....dhe,e perkthyer ne shqip, si do te tingellonte kjo qe ke shkruar, ose, shprehur popullorēe: A??!!
Nese ti per gjuhe shqipe ke parasysh ate qe flet ti, mund edhe te kesh te drejte, pr nese kemi parasysh Gjuhen Shqipe te standartizuar, nuk ke kompetenca per te folur ti!!
Une pikerisht pse kuptoj "domethenjet" e ndyra te turqizimit te mbiquajtjes "Skenderbej", ua vura ne dukje moderatoreve!! Ti jo se s'ke qene i qarte, por me dashje e ke deformuar Skenderbeun ne "skender beu", e kete gje une nuk mund ta lejoj!!
Ti inxhenier, ndoshta e ngaterron me ngjalen, por "Skenderbej" nuk eshte titull ne perdorimin historik te figures se Heroit, por thjesht nofka historike, po ashtu si Xhenxhis Kan, apo Stalin, etj....
Qysh do ta besh, duke me bere trasfuzion gjaku, apo duke me mesuar "kuluvallahun"??!!

Per arsye te gramatikes turke apo shqiptare....ndonje shembull, inxhenier??!!
Sipas "logjikes" tende te kulluar, inxhenier me "kulture" gjermane, te jesh "anti-islamik" eshte prove e "kristiano-fondamentalizmit"??!! Po se mos na zemerohen ateistet, inxhenier??!!
Pastaj, ē'hyjne ne argument literaturat qe paske sjelle ti, me kristianizmin tim??!!
A?!!
Vertet nga mosnjohja?!
Atehere na shpjego pak se ēfare fshatari shqiptar do te kene pyetur keta te huajt, qe shkruajne "Skanderbeg" dhe jo "Skenderbej"??!!Une e kuptoj se per nej islamik historia eshte e shkruar si puna e haditheve, duke shkuar dere me dere e duke pyetur beduinin e rradhes, por mua nuk ma ha mendja qe historianet evropiane te kene vepruar keshtu........vetem nje mendje e "rrale" si ti, mund te mendoje se "taljoni"(qe nuk thote "amigo") e paska njhur Heroin evropian nepermjet gojes se nje katundari!!
Krijoni Kontakt