Une mendoj qe duhet te quhej-Fatlum-![]()
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Ku eshte dallimi ne mes Gomarit dhe Magarit. A jan te njejt si Gomari edhe Magari
Foleja_
Thenja ime kishte nje hahhahaha prapa, por sido qe te jete (nuk e them per tani, por me pare) kur kane pyetur nje te moshuar: Kush eshte me i zi se korbi ai eshte pergjigjur: Dhenderri ne shtepi te nuses, sepse nuk ka qene ne gjendje te kete shtepi ku do te sjell nusen.
Fundja kur thua nusja ne shtepi te burrit do te duhej te qeuhej QYQE??? perse, kur eshte ne traditen tone nusja te shkoj ne shtepi te dhenderrit, megjithese edhe kjo po ndryshon me ndertimin e folese (shtepise) se tyre, apo vendbanimit te tyre ndaras nga familja e dhenderrit dhe nuses.
e panjohura,
Te quhet Fatlum qe eshte me nenen dhe babain e nuses ne te njejten shtepi dhe ata ti grahin sa here kane pune per te bere, me duket paksa e tepruar apo jo!?
MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA
Edhe tek postimi ime kishte nje fig () prapa!
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Poet , a i grahin edhe nuses ata te burrit sa here kan pune per te bere.Kjo sa i perket pergjegjjes per te panjohuren qe ia dhe.
E sa i perket asaj qe thua se eshte quajt me i zi se korbi ai qe ka jetuar ne familjen e nuses eshte nga injoranca dhe nga perulja qe ju ka ba femres sone neper shekuj. Shtepia qe nuk ka pas mashkull ,apo djale ta trashegoj pasurine e babait iu eshte dhene kusherinjeve te zotit te shtepise e jo vajzave , sepse ka qene nencmim ta trashegoj femra.Kjo eshte idiotizmi me i madh qe ka egzistu ne Kosove ( nuk e di a ka qene kjo edhe ne Shqiperi ). Tek e fundit te njejte jan femijet ,vajze apo djale. Nusja e dhenderri jan pjese e familjes ,pa pasur nevoj me i grah askush por duke pas respekt te dyanshem me prinderit e nuses apo djalit.
Tani vertete nje shaka nga une e shendrrove ne teme te panevojshme diskutimi. Une kam dy femije dhe kane qe te dy vendin ku do te jetojne, djali ka investuar ne ndertimin e shtepise, vajza e ka banesen ku jetojme tash, kurse une dhe gruaja, ku te na duan, apo as tek njeri e as tek tjetri...kjo sa per te te treguar se cfare mendoj une...
Sa per ti grah kush kujt, mendoj se e more nga bishti, ngase ti shume mire e di se ke shkruar te burri dhe jo burri tek ti apo jo. Kush kujt i grah ehste qeshtje kush sa dhe si e kupton jeten (sot nuk mundesh me i grah as femijes me te vogel, nese ai nuk do te te ndihmoj).
Pastaj per kete pune mund te hapim nje teme tjeter dhe te diskutojme.
P.S. Ne njihemi mjaft mire per ta kuptuar njeri tjetrin dhe dua vetem kete te te them: Nuk kisha dhe nuk kam kurre ne jete qellim te lendoj apo ofendoj dike....Por nese te kam lenduar me postimin tim, sinqerisht te kerkoj falje.
MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA
Krijoni Kontakt