Close
Faqja 13 prej 27 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 266
    I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Bahhh cfare diskutimesh koti.

Degjoni si flet Bush anglishten, degjoni si flet Obama. Bush ne dialektin e jugut te amerikes kurse Obama flet preferuesen letrare. Te jeni ne jug te amerikes dhe te shihni televizor/lajme degjohet dhe me e theksuar dialekti jugor sesa ajo qe flet Bush. Nuk dij te jete bere ndonjehere problem dialekti i Bush-it. Per median Shqiptare qenka problem i madh pse flet Topalli shkodrance. Pak here e kam degjuar ne lajme dhe s'kam pasur veshtirese ta kuptoj nga gjuha toske qe flas vete.
    plaka ime (shkodrane )ka jetu 50vjet ne tirane dhe flet akoma gegnisht.

kur ishim te vegjel qeshnim gjithmone me dialektin e saj.

per mua kjo eshte nje teme chit-chat e lagu se lagu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga drague : 17-10-2011 më 18:18

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Je shkodran, dhe sillu si i tillë
    te qenurit shkodran, nuk nenkupton mbrojtjen e nje veprimi te trashe nga disa bashkeqytetere te mi (nese lajmi eshte i vertete)...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Bahhh cfare diskutimesh koti.

Degjoni si flet Bush anglishten, degjoni si flet Obama. Bush ne dialektin e jugut te amerikes kurse Obama flet preferuesen letrare. Te jeni ne jug te amerikes dhe te shihni televizor/lajme degjohet dhe me e theksuar dialekti jugor sesa ajo qe flet Bush. Nuk dij te jete bere ndonjehere problem dialekti i Bush-it. Per median Shqiptare qenka problem i madh pse flet Topalli shkodrance. Pak here e kam degjuar ne lajme dhe s'kam pasur veshtirese ta kuptoj nga gjuha toske qe flas vete.
    o soni, gjuha amerikançe nuk ka dialekte te theksuara te mirefillta, jane thjesht thekse te ndryshme por jo aq sa te perfaqesojne nje dialekt.
    bushi nuk flet ne dialekt, thjesht ka nje theks te veçante qe e karakterizon si jugor.

kjo dava ska lidhje me gege e toske,kjo ma shume ka te baj se shkodra nuk ja fal tradhetin bamkes, palloshit,qe i futi thiken pas shpindes pd,e qe i doli sheshit kur futi voten per edvin kristaqin.

edhe koha e fushates meduket se ka fillu pak si heret,per gjitha palet,them se do jet interesant deri ne fund

lereni e mos e zgjatni kot me krahinizma,jemi vellezer me gjithe karakteristikat e veta,e s'do djegim kasollen se na u zune dy politikan.

mbetshi me shendet !

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga goldian Lexo Postimin
    une besa kam boll probleme me ju marr vesht ju soni
    biles dhe ne te shkruajtur ne forum me tingellon jugorcja e me duhet 5 here me tlexu me marr vesh cka ke dasht me than
    Gold s'jam jugore por nga Sh. e mesme. As jugun as veriun se kam problem ta kuptoj. Tani sa shume i perket jugut apo veriut gjuha qe shkruaj une s'di ta percaktoj, por di qe kur e flas me del e folura sic lajmet televizive + dhe fjalet anglishte tek tuku aty kur me vijne per mbare si me lehte, ose Rr e kam me te pronanciuar, A-ne e kam si shume me qejf ta perdor aty ku eshte ë-ja apo o-ja, nese rrij dhe i degjoj do dal dicka tjeter qe them ndryshe.

S'ta ka fajin njeri nese s'merr vesh ti. Fajin e ke vete qe s'di. Kshuqe lexo, degjo, meso qe ti marresh vesh jug, veri, lindje e perendim.

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    te qenurit shkodran, nuk nenkupton mbrojtjen e nje veprimi te trashe nga disa bashkeqytetere te mi (nese lajmi eshte i vertete)...
    Kupto mirë se ku e kisha fjalën, dhe mos më instrumentalizo si gjithmonë fjalët e mia, vetëm sepse ti nuk e pranon se e kishe gabim....
    Qytetarinë shkodrane, e kisha në kuptimin, që mos u shpreh pa i lexuar ende komentet, si bla bla, pa qenë në thelb të tilla...madje pa e ditur mirë ngjarjen, sepse nuk është hiç etike, dhe mungesë respekti për anëtarët e tjerë, që kanë dhënë mendimin e tyre.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Jozi, sepse jo vetëm që ka lobin verior të sajin, por edhe gjithë këlyshat e saliut, dhe plus kësaj ka mbështetjen absolute të Vatikanit, si faktor i jashtëm, por që luan goxha rol në politikat tona të brendshme.
    Nëse Kushtetuta nuk do ndryshojë përsëri, në pikën ku parashikohet zgjedhja e presidentit, pra do ngelë me 71 vota, ia merr Jozi.
    sa te ndyre keta vatikansit, fusin hundet kudo.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Kupto mirë se ku e kisha fjalën, dhe mos më instrumentalizo si gjithmonë fjalët e mia, vetëm sepse ti nuk e pranon se e kishe gabim....
    Qytetarinë, e kisha në kuptimin, që mos u shpreh pa i lexuar ende komentet, si bla bla, pa qenë në thelb të tilla...madje pa e ditur mirë ngjarjen, sepse nuk është hiç etike, dhe mungesë respekti për anëtarët e tjerë, që kanë dhënë mendimin e tyre.
    ehu!!!!
    une lexova nje lajm dhe e komentova. kaq. i vertete apo i pavertete, nuk me takon mua ta vendos dhe as qe nuk me shkon nder mend te "investigoj" mbi vertetesine e cdo lajmi qe jepet ne forum.
    nese e ben ti nje gje te tille, urime per durimin.

nuk citova asnje anetar pasi pertoj te lexoj romane ne ore te vona.

se ku paskam bere gabim une tani!?!!?!?!?!?!.
    kjo pyetje do me leje pa gjume sonte.

naten e mire!
    Vasudhaiva Kutumbakam

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    plaka ime (shkodrane )ka jetu 50vjet ne tirane dhe flet akoma gegnisht.

kur ishim te vegjel qeshnim gjithmone me dialektin e saj.

per mua kjo eshte ne teme chit-chat e lagu se lagu.
    Gjyshja ime fut ndonje fjale turke aty, me kerkoi peshqirin ne turqisht njehere, qe s'ja mbaj mend si e tha tani....ngela me sy hap "oj nane ca kerkon?". Nuk e di, vete s'kam probleme cfare shqipe flasin njerezit, mjafton te jete shqip.

xfiles e flet dot ti gegnishten, une e kam provuar dhe me del sallate. Prandaj mendoj qe nuk eshte dhe aq e lehte te flasin letraren njerezit nga veriu. Pastaj, Bush duket nje jave larg qe eshte nga jugu dhe flet me theksin jugor. Degjo Rudi Guiliani theks tipik nga New York.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 17-10-2011 më 18:46

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    po pra dakord, por ai eshte theks, jo dialekt.

histori e vertete e jetuar,
    nje adoleshent kuksian dhe nje sarandiot nuk merreshin dot vesh sepse flisnin sejcili ne dialekt dhe paten nevoje per nje nga shqiperia mesme si perkthyes.

Faqja 13 prej 27 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •