertia, e fitohet besnikeria e zemres. Kjo ishte sa per sqarim per kush do te dije. Pershendetje!

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Citim Postuar më parë nga Prudence Lexo Postimin
    Po perse largohen nga vendi I tyre ne perendim(nje pjese flasim)?Kjo mund te ndikoj per keq ne familjet e tyre duke pare se tundimi dhe shthurja jane sheshit.
    saudianet me shume jane popull prites se sa dales, nuk para e kane kulture te dalin jashte vetem se pak prej tyre qe dalin per pushime ose bisnes.Nje rast qe kam pare ne aeroport babai i percillte femijet e tij per ne aeroport per pushime ne Turqi dhe ajo qe me beri pershtypje ishte se femijet te gjithe me rradhe i puthin te jatit koken, zakon i arabeve per ta nderuar ate, eshte pothuajse inegzistente ne saudi rebelemi ose mosrekspektimi i femijes ndaj prinderit.Kane nje kulture shume te mire ne kete aspekt saqe mua me ka bere shume pershtypje.

Para disa muajsh u zhvillua nje gjyq kur njeri nga femijet e nje plaku 87 vjecar ia plasi ta qarit ne gjyq.Ishte nje burre rreth 58 vjec .Shkaku ishte se gjykata nuk ia dha babain e tij qe ai te perkujdesej por ia dhe vellait me te vogel pasi ai kishte mundesi me shume qe te kujdesej.

Kurse ne perendim gjyqi behet se kush tia ngeci babin njeri tjetrit.Kurse ne arabi beht gjyqi se kush ta marri babin ne shtepi e kur gjykata se jep fillon dhe qan si femije.Ju se kuptoni por ne saudi ekziston nje bote humane tjeter nga ajo qe shohim ne perendim.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Citim Postuar më parë nga goldian Lexo Postimin
    xhemis paskan arabt ma perkushtim se ne doje te thoje?
    po ku din ata ca eshte perkushtimi perderisa grun e mblume nuk e sheh kurre me pare
    ske rast te rrish me te
    ta njohesh ne pune etj etj
    ku lind simpatia ketu dashuria apo me pas perkushtimi
    apo do thush dhe ti se perkushtimi eshte berja e 20 kalamajve

Nje kuriozitet

Tek arabi ekziston me te vertete ajo enderra se nata e pare e marteses eshte nata me e bukur e jetes se tij.Jo sepse ai nuk e shikon nusen por sepse ai se ka prekur ate me pare.egziston tradita e shikimit te nuses dhe bisedes me te ne lidhjet e saudianeve para martese nga ana partnerit te saj.Por e vecanta se arabet kane nje loj gezimi jashtezakonisht te madh kur martohen sepse nuk e kane prekur nusen e tyre me pare.Kurse shumica ne perendim nata e pare e marteses ndodh qe te jete dhe nata e fundit pasi dashuria, te berit dashuri, ose seks eshte konsumuar para marteses keshtu qe ajo nate pervec rutines se festes nuk e ka ndjesine tjeter.

Shumica e njerzve mendojne se tek saudinet nuk ka dashuri sepse ska romance.E kane pothuajse 100% gabim.Perkundrazi romanca ne martesat e tyre zhvillohet gjate marteses dhe keshtu martesa zgjat me shume mbasi mbas romances zhvillohet dashuria, perkujdesja perkushtimi familjar etj.kurse ne perendim romanca konsumohet para martese dhe gjate marteses konsumohen grindjet, zenkat, divorcet e shpeshta dhe rrale here dodh qe dashuria te zjaseeee.

Nje femer dhe nje mashkull qe rrine bashke dashurohen me njeri tjetrin sidomos kur burri nuk shikon femra te tjera e as gruaja nuk ka shoqeri me burrat te tjera.Pra eshte ai koncepti i dashurise ne ishull te vetmuar nga bota qe intervenon ne dashurine e nje cifti.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Edhe ne shtepi te gjata fustanet?! ufffff, cfare torture! Te bukura por aspak praktike per jeten e perditshme. Ne qoshe rrine ato tere diten, se vallahi me ato fustane asnje pune nuk behet. Nje pyetje kam une, ne perendim ju meshkukt si ja beni me grate e botes qe jane te zbuluara? Nuk tundoheni?
    Une prura vetem nje blic nga vetem nje prej dyqaneve te fustaneve, bizneset me fitmprurerese ne saudi jane bisneset per femrat pasi ato shpenzojne gozha per veshjen e tyre.firmat me prestigjoze amerikane dhe europiane shesin produktet e tyre ne saudi.Moda qe ne perendim vishet rrugeve ne saudi vishet ne shtepi.Gruaja ri ne shtepi me minifund por rri dhe me xhinse por mund te rij me fustan , fund, e veshje nga me te ndryshmet modele apo formave qe ne i shikojme ne pasarelat e modes.

Sa i perket pyetjes tende nuk eshte thjesht vetem ceshtje tundimi.Eshte me shume ceshtje interference.e ke parasysh kur nje kanal televiziv ste del mire se nderhyr nje kanal tjeter.Partneri ka nje vizion ne mendje dhe ne zemer per femren qe ai eshte lidhur dashurohet pas asaj dhe i perkushtohet asaj ne boten arabe per shkak se ai vetem ate bukuri femerore shikon ne jeten e tij.femrat e tjera ai nuk i shikon dot keshtu qe ato nuk interferojne me pamje ne zemren dhe mendjen e tij.Kjo eshte shume pozitive pasi mashkulli nuk mendon pastaj nese gruaja ime eshte me e bukur apo me e shemtuar tek te tjerat, eshte bionde apo brune per te gruaja e tij eshte me e bukura ne bote edhe pse realisht ajo mund te jete me e shemtuar por kjo ndjesi atij i vjen per shkak se ai nuk shikon femer tjeter me sy me ane te ciles te beje krahasimin.Kjo gje eshte shume pozitive ne cift, te mendosh se ke nje grua, se ajo eshte me e bukura ne bote, dhe se mos kesh lidhje me femra te tjera jashte saj e ben dashurine e gjate, e ngrohte te bukur dhe te perkushtuar.edhe pse ky eshte realitet ngjan si nje perrall qe shume prej njerzeve nuk e perceptojne dot dhe duke mos e perceptuar ju duket e papranueshme.

Ne saudi te gjithe femrat jane te bukura jo sepse ato jane te gjithe te bukura por sepse per burrin e tyre vetem ajo ekziston si pamje dhe si bashkeshorte ne zemren dhe mendjen e tij.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Citim Postuar më parë nga FreeByrd Lexo Postimin
    Here's the latest Victoria's Secret pajama wear for the the chic fashion-conscious Saudi woman.

This is just too sexy for me.

Ja fundit Secret Victoria-së pajama veshin për gruan elegant modës-vetëdijshëm Saudi.

Kjo është vetëm tepër sexy për mua.

kjo lloj veshje po te jesh ne europe te ben shume pershtypje saqe ndonjehere trembesh prej saj, mirepo nese do jetosh ne saudi kjo lloj veshje te shton deshiren per te pare femer me sy, kur shkon ne shtepi dhe shikon gruan me sy te pambuluar te duket se eshte hera e pare qe takohesh me te.Kushdo perendimor dhe shqiptar qe shikon kete veshje ne realitetin e vendit e tij i duket shume ekstreme mirepo nese do jetosh ne saudi kur gjithe femrat vishen keshtu atehere do ta duash me shume femren.Nese zhveshja e femrave te dhunon psikoligjikisht ne perendim duke ushtruar nje trysni te papare te nje mozaiku diversiv, shume llojesh, me mundesi te kufizuara me deshire per te qene i shthurur qe te provosh gjithcka qe eshte ndryshe dhe nje lloj i ri per heren e rradhes.
    Kurse veshja e femres ne kete mynyre eshte qetesiiiiiiiiiiiiii.Te qeteson, e deshiron femren ne mendjen tende, i thur poezi, enderra, deshiron te mendosh per bukurite e saj , ke ndjesine se femra eshte nje margaritar prandaj fshihet ne ate guacken e saj jashte shtepise,pra krijon ndjenja shume te forta per seksin femer, dhe mendoj qe kjo eshte dhe sherim per homoseksualet te cilet na ngopja pamore ose fizike qe kane per femren fillojne kerkojne nje ivonacion duke dale nga natyrshmeria e kerkuar burre.Normal qe e veshja e tille e zeze ne fillim te ben pershtypje por me pas te behet normale dhe ke deshire ti shikosh edhe pse kane nxjerre vetem syre sepse ti hyn ne natyrshmerine njerzore te burrit, dashuria per te pare shoqen e jetes .ato sy qe tregojne per nje bote femerore shume te brishte, aq te brishte sa dhe zemrat e meshkujve.e pasi perplasesh cdo dite e kete realitet kur femra eshte e mbuluar shkon tek e dashura e jote ne shtepi dhe e nxjerr tek ajo aty mallin natyral qe te kaplon per shoqen e jetes.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Je e sigurte per kete qe thua? A e di ti, qe po u divorcove, ne kishen katolike nuk te jepen sakramentet? A ke hyre ne mesin e katolikeve dhe a i ke pare ciftet ne mesin e tyre?
    Dicka tjeter kisha - si shume po kritikohet ana kristiane e dashurise. Vertet, une nuk i dal per zot degjenerimit te tejskajshem qe ndodh sot per sot ne boten perendimore, por pikepamja e dashurise - e paster nga thelbi i zemres, larg epshit e tundimit edhe per nje person te vetem, por qe te ben te shohesh Zotin vete ne syte e bashkeshortit, arrihet vetem me ane te fese kristiane - pikerisht asaj katolike(nuk jam shume e informuar per ortodokset ne kete rast). Nuk ke nevoje te mbulohesh deri ne fund te kembeve per te ulur tundimin per syte e burrave, sepse ato kane edhe mendje e aty ngjizet e keqja. Njeriu duhet te jete i paster me syte e shpirtit e te shohe vetem Zotin, ne kete menyre mund te kaloje tentacionet me te medha. Kjo, vecse, nuk i jep te drejte grave te zbulohen e behen provokuese, por edhe ato, me ndihmen e Zotit zbukurohen ne shpirt e me sjellje te mira. Keshtu ruhet pastertia, e fitohet besnikeria e zemres. Kjo ishte sa per sqarim per kush do te dije. Pershendetje!
    Ne fakt ate qe skane kuptuar katoliket kurre eshte veshja ose mbulesa .E nderuara dhe e dashura Mari vishej me mbulese, dhe ishte e fejuar.Ndersa katoliket e kane bere mbulesen e femres vetem per murgerine e tyre brenda nje manastiri.Femra qe mbulohen brenda ne manastir dhe femra qe nuk martohen sepse mendojne se i perkushtohen Zotit keshtu.

Ndersa Islami thote qe femra mbulohet jashte mureve te shtepise dhe duhet te martohet me qellim zhvillimin e shoqerise, sipas islamit perkushtim ndaj Zotit eshte te perkujdeses per rigjenerimin e krijimit te Tij qenies njerzore, te jetosh sipas ligjeve te tij te dashurise burre grua.Te jetosh me nenen, babane, burrin, vellain rrethin familjar, femine tend dhe te jesh nene nje gje e ndaluar per nje murgeshe.duke qene Nene do ta duash zotin me shume sepse do mendosh se ishte Ai qe te dha nje krijese kaq te bukur sic eshte femija.Kur nuk je nene nuk mund ta perceptosh shume sakte cfare do te thote perkujdesje hyjnore per ty.

pra me pak fjale mbulesa tek katoliket bene te kunderten ne vend qe te mbulohen femrat katolike ne rruge me qellim qe mos intervenojne tek dashurite e dashuruave ne cift me pamjet e tyre ato mbulohen ne manastir ne nje ambient i mbyllur shume larg shoqerise.

Ndersa sa per dashurine tek katoliket une fola te pergjithshmen dhe idealen kurse raste per dashuri qe njerzit duhen mirepo burri shkon ne pune jeton me sekretaren me minifund pastaj vjen ne shtepi dhe e ze gjumi dikujt i duket dashuri mirepo per mua nuk eshte ideale.Mbulesa ngjall tek burri mall dhe dashuri per te dashuren e tij, nese gjate gjithe kohes ai nuk ka pare asnje femer kur shkon ne shtepi eshte i mallengjyer per te dashuren e tij.ne fakt u mundova shume te shpjegoj teorikisht megjithese jam i parimit qe disa prej jush duhet ti provojne disa gjera qe ti besojne.

Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Citim Postuar më parë nga the admiral
    a eshte kjo veshja e kerkuar nga feja per femrat, apo ajo shamia normale ku fytyra e femres eshte zbuluar dhe identifikimii personit eshte i mundshem?
    Ne arabi ka sektor kontrolli per femrat te vecante.shumica e perendimore i frikesohen veshjes per te shkak te kriminalitetit dhe maskimit me te kurse une do thoja qe ne saudi kriminaliteti eshte pothuajse zero.

Ne shqiperi eshte tmerr .

Stresi i kronikes se zeze.

Nga 10 lajmet ne dite qe degjon 8 jane krime brenda familjes, fisit apo ne lagje.Vrau baba birin, apo vllai vllai per nje cope toke per nje borxh apo per dicka tjeter ordinere.
    Vetem trysnia mediatike e lajmit ne psikologjine njerzore krijon nje stres qe thua o Zot ne cfare bote jetoj.Te shkurtohen 20 vjet jete vetem nga stresi mediatik i kronikes se zeze.

Ne saudi nuk ka kriminalitet se eshte vend i shenjte dhe njerzit jane besimtare te vetendergjgjsuar per humanizmin midis tyrepor dhe ligji ka ndkimin e tij pozitiv ne parandalim e krimit.

Stresi politik

Nese ne shqiperi njerzit jetojne me trysnine mediatike os eme sakte me dhunen mediatike politike.Jo Rama qe sot ne nje fshat jo Berisha prej nje shirit, jo ky tha keshtu e ky tha ashtu.Eshte nje stres i papare te degjosh perdite thashethemet politike te dyja paleve.eshte stres kur mendon se po iken njeri nga pushteti e po vjen tjetri.

Kurse ne saudi gjerat jane te konsiliduara sepse atje eshte mbreteri ska lufte politike qe percon stres tek njerzit.

stresi ekonomik

Ne shqiperi cdo dite degjon ne media ra leku, borxhi i jashtem, lista e e dyqanit te bukes,rritja e cmimeve, kriza globale etj

Ne saudi nafta ka mbyll cdo stres paga minimale eshte 1500 euro ne muaj, shteti garanton kredi pa interes per blerje shtepiash ose makine.Nafta kushton vetem 7 leke te reja per liter.Korenti eshte shume i lire per shkak se prodhohet me termocentralet e naftes.Kur dy veta perplasin makines kapen ne qafe dhe largohen si njerez, kondicionerin e le tere diten ndes, makinat jane te gjitha GMS komode, pothuajse shume prej tyre mbajne sherbetore refugjate ne shtepia .Me pak fjale sa me pak stres aq me shume jete.

Po cfare do njeriu me shume ne jeten e kesaj bote pervec qetesise, lumturise, dashurise ndaj bashkeshortes, komoditet familjar dhe ekonomik ? Je mbret ne shtepine tende.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    po mire keto femra nuk tundohen kur shohin nje mashkull tjeter me terheqes se i shoqi?Se burrat nuk mbulohen pra....

edhe nje pyetje tjeter.Po per plazh si ja bejne?Mos me thuaj qe jane te privuara.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Prudence : 03-10-2012 më 04:41
    "Më e mira është armike e së mirës"

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Citim Postuar më parë nga FreeByrd Lexo Postimin
    Americans do go too far in the other direction. I see 13 year old girls trying to dress sexy like a 21 year old. We have early teen pregnancies. It's ridiculous and not acceptable but we cannot force our own moral code on other people. Decent parents have to show their children the dangers of growing up to fast and free. That being said we cannot enforce morality by government or religion.

Amerikanët nuk shkojnë shumë larg në drejtimin tjetër. Unë shoh vajza 13 vjeçare duke u përpjekur për të vishen sexy si një vit 21 të vjetër. Ne kemi shtatzani të hershme teen. Kjo është qesharake dhe nuk është e pranueshme, por ne nuk mund ta detyrojë kodin tonë moral për njerëzit e tjerë. Prindërit e tunelit duhet të tregojnë fëmijët e tyre rreziqet e në rritje deri të shpejtë dhe të lirë. Kjo u tha, ne nuk mund të zbatojë parimet morale nga qeveria apo feje.
    o shoku po pershtatja cik perkthimin se na shastise.
    "Më e mira është armike e së mirës"

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga altin55 Lexo Postimin
    admiral nuk e kuptoj pse duhet te shkruani kritikoni harxhoni kohe duke u mare me arabet? cte duhet ty se cfar bejne arabet ne shtepin e tyre, apo cte duhet ty se si nje muslimane shqiptare vishet
    Me fal o rob i Zotit! a te vin njeri nga ne ty te kritikoj se si e vesh nenen motren kusheriren?
    Perse duhet te mereni me nje teme qe nuk perben rezik per shoqerin njerzore, kur ju keni me qindra raste te tjera shkateruese per te diskutuar.
    Me fal por cte diskutoj un me nje njeri si ty qe e quan te drejte njerzore prostitucion dhe mos lejimi i i mohon te njejten gruas.

muslimanet jane njerez qe besojne ne Kuranin dhe ne profetsin e Muhammedit (s.a.s) dhe si te tille u permbahen ligjeve qe kjo fe ka te pelqejn tya apo nuk te pelqejne.
    O rob i Zotit!!! kjo eshte ajo qe ne besojme dhe e kemi te obliguar ti permbahemi, kaq te veshtir e keni per ta kuptuar.
    Pse shume antar ketu duhet te flasin ofendojne muslimanet me vite te tera?

ik o burre se je dhe musliman me emer dhe ska lezet te kritikosh asnje muslimanet qe i permbahet ligjeve te sherjatit.

admiral ajo te duhet te beshe eshte te vishesh sodo pak me edukat Islame.

Per sa i perket pjyetjes un nuk jame dijetar te pergjigjem shtroje pjyetjen tek komuniteti musliman dhe pergjigjen do ta maresh.

.
    personalisht nuk ma ndjen fare se cfare bejne ne arabi saudite, pasi nuk eshte vendi ku jetoj e as ku do deshiroja te jetoja...
    secili ben cfare te doje ne shtepine e vet.
    te kritikoj ty qe e cileson arabine saudite si vendi ideal. nje vend ku femra nuk paska te drejte vote e as te drejte te nisi makinen, na qenka vend ideal... pfff.
    sa per ato femra te veshura ne ate menyre (ku i dallohen vetem syte), jam kundra po. dhe te jap sa te duash arsye se pse.
    jam pro shamise, si ne vende publike, ashtu edhe ne shkolla, sepse eshte nje e drejte, por ajo veshje eshte e tepert (flas per ne europe ku jetoj, ose ne shqiperi ku kam lindur).
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •