Close
Faqja 29 prej 32 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 313
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Propaganda naziste çensurohet ne Gjermani.

...
    Ne Gjermani nuk censurohet asnje propagande politike, as propaganda e djathe apo naziste. Per shkak te krimeve te jashtzakonshme te nazismit, ne Gjermani ndalohet vetem justifikimi, nderimi dhe aprovimi publik i krimeve te nazismit Gjithashtu ndalohet edhe perdorimi publik i Hakenkreuz.
    Ndalesat tjera kane te bejne me ofendime personale dhe dinjitetin personal...

ja një shkrim i huazuar i ditëve të sotme:

Citim Postuar më parë nga Erlebnisse Lexo Postimin
    E gjithe shoqeria ngrihet ne nje rang me te larte nepermjet arsimimit. Arsimimi, djepi i diturise e kultures rritet vazhdimisht ne shume vende te Botes, te cilet kane hapur dikastere te posacme per kerkime e per permiresime.

A ndodh keshtu ne Shqiperi? Si jane tekstet shkollore? Kush i shkruan keto tekste? Me themelorja a lexohen e mirekuptohen keto tekste nga shumica e nxenesve?

A ka kontroll neper shkolla, neper korridore etj?! Ne pjesen me te madhe te Universiteteve shqipetare arsimimi nuk kryen me si funksion "ate te dhenies se diturise", por eshte kthyer ne nje treg ku mesimdhenesit kane perfitim ne nxenes te papregatitur e ku nxenesit po hyjne gjithnje e me teper ne nje dembelizem shkollor.

A shkojne ne shkolle keta nxenes? A ka per ta leverdi nje dije me teper? Perse behet shkolla: per te zene nje vend pune me ane te diplomes? Si mund te zihet nje vend pune nqs nuk marrim njohurite baze, pikerisht nepermjet shkolles?

Perse nje Pedagog kthehet ne tregtar? A nuk paguhet ai nga shteti? A ka kontroll ky nga rektorati apo nga vete Ministria e Arsimit mbi Procesin e Mesimdhenies, mbi oraret qe paraqitet e sa zgjat mesimi?

Sa kushton nje provim? A kane studentet para per te paguar provimet e tyre pa i rene ne qafe prinderve qe ndoshta derrmohen e roptohen per 20.000 leke te reja ne muaj? A kane leverdi keta prinder te paguajne nje shkolle te pavlere si kjo, perderisa dihet qe "tregu i punes" i seleksionon mire edhe diturite kur nuk ke miqesi te forte? Perse kembengul nje prind per t'i dhene nje diplome e jo nje zanat nje femije qe nuk ka dhunti per t'u arsimuar ne shkollen e larte?

Ti, qe po lexon ketu: Cfare pune deshiron te besh ne nje te ardhme? A eshte ne zhvillim nje shoqeri qe nuk vlereson ne menyren e duhur arsimimin? Ketu nuk po flasim, vetem per mesues (qe kane zene nje vend me leverdi dhe e shfrytezojne ne maksimum), por po flasim per nje shoqeri te tere koke-ulur qe pranon pa u rebeluar, pa vene ne dukje forcat e veta, pa vene ne dukje intelektin e rinise shqipetare, pa vene ne dukje sforcimet e prinderve tane ne nje kohe kur cdo gje u ka qene e imponuar dhe jo me zgjedhje.

Sot jemi ne kohe te reja. E quajme demokratike e te modernizuar kete kohe. Ngado kthen koken shikon ngjyra, drita e bukuri, por nga brenda, kur hyn thelle-thelle ne shoqerine tone, veren vetem nje kalbezim te pashprese. Veren njerez te pamotivuar, veren nje popullsi qe frymezohet nga mediat e nga BB, veren nje popullsi qe mendon se di te zgjedhe duke u genjyer nga fushatat elektorale, pa menduar qe Politikanet nuk shikojne te miren e popullit, por fitoren e tyre. Per kete duhet edhe njehere "arsimimi". Jo vetem te cel syte e mendjen, jo vetem shikojme mire gjera qe i kemi pasur perhere perpara syve, por dime edhe te vleresojme cfare eshte e duhur per ne! Cfare kerkojme per te ardhmen e femijeve tane! Perse te zgjedhim universitetet e huaja e te bejme shpenzime e sakrifica andej, kur me ane te nje zhvillimi konkret e te vlefshem ne vendin tone mund te arrijme lart e melart. Jemi nder shtetet e pakta, popullsia e se ciles di kaq shume gjuhe. Ne kemi mundesi te mira per me teper, por kuptohet qe duhet vullnet e pune nga te gjithe. Nuk mund te presim me duar hapur te na vije gjithcka nga qielli: duhet te bashkepunojme e mos paguajme ata tregtare te ndyre qe e quajne veten Pedagoge e duhet te jemi te vendosur te kerkojme perhere e me shume nga vetja, nga femija e nga ata qe na perfaqesojne, te cilet nuk punojne falas, sepse taksat qe cdo familje shqipetare paguaj kalojne mbi 40% te rrogave. Asgje s'eshte e falur ose e dhuruar. Gjithcka eshte e jona e zhvillimi mbetet perhere ne duart tona, por duke qene te bashkuar e duke mos u genjyer nga nje e mire e vogel sot, perderisa mund te kemi parajsen ne nje te neserme te afert.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Shkrimi i mesiperm Projekt,eshte nje version tjeter i kendveshtrimit dhe i trajtimit te problemit dhe historise Shqiptare,"te gjitha Rruget e PARISIT te cojne te Kulla EIFEL".
    Nje gje eshte Interesante me ne Shqiptaret qe........NE me mire kuptohemi (mbas 1 viti)kur i bie nga KINA,sesa kur ti themi gjerat Drejt-perdrejt.
    O na duket vetja se jemi Diplomatike???
    O nuk arrijme te perceptojme ne moment gjerat,dhe nuk kemi force intelektuale per te pranuar Realitetin???
    O jemi te "Dyzuar",ndryshe mendojme dhe Ndryshe veprojme?,pa PERSONALITET??
    O,jemi si gjithmone,bjeri ti biem se duhet ti biem???
    Ndryshuar për herë të fundit nga Alti Elezi : 16-12-2011 më 15:56

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Propaganda naziste çensurohet ne Gjermani.

Them qe kete duhet te bejme ne me propaganden enveriste.

qashtu halla mine
    O Drague , deshiren e shqiptareve per ta pare atedheun e tyre te fuqishem dhe konkurues ne tregun nderkombetar me prodhimet e tij ekselente , mos e barazo me Enverin dhe propoganden Enveriste ! Si duket e verteta po nxjerr koken e vet instiktivisht !

Prodhimi shqiptar duhet te jete krenaria e cdo shqiptari kudo ne bote , sepse eshte ambasadori me i mire shqiptar , pervec forces dhe ritmit te zhvillimit qe sjell !

Cfare di te besh ? - pyet bota ! Dhe ne , duhet te tregojme se dime te bejme dicka , apo Jo ?

Po i ngre himne Enverit me keto pohimet e tua ! Ndersa une mendoj se himnet me te medha per arritjet e asaj kohe i takojne popullit shqiptar , pavaresisht se Enveri ka rolin e tij !

Ti po na "shan" per enveriste , por me keto qe thua ti dhe keta te tjeret , po dalin enveristet me te medhenj ...... Paradoks shqiptar ! Nuk ka se cfare te thuash ! Inati te ben te sillesh pa mend !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 16-12-2011 më 16:06

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ne Gjermani nuk censurohet asnje propagande politike, as propaganda e djathe apo naziste. Per shkak te krimeve te jashtzakonshme te nazismit, ne Gjermani ndalohet vetem justifikimi, nderimi dhe aprovimi publik i krimeve te nazismit Gjithashtu ndalohet edhe perdorimi publik i Hakenkreuz.
    Ndalesat tjera kane te bejne me ofendime personale dhe dinjitetin personal...
    megjithe respektin, duhet te informohesh me shume per çensurimin e mediave ne Gjermani

Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Postime
    1,070
    ..................

ps.ja paskan fshi bamkes postimet
    Ha.....ha.....ha.... Je i madh fare !

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    "Prova" e Projekt21

Citim Postuar më parë nga Erlebnisse Lexo Postimin
    E gjithe shoqeria ngrihet ne nje rang me te larte nepermjet arsimimit. Arsimimi, djepi i diturise e kultures rritet vazhdimisht ne shume vende te Botes, te cilet kane hapur dikastere te posacme per kerkime e per permiresime.

A ndodh keshtu ne Shqiperi? Si jane tekstet shkollore? Kush i shkruan keto tekste? Me themelorja a lexohen e mirekuptohen keto tekste nga shumica e nxenesve?

A ka kontroll neper shkolla, neper korridore etj?! Ne pjesen me te madhe te Universiteteve shqipetare arsimimi nuk kryen me si funksion "ate te dhenies se diturise", por eshte kthyer ne nje treg ku mesimdhenesit kane perfitim ne nxenes te papregatitur e ku nxenesit po hyjne gjithnje e me teper ne nje dembelizem shkollor.

A shkojne ne shkolle keta nxenes? A ka per ta leverdi nje dije me teper? Perse behet shkolla: per te zene nje vend pune me ane te diplomes? Si mund te zihet nje vend pune nqs nuk marrim njohurite baze, pikerisht nepermjet shkolles?

Perse nje Pedagog kthehet ne tregtar? A nuk paguhet ai nga shteti? A ka kontroll ky nga rektorati apo nga vete Ministria e Arsimit mbi Procesin e Mesimdhenies, mbi oraret qe paraqitet e sa zgjat mesimi?

Sa kushton nje provim? A kane studentet para per te paguar provimet e tyre pa i rene ne qafe prinderve qe ndoshta derrmohen e roptohen per 20.000 leke te reja ne muaj? A kane leverdi keta prinder te paguajne nje shkolle te pavlere si kjo, perderisa dihet qe "tregu i punes" i seleksionon mire edhe diturite kur nuk ke miqesi te forte? Perse kembengul nje prind per t'i dhene nje diplome e jo nje zanat nje femije qe nuk ka dhunti per t'u arsimuar ne shkollen e larte?

Ti, qe po lexon ketu: Cfare pune deshiron te besh ne nje te ardhme? A eshte ne zhvillim nje shoqeri qe nuk vlereson ne menyren e duhur arsimimin? Ketu nuk po flasim, vetem per mesues (qe kane zene nje vend me leverdi dhe e shfrytezojne ne maksimum), por po flasim per nje shoqeri te tere koke-ulur qe pranon pa u rebeluar, pa vene ne dukje forcat e veta, pa vene ne dukje intelektin e rinise shqipetare, pa vene ne dukje sforcimet e prinderve tane ne nje kohe kur cdo gje u ka qene e imponuar dhe jo me zgjedhje.

Sot jemi ne kohe te reja. E quajme demokratike e te modernizuar kete kohe. Ngado kthen koken shikon ngjyra, drita e bukuri, por nga brenda, kur hyn thelle-thelle ne shoqerine tone, veren vetem nje kalbezim te pashprese. Veren njerez te pamotivuar, veren nje popullsi qe frymezohet nga mediat e nga BB, veren nje popullsi qe mendon se di te zgjedhe duke u genjyer nga fushatat elektorale, pa menduar qe Politikanet nuk shikojne te miren e popullit, por fitoren e tyre. Per kete duhet edhe njehere "arsimimi". Jo vetem te cel syte e mendjen, jo vetem shikojme mire gjera qe i kemi pasur perhere perpara syve, por dime edhe te vleresojme cfare eshte e duhur per ne! Cfare kerkojme per te ardhmen e femijeve tane! Perse te zgjedhim universitetet e huaja e te bejme shpenzime e sakrifica andej, kur me ane te nje zhvillimi konkret e te vlefshem ne vendin tone mund te arrijme lart e melart. Jemi nder shtetet e pakta, popullsia e se ciles di kaq shume gjuhe. Ne kemi mundesi te mira per me teper, por kuptohet qe duhet vullnet e pune nga te gjithe. Nuk mund te presim me duar hapur te na vije gjithcka nga qielli: duhet te bashkepunojme e mos paguajme ata tregtare te ndyre qe e quajne veten Pedagoge e duhet te jemi te vendosur te kerkojme perhere e me shume nga vetja, nga femija e nga ata qe na perfaqesojne, te cilet nuk punojne falas, sepse taksat qe cdo familje shqipetare paguaj kalojne mbi 40% te rrogave. Asgje s'eshte e falur ose e dhuruar. Gjithcka eshte e jona e zhvillimi mbetet perhere ne duart tona, por duke qene te bashkuar e duke mos u genjyer nga nje e mire e vogel sot, perderisa mund te kemi parajsen ne nje te neserme te afert.

"Provat" e Baronit ...

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    He tani se nuk eshte aq tragjike sa duket, dmth realiteti eshte i hidhur, por problemi nuk eshte eksluzivisht arsimi i larte, dmth nuk mund t'ia hedhim fajin vetem atyre qe jane lart.
    Te dyja palet kane faj po meqe nuk para vihet ne dukje une do flas per fajet e popullit.

I pari problem eshte mentaliteti tej mase siperfaqesor dhe katundaresk i shqiptareve se po nuk bere nje universitet nuk je askush, dhe kush shkon ne universitet e ben per prestigjin qe i jep emri jo sepse vertete ka deshire te mesoje dicka ne jete.
    Korrupsion ka jo sepse e ka fajin profesori, por sepse nxenesit jane aq te paafte per te marre nje 5 dhe kerkojne patjeter te korruptojne. Deri me sot nuk kam pare apo degjuar qe nje profesor te mos japi noten qe meriton, keshtu qe nese ti e merr 5 me forcat e tua nuk te kerkon njeri leke. Fajin e ka ai qe jep parate per shkak te paaftesise se vet.

Kush do te mesoje meson, programi mesimor ne universitet eshte i kompletuar, edhe pse me kushte te keqija, po nuk eshte ai problemi, problemi eshte mungesa totale e interesimit te nxenesve per degen qe kane zgjedhur. Vjen tjetri per informatike psh dhe pretendon qe çdo gje t'ia mesoje shkolla dhe ankohet se paaftesia e tij eshte pergjegjesi e shkolles.

Po kjo eshte thjesht nje rast i veçant i historise se njerezimit ne pergjithesi,vete-viktimizimi, hajde t'ja veme fajin dikujt tjeter per mizerjen tone ekonomike, intelektuale dhe shpirterore.

Sigurisht qe ambienti qe na rrethon eshte pergjegjes per shume gjera, por sikur te gjithe nga pak te niseshin nga vetja per te gjetur fajet dhe mangesite me siguri edhe ambienti perreth do ndryshonte per shume here me mire, sikur vetem pak te shikonim brenda vetes dhe jo jashte.
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Ky problem ka qene dhe mbetet qe kur eshte krijuar universiteti shqiptar.

Ata qe kane qene studente e dijne shume mire se si mirreshin provimet asokohe nga me te shumtit. Nje pakice ka qene gjithmone qe mesonte.

Qe diten e regjistrimit nisnin fiserisht te gjenin se kush eshte ky profesor, ku banon, ke ka shok, ke ka miq, etj etj.

Eshte çeshtje tradite dhe kjo ne na mungon.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BlueBaron : 17-12-2011 më 09:42
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    megjithe respektin, duhet te informohesh me shume per çensurimin e mediave ne Gjermani
    Artikulli 5 i Kushtetutes Gjermane eshte garanci kunder censurimit te medias.

Eshte dicka tjeter dhe e vetkuptueshme, se nuk behet fjale per liri absolute. Sepse liri absolute jo vetem qe nuk ka, por, edhe nese ajo do te ishte e zbatueshme, do te lendonte jo vetem te drejtat individuale, por do te pamundesonte organizimin dhe funksionimin e cfardo sistemi shoqeror, politik, ekonomik...
    Prandaj, eshte kuptueshme se nevojitet p.sh. mbrojtja e femijve nga shkrime, publikime, filma etj., te cilat nga shumica dhe nga nje komision i pavarur i perbere nga shumica e grupeve te interesit konsiderohen te demshme apo klasifikohen sipas moshes. Gjithashtu eshte e kuptueshme qe Gjermania, per shkak te se kaluares eshte me strikte kunder propagandes naziste, kur eshte fjala per mohimin publik te krimeve naziste, per bartjen publike te simboleve naziste.
    Ne pergjithesi, nuk mund te thuhet se ne Gjermani ka censurim klasik te medias apo e mendimit...

Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Postime
    1,070
    O miq e te nderuar miq ! Se te gjithe duam me te miren por e shohim ne kende te ndryshme ! Kjo na ndan nga kendet , por jo nga qellimi !

Isha aq aktiv tek ceshtja e punes dhe prodhimit , sepse keto , jane "tenxherja me presion" qe detyron te gjitha hallkat e tjera te mirefunksionojne ! Sepse shkolla duhet te jape dije "per nje prodhim sa me te mire dhe te madh" , sepse mjeksia duhet te mbaje ne gjendje te mire "mallin fuqi pynetore" qe i sherben pikerisht "prodhimit" , sepse kerkesa per nje pune (prodhim) sa me mire , ne kohe dhe cilesore , ben "natyralisht" jo vetem seleksionimin e individeve me te shquar , por "drejton" (nga te shtrember qe jane) te gjitha fushat e jetes !

Atehere xhaxhai im , do hyje mik tek profesori im per nje note me te mire ne Univesritet , p.sh. drejtesi , po asesi nuk behet fjale te me marre avokat per te mbrojtur nje çeshtjen e tij ! Atehere une do jem i detyruar t'i hyje studimit , qofte edhe me vonese !
    Por kjo ndodh , kur ne jete kerkohet pune dhe prodhim dhe jo thjesht shperndarje e rishperndarje , merrja nga xhepi Hasanit dhe jepja Hysenit ...... e keshtu me rradhe .... Po eci keshtu atehere dihet qe vendosin veset e jetes sic jane forca (duke futur brenda shperdorimin e pushtetit , jo vetem atij shteteror) , vjedhja , mashtrimi dhe degjenerimi dhe dekadenca e shoqerise ne teresi !.............

Po e le fare diskutimin .......... u lodha ! Eshte e shtune duhej te ishte dite pushimi ....... dhe gallate ! Keto diskutime te trishtojne !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 17-12-2011 më 11:59

Citim Postuar më parë nga bamatat Lexo Postimin
    O miq e te nderuar miq ! Se te gjithe duam me te miren por e shohim ne kende te ndryshme ! Kjo na ndan nga kendet , por jo nga qellimi !
    Edhe unë kështu kam menduar shpesh dhe pajtohem plotësisht me këtë konstatim tëndin. Une medoj se vërtet ka shume njerëz qëe duan shume¨Shqipërinë dhe nuk vënë gjë tjetër përpara saj.

Ajo që më pengon mua është militantizmi fanatik partiak e idhujtar dhe kjo më bën shumë nervoz. Të gjithë idhujt mund të jenë të gabueshëm, vetëm Shqipëria është pa asnjë të metë.

Jemi ne ata që mund të krijojmë mirëqenie në Shqipëri!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Faqja 29 prej 32 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •