Bani: TI JE MASHTRUES DHE FALLSIFIKATOR!!!!
Bani: TI JE MASHTRUES DHE FALLSIFIKATOR!!!!
Nuk eshte e vertete, aty thuhet se Allahu prej krejt profeteve e ka marre beslidhjen qe ti besojne Muhamedit dhe t'ua kumojne popujve te tyre ardhjen e tij. Aty s'permendet Muhamedi, fallsifikator.
Aty thuhet se prej NEBIJVE e ka marre beslidhjen se kur te vjen nje RESUL, i cili eshte Muhamedi, me argument fjalen e Allahut: "Muhamedun Resulullah", ata do t'ua terhjekin verejtjen popujve te tyre qe t'i besojne atij. Sic ceket per kete ne Bibel.
Kurse ajeti i dyte ka te beje me KUMTIMIN E SHPALLJES, aty permendet Muhamedi, mirepo aty spermendet asnje profet pas tij.
Perkundrazi Allahu thote se Muhamedi eshte "Hatemun-nebijjin" (Nebiju i fundit)
Te tregova qarte se NEBIJ eshte ai qe e konfirmon ligjin dhe librin e meparshem, duke mos sjellur liber te ri. KURSE RESUL eshte ai qe e konfirmon ligjin e meparshem (pra, cdo resul eshte edhe nebijj) dhe plus kesaj KA EDHE LIBER...
Ku e ke ajetin se Rashadi eshte RESUL???
nuk e di sa myslimane te sinqerte ka forumi , por mashtrimi yt eshte sheshazi dhe jo vetem myslimanet , por kushdo tjeter mund te shikoje dyftyrsine tende , mjafton t'u hedhesh nje sy fakteve dhe cdo gje ka marre fund ,
ajeti 3:81 profetizon ardhjen e nje resuli(te derguari), sic thuhet shprehimisht;
[3:81] Perėndia lidhi besėn me profetėt, duke thėnė, "Unė do t‟ju jap shkrimin dhe
menēuri. Pastaj, njė lajmėtar do tė vijė t‟i konfirmojė tė gjitha shkrimet ekzistuese. Tė besoni nė atė dhe ta pėrkrahni." Tha, "A pajtoheni me kėtė, dhe betoheni ta pėrmbushni kėtė besėlidhje?" Ata thanė, "Pajtohemi." Tha, "Keni qenė pra dėshmitarė, dhe jam dėshmitar bashkė me ju."
kurse ajeti 33:7 thote qe edhe profeti Muhamed ishte pjesetar i kesaj beslidhje mes profeteve(nebij) , qe don te thote se eshte nje person(resul) tjeter pas Muhamedit , shiko;
[33:7] Kujtohu qė e lidhėm besėn me profetėt, pėrfshirė edhe ty (O Muhamed), Noeun, Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin tė birin e Marisė. Morėm prej tyre zotim solemn.*
perderisa faktet jane ne tavoline , gjyqi eshte i perfunduar ,
nqs ti deshiron te ulerasesh dhe te cirresh per te mbeshtetur fene tende pa fakte , kete je i lire t'a besh diten dhe naten pa pushim,
megjithate te uroj paqe!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 19-10-2011 mė 13:53
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
Ok, Bani keto jane argumentet me te fuqishme qe i ke, edhepse - veri re - aty s'permendet askund Rashad Khalife. Keto pseudo-argumente nuk jane argument per ty po jane argument kunder teje. Pastaj une ta dhash ajetin qe e argumenton se Muhamedi eshte i fundit s'kishe per te thene asgje. Tash i thua argumentet me te fuqishme ne syrin tend, a ne realitet ato jane me te dobeta se shtepia e marimanges.
Pastaj une te kerkova argument se Rashadi eshte Resul, nuk kishe te tille.
Ti je zero me argumente, s'ke asgje ku te kapesh!
Me akuzon per mashtrim dhe per dyftyresi?? Kurse ti nuk solle asgje. Ska asnje fakte ne keto dy ajetet per Rashadin, askund ne to spermendet emri i tij. Po ka marre fund per ty, sepse te kemi zen ngusht, te kerkojm ajet qe e verteton se Rashadi eshte resul, pa hyre ne ate se a do te kete apo sdo te kete pas Muhamedit. Edhepse besimi i te gjithe musimaneve eshte se pas Muhamedit sdo te kete. Po perseri edhe nese themi se do te kete duhet te kesh ajet te qarte ku thuhet Rashadi eshte resul. Perndryshe ndokush tjeter do ta pretendonte te njejten gje per dikend tjeter.
Ketu nuk permendet Muhamedi te kete hyre ne kete, ajeti tjeter nuk flet per profet pas tij po per KUMTIM TE SHPALLJES. Nuk mundesh kete ajet ta futish te ai tjeteri per te dal aty ku deshiron ti.
Surja 3 (Ali Imran) eshte kryekeput per Ehli-Kitabet (Hebrejt dhe Krishteret) dhe ne kete ajet Allahu tregon se cdo profet para Muhamedit ka paralajmeruar per ardhjen e MUHAMEDIT. PER MUHAMEDIN PO FLET ALLAHU JO PER RASHADIN O INJORANT!!!!
Me argument fjalen e Allahut: "Muhamedun Resulullah" (Muhamedi eshte Resul i Allahut).
Ti nese thua se Rashadi eshte per qellim kete me fjalen "resul" duhet se pari te sjellesh ajeti qe e verteton se Rashadi eshte "resul". Pasiqe ajet te tille nuk ke, ateher u be e qarte se eshte per qellim MUHAMEDI. Kjo eshte shume e qarte!!!!
Jo Jo, mos e shti kete ajeti tek ajeti tjeter, sepse ketu flitet per KUMTIMIN E SHPALLJES. Ketu nuk flitet per ardhjen e ndonje resuli. Ketu flitet per shpalljen dhe kumtimin e saj. Ky eshte manipulim nga ana yte. Mashtrues.
Konteksti i ajeteve ne suren 3 dhe ne suren 33 nuk eshte i njejte, flitet per dy gjera te ndryshme. Atje ne suren 3 ku flitet per ardhjen e nje profeti nuk ceket emri i Muhamedit, e kjo tregon se eshte per qellim Muhamedi. Kurse ketu ne suren 33 ku flitet per KUMTIMIN E SHPALLJES ceket edhe emri i Muhamedit.
Mirepo - veri re - emri i Rashadit nuk ceket askundi. Eshte halucinacion i yti. Asgje me shume. Ti ske asgje cun i ages, i vogel je ti me u shty me argumente kuranore per Rashadin. Rashadi nuk figuron askundi ne Kuran!!!!
Ska asnje fakt ne pjesen tende te tavolines, te gjitha faktet jane ne pjesen time te tavolines. Pjesa yte e tavolines ka vetem frute te kalbura.
Gjyqi eshte perfunduar, ti ke deshtuar!!! te mencurit le te gjykojne.
Une kam ajetin "Muhamedun Resulullah".
Ti per te vertetuar se Rashadi eshte Resul duhet te kesh nje ajet te tille. Perderisa nuk ke, ke humbur, edhe ate ke humbur me humbje fatale. Sikur te ishte ky debati yne BOX, ti je nokautuar qe ne raundin e pare, shoku im. Megjithate paqe edhe ty. Zoti te udhezoft.
Don te thote krejt "mrekullite" e Muhamedit ja ka vjedhur Rashad kalifa !!! Ne tjera shkrime ti mbroje tezen qe Muhamedi nuk ka bere mrekulli,Ai ka qene vetem transmetues i fjales se Zotit.Skeptiket e kohes se tij i kane kerkuar te beje ndonje mrekulli qe te vertetoje "pejgamberllekun" e TIJ por Muhamedi i eshte pergjigjur une jam vetem nje njeri i thjesht si JU dhe nuk beje mrekulli.
Cilat mrekulli jane te vjedhura ?!
Si Kurani eshte i Muhamedit ? Autor i kuranit nuk eshte Muhamedi,permbajtja Kuranore eshte nga zoti...si doli autor Muhamedi ? I takojne Muhamedit te drejtat e autorit gjate shitjes se Kuranit ,meqenese eshte autor !
Kurani nuk eshte vetem i Muhamedit,edhe UNE ne shtepi e kam nje te tille
Per shkrimet e tua une preferoj shtypjen ne tastaure te "sustes" Page Down -perndryshe pjesa me e bukur e tastatures per shkrime te tilla![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 20-10-2011 mė 01:54
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Argumentimi me keto dy ajete eshte teori e njohur prej shume armiqve te islamit ne shekuj , keshtu argumentojne ato te Bhaullahut e keshtu argumentojne Ahmideya , e keshtu se fundmi edhe Rashed Khalifa.
Shiko me poshte:
http://www.alislam.org/egazette/upda...-the-prophets/
Ali ibn Ebi Talib (Allahu qoftė i kėnaqur me te), dhe kushėriri i tij, Ibn Abasi (Allahu qoftė i kėnaqur me te), tė dy kane thanė: "All-llahu (i Plotfuqishėm) nuk ka dėrguar qofte dhe njė profet tė vetėm (paqja dhe mėshira e All-llahut mbi ta ), vetem pasi te kete marre premtimin prej tyre se nese do tė dėrgojė Muhammedin (paqja dhe mėshira e All-llahut mbi tė) gjatė jetės sė tyre ata do tė besojne nė tė dhe do ta mbeshtesin.
All-llahu (i Plotfuqishėm) citoi lutjen e Profetit Ibrahim (paqja qoftė mbi tė)
2:129.Zoti ynė, dėrgo ndėr ta, nga gjiu i tyre tė dėrguar qė t'u lexojė atyre ajetet Tua, t'u mėsojė atyre librin dhe urtėsinė, e t'i pastrojė (prej ndytėsisė sė idhujtarisė) ata. S'ka dyshim se Ti je ngadhėnjyesi, i dijshmi.
Vazhdon............
P.s Bano ta kam thene dhe me pare qe kam nje siguri 99% qe ti je i paguar per kete qe ben , per shkrimet dhe kohen qe harxhon ne forum , shkrimet e tua jane me faqe te tera dhe ti kurre nuk perton. Sigurisht nuk e mohoj faktin qe je i informuar dhe i armatosur me fakte e argumenta per te mbeshtetur tezen tende .
Gjithsesi....duke lexuar postimet e tua te vjetra te para 7-8 viteve ve re se vjen nga nje jete me strese , probleme ne Greqi si emigrant pa letra dhe me pas para 4-5 vieteve ne France kerkoje ndonje pune se ishe ne pike te hallit.
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=62225
Sigurisht nuk te gjykoj sepse nje pjese e mire e shqiptareve i kane keto halle e probleme por se ckam nje parandjenje qe tashme nuk je me ne pike te hallit se si duket e ke gjetur punen.
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Qeveriablu: Shume keq eshte kur njeriu kcen prej ne aut fare, dhe nderhyn palidhje me ndonje fjale qe nuk ka aspak reze inteligjence ne to, e mundohesh te tregosh dicka a ne realitet s'din asgje.
Mrekulli Muhamedi ka plot, me e madhje prej tyre eshte KURANI me CDO GJE QE PERMBAN AI, cdo fakt shkencore dhe cdo mrekulli tjeter qe PERMBAN KURANI ESHTE MREKULLI QE ALLAHU IA KA DHENE MUHAMEDIT.
Nese dikush e veren nje mrekulli ne Kuran, kjo vetemse ja shton fondin e mrekullive Muhamedit a.s. dhe e verteton profetesine e tij, e assesi nuk e ben ate qe e ka verejtur dicka te vecant.
Shkencetare te ndryshem kane vertetuar fakte te ndryshme shkencore ne Kuran, mirepo ne nuk i profetizojme ata shkencetare.
Mos me lodh me shkrime palidhje te lutem.
mirdita,
shkurt qe mos te devijoje tema shume.
....ne kontekstin e perdorur nuk kish te beje me racizem, por isht thjesht nje shprehje ofenduese, nje mjet rhetorik......ketu ish qellimi i replikes sime, te shpalohet demagogjia e atyre qe e akuzuan islaminfon per racizem.
Kurse attributet qe i permban shprehja "magjup" poashtu nuk jane raciste. Ata pasqyrohen mbi perditshmerine e tyre, kurse ajo eshte rrezulltat i pozites te ulet te tyre shoqerore !!!, racizem eshte ajo qe i shtyn njerezit ne klasa, qe i detyron te mbeten aty, dhe qe nuk ju jep mundesi te permiroesojn gjendjen. Do te ja jepje ty nje Romi postin e menaxherit te nje reparti ne ndermarjen tende, duke patur ne dispozicion 10 shqiptare me te njejtat kualifikime per ate detyre ???.
Magjup ne kuptimin e fjales se perdorur ketu eshte edhe nje shqiptare fukara, i cili eshte i veshur me lecka, jeton ne shtepi me teneqe, i palare dhe analfabet......termi i perdorur ne kete kontekst ketu nuk perkufizon racen Rome, por jep nje pasqyre fotografike te mendimit. Pak a shume secili popull endacak qe jeton ne tenda e jep kete fotografi. Ne kulturen shqiptare eshte komuniteti Rom, i cili e jep me se shumti kete fotografi. Shprehja "magjup" eshte sipas cdo rregulli te rhetorikes nje synonym i kulluar i cili brenda kohes eshte formuar ne stereotyp.
Ne gjermanishten per shembull perdoret termi "cigan" (zigeuner), i cili ne situata te vecanta permban bile edhe attribute romantizmi.....
Shpresoj se me kupton.
me nderime
albanish by nature
Ti vazhdon ne gabimin tend duke treguar haptazi racizmin tend. Shkrimi i mesiperm eshte racizem dhe ska asnje lidhje me islamin. Nje miku im eshte magjyp (eshte musliman dhe elhamdulilah falet) , ka mbaruar studimet e larta dhe punon ne nje kompani shume prestigjioze ne Shqiperi. Ai qe e ka punesuar nuk eshte musliman por ndryshe nga ty ka pranuar ta punesoje ate sepse mendon qe pamvaresisht rraces se tij ai eshte njeri dhe ka te drejta te barabarta me kedo tjeter nese eshte i afte.
Une i urrej racistet , i urrej sepse keshtu me ka mesuar Islami dhe profeti yne Muhammed a.s . Ai nuk beri asnjehere dallime mes te zinjve dhe te bardheve por nenvizoi se me i miri mes tyre eshte ai qe i druhet me teper Allahut (Takwa).
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Krijoni Kontakt