Close
Faqja 23 prej 31 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 304
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243

Thumbs down

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Je ne gjendje te kuptosh c'ke shkruar? A ja ke idene ?

Torta pjekeshka?

Te kishe shkruar qe dielli eshte si Furre, edhepse argument i dobet nga ana shkencore, per hir te temes zere se mund te hahej.
    Perpara se te na tregosh neve tjereve vendin, lexo c'far shkruan. Ketu nuk je perpara Ebu Hanifes ...
    O zotëri,

çfarë fakte shkencore dëshiron, kur njeriu është duke folur
    për gjëra që nuk dihen?

Se mos ishte shkencore ajo që ti the apo e qëlluarë?
    Po edhe sikur të jetë ashtu ( që elementet) krijohen në yll,
    atomi si pjesë më e vogël e një elementi është krijuar
    para se të krijohet ylli, andaj është atomi, e para atomit
    energjia zoti ynë.

Sidoqoftë, e gjithë tema sillet kah ajo që Diellit t'i jepet
    epiteti i Zotit, për çfarë kam krejtësisht mendim tjetër.
    Krijimi i Diellit është vetëm kulminacioni ( si në një dramë)
    i asaj që ka filluar më herët.
    Dhe në fund: po të mos ishte fuqia që mban pjesët e atomit
    së bashku, jovëtëm Dielli, po asgjë nuk do të ekzistonte!

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga ricky_ch Lexo Postimin
    O zotëri,

çfarë fakte shkencore dëshiron, kur njeriu është duke folur
    për gjëra që nuk dihen?

Se mos ishte shkencore ajo që ti the apo e qëlluarë?
    Po edhe sikur të jetë ashtu ( që elementet) krijohen në yll,
    atomi si pjesë më e vogël e një elementi është krijuar
    para se të krijohet ylli, andaj është atomi, e para atomit
    energjia zoti ynë.

Sidoqoftë, e gjithë tema sillet kah ajo që Diellit t'i jepet
    epiteti i Zotit, për çfarë kam krejtësisht mendim tjetër.
    Krijimi i Diellit është vetëm kulminacioni ( si në një dramë)
    i asaj që ka filluar më herët.
    Dhe në fund: po të mos ishte fuqia që mban pjesët e atomit
    së bashku, jovëtëm Dielli, po asgjë nuk do të ekzistonte!
    Ricky, se me duket qe akoma spo kupton.
    Te gjith elementet krijohen ne yje, pos 2 te tilleve ... Hidrogjeni dhe Heliumi, qe jane krijuaj nga materia primordiale.

Burimi:
    Nucleosynthesis is the process of creating new atomic nuclei from pre-existing nucleons (protons and neutrons). It is thought that the primordial nucleons themselves were formed from the quark–gluon plasma from the Big Bang as it cooled below two trillion degrees. A few minutes afterward, starting with only protons and neutrons, nuclei up to lithium and beryllium (both with mass number 7) were formed, but only in relatively small amounts. Some boron may have been formed at this time, but the process stopped before significant carbon could be formed, because this element requires far higher products of helium density and time than were present in the short nucleosynthesis period of the Big Bang. The Big Bang fusion process essentially shut down due to drops in temperature and density as the universe continued to expand. This first process of primordial nucleosynthesis was the first type of nucleogenesis to occur in the universe.
    Nga supa primordiale procesi vazhdoi pa ndalur deri ne formimin e elementeve si Beriliumi!

Big Bang nucleosynthesis occurred within the first three minutes of the beginning of the universe and is responsible for much of the abundance of 1H (protium), 2H (D, deuterium), 3He (helium-3), and 4He (helium-4), in the universe. Although 4He continues to be produced by other mechanisms (such as stellar fusion and alpha decay) and trace amounts of 1H continue to be produced by spallation and certain types of radioactive decay (proton emission and neutron emission), most of the mass of these isotopes in the universe, and all but the insignificant traces of the 3He and deuterium in the universe produced by rare processes such as cluster decay, are thought to have been produced in the Big Bang. The nuclei of these elements, along with some 7Li, and 7Be are believed to have been formed when the universe was between 100 and 300 seconds old, after the primordial quark-gluon plasma froze out to form protons and neutrons. Because of the very short period in which Big Bang nucleosynthesis occurred before being stopped by expansion and cooling (about 20 minutes after the Big Bang), no elements heavier than beryllium (or possibly boron) could be formed. (Elements formed during this time were in the plasma state, and did not cool to the state of neutral atoms until much later).
    Ka qene nje problem per teoricientet se si u krijuan elementet tjere, nga karboni e deri tek hekuri, qe jane dhe elementet vitale per jeten!

Of particular importance is carbon, because its formation from He is a bottleneck in the entire process. Carbon is produced by the triple-alpha process in all stars. Carbon is also the main element used in the production of free neutrons within the stars, giving rise to the s process which involves the slow absorption of neutrons to produce elements heavier than iron and nickel (57Fe and 62Ni). Carbon and other elements formed by this process are also fundamental to life in the form that we know it.
    Dhe ketu e mbeshteta gjith postimin tim qe megjithse u mundova ta sjell ne forme kreative ju silleni si gogole, gati t'ja nxirrni syte njeriut. Kur themi atomet qe bejne trupin tone vijne nga yjet, ty si besimtar ... duhet te te gezoje jashtmase ky fakt, e jo te fillosh t'na tregosh perralla me torta!

Ne asnje postim te imin, une nuk kam thene as e pranoj si te tille faktin qe Ylli na qenkeshka ZOT, sepse bie ndesh me parimet e mija dhe ne ate se c'besoj une.

Here tjeter, ki kujdes kur akuzon te tjeret gjasme se genjejme e shpikim shkrime pa fakte.

Tung!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 05-07-2011 më 17:26
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542

ketu do ta kuptoni pse krishti(zoti) eshte dielli.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kanina : 05-07-2011 më 17:50

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Jo be Kanina pse me i mundu ne gjuhe Spanjolle tu dasht Anglisht edhe ma leht e kan.

Veq a jan qe e kqyrin.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Scion po a krijohet edhe Heliumi ne Yje sikur elementet tjera ??

A ka Helium neper Univers ??

Dhe nje pyetje tjeter : deri ne cilin element "qendron" Ylli para se te shperthej , nese sgabohem eshte Hekuri ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2011
    Postime
    5
    Hekuri krijohet gjat eksplodimit te yjeve pas mbarimi te fazes se gigantit te kuq

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Scion po a krijohet edhe Heliumi ne Yje sikur elementet tjera ??
    Po Po, ai vazhdon te krijohet neper yjet hidrogjenike nepermjet procesit te ashtuquajtur "Fusion Alfa-Tresh". Por ka humbur ekskluzivitetin e te krijuarit ne Yje, per shkak se fillimisht eshte formuar gjate big-bangut (nga 3-20 minuta pas tij) menjihere pas hidrogjenit, dhe ne kete kohe nuk kishte yje fare!

A ka Helium neper Univers ??
    Sa te duash! C'do yll qe djeg hidrogjen, perfshi edhe diellin tone krijon He me tonelata !

Dhe nje pyetje tjeter : deri ne cilin element "qendron" Ylli para se te shperthej , nese sgabohem eshte Hekuri ?
    Po, gjate procesit te fusionit qe sjell krijimin e hekurit ne nje yll, kur karburanti i tij eshte ne perfundim e siper, korja e nje ylli shembet ne veten e vete duke rezultuar ne nje shperthim Kolosal Supernovae. Te gjith elementet tjere, deri tek Uraniumi krijohen ne proces. Kushurinj me Supernovat?

Nje fakt tjeter interesant:

Shkencetaret Ruse u shtangen kur zbuluan se mburrojat e hekurit qe ato perdornin per mbrojtje te perdorura gjate nje procesi eksperimental nukleare ishin shenderruar ne Ar . Por ne fakt, ishte vetem nje izotop Ari (Radioaktiv) dhe si i jo-qendrueshem shenderrohej prape ne Hekur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 06-07-2011 më 03:28

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Po Po, ai vazhdon te krijohet neper yjet hidrogjenike nepermjet procesit te ashtuquajtur "Fusion Alfa-Tresh". Por ka humbur ekskluzivitetin e te krijuarit ne Yje, per shkak se fillimisht eshte formuar gjate big-bangut (nga 3-20 minuta pas tij) menjihere pas hidrogjenit, dhe ne kete kohe nuk kishte yje fare!

Sa te duash! C'do yll qe djeg hidrogjen, perfshi edhe diellin tone krijon He me tonelata !

Po, gjate procesit te fusionit qe sjell krijimin e hekurit ne nje yll, kur karburanti i tij eshte ne perfundim e siper, korja e nje ylli shembet ne veten e vete duke rezultuar ne nje shperthim Kolosal Supernovae. Te gjith elementet tjere, deri tek Uraniumi krijohen ne proces. Kushurinj me Supernovat?

Nje fakt tjeter interesant:
    Flm

Kur pyeta a ka Helium ne Univers mendova sikur Hidrogjeni , qe nuk eshte i krijuar nga yjet por qe egziston nga fillmet e Universit .

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Flm

Kur pyeta a ka Helium ne Univers mendova sikur Hidrogjeni , qe nuk eshte i krijuar nga yjet por qe egziston nga fillmet e Universit .
    Ne rast se pyetja eshte e tille, pergjigja vjen nepermjet vezhgimit te objekteve qe jane mbi 12 miliarde vite drite larg. Qe ketu mund te bazohesh e te kerkosh, Heliumin primordial se ku mund te gjendet ne hapsire. Shkencerisht eshte e vertetuar, qe ne temperatura 10 (Fuqi te 9) Kelvine, nga supa-primordiale e quajtur Plazma Kuark-Gluon i pari u krijua Hidrogjeni dhe nga ketu, te tjeret elemente. Po te bazohemi dhe te kjo, i bie qe ne ndajme nje trashegimi gjenetike dhe me momentin e krijimit ku zoti Omni-Potent krijoi big-bang (Per besimtaret) apo veteqenesia e universit krijoi big-bang per (Ateistet).

Sigurisht, kjo bie ndesh me krijimin e njeriut ne parrajse nga Balta, por nuk bie ndesh me kreacionizmin si ide.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    T'fala nga ElyTony zotit tuaj Diell dhe thuaj ka thënë Zoti i ElyTonyt ALLAHU s'ke qare as ilaq ore Diell t'a bësh rrugën që t'kam caktuar.

Dhe deri tani mirë po e bën vetëm vazhdo!!!

Faqja 23 prej 31 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •