Ne arabi i dashur dashuria e burrit dhe gruas nuk tundohet nga femrat e tjera.shamia ose mbullimi i femres ka dy fuksione madheshtore.1)Te ruaj bukurine e gruas vetem per burrin e saj.2)Te ruaj shikimin e burrit e se shoqes se saj, vetem tek gruaja e tij.(sepse grate e tjera jane te mbuluara)
Sinqerisht ajo qe shikojme ne eshte vetem pjesa e jashtme e femres arabe ne lajmet perditshme.Nje femer arabe nga brenda jeton shume here me e lumtur dhe ndryshe nga ajo qe japin lajmet.duke filluar nga garderoba qe shpenzon qindra dollare ne jave e bizhuterite, teknologjia, per ne dallim me femren europiane femra arabe e zhvillon aktivitetin e saj ne intimitet me burrin e saj dhe nuk e ka si qellim primar ekspozimi n per te dukur leshrat e kokes ne shoqerine postmoderniste.cdo zbukurim dedikim, veshje eshte ne marredhenie me partnerin e saj dhe i dedikohet atij ne mynyre te plote sikurse mashkulli i dedikohet asaj per shkak te qetesise se bredshme qe ai ka duke mos qene i tunduar nga femra te tjera apo pamje femrash .Keshtu qe mashkulli dashurine qe ka kerkon tia jape dhe ta konsumoje me bashkeshorten ose partneren e tij.
Pra dashuria ne cift ne arabi eshte me ndryshe se dashuria ne cift ne Europe.duke filluar nga tradhetite, divorcet, zenkat etj fenomene europiane ne cift ta siguroj qe nuk jane ne ato permasa drastike sikur ndodhi ne perendim.Ne arabi per mashkullin femra me e bukur ne bote eshte gruaja e tij jo sepse kjo eshte realitet i vertete porse vetem ajo eshte ne zemren e tij sepse ai nuk shikon femra te tjera me te cilat mund te bjere ne dashuri ose mund te tundohet.Duke ditur qe arabet jane magjike dhe sy zeza
Une te siguroj qe nese ti dhe bashkeshortja juaj do jetonit ne nje ishull te pabanuar me femra do te duheshit pafundesisht sikurse te siguroj qe keshtu i ndoh cdo cifti ne arabi ne mynyre te pergjithshme pa u marre me raste te vecanta qe jane sporadike.
Ja se cfare fustanesh konsumojne femrat ne shtepi ne arabi .Bota e modes per femrat arabe eshte poshte hixhabit, ne shtepi dhe me partnerin e tyre.Ti kushtohet partnerit, familjes, femijve jetes familjare.Per shume femra perendimore sot kjo lloj jete eshte sfide mirepo per arabeshkat eshte lluks.
Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 02-10-2012 më 15:29
Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.
Çka po ju hyn ne pune juve. Ligjet ne Arabin Saudite jan ndryshe me Ligjet Suedeze . Nese e ka per interes te vetin kjo IKEA duhet te pranoj ligjet e ati vendi ku kjo është e interesuar te investoj ,ndryshe ska çka lyp, Arabia Saudite nuk e ka detyru me dhunë qe te shkon aty.
Me pelqen shpjegimi yt Xhemis,por 7 gra pse marin xhanem...su mjafton nje.....po per xhelozi qe mund te kete mes ketyre grave si i behet.....
"Më e mira është armike e së mirës"
kjo 7 grate nuk eshte e vertete, pothuajse 95 % te martesave te arabeve jane monogame .Kurse nese do ta krahasojme kete me tradhetine ne perendim do veme duart ne koke.
Nese dikush martohet me me shume se nje grua eshte pasanik ose marton nje grua qe i ka vdekur burri dhe eshte me femije jetime por jane raste shume te rralla te siguroj per kete, .
Nje kuriozitet shumica e djemve martohen mbasi mbarojne shkollen e larte pasi mentaliteti i mashkullit saudian eshte ndryshe nga ai perendimori.mashkulli saudian e kerkon qe femres se tij ti plotesoje gjithe kerkesat para se te martohet me qellim qe nga gjendja qe po jeton femra ne shtepine e saj ajo te gjej te njejtin komoditet familjar ekonomik dhe shtepiak pasi te martohet.Ndersa perendimori martesen e shikon si ceshtje ligjore me shume,e jo si ceshtje perkushtimi dhe dashurie, bashkejetese, perkujdesje dhe ndihmese ne respekt reciprok me njeri tjetrin.shkojne ne kishe dhe thojne fjale te arta (ne te mire dhe ne te keqe) por shumica e thzejne ate parim.Perendimori e konsumon me shume dashurine jashte marteses ose shtepise dhe kerkon publicitet sesa intimitet, ngrohtesi dhe dashuri.Prandaj shume ne perendim jane perhapur shume shtepite e prostuticionit, sadizmi dhe mjetet seksuale se dashuria e humb ngrohtesine e saj dhe i ftoh ndjenjat kur humb natyrshmeria e saj e intimitetit dhe e familjes.
Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 02-10-2012 më 15:44
Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.
Po perse largohen nga vendi I tyre ne perendim(nje pjese flasim)?Kjo mund te ndikoj per keq ne familjet e tyre duke pare se tundimi dhe shthurja jane sheshit.
"Më e mira është armike e së mirës"
xhemis paskan arabt ma perkushtim se ne doje te thoje?
po ku din ata ca eshte perkushtimi perderisa grun e mblume nuk e sheh kurre me pare
ske rast te rrish me te
ta njohesh ne pune etj etj
ku lind simpatia ketu dashuria apo me pas perkushtimi
apo do thush dhe ti se perkushtimi eshte berja e 20 kalamajve
JO SEKS PARA MARTESE
Edhe ne shtepi te gjata fustanet?! ufffff, cfare torture! Te bukura por aspak praktike per jeten e perditshme. Ne qoshe rrine ato tere diten, se vallahi me ato fustane asnje pune nuk behet. Nje pyetje kam une, ne perendim ju meshkukt si ja beni me grate e botes qe jane te zbuluara? Nuk tundoheni?
Feelings change - memories don't.
Kush eshte per me shku ne token e bekuar , ku prosperiteti dhe ardhmeria eshte e siguruar ?
Krijoni Kontakt