Close
Faqja 13 prej 26 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 254
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Mos harro ti ftosh Albon me shoke e shoqe.
    Pastaj do kemi statistikat te turgjimistanit mbi strukturen e popullit te pa fe ne favor te kauurrve me rritje marramendese .
    Nuk po mundem me i ra ne fije se ku do me dal? Me mua nuk ecin lojnat me besimin. Gjithkush ne shtepi te vet e ne shpirt te vet.

Per mua çdo sofer shqiptare eshte nje sofer vellai dhe ta jap besen se kur te shkoj per vizite atje do te sjell fotot me te bukura te te gjithe zones e te gjitha kishave shqiptare qe ngrejne krye ne ato shpate qe sa e sa shekuj.

E kur te mendosh se prej tyre ka dal plejada e luftetareve te Skenderbeut, ka dale i madhi Migjen, ka dal Josif Bageri e sa e sa figura te tjera!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 12-02-2012 më 07:56

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Dydrinas pershendetje! Sa per viziten qe do i besh Rekes e kishave shqiptare une skom as gje kunder..madje po tu desh ta besh nji njeri me teper me fto do vi me gjith deshir.
    Problemi qendron se ne biem leht ne kurthet e armiqve., e them kete, si komb ,ku fqinjet tan na e kan kuptuar piken e dobet ,dhe do tentojn te etiketojn historin tone fetare si kombi me besime nder me te vjetrat ne Evrop.Vet prezenca jon mira vjeqare ne kto troje flet arsyshem se ne nuk zbritem nga qjelli ne kto troje.Fatkeqsisht nuk qendruam fuqishem ne rrenjen e trungut kombetar ku tjeret na identifikuan identitetin ton fetar e kombëtar.Te ishim pak me sy qel dhe me te pregatitur ndaj sfidave te kohes, qe esht treguar e ashper ndaj nesh s do lejonim qe pjestar te feve e nacinaliteteve tjera ti vendosim si pari e kishave e manastireve tona te lashta dhe bashk me kete te heqim dor nga pjesa e trashigimis nacionale.
    Edhe ne pjeset e banuara te fisit tim ka plot themele kishash qe po u restauruan dhe te sherbenin si monumente apo edhe strategjija nacionale do benin diq te fliste e ti kundershtonte tezat ndjella keqe se ne jemi te ardhur nga Harapistani por ishim ktu sa vet mali e fusha qe bashkjetojm.
    persh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ganimet : 12-02-2012 më 10:04

Une nuk e di se pse lodheni kot me kete teme.
    Cdo gje eshte e kjaret nese doni ta kuptoni e mos provokoni. Nese shqiptaret orthodokse te asimiluar ne maqedone kane filluar te vetediesohen, atehere bujrum mire se te vine. Por njr gje duhet ditur se kur te vijne, ne keto troje do te gjejne edhe shqiptare te tjere me fe Islame te cilet gjithmone kane qene shqiptare me gjuhe e me zakone ( nuk jane asimiluar si komb). Une them se duhet te jen te kujdesshem te mos provokojne dhe te na tregojne "rrenjet" e fillimit e te mbarimit. Fene sejcili le ta mban per veten e vet dhe ajo te kuptohet si nje faktor tolerance e jo percarje.
    Ndrysho Firmën

Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Cdo gje eshte e kjaret nese doni ta kuptoni e mos provokoni. Nese shqiptaret orthodokse te asimiluar ne maqedone kane filluar te vetediesohen, atehere bujrum mire se te vine. Por njr gje duhet ditur se kur te vijne, ne keto troje do te gjejne edhe shqiptare te tjere me fe Islame te cilet gjithmone kane qene shqiptare me gjuhe e me zakone ( nuk jane asimiluar si komb). Une them se duhet te jen te kujdesshem te mos provokojne dhe te na tregojne "rrenjet" e fillimit e te mbarimit. Fene sejcili le ta mban per veten e vet dhe ajo te kuptohet si nje faktor tolerance e jo percarje.
    Shqiptaret e besimit ortodoks nuk po vijne, por ata gjenden aty ku e kane pas vendin e stergjysherve te tyre, brenda territoreve te banuara nga shqiptare.

A e ke idene se per çfare zone po flitet apo fjale ne hava?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    I nderuar as kush nuk thrret ne urrejtje e as ne perqarje plus,as kush ska qellim te tregoj se ku ishin rrenjet e kombit ,se ku filluan e ku mbaruan.Trashigimia jon si komb nuk fillon as sot as dje pore ajo ka historikun e saj shpesh te dhembshem e po aq krenar.
    Sot ne sferen gjeopolitike fqinjet tane duan te na bejn nji popull te ardhur nga qjelli e ne mundohemi tua tregojm se sjemi te zbritur nga qjelli.
    Sesht ktu gara se cili ka fe me te mir ..pore se trashigimia jon nuk fillon para 70 vjetesh siq pretendo enciklopedia bullgare.
    As hapsi i temes e as une per vete sdua te shesim mend ketu,mendoi.. pore,ti themi sllaveve se nuk arrijn te na e vjedhin te kaluaren tone historike pa e diktuar si shoqri e cila lufton per nji pjes te historis qe me mish e shpirt duan te na e rrembejn.
    Ktu ,ne kte teme ,sesht qellimi si fetar te rreshtohemi para Zotit pore te rreshtohemi kombtarisht para fakteve te pamohueshme historike se prezenca jon ne kto troje esht e lasht sa vet themelet e shtepive te Zotit siq e quaj banoret me te hershem te ktyre grykave.
    .

Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Ku jane keta Ortodoks Shqiptar sot neper Kishat e Deqanit e Pejes qe ishin :

http://www.kosovo.net/od1.jpg
    http://www.kosovo.net/od3.jpg
    http://www.kosovo.net/od3.jpg

Une e di ku jane , jane SERB sot
    Bukur fort..., por kur ende sot ka midis shqiptaresh mysliman, te thone per shqiptaret orthodhoks; grek e sllav o vlleh..., o lesh me qime! e ti na vjen e na thua ku jane..., ja ku e ke ujkun e ç'gjurme kerkon ti?!
    Shqiptaret orthodhoks, pa dallim theksi, akcenti o ndonje forme dialektare, jane shqiptare e jo grek e sllave o çobane, por shqiptare a e kupton, ta tha mire nje me lart, jane shqiptare, por kur i emertojme me nofka, detyrimisht langojt ballkanike, kerkojne shesh per te bere pershesh..., eshte forma "moderne" e thenies, "perça e sundo", keshtu ka qene e keshtu eshte akoma...!
    Pra po te fillohet me arsimim dhe istruksion popullata pertej kufirit te RSh qe; Shqiptaret orthodhoks, kudo qofshin, nga Rumania e Ukrahina, deri ne Itali e SH.B.A, jane shqiptare e orthodhoks..., jane si te thuash ata qe i kane mbijetuar dallgeve te historise..., nuk them ka patur e do te kete te krishtere katolike dhe mysliman, por qe historia do qe shqiptaret orthodhoks te jene persekutuar dy here, nje nga pushtuesi turk dhe me e dhimbshmja, nga "vellezerit mysliman shqiptar", qe per ti pelqyer Portes dhe per perfitime, dha nje kontribut te dores se pare, per shfarosjen o per debimin me force te shqiptareve, midis letireve latine, grekeve o sllaveve o pertej kufijve evropian..., keto jane fakte.
    Edhe sot vazhdon, disi e zbehte, por vazhdon nje fare persekutimi kundrejt shqiptareve orthodhoks nga pjesa tjeter, pasi i quajne grek e sllave, por edhe çobane, me thoni juve kush eshte me shqiptar, nje jevg apo nje orthodhoks qe per ti shpetuar urrejtjes fetare, pranoj te quhej sllav, grek o vllah, vetem sepse ishte me lehte te mbijetonte...
    Keshtu kur degjohen zera te ngjirur te quajne nje shqiptar orthodhoks, me nenvleresim si "minoritar", i behet zemra mal atij qe Shqiperine nuk e do!
    Keshtu armiq te deklaruar dhe miq te dyshimte, jane gati te mbeshtesin edhe ndonje incident nderfetar midis shqiptareve..., pasi vete neve u japim shkak, por mendoj se kohet kane ndryshuar, njerezve u jane hapur syte, tash e dine qe ka shqiptare orthodhoks e qe nuk duhet te largohen nga trungu meme!
    Kur kam takuar shqiptare jo te Shqiperise ( Kosove, Mal i Zi, Maqedoni ), nuk dinin qe nje pjese e shqiptareve ishte orthodhoks si nji here motit..., here kete "koiçidence" e nenvleresonin pasi e identifikonin me serbet, por qe kjo vinte nga padija..., sot s'ka llafe, sot e dine te gjithe, jo vetem, por erdhe qe eshte nje nga provat e qendreses se shqiptaret nder shekuj..., sikur te gjithe shqiptaret e tjere.
    Pra po te fillohet me afrimin e ketyre komuniteteve, flas edhe nepermjet angazhimeve zyrtare shteterore, kulturore dhe pse jo, fetare, do te ishte shume here me lehte te riktheheshin pa problem, nder rradhet e kombit.
    Ketu mund te kontribuoje ç'do njeri nga neve, ne masen e mundesive qe kemi!
    Eshte nje detyre.
    Ti shiko se sa kisha kemi ne Kosove..., pse mos te popullohen me shqiptare..., bota i vlereson, Unesku i mbron si pasuri boterore, neve ( shiqiptaret mysliman ) i djegim..., mos harroni se ç'dodhi fill pas luftes..., por te shkuara te harruara..., jane e do te mbeten jo vetem prone dhe pasuri boterore, por me shume akoma, pasuri e tokes shqiptare, Kosoves dhe gjithe shqiptareve...
    Pershendetje.
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Bukur fort..., por kur ende sot ka midis shqiptaresh mysliman, te thone per shqiptaret orthodhoks; grek e sllav o vlleh..., o lesh me qime! e ti na vjen e na thua ku jane..., ja ku e ke ujkun e ç'gjurme kerkon ti?!
    Shqiptaret orthodhoks, pa dallim theksi, akcenti o ndonje forme dialektare, jane shqiptare e jo grek e sllave o çobane, por shqiptare a e kupton, ta tha mire nje me lart, jane shqiptare, por kur i emertojme me nofka, detyrimisht langojt ballkanike, kerkojne shesh per te bere pershesh..., eshte forma "moderne" e thenies, "perça e sundo", keshtu ka qene e keshtu eshte akoma...!
    Pra po te fillohet me arsimim dhe istruksion popullata pertej kufirit te RSh qe; Shqiptaret orthodhoks, kudo qofshin, nga Rumania e Ukrahina, deri ne Itali e SH.B.A, jane shqiptare e orthodhoks..., jane si te thuash ata qe i kane mbijetuar dallgeve te historise..., nuk them ka patur e do te kete te krishtere katolike dhe mysliman, por qe historia do qe shqiptaret orthodhoks te jene persekutuar dy here, nje nga pushtuesi turk dhe me e dhimbshmja, nga "vellezerit mysliman shqiptar", qe per ti pelqyer Portes dhe per perfitime, dha nje kontribut te dores se pare, per shfarosjen o per debimin me force te shqiptareve, midis letireve latine, grekeve o sllaveve o pertej kufijve evropian..., keto jane fakte.
    Edhe sot vazhdon, disi e zbehte, por vazhdon nje fare persekutimi kundrejt shqiptareve orthodhoks nga pjesa tjeter, pasi i quajne grek e sllave, por edhe çobane, me thoni juve kush eshte me shqiptar, nje jevg apo nje orthodhoks qe per ti shpetuar urrejtjes fetare, pranoj te quhej sllav, grek o vllah, vetem sepse ishte me lehte te mbijetonte...
    Keshtu kur degjohen zera te ngjirur te quajne nje shqiptar orthodhoks, me nenvleresim si "minoritar", i behet zemra mal atij qe Shqiperine nuk e do!
    Keshtu armiq te deklaruar dhe miq te dyshimte, jane gati te mbeshtesin edhe ndonje incident nderfetar midis shqiptareve..., pasi vete neve u japim shkak, por mendoj se kohet kane ndryshuar, njerezve u jane hapur syte, tash e dine qe ka shqiptare orthodhoks e qe nuk duhet te largohen nga trungu meme!
    Kur kam takuar shqiptare jo te Shqiperise ( Kosove, Mal i Zi, Maqedoni ), nuk dinin qe nje pjese e shqiptareve ishte orthodhoks si nji here motit..., here kete "koiçidence" e nenvleresonin pasi e identifikonin me serbet, por qe kjo vinte nga padija..., sot s'ka llafe, sot e dine te gjithe, jo vetem, por erdhe qe eshte nje nga provat e qendreses se shqiptaret nder shekuj..., sikur te gjithe shqiptaret e tjere.
    Pra po te fillohet me afrimin e ketyre komuniteteve, flas edhe nepermjet angazhimeve zyrtare shteterore, kulturore dhe pse jo, fetare, do te ishte shume here me lehte te riktheheshin pa problem, nder rradhet e kombit.
    Ketu mund te kontribuoje ç'do njeri nga neve, ne masen e mundesive qe kemi!
    Eshte nje detyre.
    Ti shiko se sa kisha kemi ne Kosove..., pse mos te popullohen me shqiptare..., bota i vlereson, Unesku i mbron si pasuri boterore, neve ( shiqiptaret mysliman ) i djegim..., mos harroni se ç'dodhi fill pas luftes..., por te shkuara te harruara..., jane e do te mbeten jo vetem prone dhe pasuri boterore, por me shume akoma, pasuri e tokes shqiptare, Kosoves dhe gjithe shqiptareve...
    Pershendetje.
    -Niko,
    Nk eshte cudi qe nje shqiptar diku nuk e paska ditur se paska shqiptar ortodoks,me e cuditshme eshte qe nje "shqiptar "ortodoks nuk e din se eshte shqiptar apo e fsheh ate,Kjo eshte dukuri qe ky zotriu Manojlovski e rrefen!
    Ketu nuk eshte faji i pjeses tjter qe ka tejter besim por eshte faji i atyre se me teper e identifikonin veten ortodoks qoft maqedon,serb bullgar e grek sesa shqiptar KJO ESHTE E VERTETA !YOU LIKE IT OR NOT!
    Sa per "popullimin" e kishave ne kosove ,mos u ben naiv e qesharak Ti e din shum mire se kisha ortodokse ne cfar menyre ashte e organizuar!! KIsha ortodokse serbe, ruse,bullgare, maqedone, greke , Ja keshtu ndodhi me shqiptaret ortodoks u futen ne kishen serbe u ben serb,ne kishen greke u ben grek,ne ate maqedone ,maqedone!
    Ne shqiperi puna eshte LESH nuk dihet se cka hyn ne kish e cfar del!!
    Te leme keta qe na qenkan asimiluar "MOTI " por cfar dreqi i shtynte shqiptaret ortodoks qe iknin nga regjimi i enverit qe mos te ndaleshin te jetonin ne kosove e prishtine ku ishte qender e shqiptaris por shkonin ne LESKOVC! sot jan asimiluar te gjith VULLNETARISHT!!

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Un kam than ne shum postime te mija,qe nese shqiptaret vetdijsohen dhe i pranojn si vellezer te nje trungu edhe shqiptaret orthodox,jam shum i bindur dhe me nji garanc shum te fort qe me sllavet beteja u fitua,pse them u fitua,pasi qe nese shqiptaret qe i takojn besimit orthodoks sot,por edhe ata qe i kan takuar ne te kaluaren keti besimi do ti mbushin kishal e shqiptareve ne kosov,do ta marrin nen mbrojtje paurin komtare te shqiptareve,e qe me ket do tua presin sllavit ato politika me te cilat thirret neper gjith boten se shqiptaret po na i shkatrrojn kishat,e po qjerren se ne nuk i lshojm kishat se aty eshte djepi i sebizmit,dmth,serbet thirren ne ate se djepin e kan ne kishat orthodokse te lana nga shqiptaret nga dhunat me te pa para qe jan ba mbi ta qe tu lirojn dhe ti harrojn nji her e mir kishat e othodoxe shqiptare.
    Ne te gjitha trojet etnike shqiptare othodokset,jan ndjek dhe persekutu ne metoda te papara ,por jo vetem nga serbi se ate do ta kishin luftu jam shum i sigurt,por dhembjen dhe largimin nga shqiptar ne sllav i kan detyru disa grupacione shqiptare te besimit islam te ndimur nga shum hoxhollar te ardhur nga viset e bullgaris te rusis e serbis,e qe kan prediku fen islame tek shqiptaret si hoxhollar te derguar nga bota islame,e
    ku me politken te ndihmuar direkt edhe nga shteti (pushtuesi) kan arrit qe tu bejn aq shum presion komunitetit orthodox por edhe katolik,sa qe jan mbyll ne mburojen personale te veten dhe nuk kan guxu me te lajmerohen si shqiptare,me nje an nga serbi kurse ne anen tjeter nga hoxhllaret me gjematin e tyre,qe nji pjes e gjematit nga rreziku qe iu eshte paraqitur nga hoxhollaret nuk kan pas as guxim qe ta kundershtojn ket politik qe kan ndjek kjo kategori e hoxhollareve,ne pjesen e makedhonis kan prediku me teper hoxhollar nga bullgaria po edhe ne kosov ka pas nga bullgaria por me teper kan qe nga sebia serb,por edhe shqiptar qe ua kan dasht gajretin serbeve per interesa te ndreyshme u kan ndihmu ketyre hoxhollareve,nuk don te thot qe ta humbim islamizmin po eshte shum e randesishme qe te bashkjetojn te tri besimet,ku secili shqiptare me zgjedh i lir ku me u rreshtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 12-02-2012 më 20:36

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga MARGUS Lexo Postimin
    -Niko,
    Nk eshte cudi qe nje shqiptar diku nuk e paska ditur se paska shqiptar ortodoks,me e cuditshme eshte qe nje "shqiptar "ortodoks nuk e din se eshte shqiptar apo e fsheh ate,Kjo eshte dukuri qe ky zotriu Manojlovski e rrefen!
    Ketu nuk eshte faji i pjeses tjter qe ka tejter besim por eshte faji i atyre se me teper e identifikonin veten ortodoks qoft maqedon,serb bullgar e grek sesa shqiptar KJO ESHTE E VERTETA !YOU LIKE IT OR NOT!
    Sa per "popullimin" e kishave ne kosove ,mos u ben naiv e qesharak Ti e din shum mire se kisha ortodokse ne cfar menyre ashte e organizuar!! KIsha ortodokse serbe, ruse,bullgare, maqedone, greke , Ja keshtu ndodhi me shqiptaret ortodoks u futen ne kishen serbe u ben serb,ne kishen greke u ben grek,ne ate maqedone ,maqedone!
    Ne shqiperi puna eshte LESH nuk dihet se cka hyn ne kish e cfar del!!
    Te leme keta qe na qenkan asimiluar "MOTI " por cfar dreqi i shtynte shqiptaret ortodoks qe iknin nga regjimi i enverit qe mos te ndaleshin te jetonin ne kosove e prishtine ku ishte qender e shqiptaris por shkonin ne LESKOVC! sot jan asimiluar te gjith VULLNETARISHT!!
    Ma merer mendja qe ne leskovc kan shku se atje deri von ka pas shum shqiptar ortodox qe e kan njoft vehten ende shqiptare,te cilet kan mbetur pa u depertu nga ai depertimi qe eshte ber me dhun nga sanxhaku i nishi,se po te ishin ndal ne kosov ,shteti serb do ta kishte organizu sherbimin e fsheht jugosllav dhe me ndihmen edhe te shum hoxhollareve do te kishin plasu propaganda te hatashme qe vet shqiptareve u ishte mbush mendja me i zhduk per nji koh shum te shkurt,po ti pse nuk po e llogarit ket,kur vet po e pranon qfar organizimi ka kisha orthodokse ne pergjithsi,ket orga fetar e financon materialish dhe intelewktualisht,jo vetem bota sllave por edhe evropen e ka ne krah.Por kur shqiptaret nuk bien pre e propagandave te ketyre qarqeve sllave dhe kan nje akademi te fort te shkences,ka mundesi qe ti hiqet sllavit e drejta e dominimit mbi kisha shqiptare,pasi dokumentet jan vullneti i shqiptareve othodox eshte tash mbetet vetem vullneti i popullates te ketyre dy besimeve tjera dhe puna e kryme eshte.
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Malkolm: "Historia e deformuar nga serbët"

Citim:
    Historia e Kosovës që nga periudha e pushtimit Romak e deri në ditët e sotme është në fokus të librit “Kosova: një histori e shkurtër” të historianit anglez Noel Malcolm. Kjo është edhe vepra që e cilësoi atë si më të mirin e autorëve të huaj në konkursin e albanologjisë. Dr. Malcolm trajton me objektivitet ngjarjet historike dhe rivlerëson të vërtetën historike të deformuar nga mitet dhe trajtimi tendencioz i historiografisë serbe.

“Një histori e shkurtër e Kosovës” është botimi i tretë i historianit pas “Një histori e shkurtër e Bosnjës” dhe “Origins of english nonsense”. Në intervistën e mëposhtme ai tregon për veprën dhe se si e sheh të ardhmen e Kosovës.

“Kosova” ju dha çmimin e autorit më të mirë të huaj. Mendoni se çështja e Kosovës ishte arsye që ju të vlerësoheshit?

Shpresoj se kam marrë çmim për faktin se pjesëmarrësit në konferencë mendojnë se kjo është një histori objektive dhe serioze. E di se çështja e Kosovës ka shumë interes për shqiptarët por për një historian në radhë të parë, është objektiviteti i librit. Besoj se kam analizuar faktet dhe problemet e historisë në mënyrë objektive.

Ju jeni një historian filozof, por çfarë ju shtyu të merreni me çështjen e Kosovës?

Kam menduar se ishte i nevojshëm një libër i tillë për historinë e Kosovës, sepse problemi ishte: një çështje politike e përzier me ideologji. Në të gjitha rastet pretendimet serbe kanë qenë historike, për historinë e Kosovës. Në të njëjtën kohë nuk ekzistonte asnjë libër në Perëndim për historinë e Kosovës. Ishte një rajon pothuaj i panjohur.

Ekzistonin libra vetëm për historinë e Jugosllavisë dhe historianët që i kanë shkruar këto libra kanë pasur pikëpamje serbe. Pra nuk ekzistonte asnjë histori ku autori ka lexuar edhe burimet dhe librat shqiptarë dhe të tjerë. Në këtë kontekst ishte e domosdoshme një histori e Kosovës.

Cilat janë burimet arkivore që keni shfrytëzuar për këtë botim?

Kjo është një histori që fillon me fundin e Perandorisë Romake dhe vazhdon deri në ditë e sotme. Kam shkruar shumë për periudhën mesjetare për periudhën osmane, rilindjen dhe për periudhën e shtetit Jugosllav. Ka qenë i nevojshëm studimi i arkivave të Vjenës, Romës, Vatikanit, Venedikut, në Paris, Londër, dhe Uashington. Gjithashtu kam shfrytëzuar edhe librat që janë botuar në Jugosllavi, Kroaci në Greqi, Itali etj. Puna kërkimore është ndërkombëtare.

Në arkivat që keni parë ju si është paraqitur çështja e Kosovës?

Varet nga periudha. Gjatë periudhës së osmanëve burimet perëndimore nuk interesohen shumë për çështjen e gjeopolitikës, pasi Kosova ishte një pjesë e Perandorisë Osmane. P.sh në raportet e kishës katolike që kam grumbulluar në Romë, Kosova herë është konsideruar si një pjesë e Serbisë herë si një e Shqipërisë.

Megjithatë Albania dhe Serbia janë fjalë që nuk kanë një kuptim të përcaktuar gjeografik, por një kuptim administrativ të Kishës. Është mjaft e komplikuar. Shumë informacion për Kosovën ka edhe në periudhën e diplomacisë moderne.

Por për të sotmen e Kosovës çfarë mendoni ?

Natyrisht që jam shumë i lumtur për pavarësinë. Jam pak i brengosur me politikën ndërkombëtare veçanërisht me politikën e Rusisë dhe të Kombeve të Bashkuara, megjithatë mendoj se janë probleme të përkohshme. Jam i bindur se eventualisht Kosova do të jetë plotësisht e pavarur dhe do të funksionojë si shtet i pavarur.

Cili është libri i fundit që keni në dorë?

Është një gjë krejtësisht tjetër. Në fillim të karrierës akademike unë kam qenë kryesisht historiani filozofisë dhe jam në përfundim të botimit të tekstit të Thomas Hobs “Leviatani”. Është një vepër shumë e vështirë për tu botuar sepse e ka shkruar në gjuhën angleze edhe pastaj e ka përkthyer në gjuhën latine. Botimi im do të jetë me faqe paralele anglisht-latinisht dhe historia tekstuale është shumë e komplikuar.

http://www.shekulli.com.al/news/53/A...008-12-21.html

Faqja 13 prej 26 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •