Close
Faqja 4 prej 16 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 156
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Eh mor xhamia , ashtu duhej te ishte , dhe un po habitem , kam ndegju qe djalli trembet nga kryqi , por qe djalli mban kryq ket se kisha ndegju.

Pasha nje Zot , kancelari i Kishes Katolike esht duke u gzu qe nuk u lejua Edukata Fetare ne Shkolla dhe qe u ndalua Shamia. - Pse kunder shamise ? A nuk mbante shami Nen Tereza ?
    Ish xhamia

Sa i perket djallit me kryq eshte mire ti pyesish ata qe e besojne kryqin , kurse sa i perket mendimit tim ketu gjitha fet kan dal humbese dhe jo vetem Islami apo Katolicizmi .
    Po a e din pse ? Sepse jan pak , sepse duan qe sa me shum te devijojn muslimanet , te behen gjith te pamoralshem , sepse vetem keshtu me leht mund ti manipulojn , tjau ngjesin kryqin ne qaf. Ndersa sa me shum shqiptaret dijn per Islamin , aq me keq per to.
    Muslimanet askush nuk eshte duke i deviju por vet jane ka e shofin realitetin , dhe nuk mendoj se duhet njera apo tjetra fe ti tregojne realitetin.

Une skam qef neser qe femija im te shkoj ne nje shkolle dhe gjithe femijet tjere ta shofin si qafir apo ta quajne me gjithqfare emrash .
    Nuk duhet qe urrejtja te futet qe ne femijeri mes besimeve te ndryshme.
    Te shofim neser kur te shkojn te Naim Ternava me ja uru Bajramin , cka do te thojn , me cfar ftyre do te shkojn.
    Ja urojne sepse ashtu shku ata skan ftyre .

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Kërkesa e PD për mësimin e edukatës fetare si lëndë mësimore kishte prapavijë njëanësore, sepse po të ishin bërë më real këta dhe të kërkonin një lëndë fetare që do të ishte objektive ndaj të gjitha drejtimeve fetare dhe ku nxënësit tanë do të kishin mundësi që të mësonin për të gjitha drejtimet fetare, me përqendrim në religjionet vendëse dhe po ashtu nëse këtë kërkesë do ta bënin në bashkëpunim me përfaqësuesit e religjioneve tjera prezente të Kosovës, atëherë kjo do të ishte dicka që edhe ndoshta do t'a kalonte aprovimin e deputetëve. Qëllimi i PD që cdo nxënës do të zgjidhte edukimin në fenë e zgjedhur është një gjë që nuk mundë të përbihej nga shumica e politikanëve Kosovarë, që duke menduar edhe për renomenë botërore që do të kishte vendimi i tyre, vendosën që të hedhin poshtë këtë kërkesë. Vendim i cili është pritur me ndjenja të përziera nga opinioni vendës. Thirrja e tyre se edukimi fetarë si lëndë zgjedhore shkollore është prezente në shkollat ane mbanë Evropës mua më dukej si një kontradiktë jashtë zakonisht e madhe kur kemi parasysh përkatësit fetare që ne kemi sepse edhe pse që ne nuk kemi pasur ndonjë konflikt të madh fetarë në mesin tonë prapë se prapë ekziston mundësia që ne si popull nesër të ballafaqohemi edhe me një problematikë më tepër në drejtim të identifikimit si komb i unifikuar. Mjaftojnë sot akuzimet mbrenda botës virtuale se i takoj shkretëtirave të Azisë, jam grek apo çka po di unë se çfarë lloj nofke të re do t'më jepet në të ardhmen.
    Edukimi fetarë me qëllim objektiv kundër çdo drejtimi fetarë dhe ku gjithashtu do t'bëhej informimi në aspektin objektiv të çdo religjioni nuk është një gjë e dëmshme për nxënësin shqiptarë.
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Naim Ternava:

Myftiu Tërnava në fjalën e tij është solidarizuar edhe me ish- kryeministrin Ramush Haradinaj, ku ndër të tjera tha: “Lutemi te Allahu, me besim të plotë në pafajësinë e Ramush Hardinajt, që të lirohet sa ma parë! Ramushi edhe një herë do të qartësojë pafajësinë e tij në gjykatën e drejtësisë në Hagë”.

Ardian Gjini:

Por Gjini i tha Kelmendit se para Luftës së Dytë Botërore nuk ka pasur shkolla shqipe në Kosovë, ndërsa në vendet perëndimore studiohet Darvini, gjë që nuk ndodh në Kosovë. ( I paska ngel djeg teoria e Darvinit , ndersa i pengon Edukata Fetare).
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin
    ...
    Edukimi fetarë me qëllim objektiv kundër çdo drejtimi fetarë dhe ku gjithashtu do t'bëhej informimi në aspektin objektiv të çdo religjioni nuk është një gjë e dëmshme për nxënësin shqiptarë.
    Kete e bejne edhe historianet dhe sociologet ne kuader te lendeve perkatese.
    Asnje hoxhe apo besimtar i vertete nuk eshte ne gjendje te jete njekohesisht edhe objektiv.

Pershendetje

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623

Kombi nuk ndryshohet aty esht , vetem i shtohet feja...
    Kombi nuk ka nevoj per me ja shtu fejen.

Fejen kombi e ka.

E kshtu qysh po mendon ti i del per hune kombit.
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Postime
    26

DY kultura te ndryshme

Parlamenti voti kunder ,por jo knaqshem mesimi fetar ne shkollat tona nuk do te kete pas as nji vlere pozitive . Krahasimi i mesimit fetare ne mes disa shtete perendimore dhe mesimit fetare te botes islame nuk qendron.Mesmet nga doktrina islame jane te mveshur me petkun funamentalist.Aty predikohet se feja islame eshte feja qe duhet dominu ne bote , islami si fe e vetme eshte e pranuar te allhu ,eshte fe e paqte,femra diskriminohet etj ,etj keto jane te verteta qe vete i kame ndegju.Me keto fjale nuk desha te ofendoi as kend veq desha ta tham nji te vertete.Pra cila eshte kultura e botes islame qe praktikojne besimet fetera ne raporet me kulturen perendimore.Kultura perendimore per fundament njerzor ka Demokracin ,ndersa kultura is............
    Prandaj besimet fetare nuk kan vend ne shkollat tona.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Nejse nuk eshte diqka per tu quditur, une per vete nuk kam besuar qe shoqeria jon te jete e gatshme te sfidohet me moral dhe parime morale.

Aq e kriminalizuar eshte shoqeria jon sa qe pasuria e vetme qe na shpaloset gjendet neper kronikat e zeza dhe sidomos ne rastin e arsimit tone ku shkollat tona jan bere si klube nate qe ka edhe keso pamjesh :

http://www.youtube.com/watch?v=Ymq_7lSsVqg

Kjo eshte nje deshmi qe ne vitet e ardhshme, votuesi musliman te ndaj kallamin prej sheqeri kur jep voten e tij
    Edhe ju me mesimet e juve do ta qkriminalizoni shoqrin,ne momentin qe nje shoqeri edukohet ne baza fetare ajo shoqeri eshte e denuar me vdekje.
    I uroi deputetet qe votuan kunder,dhe do ishte mire qe ata qe votuan te ju dalin emrat ne media qe populli ti identifikone keta talibanca deputet,nje pjes e dijm qe jan shkie,sepse shkiet gjithmon kan ba perpjekje qe te na largoin nga identiteti shqipeta dhe te na identifikoin me fen islame por nuk ja kan arrit,kurse tipat si ti jan tu ja kry nje argat serbis por te kot e keni.
    Rinia jon duhet te edukohet ne frymen e evropianizimit e jo ne frymen e ferrit,me ja pas pa hajrin fes,ja kishin pa arabet po kqyri si jan katandis.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Gameness Lexo Postimin
    Fisnik,

ti e sjelle ktu kete video.

dhe, e impostove postimin tend per te na thane neve "ja cka ndodh neper shkollat kosovare".

Kurse, une, po te thom, qe, kjo dukuri, qe paraqitet ne video e youtub-it qe, ti, e sjelle, nuk ka te beje me nje fenomen tipik kosovar pra shqiptar, POR, eshte fenomen bashkekohor i epokes, ne te cilen jetojm te gjithe, shqiptar apo australjan.

"morali i keq" nuk njef nacionalitet.

a po kupton?
    O mos u merr me ket taliban,se nuk din ky ma shume,eshte tem e rend per te,ky eshte i indoktrinuar nga ideologjia fetare,ky eshte viktim,por me kalimin e kohes ka me pa edhe ky qe me pas kan feja aq edukues nuk kishim hap shkolla fare

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk e dija qe ne Kosove nuk eshte mesuar teoria e Darvinit ne shkollat laike. Po cfare keni mesuar ju, vetem qe Zoti eshte krijues i gjithckaje ? Dhe doni lenden e fese lende me vete ne shkollat laike?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    http://www.youtube.com/watch?v=Ei1fc...eature=related

hoxha krejt i fort walla,edhe per pederat ka fol
    te fala bemi hoxhes kur arabet kane vallezuar dhe kane pasur shepja publike

Europa as ballkani nuk kane ditur se q'eshte me vallezue me k'thize dhe pa dango fare

S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Faqja 4 prej 16 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •