Jam i sigurte 100.000% qe numrat e regjistrimit do te kontestohen ...
Jam ne dyshim nese do te kete greva urie.
Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!
Ky ligj eshte "me te hedhur". Nese je me origjine p.sh. greke dhe ne dokumentat e gjendjes civile je regjistruar shqiptar gjate periudhes se monizmit, c`behet?? Nese deklaron veten "grek", mund te ta marrin si deklarim te rreme dhe te paguash nja 1 milion leke gjobe!!!!!
Ligji duhet ndryshuar urgjentisht, dhe nuk duhet te kete asnje "sanksion" per deklarimet e bera te cilat jane te lira. Perndryshe keto deklarime jane thjesht formale.
Duaje te afermin tend si veten
TIRANĖ- Pjesėmarrja e minoriteteve nė procesin e regjistrimit tė popullsisė dhe banesave do tė jetė e pamundur nėse qeveria nuk do tė plotėsoje kriteret e kėrkuara nga minoritet.
Deklarata vjen nga kreu i Partisė sė tė Drejtave tė Njeriut Vangjel Dule, i shprehur pas takimit me delagacionin e Kėshillit tė Evropės per te drejtat e minoriteteve, i cili ndodhet pėr vizitė nė vendin tonė.
Me kuadrin aktural lidhur me regjistrimin e popullsisė, njė shkelet rėndė dhe zhvlerėsohet e drejta e vetėdeklarimit, dy penalizohet kjo e drejtė e vetėdeklarimit, tre dekonspirohet konfidencialiteti i vetėdeklarimit. Denoncuam gjithashtu faktin e refuzimit total nga ana e qeverisė dhe strukturave pėrgjegjėse pėr regjistrimin e popullsisė, ndaj kėrkesave tė pėrsėritura si tė minoritetit enik grek, ashtu ehde tė minoriteteve tė tjera, pėr konsultime dhe negociata,- deklaroi Dule.
Kreu i PDNJ-sė gjithashtu tha se Nga ana tjetėr shprehem qėndrimin tonė sistematik se pyetėsori nuk mund tė jetė i zbatueshėm nėqoftėse ai nuk do tė jetė pėr pjestarėt e minoriteteve etnike nė gjuhėn e tyre amėtare.
(e.m/BalkanWeb)
u ben vite dhe kriminelet qe vran ne repartin ushtarak te peshkepise.. ushtarin shqiptar ne gjume nuk jan ndeshkuar.
dule ka gisht ne vrasjen e tyre..
sikurse ka gisht dore dhe cadėre ne 21 janarin e ed rucit..
ky gango ska fytyre te flase per te drejta njeriu..
http://www.youtube.com/watch?v=MjTdY...ature=youtu.be
..
..
Pavaresisht qendrimeve te meparshme te V. Dules, e mora kete rradhe sepse ka nje te drejte te padiskutueshme ne deklarimin e tij, edhe pse s`ka pasur nevoje per kete deklarim, sepse vete ligji ne nenin e fundit ku permenden sanksionet per "deklarime te rreme". Vete shprehja "deklarime te rreme", nxjerr qarte mashtrimin e ketij deklarimi sipas vullnetit "te lire", sepse cdo deklarim i imi ne kundershtim me shenimet e gjendjes civile konsiderohet "i rreme".
Eshte fakt i njohur se gjate periudhes se monizmit, shume minoritareve qe largoheshin nga fshatti j`u nderrohej arbitrarisht kombesia, e cila vazhdon deri me sot.
Pra, s`mund te kete nen per sanksione, ne te kundert le ta nxjerrim kombesine ne baze te dokumentacioneve aktuale te gjendjes civile.
Ky ligj eshte nje bllof i vertete, por nuk mund te genjehet kaq kollaj bota....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 07-09-2011 mė 04:37
Po mire o Ilo, pse u kujtove SOT ti per kombesine tende greke dhe jo DJE ??? Pse ke ndejtur tere keto vjet i burgosur nen kombesine e hidhur shqiptare ??? Pse nuk e kerkoje me force shenimin e gjakut tend grek ne dokumentet e tua ???
Te te pyes, gjithmone nese e di, nga e kane prejardhjen prindet e tu e gjysherit e tu ???
Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!
Megjithese se ti nuk na ke qejf, po te pergjigjem se patjeter qe e di se nga e kane prejardhjen, se paku deri nga fillimi i 1800...me perpara s`kam te dhena te degjuara goje pas goje...
S`kam asnje problem apo kompleks, sepse kam qene e do te vazhdoj te jem shtetas shqiptar, me te gjitha te drejtat e detyrimet dhe plotesisht i integruar, me shoqeri pa paragjykime ..por pse te mos shprehem lirisht per origjinen e te pareve te mi...,me nje ligj ku vetem se tallemi ne minoritaret....
U kujtova sot se sot u kujtua edhe shteti....ne te kundert une mund te hapja gjyq dhe ta fitoja ndershmerisht kombesine,...
O Ilo nuk m'u pergjigje per prejardhjen tende nga 1800 e me vone meqe e dije me te degjuar.
Une s'kam ndonje gje personale me grekafonet o Ilo. Por si i thone nje fjale te vjeter, greke te mire nuk ka. E shqiptaret e vjeter nuk jane gabuar kurre.
Me te mira o Ilo e po te desh qejfi hidhja nje llaf edhe bashkkombasve te tu per tokat e ēameve !!!
Krijoni Kontakt