Ne ketu na regjistruan edhe na dhane nje fotokoje per ato qe shkruajti personi ne leter me firmen tone
sigurisht qe nese jane vetem ortodoks nuk nuk mund te quhen greke por nese kane origjine ateher ndryshon puna
se me duket se degjova se kane origjine greke tani cdo njeri te regjistrohet sipas deshires te tij por e thashe me siper pa interes e me sinqeritet
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Skandalet e paktit Nato ,apo marreveshjeve te fshehta politike ndermjet Kosta Karamanlisit dhe Turise ,duhet ti paguajne shqipetaret , sepse ju mungon nje autonomi grekeve ne Shqiperi.
Ku jane keto coftinat politikane shqipefolesa qe nuk reagojne ??
Rrofte Xhaxhi Enver pergjithemone ,se me keta pisa politikane shqipefolesa Greqia do ta marre gjithe Shqiperine .
Për çfarë regjistrimi etnik flet ai, kur Shqipëria është i vetmi vend në botë (e theksoj në botë) që rrethohet nga territore me popullsi shqiptare. Shqipëria është e ndarë 500 copash, copra të grabitura nga fqinjët (shkjejtë e gruas së tij), të cilët në vend që të kërkojnë falje për maskaraden 100 vjeçare ndaj nesh, synojnë perçarjen (Luftën Ballkanike). Regjistrim etnik bëjnë ato vende që kanë shtuar territor, jo ne që kemi hyrë në ujë, dhe për më tepër, kur gjysma e popullsisë sot është në emigracion.
Edhe bufi e di se Greqia s'ka lënë gjë pa bërë këto 2 dekada për të influencuar mbi popullsinë shqiptare në jug. E s'e ditka këtë qeveria shqiptare??? Në këtë periudhë që po kalon vendi, një regjistrim i tillë i etnisë/fesë është i rrezikshëm, sepse shqiptarët janë akoma të varfër. Mos injorojmë historinë tonë, kur shqiptarët ndryshuan fenë nën Perandorinë Osmane për interesa ekonomike. Edhe sot mund të përsëritet pikërisht e njëjta histori.
[Note] Para disa vitesh kam bërë nje debat të ashpër me një zonjë në Amerikë. Ajo thoshte se ortodoksit në Shqipëri janë grekë, dhe ishte shumë e sinqertë në pretendimin e saj. I thashe JO. Por ajo argumentoi se përderisa në krye të kishës ortodokse në Shqipëri është një grek, nënkupton se ortodoksit atje janë grekë. Mbeta i shokuar. Argumenti i saj ishte formal, pasi bota e lidh etninë me fenë. Kombësia e priftit/hoxhës nënkupton kombësinë e komunitetit përkatës - ky është rregulli i përgjithshëm. [Mbyllet nota]
Pra, gjërat janë shumë më të thella (të ndyra) se ç'i kemi menduar ne shqiptarët. Sali Berisha nuk e solli kot Janullatusin këtu e 20 vjet përpara. E solli pikërisht për t'i identifikuar ortodoksit në Shqipëri me grekë. Ndërsa sot, pas 20 vitesh, ai synon ligjërimin e këtij skenari.
Gjithsesi, është pozitiv fakti se këta monstra (morra) kanë dalë fare hapur sot. Kjo flet për atë se janë në panik, të dëshpëruar, kanë humbur sigurinë. Vetë fakti që në krye të shtetit shqiptarë kanë vënë burrin e shkinës, tregon se nuk kanë besim më tek ne të tjerët. Në këto 100 vjet ata e sunduan Shqipërinë në mënyrë më të kamufluar, më të padukshme. Kurse tani kanë dalë sheshit, po veprojnë me shpejtësi, të përfitojnë ç'të mundin në minutat e fundit... Dhe kjo sepse nacionalizmi yne po fuqizohet çdo ditë...
Prandaj duhet të rezistojmë o shqiptarë, sepse minjtë e Serbisë/Greqisë i kanë ditët e numëruara.
PS: Burri i shkinës së Serbisë nuk është i besueshëm për të kryer regjistrimin e popullsisë në Shqipëri. Ai që do drejtojë regjistrimin s'duhet të ketë krushqi me sllavët/ grekët si kusht për të qenë objektiv.
http://www.gazetakritika.net/node/844
Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.
se kush e tha me lart (me duket se brooklyn) qe ne nuk e kemi per gje ta fallcifikojme dhe kete regjistrim ashtu sic bejme dhe me votimet cdo vit. Kjo eshte e keqja jone, jemi te gjithe fallco qe nga koka ne kembe.
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
ke shume te drejte korcar nga vlleh te rregjistrohesh ne grek eshte fallsifikim i rende.
po pse mos jane vetem vllehet -> greke ? lol kemi gjithashtu
vllehe-> shqiptare
jevgj-> shqiptare
osmane-> shqiptare
shqiptare -> greke
e ndonje tjeter qe harrova te permend. Ne pergjithesi i gjithe regjistrimi eshte nje mega fallcifikim.
PS. ironia qendron ne faktin se nga vllehet u mbajt Korca brenda kufijve shqiptare dhe sot po ndodh e kunderta![]()
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Ore ta them dhe une nje fjale mbi kete temen; jo per gje por meqenese jam dhe Vllah (coban) nga zona e Korces dhe besoj se me kete tem kam lidhje direkte. Se pari nuk jetoj ne shqiperi keshtu qe nuk do marr pjese ne census dhe nuk marr ndonje pension nga greku megjithese njoh te aferm qe marrin pension ne Greqi. Shkojme te ky muhabeti i kombesise. Une per vete me gjysh a stergjysh shqiptare i kam patur dhe shqiptar ndihem. Per mua Vllah a coban ka qene nje background etno-kulturor per te cilin jam krenar. Them etno-kulturor se pervec se disa traditave dhe gjuhes se folur (vllace), ne si vlleh nuk kemi gje konkrete te dokumentuar per prejardhjen. Une vete kam kerkuar dhe lexuar mbi teori te ndryshme mbi prejardhjen e vlleheve dhe asnje nga ato qe kam lexuar nuk jep ndonje variant qe vllehet e kane prejardhen nga Greqia. Deri tani teoria me e pranuar mbi prejardhjen e vlleheve eshte qe rrjedhim nga Rumania ose me sakte nga zona e vllahise ne Rumani prej nga vjen dhe emri vllah. Gjithashtu, po te shikosh gjuhen vllace ka jashtezakonisht shume ngjashmeri me rumanishten e vjeter. Nuk e kuptoj si mund te pretendohet qe vllehet jane Greke kur vllehet nuk ka asnje lidhje me Greqine.
Shkojme te kjo puna e pensionit. E di fare mire qe shume vlleh marrin pension nga Greqia dhe e di se disa te shtyre nga ekonomia e dobet dhe padituria do regjistrohen si greke megjithate jam i bindur se shumica e vlleheve do deklarohen shqiptar. Une nuk ja kam hallin vlleheve por me thene te drejten ja kam hallin ca fshatareve qe kan shkuar ne greqi gjoja sikur jane vlleh, ndryshojne emrin nga Hasan e bejne Thanas e deklarohen Vlleh Greke. Atyre kijuani hallin.
Ndryshuar për herë të fundit nga ^SHIU^ : 10-10-2011 më 17:39
Moderator, e di vet ti...
mire e ke ti shiu, por shumica e vlleheve jane kunder berishes
shumica e vleheve ne shqiperi duan qe sllavet dhe greket ta kontrollojne shqiperine dhe vllehet te kene me teper mundesi per tu pasuruar.
Krijoni Kontakt