Close
Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 141
    Pa pare live video me deklaraten e njerezve nuk i besoj shkrimit
    lesh me qime moj fatime
    mos e kruani shume me korcen ate beni
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Nuk kane per te marre pjese, Jo! Edhe ne rastin e kundert do te na sjellin burimet e veta dhe do te na "vertetojn" se eshte detyrim qe na ven BE-ja.

Po bie ketu nje thenie qe i ka qendruar kohes dhe do ti qendroj persa edhe nji shqiptare i vetem te jetoj ne trojet tona etnike!

“Shqiperia, si komb I lire, si shtet I pavarur, nuk eshte nje krijim I rrethanave politike te nje kohe. Eshte nje realitet I gjalle, I madh, ethnic, historic e gjeografik. Eshte nje element qe u pergjigjet interesave nderkombetare me karakter te perhershem, nevojavet te domosdoshme te ekuilibrit te Mesdhut: Adriatik-Jon. Njekohesisht Shqiperia eshte edhe nje factor I madh, nje garanci e plote per mbarevajtjen e paqes ne Ballkan. Populli shqiptare ka ndergjegje te se drejtes, te qenies dhe te mbetjes se tij I lire dhe I pavarur, te misionit te tij qe I eshte caktuar nga rendi I ndryshem I gjeravet, te rolit qe I eshte destinuar te luaj ne koncertin Mesdhetar, Europian dhe Ballkanik." <<< "Hasan Dosti">>>

Tani nje pershendetje per te gjithe shqipetaret qe e duan Vendin e tyre ashtu sic eshte dhe pa kushte!

Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 01-09-2011 më 15:40
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Po fol o njeri qe je mysliman nuk eshte turp
    Po une e dua vendin tim po pa gjak mysliman behet?
    faleminderit per kengen
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    faleminderit per kengen
    Helena,

e para une nuk kam turp te them qe jam "mysliman" nese e mbaja veten te tille. Une nuk jame as mysliman, as katolik dhe as orthodos. Une jam Egnostik...

E dyta nuk ka gjak myslimani apo te krishteri apo ortodoksi, ne shqiperi. Atje ka gjake shqiptari dhe te tjerat jane besime dhe preferenca personale.

shqiperia ka qene eshte dhe do te jete, me myslimane, orthodhoks dhe Katolike. Kjo eshte nje e vertet qe nuk do te ndryshoj dhe as qe dua ta ndryshoj. Per mua nuk ka rendesi se cili besim ka perqindjen me te madhe. Ajo qe ka rendesi eshte te mos humbim rrugen duke ndjekur parrulla te vendosura qellimisht per te cuar ne humnere. Per mua nje katolik, apo orthodhoks apo mysliman shqiptar nuk krahasohet me anji tjeter ne bote qe i perket ketyre besimeve. Ajo qe ne na bene shqiptare nuk eshte feja por vetdija kombetare, zakonet, gjuha, parardhesite tone, qe vinin nga besimet me te ndryshme, dhe qe derdhen gjak pa mas ne emer te shqiperise/arberise dhe jo te feve sic pretendohet. Ne qoftese kane anuar nga kjo apo ajo fe me pak kane qene, veprime politike dhe strategji te domosdoshme te kohes per te siguruar ndihme per ruajtjen e pergjithshme te shqiperise.

Jame i sigurt qe edhe ti ke kete mendim apo Jo?

a te pelqeu kenga ty? eshte kenduar nga dy kengetaret me te mire te shqiperise. Vellezerit Prifti dhe nga nji kosovare e bukur, ashtu sic jane te 'gjitha' femrat shqiptare, qofshin ne Cameri, Kosove, Maqedoni, Shqiperi apo ne Detroit

Une nuk i shaj Korcaret, mos u merakos. Kam arsye te forta per ti perkrahur, sepse nder te tjera kam edhe krushqi me ta. Ketu flitet per nji pakice apo kontigjent qe ndodhet jo vetem ne Korce por shumicen e jugut, qe per hall ekonimike apo ndo nje arsye tjeter jane dhene mbas pares. Me pelqu dicka qe the, ne bisedim e siper me Djaldimalin, se keta njerez e bejn nga fukaralleku. Edhe une kete mendoj. Une kam pak kohe qe diskutoj me Shokun tone te perbashket, dhe njoh shume mire pikpamjet e tij ne kete aspekt. Ai eshte i te njejtit mendim me NE. Fatkeqesisht ne kete forum egziston nje kontigjent qe propogandon per te Miren e dikujt tjeter, Jo te Shqiptareve. Ne rrethana te till ndodh qe dy debatues kan te njejtin mendim por kapen pa dashje dhe keqkuptohen.

Ooooh moj Korcareeee saaaa e bukur jeeee, me ato nazeeee por si nuuuseeee reeee...

Me serenata te tilla eshte veshtire mos te kesh simpati per nje qytet dhe kulture te tille. Por nuk duhet te harrojm se ato i perkasin Shqiptareve dhe jo Orthodhokseve, Katolikeve apo Myslimaneve!

Te gjithe te miral...
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    I shkreti vend.
    Greke dhe Turq, e ardhmja eshte e erret.

Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Helena,

e para une nuk kam turp te them qe jam "mysliman" nese e mbaja veten te tille. Une nuk jame as mysliman, as katolik dhe as orthodos. Une jam Egnostik...

E dyta nuk ka gjak myslimani apo te krishteri apo ortodoksi, ne shqiperi. Atje ka gjake shqiptari dhe te tjerat jane besime dhe preferenca personale.

shqiperia ka qene eshte dhe do te jete, me myslimane, orthodhoks dhe Katolike. Kjo eshte nje e vertet qe nuk do te ndryshoj dhe as qe dua ta ndryshoj. Per mua nuk ka rendesi se cili besim ka perqindjen me te madhe. Ajo qe ka rendesi eshte te mos humbim rrugen duke ndjekur parrulla te vendosura qellimisht per te cuar ne humnere. Per mua nje katolik, apo orthodhoks apo mysliman shqiptar nuk krahasohet me anji tjeter ne bote qe i perket ketyre besimeve. Ajo qe ne na bene shqiptare nuk eshte feja por vetdija kombetare, zakonet, gjuha, parardhesite tone, qe vinin nga besimet me te ndryshme, dhe qe derdhen gjak pa mas ne emer te shqiperise/arberise dhe jo te feve sic pretendohet. Ne qoftese kane anuar nga kjo apo ajo fe me pak kane qene, veprime politike dhe strategji te domosdoshme te kohes per te siguruar ndihme per ruajtjen e pergjithshme te shqiperise.

Jame i sigurt qe edhe ti ke kete mendim apo Jo?

a te pelqeu kenga ty? eshte kenduar nga dy kengetaret me te mire te shqiperise. Vellezerit Prifti dhe nga nji kosovare e bukur, ashtu sic jane te 'gjitha' femrat shqiptare, qofshin ne Cameri, Kosove, Maqedoni, Shqiperi apo ne Detroit

Une nuk i shaj Korcaret, mos u merakos. Kam arsye te forta per ti perkrahur, sepse nder te tjera kam edhe krushqi me ta. Ketu flitet per nji pakice apo kontigjent qe ndodhet jo vetem ne Korce por shumicen e jugut, qe per hall ekonimike apo ndo nje arsye tjeter jane dhene mbas pares. Me pelqu dicka qe the, ne bisedim e siper me Djaldimalin, se keta njerez e bejn nga fukaralleku. Edhe une kete mendoj. Une kam pak kohe qe diskutoj me Shokun tone te perbashket, dhe njoh shume mire pikpamjet e tij ne kete aspekt. Ai eshte i te njejtit mendim me NE. Fatkeqesisht ne kete forum egziston nje kontigjent qe propogandon per te Miren e dikujt tjeter, Jo te Shqiptareve. Ne rrethana te till ndodh qe dy debatues kan te njejtin mendim por kapen pa dashje dhe keqkuptohen.

Ooooh moj Korcareeee saaaa e bukur jeeee, me ato nazeeee por si nuuuseeee reeee...

Me serenata te tilla eshte veshtire mos te kesh simpati per nje qytet dhe kulture te tille. Por nuk duhet te harrojm se ato i perkasin Shqiptareve dhe jo Orthodhokseve, Katolikeve apo Myslimaneve!

Te gjithe te miral...
    Une jam dakort plotesisht me ty !
    Por nuk mund te shikoj dot mbulesa ne njerez me duken si te ta them njerez te izoluar aty qendron problemi tim.
    Korcen mos ma kujto se eshte e vetmja gje qe nese do mund te thyesh ne mez
    me asnje lloj fjale tjeter nuk perkulem.

Ti ke dicka qe nuk e di si quhet
    dua te te mbys ne disa postime por dicka ndodh edhe e anulloj
    shkruan me nje menyre qe te qeteson edhe te cmend automatikisjt
    urime per kete do shume praktike eshte lufte e ftohte
    (se di ckam pesuar sot po me dalin fjale nga goja qe as vete se dija qe i mbaj mend)
    Ndryshuar për herë të fundit nga HELEN OF TROY : 02-09-2011 më 07:50

Citim Postuar më parë nga Gameness Lexo Postimin
    OMONIA: Vllehët të regjistrohen si grekë

Qendra.info

Tiranë, 29 gusht - Ashtu sikurse ishte thënë edhe më parë në lidhje me ndërhyrjen e Greqisë për regjistrimin e popullsisë mbi baza etnike dhe fetare, sot kjo u faktua me një deklaratë tjetër, atë të OMONIA-s.

Kjo organizatë minoritare greke ka kërkuar sot nga vllehët në Korçë që të regjistrohen si helenë.

“Vllehët helenë nuk duhet t'i tremben presionit për të mos u regjistruar", thanë përfaqësuesit e Omonia-s, duke shtuar se “pjesëmarrja në regjistrim është një shans për të mos humbur identitetin”.

Në procesin e regjistrimit janë përfshirë edhe përfaqësues të komunitetit grek në vendin tonë, e kërkuar me ngulm nga OMONIA dhe pjesëtarë të tjerë të këtij komuniteti.
    Duhet te na thote gazetari ose gazeta qe ka vendosur lajmin
    edhe te na jape emrat e zoterinjve te omonias?
    Ndryshe lajmin eshte gjysem edhe nuk me bind me fjalet u deklarua nga omonia
    Ateher nese keta njerez ndihen greke ku eshte e keqja te rregjstrohen sic ndjehen?Me mire do ishte te rregjistrohen si shqiptar?
    Nese nje shtet do te quhet demokrat njeriu duhet te kete te drejtat e tij...
    iku koha e enverit

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623
    faleminderit per kengen
    Edhe keta "trima", duke prere koka shqiptari ne Cameri, nuk e donin gjakun "musliman".
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gameness : 02-09-2011 më 11:12
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972

Smile

Duhet te na thote gazetari ose gazeta qe ka vendosur lajmin
    edhe te na jape emrat e zoterinjve te omonias?
    Ndryshe lajmin eshte gjysem edhe nuk me bind me fjalet u deklarua nga omonia
    Ateher nese keta njerez ndihen greke ku eshte e keqja te rregjstrohen sic ndjehen?Me mire do ishte te rregjistrohen si shqiptar?
    Nese nje shtet do te quhet demokrat njeriu duhet te kete te drejtat e tij...
    iku koha e enverit
    Nuk ka ndo nji te keqe te deklarosh ate qe ndjen. P.sh nje orthodoks mund te ndihet, ose simpatizon Budizmin me shume dhe nje dite deklaron se eshte budist, dhe anasjelltas. Ashtu sic shume njerez behen budist apo cifut, apo cfar do lloj feje qe egziston.

Duhet te dallohet ndryshimi i fes, dhe ndoshta i dershires per te qene dicka tjeter nga ajo qe njeriu eshte i lindur, dhe me kombin/etnine.

Feja eshte nje Filozofi dhe ndryshohet fare kollaj, mjafotn qe njeriut nuk i pelqen me te jetoj ne kete apo ate menyre.

Kombi/rraca eshte Fizionomi. Eshte nji gjak, jane karakteristike fizike, psikologjike, etj etj te trasheguara nga i njejti trung.

Keshtu qe nje njeri nuk mund te deklaroj se eshte Grek, Sllav, Gjermane, Italian thjesht sepse ai/ajo Ndjehet i/e tille.

Ne qoftese dikush ka nje etni tjeter, pra jo shqiptare, duhet ta vertetoj kete gje perndryshe nuk pranohet. Keto jane rregulla qe aplikohen kudo ne bot, pervec ne Greqi, ne Maqedoni, Izrael. Domethen aty ku Shteti ka nevoj per "shtetas". Ne greqi mjafotn qe dikush te ket deshire te behet grek, dhe mund te behet i tille fare kollaj. Ndron fen, emrin gjuhen dhe ne kete menyre ai behet "pasardhes" direkt i heleneve te lasht. Ky eshte themeli i shteti Grek. Ky lloj asimilimi qe greket synojn dhe iu imponojn "Emigranteve" eshte nji nga Faktet me te pakontestueshme qe greket po ven "dore" ne rregjistrimin e popullsise shqiptare. Ata duan te imponojn dicka te tille qe vete Greket te perfitojn nga kjo gje. Sa me shume shqiptare te rregjithstrohen si "orthodhoks", do ti apo jo, ai te konsideron si Grek. Kety qendron thelbi i problemit. Eshte bere nje propagande aq e holle dhe dinake saqe ne siperfaqe jo vetem qe nuk duket e tille, por parimisht esthe shume e drejt. Fatkeqesisth ne thellesi te saj ajo fsheh dicka shume cinike. shkombetarizimin e jugut te shqiperise dhe Helenizimin e saj. Jo vete Korcaret dhe Jugu ne pergjithese por edhe Malesoret e Dibres kane luftuar per te ruajtur Korcen dhe Gjirokastren nga Kthetrat e Grekeve, perpara, gjate dhe pas luftes se pare dhe te dyte boterore. Pretendimet e Grekeve per aneksimin e Korces dhe te Gjirokasters jane intesifikuar jashte mase sote me shume se kurre!

Helena... keto gjera duhen pare me gjakeftohtesi, dhe me nje sy shume skeptike. Eshte nje fakt i pakundeshtueshem qe Grekt po mundohen te Greqizojn Jugun. Dhe Ne vecanti Korcen. Ne nuk do te lejojm nje gje te tille te ndodhi kurre. Ne qoftese Korca eshte Orthodhokse ne pergjithese me pare, ka qene, eshte dhe do te mbetet gjithmone Shqiptare. Korca ka qene baza e Intelektualeve, patrioteve, djepi i "qyteterimit modern" shqiptare. Ajo i perket qytetareve te saj se pari por ne nje shkall me te larte i perket gjithe shqiperiese.

Ti ke dicka qe nuk e di si quhet
    dua te te mbys ne disa postime por dicka ndodh edhe e anulloj
    shkruan me nje menyre qe te qeteson edhe te cmend automatikisjt.
    Nuk je e pare qe me akuzon per nje gje te tille

Une shkruaj ate qe ndjej, dhe ne qoftese ajo qe shkruaj une ka efektin, qe ti pershkruajte me lart, tek ty, ateher nuk je shem larg nga ajo qe ndjej une.

Ajo qe me shtyn mua te shkruaj kaq gjate dhe gjere eshte fakti se ato qe shikoj te shkruhen lart e posht forumeve, Qofshin debate rreth politikes se shqiperise, apo qarqet "pro" Greke qe bejn nje propagande anti-shqiptare, keto te fundit ne vecanti me "acarojn" dhe kur shkruaj me "Qeteson". Sepse sote per sote eshte e vetmja gje qe mund te bej.

Besoj se ka shume shqiptare qe kane rene ne kete "kurth". Nuk pretendoj se ajo qe shkruaj une eshte nje e vertet absolute. ajo qe shkruaj une eshte nje kendveshtrime asnjanes dhe i studuar. Mund te kete edhe boshlleqe por besoj se ne pergjithesi eshte nje preceptime rreal. dhe me mundesite e mija mundohem qe te paraqes nje kendveshtrim tjeter tek ata qe mendoj se jane te keqinfromuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 02-09-2011 më 11:35

Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Ne greqi mjafotn qe dikush te ket deshire te behet grek, dhe mund te behet i tille fare kollaj. Ndron fen, emrin gjuhen dhe ne kete menyre ai behet "pasardhes" direkt i heleneve te lasht. Ky eshte themeli i shteti Grek.

Jetoj ketu edhe besome se nuk eshte kaq kollaj te behesh grek
    emerin grek mund ta vendosesh kollaj po origjinen e tyre sivjet filluan ta japin vetem ne femije te cilet mbaruan shkolle ketu edhe me kusht moshen e tyre deri ne 21 vjec,ne krahasim me ameriken ,italine edhe me pak angline qe kane dhene pashaporta edhe nenshtetesi shume me kollaj edhe vite me pare!
    Nese eshte ky thelbi i shtetit grek ateher pse nuk kane marre mijera shqiptar nenshtesi greke 20 vjet tani edhe e kane bere kaq te veshtire?

Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •