Ky fenomen që cek, i ka rrënjët në të kaluarën komuniste, e cila gabimin e vetëm që bëri përsa i takon gjuhës, ishte qasja për të zhdukur dialektet. Nuk mund të zhdukësh një pjesë të mirë të folklorit, pasi është pasuri e pazëvendësueshme kulturore, dhe si e tillë duhet ruajtur dhe mbrojtur. Arsyeja e kësaj lëvizjeje sigurisht që nuk qëndron në sipërfaqe por diku gjetkë: ndoshta për të unifikuar ndasitë krahinore të shqiptarëve.Postuar më parë nga fattlumi
Studimi i epokës komuniste përbën detyrën më të vështirë, pasi përveç të qënurit më e kontestuara nga të tëra palët argumentuese, qëndron në hije të plotë analize. Sigurisht që kontributi shkencor i regjimit kurrë nuk duhet anashkaluar, pasi në ato vite jetuan një numër i madh intelektualësh të të tëra sferave shkencore, dhe jo çdo element, material ose jo, është komunist, siç e konsideroi masa gjatë ''revolucionit'' demokratik, kur dogji gjithçka shtetërore me shpresën e ''çekut të bardhë'' të Gramoz Pashkos.
Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 17-10-2011 më 17:39
relata refero
Ku qendron problemi ketu: A nuk e ka kuptuar Topi Jozefinen pasi Jozefina paska folur ne "kinezishte"apo deshiroi ti jap leksion gjuhesor dikujt,ne vend qe te merret me problemet madhore qe ka Shqiperia si shtet.
Mua me shume me duken si inate personale,si te ishte fushate zgjedhore.
Topi duhet ta luaj rolin e vertete per qka eshte i ulur edhe ne karrigen e te parit te shtetit.
Perfaqeson mbi 3 milion shqiptar,pavaresisht te folmes se tyre,e duhet ti lej rolet e "profesorit te drejshkrimit dhe te folurit shqip".
po nuk kam nder mend te lexoj 6 faqe bla bla bla ne 12 te nates une... fatmiresisht kam pune te tjera.
meqe nuk kisha nder mend te lexoja keto 6 faqe, lexova thjeshte lajmin dhe citova vetem titullin...
nuk citova shkrimin e asnje anetari.
per vertetesine e lajmit, as nuk kam njohuri dhe interesi im eshte totalisht minimal.
nese lajmi nuk eshte i vertete, le te mbyllet kjo teme.
i ke bere thirrje kujt qe te mbyllet kjo teme?
Vasudhaiva Kutumbakam
Bahhh cfare diskutimesh koti.
Degjoni si flet Bush anglishten, degjoni si flet Obama. Bush ne dialektin e jugut te amerikes kurse Obama flet preferuesen letrare. Te jeni ne jug te amerikes dhe te shihni televizor/lajme degjohet dhe me e theksuar dialekti jugor sesa ajo qe flet Bush. Nuk dij te jete bere ndonjehere problem dialekti i Bush-it. Per median Shqiptare qenka problem i madh pse flet Topalli shkodrance. Pak here e kam degjuar ne lajme dhe s'kam pasur veshtirese ta kuptoj nga gjuha toske qe flas vete.
Një jurist, nuk e humb profesionalitetin e tij, në asnjëlloj rrethane, qoftë edhe kur i kushton kohë një teme në një forum virtual, ku çdo njeri jep, parashtron idetë e tij. E, në këtë rast, dua të them, që primare për çdo jurist, është në rradhë të parë, të kërkojë sa i vërtetë qëndron një lajm, ku ai do jape mendimin e tij, dhe nga cili burim vjen ky lajm...
Më duket se e kemi diskutuar fakte të tilla, tek kulturë demokratike, në lidhje me lirinë e medias, që më shumë spekullon, se sa informon.
Dhe diçka, nuk është hiç etike, të shprehesh se nuk kam kohë të lexoj bla bla, sepse këtu nuk hyjmë të themi bla bla, por të japim mendimet tona, dhe për hir të së vërtetës, ishe ti në këtë rast që bëre një koment të tipit bla bla...
Je shkodran, dhe sillu si i tillë
Nuk po të them edhe ty, atë që i thashë dikujt sot në lidhje me këtë ndeshjen Topi v.s Topalli, sepse në ca gjëra, më duhet të heshti në publikPostuar më parë nga Station
Atëher do ndryshuar titulli i temës në:
" Jozefina dëshironte që Shkodra të shpërthente kundër Topit në ndeshjen Vllaznia - Tirana"
Si të duket si titull Yes*???![]()
une besa kam boll probleme me ju marr vesht ju soni
biles dhe ne te shkruajtur ne forum me tingellon jugorcja e me duhet 5 here me tlexu me marr vesh cka ke dasht me than
JO SEKS PARA MARTESE
Jozi, sepse jo vetëm që ka lobin verior të sajin, por edhe gjithë këlyshat e saliut, dhe plus kësaj ka mbështetjen absolute të Vatikanit, si faktor i jashtëm, por që luan goxha rol në politikat tona të brendshme.
Nëse Kushtetuta nuk do ndryshojë përsëri, në pikën ku parashikohet zgjedhja e presidentit, pra do ngelë me 71 vota, ia merr Jozi.
Jozi për bujari shkodrane do ia falë ndeshjet e futbollit Bamkës, kur të luajë Vllaznia me Tironën, ndërkohë që do shijojë për vete Presidencën e R.SH....![]()
Krijoni Kontakt