Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 76
    IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Ka pas nje artikull per kete punen e kamerave 2 megapixel te rovers ne hene dhe mars.Rovers Robot qe ulen ne planetin hene apo mars dhe marre fotografi modelet e reja jane krijuar rreth vitit 2004 dhe ne ate kohe kur u be projekti i tyre dhe u porositen pjeset nga nasa dhe shteti amerikan financoi ,kamerat ne mase ne ate kohe kishin kete rezolucion 2 megapixel dhe jo me te larte se aq.
    Keto kamera jane montuar ne vitet 2003-2004.Ne ate kohe nuk ka pas ne qarkullim kamera 4,5 6,7,8 megapix dhe qe prej asaj kohe kamerat nuk u jane nderruar roboteve.
    Kamera ne robotin rover nuk eshte nj e vetme.jane te montuara rreth 20 kamera te shperndara ne pozicione te ndryshme te struktures metalike mbi rrota te robotit per te marre pamje perpara dhe mbrapa dhe anash njekohsisht kur roboti leviz.
    Nuk e besoj te jete kjo arsyja, njekohesisht as un nuk kam mujt me gjet dicka lidhje me kete, kjo eshte nje kamera model i viti 2002 nuk jam i sigurt po nje gje jam i sigurt se un kam pas nje te tille ne 2003.

Emri:  B000087L95.01.LZZZZZZZ.jpg

Shikime: 604

Madhësia:  28.2 KB
    Emri:  1737_02.jpg

Shikime: 589

Madhësia:  99.4 KB

Kane mundur ti ndrrojn kamerat edhe sot por nuk thuhet pse nuk e kan bere edhe pse sja vlen as te kerkohet ne ineternet kur behet fjal per NASA-n...
    Nothing comes from nothing

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Duke pare dokumentarin me Stephen Hawking , ne minuten 13:09 nje foto e Marsit eshte gati identike me at qe ka mare Sonda Curiosity ne vitin 2012 , kurse dokumentari eshte i pergaditur ne vitin 2009-2010 .

Linku me poshte :

http://www.veoh.com/watch/v20118096yHZK78Qj

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    A eshte genjeshter e NASA-s apo NASA ka derguar robote te tille shume me heret dhe tani eshte koha qe ti tregojne botes ?

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Sipas një gazete Françeze (ouest-france) e perditshme para disa javesh lexova një artikull ku ishin fotot e 2 Françezeve dhe ata e paskan kriju këtë Robot dhe është nen kontrollin e tyre d.m.th. se Roboti vezhgohet nga Franca.

P.S -nëse e gjejë artikullin do ta postoj.

Përshendetje F/SH

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Ky është Artikulli

http://www.rennes.maville.com/actu/a...04153_actu.Htm

-mundë ta gjeni në adresen maville.com të dates 31 Gushtë 2012

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    NASA zbret në Mars sondën
    Curiosity, bëri 560 km rrugë

TIRANE- Sonda Curiosity, e njohur si Laboratori shkencor i Marsit pasi përshkroi më shumë se 560 milionë km arrin të zbresë në Mars. Agjencia Amerikane e hapësirës NASA arriti të zbresë sot në planetin Mars, robotin 1 tonësh, duke përmbushur misionin më të vështirë të ndërmarrë ndonjëherë në kërkim të jetës në një planet tjetër.

Sonda nisi udhëtimin e saj nga toka drejt Marsit, në nëntor të 2011 dhe iu deshën 8 muaj udhëtim për të arritur në ditën e sotme kur NASA njoftoi zbritjen me sukses të saj në planetin Mars. Ajo është pajisur me robotin më të sofistikuar që është dërguar ndonjëherë në një botë tjetër. Misioni i tij ka për qëllim ekzaminimin e gurëve për të vërtetuar nëse ka shenja jete.
    (sg/shqiptarja.com)
    Dhe ne qofte se ka jete ?

Miljarda dollare per nje zbulim qe nuk sjell asnje perfitim, nderkohe qe shkurtohen fonde ne ekspiremntime per te zhvilluar teknologjine apo mjeksine ne toke qe ju sherben njerezve drejt per se drejti

P.S

Nese kjo zbritje do jete e sukseshme ne eksplorimin e saje ne Mars, qindra postime ne kete nenforum per vendndodhje te aljeneve apo qe gjoja nuk len te afrohen njerzit atje bien poshte. Darius, mer fshesen dhe fillo nga puna lol
    Revolution 1848

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Mos te duket cudi. Kush do e vertetoje pervec atyre vete?
    Edhe une kam te njejtin mendim.
    Ndrysho Firmën

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Mos te duket cudi. Kush do e vertetoje pervec atyre vete?
    Mua me merr mendja , se robot apo cfardo qofte kan dergu ne Mars , por sigurishte ju ka dal diqka qe nuk eshte dashur te dije publiku ende , dhe per te mos e shpallur mision te deshtuar kan vendos te bejne foto genjeshtra.

Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Mua me merr mendja , se robot apo cfardo qofte kan dergu ne Mars , por sigurishte ju ka dal diqka qe nuk eshte dashur te dije publiku ende , dhe per te mos e shpallur mision te deshtuar kan vendos te bejne foto genjeshtra.

Edhe une kam te njejtin mendim.

PS: Ejjjjjjj kush po mi prish postimet e hejjjjjjjj !
    Ndrysho Firmën

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •