Close
Faqja 30 prej 32 FillimFillim ... 202829303132 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 313
    i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Unë mendoj se nëse dikush hap një temë,nuk duhet që po ai të "komandojë" temën dhe të japë ai përfundimin se ky e ka mirë apo ai tjetri e ka keq,apo janë këtu nja tre militantë,etj,etj!!!Këtu çdo njeri jep mendimin e tij dhe natyrisht që nuk ka si të mos politizohet.Kjo jo vetëm për shkak të hapësit të temës që i jep vetë drejtim politik por edhe pse e tillë është tema.Nuk mund të gjykosh jashtë politikës kur bëhet fjalë për vëndin tënd.Ashtu si edhe vëndet e tjera,edhe vëndin tënd e drejton një klasë politike që mban mbi vete të mirat dhe të këqiat që reflektohen tek populli.Ndaj unë them të lëmë retorikat dhe të jemi të lirë të japim mendimin tonë pa i thënë njëri tjetrit e ke ti gabim apo e ka ai.Pa vënë etiketa!Se ndryshe i bie që të mendojmë pastaj që mos hyjmë tek tema e filanit se nuk i pëlqejnë mendimet e kundërta!
    Pajtohem në disa gjëra që nuk po ecin si duhet dhe ecin keq.Jam dakort edhe për shkollën.Gjërat nuk duhet të funksionojnë kështu si deri tani.Por nëse dikush do që të nxijmë gjithë punën e këtij vëndi në këto 20 vjet,e bëjmë për hatër!!!
    Dhe e fundit.
    Nëse dikush këtu ka idhull Enverin,të tjerët nuk mundet dot t'i përjashtosh nga idhujt e tyre.Sepse i bie të thuash si puna e hoxhes."Mos bëni si bëj unë po bëni si them unë"!!!
    Nuk ka më bukur se mendim i i lirë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti
    "Taksa e tokes" apo tatimi vjetor mbi pronen nuk eshte qira.
    Edhe tatimi i fitimeve kapitale nga shitja e tokes apo shtepise gjithashtu nuk eshte qira. ...
    Pak rëndësi ka se çfarë quhet, taksë, qira apo tatim për shtëpinë. Në thelb është e njejta gjë, janë para që i paguhen shtetit. Sasia këtyre parave si vlerë mund të jetë më e madhe se qiraja e dikurshme, që për të mos thënë falas, ishte simbolike.

Në kundërshtim me ca nga ju që bëni bëni tifozllëk për njërin apo tjetrin sistem, unë nuk bëj tifozllëk për asnjërin, por strehimi dikur mua më duket më mirë se sot.

Unë jetoj në një shtet të huaj që klasifikohet si i zhvilluar, por këtu 70 apo 80% e popullsisë rri në shtëpi me qira, që janë shtetërore. Qiraja e tyre mujore bashkë me dritat dhe ujin është sa gjysma e një page mujore.

Në Shqipëri dikur kishe më siguri për stehimin, se të paktën ta jepte shteti një shtëpi, ndërsa sot po nuk e sigurove vetë shtëpinë, mbetesh në mes të katër rrugëve po prite nga shteti. Shtëpitë e reja që janë ndërtuar, e që shumica janë pa leje e pa rregull urbanistik, janë vetëm pasojë e punës jashtë Shqipërisë.

Citim Postuar më parë nga Besoja
    Përshëndetje BATO!

Sigurisht ke të drejtë në atë që thua dhe shëmbullin që dhashë për shtëpitë mbase mund të jetë i pavënd.Por ajo që unë dua të them dhe besoj se të gjithë e kuptojnë,është se për mua nuk ka rëndësi të themi se bëhej kaq apo aq.E rëndësishme është që ato të jenë në funksion të qytetarit dhe të shkojnë atje.Se është njësoj sikur të them unë sot që qarkullojnë miliona EURO dhe jemi mirë.Pra,mirë është që ato të mira materiale,të shkojnë tek njerzit për rritjen e mirëqënies, që kjo gjë çalon shumë.

Me respekt
    Të kuptoj shumë mirë dhe jam i një mendjeje me ty, por me sa kuptova unë, baca nuk e hapi temën për të lavdëruar të kaluarën, po më shumë për të shprehur shqetësimin për të sotmen. Ai thotë se megjithëse në një sistem të kaluar që klasifikohet i keq, të paktën prodhohej diçka, në një kohë që sot nuk prodhohet thuajse asgjë. Sot e vetmja gjë që prodhojnë shqiptarët me shumicë janë krahët e punës për vendet e huaja.

Të largohesh nga vendi yt nuk është fitore, përkundrazi. Shumica e krahut të punës është larguar dhe vazhdon të largohet. Dikush mund të mendojë se do të kthehen një ditë, por unë mendoj se shumica e tyre do të humbasin e do të asimilohen nëpër botë.

Respekt dhe për ty!

sot prodhohen te gjitha te mirat,hikni ke tregu e shifni se cfare prodhohet...nga bylmetrat e der te mishi,fruta,perime,furagjere,e lloje lloje prodhimi tjeter.

dikur punonte nje popull i tere,e hante nje byro e ter,sot te pakten kush punon punon per vete,si pati e si s'pati...apo keni qef te beni edhe njeher kolektivizimin e tufezimin,qe te ju behet qefi ju partizaneve!

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    OPINION: PRODHIMET MADE IN ALBANIA

http://www.tvklan.al/emisioni.php?id=3994#

Ne Shqiperi podhohet plot nese e krahasojme me 20-30 vjet me pare. Ka firma private ne cdo fushe qe prodhojne ne vend. Krahasime mund te bejme me vendet e tjera perreth, por jo karahasime pa lidhje me kohen e Enverit se eshte budallek te pretendeohet qe atehere benim namin, e tani nuk bejme asgje.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga puroshkodran Lexo Postimin
    OPINION: PRODHIMET MADE IN ALBANIA

http://www.tvklan.al/emisioni.php?id=3994#
    jam habit dhe une kur e pashe emisionin.

komplimente

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin

komplimente
    Na habit edhe neve qe se kemi pare po nuk pertove
    Revolution 1848

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Na habit edhe neve qe se kemi pare po nuk pertove
    e hudh shurren perpjet se nuk ke honger naiher buke me sheqer e uje

gjysma e shqiptarve jan bo analista

e hudh shurren perpjet se nuk ke honger naiher buke me sheqer e uje

gjysma e shqiptarve jan bo analista
    Kur te mbaroj longu i rrushit me qafsh ? papapa nuk mund te thot robi i fjale se prej here kercejn me t'hor t'gjall

O Dragush, po pse duke u krahasuar me te shkuaren do ecim perpara ne ? Po te shkuaren e kemi lene prapa qe ne 91-in kur filluan te hyne xhinset dhe ivi me kanoce ivi me limon orat me kater butona mer se na felliqet se po na lexo ky brezi i ri
    Revolution 1848

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624

komplimente
    Po për çfar je habitur o drague??
    Besoj se ke qënë në rrethin e Sarandës para 1990_ës? Komuna e sotme e Xarës është vetëm një copëz e vogël e Sarandës (një fshat i vogël sapo kalon me lundër kanalin e Butrintit).
    Para 1990 gjithë bregu jo vetëm Saranda ishin të mbjella me agrume (që po të ishin "gjallë" akoma na hante me nder m.utin agrumja e grekut)
    Këtë jemi duke diskutuar dhe ngatërohemi kot me politik partish.
    Ne ja kemi bërë vet varrin vetes me duart tona gjith këto vite me një intesitet që do na i kishte zili çdo bombë sado shkatërruese të ishte.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •