Close
Faqja 15 prej 31 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 304
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Si urdheron ta shpjegoj une... Sepse token diellin dhe Ne, na krijoi i madhi Allah. Ai e di me se miri. Tani qe besoj more pergjigjen qe deshe, a jemi te lire te vazhdojme me Diellin?
    Sepse nuk ka ardhur ketu per retorike...por te levdoj Diellin... Jetedhenesin. Ai eshte Ne dhe Ne jemi pjese e tij.
    me duket se me keni keqkuptuar .une nuk kam nevoje te degjoj ato gjera qe di por te mesoj dicka te re. pyetjes sime ti nuk i je pergjigjur.une desha te di perse ju diellin e mbani per perendi,dhe skam nevoje tme beni sqarime astronomike.pytja eshte e thjeshte.perse pikerisht nje trup qiellor (nga ky lloj ka nje numer shume te madh ne univers)eshte perendija jote. se dyti si quhet besimi te dielli (diellist, universalo centrumist, solist, apo ndonje emer tjeter) astronomia e ptolemeut kishte ne qendren e saj token dhe dielli rrotullohej rreth saj.ne varrin e kopernikut shkruhet"ai qe ndaloje diellin dhe levizi token" sic e sheh mbi kete teme ka material shume te madh te dhene nga te tjeret, une desha te di mendimin tend dhe ose jepe si mendim te pjekur ose mos e jep fare.me duket se me keni keqnjohur.une nuk jam as fetar as ateist por jam humanist, keshtuqe lere allahun kur te fjasesh me mua.kete teme e ke hapur per diskutim dhe per kete te falenderoj por ku i ke argumentat, apo vetem llapa,llapa.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    po, sepse kushtet per jete biologjike ne toke jane optimale.
    Ndoshta ne planetet e tjere jeta biologjike mungon
    por ndoshta, nje lloj tjeter jete ekziston.
    kjo nuk eshte pergjigje e sakte.tokes kushtet biollogjike i jane krijuar shume vone .ne fillimet e saj edhe toka ishte nje planet i pabanueshem si edhe planetet e tjere te sistemit tone djellor,kjo megjithese dielli ekzistonte..po deshe te dish mendimin tim ,po ta them .dielli eshte thjesht nje trup qiellor ashtu si miliona diej ne univers. hyjnizimi i diellit nga njerzit esht thjesht nje pasoje paditurie.shkenca ka vertetuar qe nje dite dielli do te shuhet dhe nuk do te jete asgje per njerezit qe ne ate kohe ndoshta do te kene populluar ndonje planet tjeter (ne nje sistem tjeter)ose do te kene shume kohe se pushuari se ekzistuari si qenie.ose do te kene evuluar ne menyre te atille qe te mbijetojne edhe pa ekzstencen e diellit.(te mendosh qe shfrytzimi i energjise atomike eshte ne fillimet e veta si dhe mundesite per shfrytzime burimesh energjitike universale qe sot nuk njihen fare nga njerezit) besoj se do tme kuptosh .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    beatles, dielli eshte zoti yne, i njerezimit, nje zot lokal i joni.

Besimi ne Diell eshte shume me i thelle nga thjesht fakti qe jep jete, kjo eshte vetem maja e ajzbergut.
    Universi eshte nje univers holografik, fraktal, pasqyron veten ne teresine e tij ne ç'do pjese te veten, duke filluar nga atomi e deri tek sistemet diellore. Eshte nje model(pattern) qe perseritet vazhdimisht.
    Jeta mbase ka ardhur nga nje planet tjeter, po, pse jo, po une e di se ne te tashmen, pa diell nuk ka jete. Kaq me mjafton.
    Nuk ka jete, te pakten per mua si qenie biologjike, si gjitar qe jam.
    Nuk mohoj se jeta ne forma te tjera mund te ekzistoje dhe pa diellin, por une flas per ne si njerez, pa diell nuk ka jete, prandaj ai eshte zoti.
    Kur flasim Zoti, ti mos na keqkupto , se nuk e kemi fjalen per ndonje zot stil semitik alla arabçe ,alla çifute.

Dielli eshte zoti im, Zoti i diellit nuk e di se kush eshte dhe nuk me intereson.
    Ne univers ekziston nje hierarki, nivelet e kesaj hierarkie jane te formuara nga grupe me interesa te perbashketa. Nese dielli e ka nje zot te vetin, ndoshta qendra e galaktikes, nuk eshte diçka qe na perket drejt per se drejti, jetegjatesia dhe qellimi i ekzistences se galaktikes shkon pertej qellimit tone, dielli eshte qendra e sistemit tone te vogel diellor, ai eshte shefi, se kush eshte shefi shefit, nuk dua tia di. Ne kemi te njejtat interesa me diellin, per sa kohe ekziston ai, ekzistojme dhe ne.

P.S. E di qe e bera lemsh po me erdhen kshu papritur ato menime.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une e kam studiuar ne shkolle islamin, dhe me qellonte te bisedoja me profesoret e teologjise per tema qe shkonin pertej atyre monotone te moralit e zotit.
    Duke nisur nga natyra e shpirtit, nga aftesia per te pare te ardhmen, astral projection, etj etj si keto. Nuk kane asnje ndryshim nga spiritualizmi.
    Mundohu te shohesh realitetin e gjerave, edhe pse dyshoj se mund ta besh kete ti.
    Ne mos gaboj ti punon me fene, keshtu qe ke konflikt interesi te pranosh te verteten, te pakten per veten tende, nuk ka nevoje ta besh publike qe dyshon se islami eshte nje hibrid midis judaizmit,krisherimit gnostik te hershem, dhe spiritualizmit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 30-06-2011 më 15:38

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    shpallja ka kaluar nepermjet profeteve, qe jane njerez me sa di une.

Une personalisht e vleresoj muhamedin si nje njeri te ndriçuar, si dhe profetet e tjere.
    Por kjo "drite" dije dashur pa dashur filtrohet nga personaliteti , bindjet dhe kultura e personit ne fjale.
    Te gjithe ne mund te marrim shpallje, e perseri interpretimi del i ndryshem po aq sa te ndryshem jemi ne.
    Ajo qe vlente per muhamedin dhe per arabine e asaj kohe, qofte dhe arabine e diteve te sotme, nuk vlen per mua, as per ne si popull.
    Mua nuk me intrigon ngjashmeria, sepse ngjashmeria eshte e qarte, mjafton te jesh i sinqerte me veten.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 30-06-2011 më 15:38

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga fjollat Lexo Postimin
    Eskimezët duhet të ndihen goxha të diskriminuar nga kjo urtësi.

ajdeeee

Ndërsa unë besoj se edhe sikur të mblidhet e gjithë bota "të prodhojë urtësi", kurrë nuk do të mund ti afrohet urtësisë së fesë.
    AHAHHAHAHAHHA AHAHAHHHAHAH ( O sa kom qesh...sa kom qesh)

Eskimezet e diskriminuar thote... JO. eskimezet falenderojne Diellin per aq sa ai u shfaqet dhe i ngroh. Ne zonat ku ti kujton se nuk ka diell, ne fakt ai del 6 muaj rresht, pra gjysmen e vitit. Dmth aq sa edhe ketu

Kurse une them qe ata banoret e Indonezise dhe te ishujve te tjere, te shkrete, te varfer...qe jetonin ne kasolle, qe mezi kishin buke te hanin... duhet te ndihen shume te diskriminuar kur megjithese i faleshin Allahut te madh ky i coi nje cunami qe i vrau te tere... u vrau femijet, grate, u prishi shtepite. Ketij i them diskriminim une.
    Kush ishte pergjigjia e myslimaneve ????
    Ata thane : "Po! por hejj...shikoni...xhamia mbijetoi..." AHAHHAHHAHHA Ky llogjike idiote per xhamine e mbijetuar ne mes te kasolleve... kjo ishte pergjigjia per ate qe i ndodhi dhjetera mijra myslimaneve nga dora e Allahut te tyre.

Do te flasim bashke per urtesine e kuranit??? Une ve bast qe mund te shkruaj nje liber qe ia fut edhe Bibles edhe Kuranit. Do perfshija nja 9.999 fjale te urta dhe thenie te bukura...do flisja per dinozauret dhe se si nje dite ne do te vizitojme nje planet te kuq per ti dhene jete. Do vija edhe ca kode si numri 9999 etj etj. Do ia fusja edhe kot duke thene psh : "Do te vije nje dite kur me nje komande njeriu do te mundet te udhetoje me larg se Dielli" se ku i dihet.... mbase i realizojne nje dite ato aparaturat e teletransportit si Star Trek.... "Beam me up!"

LooooL

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    Cunami nuk është diskriminim, është dënim. Mbase edhe i merituar, Zoti e di më së miri. Në një shtet islamik plazhe të tilla as nuk duhej të ekzistonin, kështu që u shkatërruan me të drejtë.
    C'domethene shtet islamik ??? Shteti dhe feja jane koncepte te ndryshme dhe duhen mbajtur larg per te miren e njerezimit. Sa here feja ka nderhyre ne shtet ka sjelle vetem luftera dhe vuajtje.
    Shiko kryqezatat e bera ne emer te fese. Shteti drejtohet nga njerezit. Feja nga Zoti.
    Shteti i drejtuar nga njerez te drejtuar nga Zoti nuk ekziston. Nje shtet fetar eshte diktature, sepse i detyron te gjithe te jetojne sipas parimesh me te cilat mund te mos pajtohen.

Pastaj ti dukesh edhe njeri fetar i kultivuar. Nje njeri i tille duhet te ushqeje mirekuptim dhe keqardhje... Njerezit duhet te jene te lire ta jetojne jeten si te duan. Ta zeme se jane nudiste? A ka denim te parashikuar per kete nga Zoti yt? Po! Atehere lerja pernendise ne dore te gjykoje. Ti nuk duhet te bindesh askend per asgje. Ne qofte se Shqiperia neser do te behej shtet fetar islamik.... kjo cfaredo te thote? Qe femrat te mos veshin me minifunde? Cfare gomarlleku?! Le te veshin... nqs ka zot do te marrin denimin e tyre apo jo? Po ata qe duan te besojne ne krisht?
    Po ta zeme se behet shtet kristian... cfare duhet te ndodhe? Te zbohen myslimanet ?

Larg shtetin nga feja...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    beatles, dielli eshte zoti yne, i njerezimit, nje zot lokal i joni.

Besimi ne Diell eshte shume me i thelle nga thjesht fakti qe jep jete, kjo eshte vetem maja e ajzbergut.
    Universi eshte nje univers holografik, fraktal, pasqyron veten ne teresine e tij ne ç'do pjese te veten, duke filluar nga atomi e deri tek sistemet diellore. Eshte nje model(pattern) qe perseritet vazhdimisht.
    Jeta mbase ka ardhur nga nje planet tjeter, po, pse jo, po une e di se ne te tashmen, pa diell nuk ka jete. Kaq me mjafton.
    Nuk ka jete, te pakten per mua si qenie biologjike, si gjitar qe jam.
    Nuk mohoj se jeta ne forma te tjera mund te ekzistoje dhe pa diellin, por une flas per ne si njerez, pa diell nuk ka jete, prandaj ai eshte zoti.
    Kur flasim Zoti, ti mos na keqkupto , se nuk e kemi fjalen per ndonje zot stil semitik alla arabçe ,alla çifute.

Dielli eshte zoti im, Zoti i diellit nuk e di se kush eshte dhe nuk me intereson.
    Ne univers ekziston nje hierarki, nivelet e kesaj hierarkie jane te formuara nga grupe me interesa te perbashketa. Nese dielli e ka nje zot te vetin, ndoshta qendra e galaktikes, nuk eshte diçka qe na perket drejt per se drejti, jetegjatesia dhe qellimi i ekzistences se galaktikes shkon pertej qellimit tone, dielli eshte qendra e sistemit tone te vogel diellor, ai eshte shefi, se kush eshte shefi shefit, nuk dua tia di. Ne kemi te njejtat interesa me diellin, per sa kohe ekziston ai, ekzistojme dhe ne.

P.S. E di qe e bera lemsh po me erdhen kshu papritur ato menime.

xfiles te besosh ne diellin eshte nje vendim personal dhe keshtu si po diskutohet nuk ja vlen qe ta vazhdoj si debat.mbase tani qe po afron dimri per shume shqiptare dielli len nje fare nostalgjie,por kur kujtoj djegesine e vapes (mbi 40°)ne vere dhe shume qe zvarrisin kembet si longaraqe deri tek rrubineti i cesmes si shpresa e fundit dhe kur uji nuk vjen(gje qe eshte e zakonshme) shtrihen ne toke duke mallkuar vapen dhe fatin e keq qe nuk bie shi per ta freskuar pak.apo ti flet nga norvegjia.mendoj se kjo eshte edhe arsyja qe shqipetaret ju shkeputen zotave pagane (sepse filluan te mendonin me gjere).mbase jo te gjithe e kane kuptuar kete ndryshe nuk do te diskutohej kaq shume.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga beatles Lexo Postimin
    xfiles te besosh ne diellin eshte nje vendim personal dhe keshtu si po diskutohet nuk ja vlen qe ta vazhdoj si debat.
    po normale qe eshte mendim personal,
    thjesht doja te te shpjegoja qendrimin tim, se si e kuptoj une diellin si Zot.
    Feja jone eshte fe e paqes, nuk te detyron njeri ta duash diellin .

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Shiko si eshte puna...
    Si fillim njehere mund ta marresh ironine tende, ta vendosesh mes mollaqeve... ta frysh me gazin metan qe nxjerr nga goja (kur duhet ta nxirrje nga vrime tjeter) dhe ti ulesh siper. Kjo e para

E dyta qe ti hysh nje diskutimi duhet te jesh ne nivelin per ta ndjekur. Kjo teme lexohet duke kuadruar edhe me temen "Udhetim drejt se vertetes..." Une Diellin nuk e shikoj ne kuadrin e nje qenie inteligjente sic e mendoni ju ate zotin tuaj. Une e adhuroj per ate qe eshte... Ai eshte pjese e imja dhe une pjese e tij. Ai eshte po aq i vogel sa une...dhe une po ai i madh sa ai. Une dhe Zoti im jemi nje dhe te pandare... pluhur yjesh sic eshte gjithshka
    Cdo te thuash me "argumentet e te besuarit ne Diell"?
    Cilat jane "argumentet e te besuarit ne Zot" qe qenkan me te mira se ato te besuarit ne Diell.

Sic kam deklaruar edhe me pare... kjo teme nuk eshte hapur qe te tjeret (monoteistet) te vijne e te na mbushin mendjen te qe e kemi gabim. Kjo ka thjesht per qellim lavderimin e Diellit si nje Zot, per ate qe eshte, me i shendtritshem se Zoti i juaj i cili nuk duket kurrkund.
    Keshtu nuk pres te me pyesni per Zotin tim... persa kohe nuk mund te hedhi njeri poshte ato qe kam shkruar te tema e lartpermendur per krishterimin dhe prifterinjte.

AD LUCEM

Faqja 15 prej 31 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •