kjo dava ska lidhje me gege e toske,kjo ma shume ka te baj se shkodra nuk ja fal tradhetin bamkes, palloshit,qe i futi thiken pas shpindes pd,e qe i doli sheshit kur futi voten per edvin kristaqin.
edhe koha e fushates meduket se ka fillu pak si heret,per gjitha palet,them se do jet interesant deri ne fund
lereni e mos e zgjatni kot me krahinizma,jemi vellezer me gjithe karakteristikat e veta,e s'do djegim kasollen se na u zune dy politikan.
mbetshi me shendet !
Gold s'jam jugore por nga Sh. e mesme. As jugun as veriun se kam problem ta kuptoj. Tani sa shume i perket jugut apo veriut gjuha qe shkruaj une s'di ta percaktoj, por di qe kur e flas me del e folura sic lajmet televizive + dhe fjalet anglishte tek tuku aty kur me vijne per mbare si me lehte, ose Rr e kam me te pronanciuar, A-ne e kam si shume me qejf ta perdor aty ku eshte ë-ja apo o-ja, nese rrij dhe i degjoj do dal dicka tjeter qe them ndryshe.
S'ta ka fajin njeri nese s'merr vesh ti. Fajin e ke vete qe s'di. Kshuqe lexo, degjo, meso qe ti marresh vesh jug, veri, lindje e perendim.
Kupto mirë se ku e kisha fjalën, dhe mos më instrumentalizo si gjithmonë fjalët e mia, vetëm sepse ti nuk e pranon se e kishe gabim....
Qytetarinë shkodrane, e kisha në kuptimin, që mos u shpreh pa i lexuar ende komentet, si bla bla, pa qenë në thelb të tilla...madje pa e ditur mirë ngjarjen, sepse nuk është hiç etike, dhe mungesë respekti për anëtarët e tjerë, që kanë dhënë mendimin e tyre.
ehu!!!!
une lexova nje lajm dhe e komentova. kaq. i vertete apo i pavertete, nuk me takon mua ta vendos dhe as qe nuk me shkon nder mend te "investigoj" mbi vertetesine e cdo lajmi qe jepet ne forum.
nese e ben ti nje gje te tille, urime per durimin.
nuk citova asnje anetar pasi pertoj te lexoj romane ne ore te vona.
se ku paskam bere gabim une tani!?!!?!?!?!?!.
kjo pyetje do me leje pa gjume sonte.
naten e mire!
Vasudhaiva Kutumbakam
Gjyshja ime fut ndonje fjale turke aty, me kerkoi peshqirin ne turqisht njehere, qe s'ja mbaj mend si e tha tani....ngela me sy hap "oj nane ca kerkon?". Nuk e di, vete s'kam probleme cfare shqipe flasin njerezit, mjafton te jete shqip.
xfiles e flet dot ti gegnishten, une e kam provuar dhe me del sallate. Prandaj mendoj qe nuk eshte dhe aq e lehte te flasin letraren njerezit nga veriu. Pastaj, Bush duket nje jave larg qe eshte nga jugu dhe flet me theksin jugor. Degjo Rudi Guiliani theks tipik nga New York.
Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 17-10-2011 më 18:46
po pra dakord, por ai eshte theks, jo dialekt.
histori e vertete e jetuar,
nje adoleshent kuksian dhe nje sarandiot nuk merreshin dot vesh sepse flisnin sejcili ne dialekt dhe paten nevoje per nje nga shqiperia mesme si perkthyes.
Krijoni Kontakt