Close
Faqja 5 prej 35 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 345
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Kete nuk e kuptoj. Pse perplasje kushtetuese? Ishte ky rundi i trete apo i katert i votimeve?
    Ka nje kusht qe kandidati i propozuar nuk duhet te mbaje post politik. Ne rastin e Nishanit ai duhej te ishte i shkarkuar (Jo vetem i dorehequr)
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Per shkarkim nuk premtonte koha. I perket nenit 98 te Kushtetutes.

Neni 103, pika 2: Ministri nuk mund të ushtrojë asnjë veprimtari tjetër shtetërore dhe as të jetë drejtues ose anëtar i organeve të shoqërive fitimprurëse.

Nishani mund te ishte kandidat, vetem nese jepte doreheqje dhe doreheqja e tij pranohej nga presidenti aktual.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 11-06-2012 më 15:28
    relata refero

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Dakord, per sa i takon me lart, por ashtu sic e theksoi Olli Rehn me viziten e tij te fundit blitz ne Tirane, procesi i presidentit nuk duhet te politizohet pa nevoje ... Na lodhen o burre, me shume isha ne dijeni se ku gjendet Arvizu sesa Gruaja ime (Sus ju te tjeret)

Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Une nuk e kam ende te qarte, si mund te kandidoje dhe emerohet Nishani president, kur eshte ende minister.
    Ketu qendron perplasja, e me gjase maxhoranca do justifikohet me faktin se "Kushtetuta ndalon ushtrimin e dy posteve" e jo ate te kandidimit e zgjedhjes. Dua te di a u betua si president, dhe a ka pas shkarkim perpara betimit?

P.S. Nuk e pata te mundur te ndjek seancen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 11-06-2012 më 15:25

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Ka nje kusht qe kandidati i propozuar nuk duhet te mbaje post politik. Ne rastin e Nishanit ai duhej te ishte i shkarkuar (Jo vetem i dorehequr)
    Atehere paskemi te bejme me shkelje te rende.

Eshte e habitshme se si u urua nga kryesuesi i OSBE-se, pas nje shkelje kaq te rende!

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Atehere paskemi te bejme me shkelje te rende.

Eshte e habitshme se si u urua nga kryesuesi i OSBE-se, pas nje shkelje kaq te rende!
    Nuk eshte shkelje e rende, por nje flirtim (Aka, interpretim politik) me nenin kushtetues. Lexo pergjigjen me lart ...

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,178
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Mjerisht, Shqiperia humbi shansin e dyte per te fituar statusin e vendit kandidat per BE, me zgjedhjen e njeanshme te Nishanit. Konsensusi kesaj rradhe nuk ishte i veshtire per tu gjetur, perpos alternativave kukull te propozuara nga mazhoranca. Hapi i rradhes mbetet uzurpimi i PS-se me Jozefina Topallin si kryetare te ardhshme.
    Se pari, eshte siperfaqesore te besosh se Shqiperia humbi nje shans per tu pranuar me te drejta te plota ne BE vetem se nuk zgjodhi nje president konsensual. Se dyti, eshte akoma me e debatueshme kjo ideja foshnjore e shqiptareve qe e shohin anetaresimin ne BE si nje arritje ne vetvete, kur lexosh e shikon gjithe problemet qe po kalon kontinenti qe vene me medyshje ekzistencen e BE. Se treti, shembulli i fqinjeve tane, Greqise dhe Italise, dhe problemet qe ata kane hasur pas hyrjes ne BE, duhet te na shtyjne ne te mendojme dy here mbi aspiraten e nje hyrje ne BE. Shqiptaret po ecin perpara me kembet e tyre edhe pa qene anetare me te drejta te plota ne BE.

Qe te arrish konsensus duhen dy pale te pergatitura per konsensus. Opozita e beri te qarte qe nuk ishte e gatshme per te arritur konsensus, me faktin e thjeshte se nuk denjoi qe te hidhte nje vote ne Kuvend ne kater raunde qe u mbajten atje. Dhe nuk e di se ku e shikoni ju se alternativat e ofruara nga mazhoranca, si Zaganjori si Hoxha ishin "alternativa kukull". Nuk e di a u njohe me rezumete e te dyve, por as njeri e as tjetri nuk ishin kandidatura kukull. Per me shume, qe vete fakti qe ata pranuan te kandidonin, duke u bere objekt i sulmeve nga me te uleta personale nga opozita, deshmon qe ata ishin te gatshem per ti sherbyer vendit. Nese opozita do te ishte dakord me njerin nga keta kandidate e do t'i votonte ne Kuvend, sot Shqiperia do te kish president tjeter.

Shansi i humbur eshte i opozites per t'iu rikthyer institucioneve dhe interesave te vendit e per tu ngritur mbi interesat e ngushta politike te kreut te saj.

E ke shume gabim! Nishani ka per ti kthyer kurrizin me shpejt se Topi, duke e njohur edhe si karakter.
    Per aq kohe sa presidenti i ri ben reformen ne drejtesi, pak rendesi ka nese ai eshte mik apo armik i Berishes. E rendesishme eshte qe ai do tu riktheje qytetareve te vendit besimin tek ligji dhe drejtesia. Ne ka nje gje qe shqiptaret urrejne tek 3 ish-presidentet e tjere ne detyre eshte impotenca e tyre per te sjelle ndryshim, duke e kthyer presidencen ne nje kamp pushimi 5-vjecar.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 11-06-2012 më 15:28

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ta gezoni demokracine, fundja ky eshte realiteti.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Nuk eshte shkelje e rende, por nje flirtim (Aka, interpretim politik) me nenin kushtetues. Lexo pergjigjen me lart ...

Sa i perket mospasjes se drejte qe te mbaje dy poste kjo eshte mese e logjikshme. Padyshim qe do te dorehiqet (ose do te shkarkohet) nga posti i meparshem...per te vazhduar me ushtrimin e postit te ri.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,178
    Postimet në Bllog
    22
    Ky eshte nje teknikalitet dhe aspak "problem kushtetues". Ka te beje vetem me firmen e presidentit te vendit Topi per pranimin e doreheqjes se Nishanit. Per aq kohe sa Nishani e ka kerkuar doreheqjen nga posti para votimit ne Kuvend, ai eshte ne rregull.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    ....s'kane fund parodite e 'politikaneve' Shqiptar!

Faqja 5 prej 35 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •