Close
Faqja 56 prej 64 FillimFillim ... 6465455565758 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 551 deri 560 prej 637
    i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga brandon* Lexo Postimin
    Cdogje mund te jete por jo Atlantis.
    Sipas Platos, Atlantis(i supozuar sepse fakte qe te kete ekzistuar s'ka) ka qene 9000 vjet perpara kohes se Solonit, ose afersisht 9600 vjet perpara krishtit, pra 11600 vjet me pare.

Plato i perdorte mitet qe shpikte si instrument didaktiko-ekspozitiv per te komunikuar ne menyre me aksesibel dhe intuitive me doktrinat e tij, si mjet filozofit i sherbente miti per te tejkaluar limitet qe nje hetim racional nuk mund ta tejkalonte, dmth me fjale te tjera Platoni e perdorte mitin si rruge alternative te mendimit filozofik.

Pyetja eshte, pse studiuesit e paranormales nuk interesohen per mitet e tjera te Platonit?!

Pergjigja eshte e thjeshte!
    Po i vetmi burim i Atlantisit eshte pikerisht Platoni,dhe Platoni e pershkruan kete qytet deri ne hollesi,pershkruan deri edhe muret e punuara te tempullit te Poseidonit,pershkruan statujat e demave,sakrifikimin e tyre per hir te zotit te tyre Poseidon.Keto statuja te demave te ngjashme me ato qe pershkruan Platoni gjinden edhe sot ne nje tempull ne Krete.
    Nese ka imagjinuar nje qytet te tere atehere them se ka pasur imagjinate te bujshme.
    Sipas asaj qe pershkruan Platoni Atlantisin duket keshtu

Vendndodhja ku supozojne arkeologet se gjendet Atlantis

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Ndersa fotografite satelitore tregojne disa forma te cuditshme qe mund te jene te ngjashme me ato qe pershkruan Platoni

Using satellite photography, ground-penetrating radar and underwater technology, experts are now surveying marshlands in Spain to look for proof of the ancient city. If the team can match geological formations to Plato's descriptions and date artifacts back to the time of Atlantis, we may be closer to solving one of the world's greatest mysteries.
    Per me shume, shihni dokumentarin me te ri nga NatGeo-Finding Atlantis

http://channel.nationalgeographic.co...-4982/Overview

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Po lere mer hollesit e Platos qe pershkrun Atlantiden, eshte njesoj me hollesite dhe fantazite sikur ta pershkruaj une, Atlantis ka qene(thot ai) 9 mije e ca vjet perpara tij.
    gati gati i bie une dhe Plato bashkekohes dhe atlantida e lashte

Nejse, mund te kete ekzistuar vertete, siguri s'ka, eshte ceshtje besimi, ti beson une s'besoj.

Using satellite photography, ground-penetrating radar and underwater technology, experts are now surveying marshlands in Spain to look for proof of the ancient city. If the team can match geological formations to Plato's descriptions and date artifacts back to the time of Atlantis, we may be closer to solving one of the world's greatest mysteries.
    Mesa di une Plato e pershkruan Atlantisin me te madh se azia e vogel dhe libia te marra se bashku, ca i referohen kot platos keta te fotove satelitare
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 16-09-2011 më 10:11

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga brandon* Lexo Postimin
    Mesa di une Plato e pershkruan Atlantisin me te madh se azia e vogel dhe libia te marra se bashku, ca i referohen kot platos keta te fotove satelitare
    Kjo eshte edhe arsyeja pse e pyeta kreksin.

Nese per reference te vetme e kemi Platon, atehere duhet te pajtohemi se Atlantisi, nese ka ekzistuar ndonjehere, ka qene sa 9 here Sicilia apo sa 8 here Republika e Shqiperise.

Ato dizajne kompjuterike, me ato godina...duken sa nje lagje e Tiranes apo Prishtines.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Kjo eshte edhe arsyeja pse e pyeta kreksin.

Nese per reference te vetme e kemi Platon, atehere duhet te pajtohemi se Atlantisi, nese ka ekzistuar ndonjehere, ka qene sa 9 here Sicilia apo sa 8 here Republika e Shqiperise.

Ato dizajne kompjuterike, me ato godina...duken sa nje lagje e Tiranes apo Prishtines.
    Kontradikta tjeter e madhe e Platos eshte Athina. Tribute me te vjetra u ngulen ne athine(pellasge) qe ne kohen e neolitikut 3500 vjet para krishtit, por nisi te marre trajten e nje qyteti vetem ne epoken mikenase, pra me vone, per te arritur kulmin e lulezimit ne shekullin e 5 para krishtit.
    Sipas mitit Athina u themelua nga mbreti Cecrops, gjysem njeri gjysem gjarper, reptilian menjefjale.

Nuk ka patur nje Athine 11600 vjet me pare, pra 9000 vjet perpara solonit, nuk ka asnje artefakt qe te datohet aq heret....zero.

Qartesisht Atlantis eshte nje mit filozofi, dhe pse te jemi te sakte, permendet para Platos zbehte....Plato nuk e shpiku mitin, ai ishte, Plato e perdori mitin per filozofine e tij.

Sa per kreksin me ato atlantisat e kosoves dhe detrat e kosoves, me teper i shoh per fun dhe buzeqesh, sepse te pakten une e kam fare te qarte kur ka qene deti ne kosove.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 16-09-2011 më 12:58

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Shiqone dokumentarin e mos beni komente sa per te thene diqka.Ne dokumentar flasin njerez qe tere jeten e tyre ja kane kushtuar Platonit dhe Atlantisit.Jane ekspert te lemive nga arkeologjia,dhe nuk jane antare te thjeshte te nje forumi siq jemi ne.
    Po si mund te shkruaj Platoni per nje qytet me permasa me te medhaja sesa Azia e vogel dhe Libia kur nese ka permasa te tilla ai nuk eshte as qytet.Mos e keni perzier me kufinjte e sundimit te qytetit.
    Platoni pershkruan rrathet me uje siq jane ne foto,nje hyrje qe te lidhte me tere qytetin dhe nje tempull kryesor qe i kushtohej Poseidonit.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    lere mer ca din ata per Platon, ata e dine shume mire dhe genjejne.
    pyetja eshte ca di ti per Platon???!!!

Nese jane vetem 7 kopje doreshkrime te "Tetralogies" te Platos, me e vjetra e te cilave eshte 1200 vjet pasi Plato kishte "jetuar", duhet filluar nje kerkim te ketij Plato historik, ka ekzistuar vertet ky?
    garanton dot ti qe s'ka qene nje "Plato" mesjetar? une nuk e mohoj qe ky "Plato" mesjetar ka qene gjenial, si filozof he. megjithate ajo qe dime nga ky fare "Plato" bie ne kontradikta me artefaktet dhe faktet historike....(atlantida e supozuar me e madhe se azia e vogel dhe libia te marra se bashku 11600 vjet me pare, ska asnje fakt, Athina eshte themeluar mijra vjet me vone)

e kam thene dhe me perpara, nje genjeshter e thene me miliona here nuk eshte me genjeshter, eshte e "vertete" per tufat miliardeshe te deleve.

tani je i lire te vazhdosh te germosh dokumentare sensacionale per konsum publik.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 17-09-2011 më 05:15

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Mire e keni, Platoni flet per fundosjen e nje kontinenti e jo te nje qyteti...poashtu lufta e atlanteve per te pushtuar Athinen gjoja...;se keta te fundit u mbrojten kunder tyre...disi nuk qendron...Platoni eshet i pafajshem ne kete mit, fajet i ka Soloni qe e solli kete prralle nga egjiptasit e vjeter ...

Sa i perkete detit apo eventual te ndonje liqeni ne kosove, pse jo jam i gatshem te ndegjoj versionin tuaj =brandon= na thuaj ...na interesoon edhe kjo me nje kusht qe te mso dalim nga tema e Atlantides...eshet e vertete se me ndihmen e teknologjis sot po behen shume zbulime por nese nuke ka patur asnjehere Atlantid atehere si ta gjejne hulumtuesit e shkretë ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Mire e keni, Platoni flet per fundosjen e nje kontinenti e jo te nje qyteti...poashtu lufta e atlanteve per te pushtuar Athinen gjoja...;se keta te fundit u mbrojten kunder tyre...disi nuk qendron...Platoni eshet i pafajshem ne kete mit, fajet i ka Soloni qe e solli kete prralle nga egjiptasit e vjeter ...
    Mesa di une, te gjithe arkeologet bien dakord ne baze te artefakteve qe kane gjetur, qe civilizimet me te vjetra nuk datojne me heret se4000- 5000 mije vjet para krishtit.

Sa i perkete detit apo eventual te ndonje liqeni ne kosove, pse jo jam i gatshem te ndegjoj versionin tuaj =brandon= na thuaj ...na interesoon edhe kjo me nje kusht qe te mso dalim nga tema e Atlantides...eshet e vertete se me ndihmen e teknologjis sot po behen shume zbulime por nese nuke ka patur asnjehere Atlantid atehere si ta gjejne hulumtuesit e shkretë ?
    Nuk eshte versioni im, sepse une nuk mund tja fus kot nga vetja ime, por eshte nga ajo cfar kam studiuar.
    ka nje dege shkence paleotopografia( ose paleogjeografia) qe studion elementet e gjeografise tokesore ne epokat e shkuara.

baseni i adriatikut ne pikun e eres akullnajore nuk ishte formuar akoma(pra italia ishte e ngjitur me gadishullin ballkanik), si rezultat i shkrirjes se akujve rreth 18000 vjet me pare filloi nje ringjitje e adriatikut e cila ka qene shume intense rreth 14000-13000 vjet me pare(megjithate jo aq intense sa te fundose menjehere nje kontinent, atlantisin), konfiguracionin aktual adriatiku e arriti 4000 vjet me pare.

ka teori te ndryshme, por perseri mbetet mister se si mori fund era akullnajore, dhe filimi i Holocenit(periudha ne te cilen jetojme). nuk perjashtohet dhe nje ngjarje e dhunshme(goditja e nje asteroidi gjigand etc), por perseri del nje problem, do kishte rikonfiguruar gjithe jeten e gjalle ne toke, i bie qe njeriu te mos jete me i vjeter se era e fundit glaciale, por ne e dime qe eshte me i vjeter.

pra ne kosove nuk ka patur det kur presupozohet te kete ekzistuar atlantis, kreks.

u mundova ta shkruaj ne gjuhe te kuptueshme dhe te qarte, pa futur shume terma teknike, sepse do behej e palexueshme per te tjeret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 18-09-2011 më 04:25

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar land për postimin:

Kreksi (06-07-2015)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Si baze per studime,te lashta miren liqenet,pra liqeni i ohrit,nike ka levizje se paku 10 000 vjet,i ka shtresat shume te mira,dhe ma mire matjet bahen ne liqej,se ne polin e veriut,ne akull,shtresat e akullit,shkojne shume ma large,ne histori,pore historia duhet te shkoje deri ne 10 000 vjet mbrapa,pra kufini i atlatides,bie fjale ndryshimi ne NIAGARA,tri here ka pase livritje,atehere dihet mire,se ka pasur se paku 2 livritje kontinentale ne 12 000 vjet e fundit.Sipas egjyptianeve,atlantida gjindej jo shume large egjyptit,arihej,me anije per nji dite,kurse ketu po shofe se dikund,large,me jave me anije shkohet,po te shikoni aleksandrin,nuke jane afer 5 qytete,i muer uji,ose u treten ne 6 deri 8 metra nen uje,krejt greqia,toka nen uje,ashte shume e re,afer 7 000 vjet,pra mediterani e meshef atlantiden,sepse zgjerimi i kontinentit ashte,bamur ne ate menyr,nga perendimi,ikja lindje perendim e tokes,ashte normale.

Faqja 56 prej 64 FillimFillim ... 6465455565758 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •