Close
Faqja 14 prej 15 FillimFillim ... 412131415 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 144
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    qeros, varferia eshte me e thelle, shkon tek 97% qe nuk kalon 5 dollare diten per fryme, pa perfshire emigrantet.
    gjendja eshte shume me e keqe sesa paraqitet ne artikull.

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Asnje raport nuk mund te jete i sakte ne Shqiperi.
    Ku bazohen keta qe bejne raporte te tilla, ne shifrat zyrtare?
    I bejne raportet nga Sheratoni?
    Mund te jete shume here me mire ose shume here me keq, ne shqiperi informaliteti duhet te jete diku te 99% !
    Nuk ka se si nga zyrat lluksoze me kondicioner, te nxirren raporte e statistika afer realitetit.
    Hajt tung.
    Cdo gje eshte relative...

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga smokkie Lexo Postimin
    Asnje raport nuk mund te jete i sakte ne Shqiperi.
    Ku bazohen keta qe bejne raporte te tilla, ne shifrat zyrtare?
    I bejne raportet nga Sheratoni?
    Mund te jete shume here me mire ose shume here me keq, ne shqiperi informaliteti duhet te jete diku te 99% !
    Nuk ka se si nga zyrat lluksoze me kondicioner, te nxirren raporte e statistika afer realitetit.
    Hajt tung.
    Po te bej nje shembull te vogel.
    Ne vendlindjen time ka nje rrobaqepsi me pronar te huaj ku punojne pothuaj 150 - 200 persona dhe rreth 70 -80% e tyre jane familjare te cilet nuk kane te ardhura te tjera. Paga e tyre eshte rreth 20 000 lek ne muaj.Tashti bej kursin e kembimit me dollarin dhe dil ti ne perfundimin se me sa dollare ne dite rrojne keto familje.
    Ketu vlen te thuhet se keto familje jane te privilegjuara ne krahasim me ato te tjerat ku kryefamiljari punon me dite.
    Eshte nje shembull banal por po t'i mledhesh keta shembuj nje nga nje ne te gjithe territorin konkluzioni do jete akoma me i frikshem se ai raporti ku thuhet ''individe'' qe jetojne me 2.5 apo 5$ ne dite,keto jane familje te cilat jetojne ne ate nivel,pra individi eshte me keq.

Per te mos folur per fshatrat ku situata ekonomike eshte skandaloze.
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    kthehuni ne fashat, kultivoni rrushin, figun, pjeshken
    rrisni lope, vica, pula, punoni si kane punuar te paret tuaj. mos luani lloto sport.
    mos kerkoni ndihma nga te pasurit
    mir o ziti edi sa esht te plugosh token frez e mbjella me shum shpenzon se sa do fitosh. per drur frutor kan mbjell shum po ju kalben ne deg sepse tregtari i mer me lir ne maqedoni ,edhe tjetra esht se shqiptaret nuk kan shoqata bujqish se nuk behet tregti me 20 arka moll apo rrush duhet te kesh volum qe ta shesesh lir .dikur pash nji dokumentar per krizen greke.dhe sillte shembull 1 shoqat bujqish ne holland vetem ndertesa ishte kush edi sa mijra katror dhe me kompjutera fillonte ankandi 1 lule tulipan 7 cent ka qen cmimi me i ulet dhe me ilarti 14 cent fliste bujku hollandez. kurse ne greqi te gjitha shoqatat ishin ne borxh dhe prisnin demshperblim per fatkeqsi natyrore nga shteti.ndersa hollandezi thonte ndima qe mar nga shteti esht 2 perqind e xhiros vjetore .prandaj o mik shembuj ka sa te duash por bujqit shqiptar jan 20 a 30 dylym tok edhe rripa rripa as dreqi nuk hyn jo me traktori.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga Billy Joe Lexo Postimin
    qeros, varferia eshte me e thelle, shkon tek 97% qe nuk kalon 5 dollare diten per fryme, pa perfshire emigrantet.
    gjendja eshte shume me e keqe sesa paraqitet ne artikull.
    po ca pes dollar per frym o billy thuj per familje..ne fshat eh rrojn i cik ma mir po ne qytet qe me te hap syt ne mengjes do fus doren ne xhep.edhe prit se ska mbaruar kriza 100 miljard mori spanja dje borxh .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    e di, e kam tepruar me ato 5 dollare per fryme, e shkrova sa per te qene brenda, se del ndonjeri thot e kam babin doktor e ka rrogen 600 mij lek te vjetra ne muaj, dhe eshte happy
    e di fare mire si eshte, pak me mire se burkina faso, por vetem pak ama.

kurse shtetin e kemi nga me socialet ne bote, jep bashkia 20 mije lek te vjetra ne muaj per familjet ultra te varfera.

ptuuuuuuuuu shtet qelbesire dhe qesharak.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Po te bej nje shembull te vogel.
    Ne vendlindjen time ka nje rrobaqepsi me pronar te huaj ku punojne pothuaj 150 - 200 persona dhe rreth 70 -80% e tyre jane familjare te cilet nuk kane te ardhura te tjera. Paga e tyre eshte rreth 20 000 lek ne muaj.Tashti bej kursin e kembimit me dollarin dhe dil ti ne perfundimin se me sa dollare ne dite rrojne keto familje.
    Ketu vlen te thuhet se keto familje jane te privilegjuara ne krahasim me ato te tjerat ku kryefamiljari punon me dite.
    Eshte nje shembull banal por po t'i mledhesh keta shembuj nje nga nje ne te gjithe territorin konkluzioni do jete akoma me i frikshem se ai raporti ku thuhet ''individe'' qe jetojne me 2.5 apo 5$ ne dite,keto jane familje te cilat jetojne ne ate nivel,pra individi eshte me keq.

Per te mos folur per fshatrat ku situata ekonomike eshte skandaloze.
    shum i sakt krahasimi yt esht vertet rrenqethes po realiteti esht realitet.kurse fshataret e kan i bisht lope dhe i cop bace .po ai ajo qe me 200 mij lek te vjetra nuk i dalin per buk te majn frymen gjall .....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Citim Postuar më parë nga cincinati5 Lexo Postimin
    shum i sakt krahasimi yt esht vertet rrenqethes po realiteti esht realitet.kurse fshataret e kan i bisht lope dhe i cop bace .po ai ajo qe me 200 mij lek te vjetra nuk i dalin per buk te majn frymen gjall .....
    kam degjuar per punetore llaci ndertimi qe punojne per vetem 7 mije leke te vjetra ne dite, duke bere nje pune raskapitese, mund te kete 4-5 anetare te tjere familje ne shtepi te papune...beji llogarite si mbijetojne keta

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    mirpo ne njerzit.. mendojm ndryshe..
    ne atdheun e kuptojm si bashkesi njerzish te cilet ne atdhe meritojn te jetojn si njerez..
    mire po kuptoshi e mendoshi ju o brar..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    kthehuni ne fashat, kultivoni rrushin, figun, pjeshken
    rrisni lope, vica, pula, punoni si kane punuar te paret tuaj. mos luani lloto sport.
    mos kerkoni ndihma nga te pasurit
    Ke pare lajme ti keto kohe!?
    Ke pare se si i hedhin prodhimet e sezonit fermeret Shqiptar, disa te tjere u kalben neper ara se as nuk i vjelin prej tregut te ngopur!?
    Treg i ngopur ky nga importet e vendeve fshqinje.

Ekonomia ka nevoj per manaxhim shteteror, t'u krijohen kushtet fermereve, buqerve e bisneseve Shqiptare. Ti jepet prioritet prodhimit lokal edhe te studjohen mundesite per ekport nga vete qeveria!

Neve s'na ka ngel as 10% e uzinave qe kemi pas, duhet rimekembur industria e zhvilluar eksporti ne c'do menyre te mundur.

Qeveria ti jape veglat popullit qe te bejne punen, mos te presi gje pa bere asgje!

Faqja 14 prej 15 FillimFillim ... 412131415 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •