Postuar më parë nga
xfiles
beatles, dielli eshte zoti yne, i njerezimit, nje zot lokal i joni.
Besimi ne Diell eshte shume me i thelle nga thjesht fakti qe jep jete, kjo eshte vetem maja e ajzbergut.
Universi eshte nje univers holografik, fraktal, pasqyron veten ne teresine e tij ne ç'do pjese te veten, duke filluar nga atomi e deri tek sistemet diellore. Eshte nje model(pattern) qe perseritet vazhdimisht.
Jeta mbase ka ardhur nga nje planet tjeter, po, pse jo, po une e di se ne te tashmen, pa diell nuk ka jete. Kaq me mjafton.
Nuk ka jete, te pakten per mua si qenie biologjike, si gjitar qe jam.
Nuk mohoj se jeta ne forma te tjera mund te ekzistoje dhe pa diellin, por une flas per ne si njerez, pa diell nuk ka jete, prandaj ai eshte zoti.
Kur flasim Zoti, ti mos na keqkupto , se nuk e kemi fjalen per ndonje zot stil semitik alla arabçe ,alla çifute.
Dielli eshte zoti im, Zoti i diellit nuk e di se kush eshte dhe nuk me intereson.
Ne univers ekziston nje hierarki, nivelet e kesaj hierarkie jane te formuara nga grupe me interesa te perbashketa. Nese dielli e ka nje zot te vetin, ndoshta qendra e galaktikes, nuk eshte diçka qe na perket drejt per se drejti, jetegjatesia dhe qellimi i ekzistences se galaktikes shkon pertej qellimit tone, dielli eshte qendra e sistemit tone te vogel diellor, ai eshte shefi, se kush eshte shefi shefit, nuk dua tia di. Ne kemi te njejtat interesa me diellin, per sa kohe ekziston ai, ekzistojme dhe ne.
P.S. E di qe e bera lemsh po me erdhen kshu papritur ato menime.
Krijoni Kontakt