Close
Faqja 25 prej 31 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 304
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Prandaj, mos i merrni disa gjera seriozisht
    Ke miresine te na tregosh cilat,por me ze te ulet se ne nenforumet me lart se ne, jane shume te ndieshem ndaj kesaj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 16-08-2011 më 22:14
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Mu keshtu,ajo qe ndodh ne qiell eshte alegori per cka ndodh me njeriun.Ne qoftese kupton univerzin dhe ciklet e tije mund te kuptosh me mire vehten tende...sepse Ai te krijoi dhe te Ai kthehesh dhe te merr gjithcka ne fund te jetes sate....ndersa gjate rruges tende te jetes tenton kete gjithcka qe posedon te hedhesh nen egon tende qe te arrish horizonte me te larta shpirterore ....

Thash dicka te mencur apo po flas budallelleqe ?
    Jo, nuk je duke folur budalliqe. Nuk është çeshtja që në fund të merr diçka të jetës sate, por të arrish amshimin me kozmosin, të behesh Njësh me Të, dhe jo më i ndarë nga Ai.

Ke miresine te na tregosh cilat,por me ze te ulet se ne nenforumet me lart se ne, jane shume te ndieshem ndaj kesaj.
    Po ç'të them unë? Ti e paske kuptuar vetë, se për çfarë e kisha fjalën
    E, se desh harrova; ekzistojne shumë krijesa në Universin tonë të pafund, të cilët po ranë në kontakt me Diellin - asgjësohen direkt. Ndërsa ne humanët, Diellin e kemi Jetë...

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    je i madh force intruder,
    ke plotesisht te drejte, ne i detyrohemi diellit jeten tone, dielli eshte jetedhenes.
    Duke shkuar me tej, ne jemi pluhur yjesh, ç'do element qe na perben vjen nga yjet, nga vdekja e yjeve.
    Pra jemi bijt e yjeve, dhe Dielli eshte zoti jone qe ben te mundur vazhdimin e jetes. Jetedhenesi, i cili digjet me fuqi te madhe nga "dashuria" e atomeve qe quhet gravitet.

Dua te shkoj edhe me tej te them se Dielli jeton, ka nje shpirt , eshte nje forme jete planetare, ai konsumon ushqim, dhe me anen e enegjise i mbijeton forces shtypese te gravitetit. Jeta nuk eshte nje cilesi unike e organizmave biologjik, eshte me teper se thjesht proteina e aminoacide.
    Dhe...?!

Zoti apo zoterat e njerzimit jane dicka krejtesisht tjeter, nje dimension tjeter.
    As mjeku nuk eshte zot, vetem pse pa te s`mund vazhdonin jeten nje, dy apo shume te semure.

Pershendetje

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Jo, nuk je duke folur budalliqe. Nuk është çeshtja që në fund të merr diçka të jetës sate, por të arrish amshimin me kozmosin, të behesh Njësh me Të, dhe jo më i ndarë nga Ai.
    Jo,mendova ne fund te jetes univerzi na merr gjithcka pra jeten.Behemi pjese e univerzit por pa identitet vetjak,pa asgje thjesht gjindesh askund/gjithkund.Univerzi qendron por atomet tua vallezojne diku neper hapesire dhe behen pjese perberese te dickaje tjeter !
    Ndersa gjate jetes te kuptoje qe njeriu duhet te tentoje qe gjithnje te rrise vetedijen shpirteror per te perjetuar bashkimin "hyjnor" me energjin kozmike.Pra sikur ne Qiell ashtu edhe ne Toke !
    Po,kush e arrit kete ideal ne kete bote te shfryteruar.Per paradoks me te afert ketij ideali jane mistiket e ndryshem qe enderrojne te behen nje me entitetin e tyre hyjnor.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Pa Diellin asnje se vazhdon jeten
    Dielli nuk ekziston per nevoja te njeriut, apo per ta mbajtur njeriun ne jete.

Jeta e njeriut "nuk varet" nga dielli, sepse ai teoretikisht do te ishte ne gjendje ta vazhdon jeten edhe ne nje sistem tjeter me kushte shume te ngjashme si ne sistemin tone!
    Megjithate nuk ka kuptim, qe gjerat pa te cilat nuk do te ekzistonte apo te vazhdonte jeta njerzore te shpallen zot.

Pershendetje

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Dielli nuk ekziston per nevoja te njeriut, apo per ta mbajtur njeriun ne jete.

Jeta e njeriut "nuk varet" nga dielli, sepse ai teoretikisht do te ishte ne gjendje ta vazhdon jeten edhe ne nje sistem tjeter me kushte shume te ngjashme si ne sistemin tone!
    Megjithate nuk ka kuptim, qe gjerat pa te cilat nuk do te ekzistonte apo te vazhdonte jeta njerzore te shpallen zot.

Pershendetje
    Nuk ma merr mendja se e ke lexu temen prej fillimi sepse shume bukur shpjegon F-I pse e ka quajt Zot Diellin.

Nuk ekziston vetem nje Diell ? Por me miliarda vetem ne Galaktiken tone , llogarite se ne Univers ekzistojne me miliarda galaktika . Pra ku te shkosh je i mvarun prej Diellit .
    Dielli na ka dhene oksigjenin , kalciumin , hekurin e shume elemente tjera te pazavendesueshme per jeten .

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ...
    The magic word - Open sesame !
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Nuk ma merr mendja se e ke lexu temen prej fillimi sepse shume bukur shpjegon F-I pse e ka quajt Zot Diellin.

Nuk ekziston vetem nje Diell ? Por me miliarda vetem ne Galaktiken tone , llogarite se ne Univers ekzistojne me miliarda galaktika . Pra ku te shkosh je i mvarun prej Diellit .
    Dielli na ka dhene oksigjenin , kalciumin , hekurin e shume elemente tjera te pazavendesueshme per jeten .
    Nuk ka rendesi, cka na ka "dhene" djelli.
    Ne momentin kur dicka eshte parakusht apo i pazevendesushem per ekzistencen e dicka tjeter (edhe njeriut) atehere cdo diskutim eshte i kote.
    Zoti eshte nje dimension krejtesisht tjeter.
    Dielli, por as ndonje objekt apo element tjeter i tille nuk e luan rolin e zotit, sepse njeriu e e njeh apo mendon se e njeh rolin dhe rendesine e Diellit per jeten ne toke. Per njeriun besimtar edhe djelli eshte pune e zotit. Njeriu, i cili nuk beson ne zot, religjion etj. nuk ka kuptim ti zevendesoj ato me besim ne diellinm apo duke theksuar rolin e diellit.
    Dielli eshte mbi te gjitha, prandaj mos beso, nuk eshte zgjedhje as per ate qe nuk beson ne zot. Sepse ne fund edhe mosbesimi nje gjest besimi.
    Dhe krejt ne fund, mosbesimi do te ishte gjthashtu privilegj i disave dhe kurrsesi dicka e zbatueshme per miliarda njerez ne ne rrethanat e jetes reale.

Pershendetje.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nuk ka rendesi, cka na ka "dhene" djelli.
    Ne momentin kur dicka eshte parakusht apo i pazevendesushem per ekzistencen e dicka tjeter (edhe njeriut) atehere cdo diskutim eshte i kote.
    Zoti eshte nje dimension krejtesisht tjeter.
    Dielli, por as ndonje objekt apo element tjeter i tille nuk e luan rolin e zotit, sepse njeriu e e njeh apo mendon se e njeh rolin dhe rendesine e Diellit per jeten ne toke. Per njeriun besimtar edhe djelli eshte pune e zotit. Njeriu, i cili nuk beson ne zot, religjion etj. nuk ka kuptim ti zevendesoj ato me besim ne diellinm apo duke theksuar rolin e diellit.
    Dielli eshte mbi te gjitha, prandaj mos beso, nuk eshte zgjedhje as per ate qe nuk beson ne zot. Sepse ne fund edhe mosbesimi nje gjest besimi.
    Dhe krejt ne fund, mosbesimi do te ishte gjthashtu privilegj i disave dhe kurrsesi dicka e zbatueshme per miliarda njerez ne ne rrethanat e jetes reale.

Pershendetje.
    E shef qe nuk e ke lexu temen fare , askush se beson Diellin Zot ne kuptimin e mirefillte te fjales (ketu po flas ne kete tem) .

Kurse sa i perket Zotit , ajo eshte tem tjeter qe se ka vendin ketu .

Ke 24 ore afat te perkethesh ne shqip postimin tend.
    Faleminderit per mirekuptimin, Scion
    Scion, për hir të bukurisë që ka tema, po e sjell unë në shqip, dhe në fakt po e marr nga vetë forumi, ku është shkruar e përshtatur në shqip nga një smod, më saktë nga Darius.

1. Ajo qe eshte poshte eshte e njejte me ate qe eshte siper dhe ajo qe eshte siper eshte e njejte me ate qe eshte poshte; nga keto te dyja jane krijuar mrekullite e nje gjeje te vetme

2. Eshte e vertete pa genjeshter, e qarte dhe shume e vertete

3. Dhe ashtu si cdo gje qe ekziston dhe ka ardhur nga Njeshi, nga meditimi i Njeshit, ne te njejten menyre cdo gje ka lindur nga kjo gje unike nepermjet adoptimit.

4. Dielli eshte babai dhe Hena eshte nena.

5. Era e mban ate ne stomakun e saj. Toka eshte ushqyesi i saj dhe depozita e saj

6. Babai i gjithe Vullnetit te botes universale eshte ketu

6a. Forca e tij dhe fuqia mbeten te plota

7. Forca e tij konvertohet ne Toke

8. Ngjitet nga Toka per ne qiell dhe merr forcen e gjerave superiore dhe inferiore.

9. Ne kete menyre bota u krijua

10. Keshtu u perfundua vepra kozmike.

The Esmerald Tablet of Hermes, ka disa përkthime/përshtatje të ndryshme nga autorë të ndryshëm, si Blatavsky, Fulcanelli, Newton, versioni latin, arab, kinez etj etj.... që i kushtohen vetëm kësaj që është shkruar më lart, pra nëse ca fjalë mund të ndryshojnë, kuptimi - mesazhi është po ai...
    Dhe ndjesia që ndjen sa herë që e lexon, është vërtetë e mrekullueshme
    Shijoje në gjuhën e mëmëdheut!

Faqja 25 prej 31 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •