Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 94
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Shume e drejt....edhe une s'do te mund te te etiketoja me mire
    Pra, ēfare kishe ndermend me perdorimin e fjales "transkribim"??!!

Po atehere, per ēfare po grin sallate akoma ti Nuh efendi??!!
    Nese ne shqiptaret emrin e Heroit Kombetar e shkruajme "Skenderbeu", asnje fare apo rrace nuk i lejohet qe ta deformoje ne "skender beu", kete thashe une e meqe ti e pranon, perse atehere po diskuton akoma me mua??!!
    Ne shqiptaret, kete gje nuk e veme ne pyetje e, per ate qe mendojne turqit, nuk na behet vone!!
    Une mendoj ate qe kam menduar me pare: Stergjyshi yt ka qene i krishtere nese ka folur me Princ Gjergjin dhe e ka therritur "Gjergj", perpara se te tradhetonte e te behej mysliman!!
    ...mire, mbaje fort tashi.....
    Po te pata thene une se ti nuk je sternip i atij stergjyshit qe pati folur me Gjergj KAstriotin e krishtere, por akoma nuk e paske kapur ti......e, shih se aty siper do te kesh kapur diēka tjeter ti Nuh efendi....a eshte e bute ??!!
    ....![/QUOTE]

.......cfare mrekullie, dhe ti nuk behesh perzonal....

Jarush, shkurt e shqip, literatura shqiptare ka "kopjuar" nga tjeret, eshte TURP, qe emrin e perzonalitetit me te madh shqiptare mos ta ket me origjine shqipe....ketu eshte thelbi.....gjuha shqipe NUK NJEH KOMPOZITE emri perzonal dhe titulli........edhe nese njerezit e kane shqiptuar me nje fryme (pikerisht kjo deshmon transkriptimin, nga goja e shqiptarit)......ti mund tane diten me llamat shqiptaria shqiptaria, por une jam ai qe ja mban dertin, ja ku e deshmon...........ti nuk e ve ne pyetje, mund mos te vesh ne pyetje edhe territorin shqiptare qe e shkel sot kemba serbe e greke, se, ashtu eshte e shkruar....nga enveri dhe shoket.....uuups me fal, gabova, nga enveri dhe vellezerit....

tungi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 12-10-2011 mė 09:28
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga agapula Lexo Postimin
    Me keto qe kam lexuar deri tani ,si ne ēdo teme edhe ketu, eshte shperqendruar vemendja nga tema kryesore , duke kaluar ne shtremberime te qellimshme, bile do te thoja provokime nga na e Nuh Muses e cila ka sjelle ate reagim te brandon-it. Fjalet mund ti interpretosh ne ēdo lloj menyre bile duke arritur ti mbushesh edhe vetevetes mendjen per nje mendim qe edi se nuk eshte i drejte, prandaj lojerat e fjaleve pa baza dhe keqadashese, jane shume te rrezikshe per bashkejetesen paqesore nderetnike ku nje pjese ektremistesh perpiqen te mbjellin pakenaqesi dhe disekujliber fetar inegzistent te nxitur nga qarqe antishqiptare dhe anti humane.Prandaj i sugjeroj Nuh Muses nese nuk eshte nje nga ata te cilet citova te jete me i kujdesshem per ato qe thote ne forum dhe te mos mbahet te ajo thenie te cilen e citon gjithmone "boja e penes eshte me e vlefshme se gjaku i shehidit" .Faleminderit

I nderuari zoteri,

....ne jemi te interesuar te diskutojm lirshem dhe pa rezerva, nese mendojm se jemi te gjith shqiptare dhe ja dojm te miren kombit dhe vendit tone. Jane mu ata diskutues qe nuk i mbahen ketij rregulli te shenjte te civilizimit njerezore, dhe i shtremberojn vemendjet ne kahje te tilla, qe te futen ne kallepet e njohura.....eshte veshtiresi e madhe te lirohen dashamiret nga prangat qe akoma i kane ne shpirt mire te ngulfatura....eshte pyetje thelbesore kjo qe bej une, per te qartesuar gjendjen sociale ne kohen e tranzicionit, dhe per te pare keshtu valen, kahjen e popullit dhe ndikimin e tyre ne ndertimin e identitetit shqiptare, ne mbrojtjen e tokave tona.....si na pasqyrohet historia e afert, populli shqiptare si duket ka qene INEKZISTENT per fatin e kombit !!!, nja dhjetra perzona na paskan mbrojt fatin tone.....

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....!

.......cfare mrekullie, dhe ti nuk behesh perzonal....

Jarush, shkurt e shqip, literatura shqiptare ka "kopjuar" nga tjeret, eshte TURP, qe emrin e perzonalitetit me te madh shqiptare mos ta ket me origjine shqipe....ketu eshte thelbi.....gjuha shqipe NUK NJEH KOMPOZITE emri perzonal dhe titulli........edhe nese njerezit e kane shqiptuar me nje fryme (pikerisht kjo deshmon transkriptimin, nga goja e shqiptarit)...
    Po pra, "Menēuria" juaj, "Skenderbej" eshte turqisht dhe s'eshte turp aspak, pasi historia nuk mund te ndryshohet!!! Turp eshte te te djege per sulltanet kalife qe ai poshteroi.....a te djeg akoma ty Tunxh efendi??!!
    ...ti mund tane diten me llamat shqiptaria shqiptaria, por une jam ai qe ja mban dertin, ja ku e deshmon...........ti nuk e ve ne pyetje, mund mos te vesh ne pyetje edhe territorin shqiptare qe e shkel sot kemba serbe e greke, se, ashtu eshte e shkruar....nga enveri dhe shoket.....uuups me fal, gabova, nga enveri dhe vellezerit....
    A??!! Shqip te lutem??!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Me ngadal brandon, Josif Bageri dhe te tjere...Nuha nuk prezenton qendrimet e Shqiptareve te vertet te Maqedonise,por te filoturqeve nga kjo ane qe edhe ne shtepi flasin Turqisht...pra nuk jane shqiptar.Vehten e paraqesin si nje far Shqiptarmusliman me shqipe gjysmake dhe lementim (vaj) ndaj Turqise...me nje fjale ... hajvan krejt
    Fatkeqesisht Nuha prezanton qendrimet e shumices se shqiptareve te Maqedonise!!

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Fatkeqesisht Nuha prezanton qendrimet e shumices se shqiptareve te Maqedonise!!
    .....bukur, natyrisht, kjo te deshmon se cili rajon i trojeve shqiptare eshte me autokton.....kuptohet, ai qe eshte me konzervativ.....pra, jo per kot gjinden ne iliride edhe epiqendrat e kultures shqiptare, sic ishin dhe akoma jane, shkupi, pollogu, manastiri, ohri qe sot eshte nen mbrojtjen e uneskos.....luften e tetovareve per univerzitetin e ke ndjek, apo ke qene akoma vogelushe ???..........sot i numerojm 25 000 student.....dhe i kemi bile DY, njeri i sponzoruar nga europa.....dhe tetovaret jane edhe nder mergimtaret me te vjeter nder shqiptaret qe kane shkele epiqendrat e europes perendimore.....sot ne mergim arsimohet vec gjenerata e trete....

...pra, kur te folish me nje iliridas, duhet ne shenje nderi ta ulish shiqimin, dhe nese ke kapele ne koke, me e hjek ate...dhe te kujdesesh qe kemisha apo setreja te te qendrojne qiri te drejta......replikat e mia ndaj juve antishqiptareve jane per ju nder....mund te mbureni me ta para mbesave dhe niperve kur te plakenei.....JAAA cuni, shih nanucja si ka qen e interesuar qemoti per cerdhen e shqiptarise.....institutet e vetme shqiptare ne perendim jane shoqatat dhe xhamiat, te cilat jane te themeluara nga iliridasit, te cilet nese nuk i kane themeluar, kane qene nder te paret per te ju dale ne ndihme atyre, per ti mbajt te gjalla dhe funksionale.....kete mund te ta vertetoje cdo mergimtare !!!

Tash, prap ne vryme....

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Po pra, "Menēuria" juaj, "Skenderbej" eshte turqisht dhe s'eshte turp aspak, pasi historia nuk mund te ndryshohet!!! Turp eshte te te djege per sulltanet kalife qe ai poshteroi.....a te djeg akoma ty Tunxh efendi??!!
    A??!! Shqip te lutem??!!
    ...po te leshoje nje frymez nga prapanica shoku jari, ate mund ta ndegjonte vetem qeni....aq te ngushte e ke.....nuk don assesi te pranosh nje realitet, dhe realiteti eshte ki, NESE mendon, se kompozita "skenderbej" eshte me origjine turke, e ke gabim, edhe tek turket titulli ndahet nga emri, por eshte praparendas.....thjesht, transkriptimi ne kompozite eshte bere nga gjuha shqipe, kete nuk e mohoj, por transkriptimi behet sipas tingullimit, pra "ne nje fryme".....kurse shkrimi ne origjinal behet natyrisht i ndare.....

Perfundimi korrekt eshte ky:

Skenderbej - nese mendon se keshtu duhet ne historine SHQIPTARE te shkruhet, atehere kjo nga RISHQIPTARIZIMI i termint nga nje gjuhe e huaj, kuptohet, nga barleti....duhet te vihet ne pyetje "shqiptaria" e barletit ne kete rast.

SKENDER BEU - do te ish shkrimi korrekt shqip i bazuar ne historine shqiptare

BEG SKENDERI - emri i sakte me titull sipas drejtshkrimit aktual, ngase titulli i tij nuk ka qen titull nderi, por titull permbajtes.....skenderi ka qene pronare feudal i dibres madhe dhe te vogel....qe deshmon se "turqit", nuk ja kane marre prone, nuk ja kane shkateruar....ajo ndodhi, kur hinen ne armiqesi....

Tungi....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...po te leshoje nje frymez nga prapanica shoku jari, ate mund ta ndegjonte vetem qeni....
    Pra, do te ishte enkas per ty....!!

Perfundimi korrekt eshte ky:

Skenderbej - nese mendon se keshtu duhet ne historine SHQIPTARE te shkruhet, atehere kjo nga RISHQIPTARIZIMI i termint nga nje gjuhe e huaj, kuptohet, nga barleti....duhet te vihet ne pyetje "shqiptaria" e barletit ne kete rast.
    Ne kete debat, nuk eshte ne pyetje "shqiptaria" e Barletit, por forma e duhur e emrit te Heroit Kombetar Shqiptar dhe ajo eshte: Gjergj Kastrioti Skenderbeu!! Deshen apo s'deshen turqit apo gjytyrymat, kjo eshte forma!!
    SKENDER BEU - do te ish shkrimi korrekt shqip i bazuar ne historine shqiptare
    Pse?!
    BEG SKENDERI - emri i sakte me titull sipas drejtshkrimit aktual, ngase titulli i tij nuk ka qen titull nderi, por titull permbajtes.....skenderi ka qene pronare feudal i dibres madhe dhe te vogel....qe deshmon se "turqit", nuk ja kane marre prone, nuk ja kane shkateruar....ajo ndodhi, kur hinen ne armiqesi....
    Kjo,gjithmone sipas historise se turqve apo asaj shqiptare?? Se une di se Gjergji, s'ka qene ndonjehere "bej" i Dibres me ferman prej sulltanit, por Princ me vullnetin e vet,pasi ia they hundet kalifit!!
    Hajt na sill pak kete historine tende qe ta njohim edhe ne!!!
    E po pate mundesi, si njohes i "madh" i gjuhes shqipe qe te kemi, na shpjego pak se ē'eshte ky "titulli permbajtes" dhe se ku e ke lexuar nje gje te tille!!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Pra, do te ishte enkas per ty....!!
    ...dmth.....do te ish e vertete ???..........auuuuuch, sa analyst i shkathet jam.....kajher edhe nga vetvetja frigohem......

Ne kete debat, nuk eshte ne pyetje "shqiptaria" e Barletit, por forma e duhur e emrit te Heroit Kombetar Shqiptar dhe ajo eshte: Gjergj Kastrioti Skenderbeu!! Deshen apo s'deshen turqit apo gjytyrymat, kjo eshte forma!!
    ....mire de, te thash edhe une, se figuren me te madhe identifikuese e "thirim" me emrin qe ja lane te huajt....e jo ne shqipe.........mua nuk me pengon....te pengon teje ???

Jari, sinqerisht, nuk do ta kisha tjere kaq punen, po te mos e kishe shfaq "ekstra" ne ngjyra blue nevojen per ndihme....ndihme per budallaki....prandaj, doje muzik ???, qe baba muzik, na.....

Pse?!
    Kjo,gjithmone sipas historise se turqve apo asaj shqiptare?? Se une di se Gjergji, s'ka qene ndonjehere "bej" i Dibres me ferman prej sulltanit, por Princ me vullnetin e vet,pasi ia they hundet kalifit!!
    ...natyrisht........ngase territori ish ne administrate te perandorise.....a te vjen ti mire, a jo....i intereson realitetit historik aq sa nje thes mbushur me oriz, aman forte mbushur, diku ne kinen e madhe, e qe rrezohet....objektiviteti mbi subjektivitetin....titulli BEG i Skenderit NUK KA QEN TITULL NDERI.....miru pak edhe me realitete....

Apapapap, PRINC ???....qe kurre princ ???.....e ka patur baben MBRET ai ndonjehere ???

Hajt na sill pak kete historine tende qe ta njohim edhe ne!!!
    E po pate mundesi, si njohes i "madh" i gjuhes shqipe qe te kemi, na shpjego pak se ē'eshte ky "titulli permbajtes" dhe se ku e ke lexuar nje gje te tille!!!
    Historia ime e ka burim ne shumicen e rasteve akademine e arteve dhe te shkencave te shqiperise......
    Titulli BEG eshte i sqaruar edhe ne gjuhen e pulave.....nuk e ke ndegjuar a ???.......ja ne gjuhen e pulave: kikirikuuuuu, e dua caucen e mbretit....

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...dmth.....do te ish e vertete ???..........auuuuuch, sa analyst i shkathet jam.....kajher edhe nga vetvetja frigohem......
    ...ahahaahah....aq i shkathet, saqe ia ke kaluar kuptimit skiē...!!
    ....mire de, te thash edhe une, se figuren me te madhe identifikuese e "thirim" me emrin qe ja lane te huajt....e jo ne shqipe.........mua nuk me pengon....te pengon teje ???
    Me pengon shqiptari qe ia shkruan emrin me germe te vogel dhe ai qe ia ndan pergjysem sikur te jete duke folur per nje kelysh te sulltan kalifit e jo per Heroin e Shqiptareve!!
    Jari, sinqerisht, nuk do ta kisha tjere kaq punen, po te mos e kishe shfaq "ekstra" ne ngjyra blue nevojen per ndihme....ndihme per budallaki....prandaj, doje muzik ???, qe baba muzik, na.....
    ...medemek, kur te me duhet ndopak "budallaki", te te therres ty se e ke me oke??!!....ahahahahha.....je i madh Tunxh!!!
    ...natyrisht........ngase territori ish ne administrate te perandorise.....a te vjen ti mire, a jo....i intereson realitetit historik aq sa nje thes mbushur me oriz, aman forte mbushur, diku ne kinen e madhe, e qe rrezohet....objektiviteti mbi subjektivitetin....titulli BEG i Skenderit NUK KA QEN TITULL NDERI.....miru pak edhe me realitete....
    Shume mire, na trego tashi se ēfare titulli ishte ky, kur dhe perse ia dha sulltani kete titull, duke sjelle edhe ndonje reference historike, kuptohet...!!!
    Apapapap, PRINC ???....qe kurre princ ???.....e ka patur baben MBRET ai ndonjehere ???
    Qe thua ti inxhenier efendi, ne Evrope ka patur dhe ka akoma Principata.....hidhi nje sy historise evropiane ndonjehere, se vetem me ate harape s'ke ku shkon...
    Historia ime e ka burim ne shumicen e rasteve akademine e arteve dhe te shkencave te shqiperise......
    Silli pra citimet nga ajo histori, ku i ke??!!
    Titulli BEG eshte i sqaruar edhe ne gjuhen e pulave.....nuk e ke ndegjuar a ???.......ja ne gjuhen e pulave: kikirikuuuuu, e dua caucen e mbretit....
    Je imadh Tunxh Musa, nuk di akoma mire shqipen, por paske mesuar gjuhen e pulave......lum katundi qe te ka Nuh!!!!

P.S. Kur do te futesh mend dhe do te fillosh te diskutosh si rob i hajrit ti Nuqi??!! Une s'kam deshire te te meshoj ngahere, por ti me kenaq tej mase......shif e bon!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    ...ahahaahah....aq i shkathet, saqe ia ke kaluar kuptimit skiē...!!
    Me pengon shqiptari qe ia shkruan emrin me germe te vogel dhe ai qe ia ndan pergjysem sikur te jete duke folur per nje kelysh te sulltan kalifit e jo per Heroin e Shqiptareve!!
    ...medemek, kur te me duhet ndopak "budallaki", te te therres ty se e ke me oke??!!....ahahahahha.....je i madh Tunxh!!!
    Shume mire, na trego tashi se ēfare titulli ishte ky, kur dhe perse ia dha sulltani kete titull, duke sjelle edhe ndonje reference historike, kuptohet...!!!
    Qe thua ti inxhenier efendi, ne Evrope ka patur dhe ka akoma Principata.....hidhi nje sy historise evropiane ndonjehere, se vetem me ate harape s'ke ku shkon...
    Silli pra citimet nga ajo histori, ku i ke??!!
    Je imadh Tunxh Musa, nuk di akoma mire shqipen, por paske mesuar gjuhen e pulave......lum katundi qe te ka Nuh!!!!

P.S. Kur do te futesh mend dhe do te fillosh te diskutosh si rob i hajrit ti Nuqi??!! Une s'kam deshire te te meshoj ngahere, por ti me kenaq tej mase......shif e bon!!
    .....e fort kjo....

...mer guximin baba i bulevardeskes, i tallavase, muharem ahmeti i fjaleve, te me kerkoje diskutim te hajrit....

Mire de....ne mund te diskutojm per Skender Beun e perandorise otomane, apo per partizanin Gjergj Kastrioti.....nga qasja objektive ka dallime te medhaja ne diskutim....por dyshoj me te madhe, se e ke aftesine te zhvillosh nje diskutim pa emocione .....kete faktikisht e deshmon rradhazi shkrim pas shkrimi...

tung
    albanish by nature

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •