Close
Faqja 18 prej 32 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 314
    i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga Djal Dimali Lexo Postimin
    Dhe toponimet kan rendesin e tyre se ta zem nje fshat me emrin Drobonik, te le te kutosh se je ne kroaci dhe jo ne shqiperi.
    Ndoshta ke te drejte, i nderuar, por nuk e shoh aspak si emergjente...Ka te tjera gjera shume shume me urgjente se toponimet - aq me teper keto jane raste/situata/probleme te cilat i jane dhene Z.Spahiu per zgjidhje a vendimmarrje brenda kornizes se KLD....

Ne lidhje me toponimet: personalisht nuk me shqetesojne - nuk mund te imponosh emra (mendoj) mbi komunitetin, por nuk me prek shume personalisht si te ndryshohen si te lihen ne gjendjen aktuale....Jane thjesht relike historie...

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Mir mir dakort un nuk thash qe ti pervishen punes qe neser

dhe ti ke shum te drejt per ato ceshtjet qe permende me lart biles jan me urgjente, por un thjesht mendova qe ne heshtje te mereshin dhe me toponimet, ose te jet ndonje plan afatgjat, un nuk jam per te ndryshuar ta zem toponimin Elbasan, se emer me te hershem sa per dijenin time nuk ka pasur ai qytet.
    Por disa fshatra qe i jan nderuar emran me zor nga pushtuesit pa pik problemi mund te mernin emrin e par qe kishin ate shqiptar.

Shembul Corovoda toponim gjat pushtimit bullgar, do te thot uj i zi, dhe sot e kesaj dite perdoret nga banoret vendas te "uji zi" dmth corovod
    Emocioni i ben castet e jetes te paharueshme ndersa arsyeja dhe vetdija i bejn ato te rendesishme

i/e regjistruar Maska e mardo
    Anëtarësuar
    06-04-2011
    Postime
    325
    se sa imediat eshte nderrimi i emrava serb , grek e kinez e ku e di une ...kete ta ka treguar me se miri greqia qe ka nderruar ne 40 vjetet e fundit mbi 400 toponime ne zonen e epirit

lexoj ketu se ka shum pune te tjera per te ber ....po ky ndryshim toponimesh nukl kerkon edhe ndonej pune te vecante ......kam une shembuj nga greqia qe edhe vet i nderroj brenda dites toponimet serbe e greke qe ndodhne ne shqiperi

le te fillojne nje her se cdo gje do kohen e vet

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Sofi _ Lexo Postimin
    Ndoshta do te ishte me e pershtatshme dhe brenda kornizes profesionale qe Z.Spahiu te merrej me korrupsionin ne drejtesi.... Ne fund te fundit ka ndikim te drejtperdrejte mbi te gjithe qytetaret...kurse toponimet...??? meh..
    Cfar mund te bej z.Spahiu kur eshte vetem nje nenkryetar. Kur kryetari i vertet dekreton ligje per te "shitur" shqiperine. Cfar mund te bej ai kur njerezit i versulen atij dhe gjithe atayre qe e perkrahin. Pse keta etikohen si Ateista dhe anarkista ne nje kohe qe eshte i vetmi kontigjent qe po lufton pa doreza dhe pa kursim, dhe per cfar, per ruajtjen e identitetit shqiptar. Veprimet e tij queshkan jo profesionale. sepse ai veproka jasht juridiksjonit te tij profesional. Ruajtja e interesave te kombit nuk duhet te kufizohet vetem tek "porfesionistat' . sidomos ne nje kohe kur porfesionistat te ngarkuar me nje detyre te tille, po bejn te kunderten. Ruajtja e interesave te kombit, mos harroni se kjo perfshin edhe kosoven, nuk eshte profesion por detyre e te gjitheve. Shqiperia ka arritur ne nje dore dite qe nuk ke ku te kthehesh pa hasur ne nje kercenim kombetar. Cfar te keqe ka qe ai mundohet ti rekthej apo ndroj toponimet e vendeve shqiptare qe kan qene nen nje trusni shtazarake per dhjetra dekada te tera. Ai dhe organizata e tij bashk me Vetvendosjen jane te vetmit qe luftojn per komb. Te tjeret lefin dhe bertasin si te cmendur dhe propagandojn se si ne duhet te rrespektojm rregullat qe evropa na paska "detyruar" per tu ber pjes e saj. Kur ata vet nuk kan rrespektin me te vogel per kombin dhe popullsine e tyre. Ata mund ti hedhin sy popullsise ne vend por jo atyre qe din te vertetn ashut sic eshte. Ne qoftese keto organe na kerkojn qe te shesim vendin tone per te hyre ne everope,. Nuk e dua kurre evropen. Do te pranoja te jetoj si nje shqiptar 'barbar" ne nje kasolle perdhese ne dinjitet, sesa nji sevile evropian ne nje pallat luksos. Gje qe ka ndodhur ne te vertet!

Te dish te kritikosh dhe ke te kritikoshm ne nje klime kaotike qe ndodhet vendi une sote per sote eshte me e rendesishme se tekat dhe bindjet personale qe shume here shfaqen ne kete forum pa kursim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 01-08-2011 më 13:50
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga mardo Lexo Postimin
    se sa imediat eshte nderrimi i emrava serb , grek e kinez e ku e di une ...kete ta ka treguar me se miri greqia qe ka nderruar ne 40 vjetet e fundit mbi 400 toponime ne zonen e epirit

lexoj ketu se ka shum pune te tjera per te ber ....po ky ndryshim toponimesh nukl kerkon edhe ndonej pune te vecante ......kam une shembuj nga greqia qe edhe vet i nderroj brenda dites toponimet serbe e greke qe ndodhne ne shqiperi

le te fillojne nje her se cdo gje do kohen e vet
    Mardo me fal per ndryshimin e temes por kisha pershtypjen se ti hape nje teme me artikullin qe kam prure posht, vetem si ilustrim. Jo vetem kaq por une edhe bera nje koment qe perfshiva ty dhe Djal Dimali. por nuk po e gjej askund. Cfar behet ketu. nuk eshte hera e pare qe ndodhin keto. une hapa nje teme me emerein "e verteta tronditese e "porblematikes shqiptare' dhe te nesermen gjeta emrin e temes te ndryshuar plotesisht.

Regjistrimi, Topi dekreton ligjin

--------------------------------------------------------------------------------
    Presidenti i Republikës Bamir Topi dekretoi ligjin për regjistrimin e popullisë dhe banesave, i kundërshtuar fort nga Aleanca Kuq e Zi.

Menjëherë pas vendimin Aleanca shprehu keqardhjen për dekretimin, ndërsa njoftoi ngritjen e një padie në Gjykatën Kushtetuese për shkeljen e rregullave në parlament, ku dy deputetë votuan edhe për kolegët që nuk ishin në sallë.

"Beteja në Gjykatë vazhdon ende", thonë përfaqësues të Aleancës.

Aleanca apel qytetareve

Intelektualë, juristë dhe historianë kanë risjellë edhe njëherë në vëmendje shkeljen e konventave ndërkombëtare dhe të Kushtetutës së Shqipërisë në lidhje me regjistrimin e popullsisë edhe mbi bazë etnie dhe feje.

Historiani Pellumb Xhufi shprehet se ky regjistrim eshte kerkuar nga kryeministri grek vite me pare.

Kreshnik Spahiu ka bere publik nje formular mbi bazen e te cilit shteti fqinje grek ka bere regjistrimin e popullsise, nderkohe qe kujton se si ligji kaloi me vota te deputeteve pa qene te pranishem ne salle.

"I tregoj opinionit publik se vendi dhe politika që i ka servirur formularin shtetit dhe qeverisë shqiptare që të regjistrimi të bëhet mbi baza etnike dhe fetare, është vetë një shtet që nuk e aplikon këtë. Si mund të jetë i ligjshëm dhe transparent ky proces, kur deputetët votojnë me dy duar", tha Spahiu.

Te pranishmit i bejne thirrje qytetareve te mos plotesojne keta formulare duke paralajmeruar nisjen edhe te protestave kunder ketij vendimi.

TOP CHANEL
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anëtarësuar
    06-04-2011
    Postime
    325
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Mardo me fal per ndryshimin e temes por kisha pershtypjen se ti hape nje teme me artikullin qe kam prure posht, vetem si ilustrim. Jo vetem kaq por une edhe bera nje koment qe perfshiva ty dhe Djal Dimali. por nuk po e gjej askund. Cfar behet ketu. nuk eshte hera e pare qe ndodhin keto. une hapa nje teme me emerein "e verteta tronditese e "porblematikes shqiptare' dhe te nesermen gjeta emrin e temes te ndryshuar plotesisht.

Regjistrimi, Topi dekreton ligjin

--------------------------------------------------------------------------------
    Presidenti i Republikës Bamir Topi dekretoi ligjin për regjistrimin e popullisë dhe banesave, i kundërshtuar fort nga Aleanca Kuq e Zi.

Menjëherë pas vendimin Aleanca shprehu keqardhjen për dekretimin, ndërsa njoftoi ngritjen e një padie në Gjykatën Kushtetuese për shkeljen e rregullave në parlament, ku dy deputetë votuan edhe për kolegët që nuk ishin në sallë.

"Beteja në Gjykatë vazhdon ende", thonë përfaqësues të Aleancës.

Aleanca apel qytetareve

Intelektualë, juristë dhe historianë kanë risjellë edhe njëherë në vëmendje shkeljen e konventave ndërkombëtare dhe të Kushtetutës së Shqipërisë në lidhje me regjistrimin e popullsisë edhe mbi bazë etnie dhe feje.

Historiani Pellumb Xhufi shprehet se ky regjistrim eshte kerkuar nga kryeministri grek vite me pare.

Kreshnik Spahiu ka bere publik nje formular mbi bazen e te cilit shteti fqinje grek ka bere regjistrimin e popullsise, nderkohe qe kujton se si ligji kaloi me vota te deputeteve pa qene te pranishem ne salle.

"I tregoj opinionit publik se vendi dhe politika që i ka servirur formularin shtetit dhe qeverisë shqiptare që të regjistrimi të bëhet mbi baza etnike dhe fetare, është vetë një shtet që nuk e aplikon këtë. Si mund të jetë i ligjshëm dhe transparent ky proces, kur deputetët votojnë me dy duar", tha Spahiu.

Te pranishmit i bejne thirrje qytetareve te mos plotesojne keta formulare duke paralajmeruar nisjen edhe te protestave kunder ketij vendimi.

TOP CHANEL

nuk ka problem Maqellara ..... edhe une jam cudit se si i nderrojn titujt , ose nganjeher edhe se si ti shuajn mgjt jam prap ketu .......

sa me shum me pengojn aq me shum me hipen inati

me behet sh qefi qe ka shum ne forum qe kan aferisht te njejtat mendime me mua per ceshtjet etnike .....uroj qe ky nr te shumfishohet
    besoj se pas ketyre 20 vjeteve te humbura KOT me militantizem partiak te zgjohemi edhe ne si komb e te fitojme ndergjegjen kombetare te humbur
    vetem keshtu do na respektojne ne evrope

i/e regjistruar Maska e bejmellaf
    Anëtarësuar
    08-04-2005
    Postime
    98
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Nuk eshte ide e keqe. Vetem se ne fillim Spahiu duhet te beje ndonje fushate per nderrimin e emrave e mbiemrave te nenshtetasve shqiptare, ku te pakten gjysma e tyre (perfshire dhe Spahiun) jane me origjine turke.
    Dhe me origjine greke apo italiane e lloj lloj kombinimesh te pakuptimta per gjuhen tone!!!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Kete iniciative ka dashur te marr edhe Presidenti Bamir Topi para 3 vitesh.
    Ne Kosove te pakten pas luftes, disa qyteze dhe fshatra i shqiptarizuan.
    po nuk po e merr veshti akoma qe Topi dhe Spahiu po kerkojne qe te krijojne nje parti dhe per te mbledhe elektorat , po bejne nje fushta naciaonliste, pikerisht ne ato ndjesi qe elementi primitiv bie viktime.

Ai e pranoi censusin se jo vetem ishte i drejte, por dhe eshte kerkese e nderkombetareve.Nuk mund te bente te kunderten.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Anëtarësuar
    06-04-2011
    Postime
    325
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    po nuk po e merr veshti akoma qe Topi dhe Spahiu po kerkojne qe te krijojne nje parti dhe per te mbledhe elektorat , po bejne nje fushta naciaonliste, pikerisht ne ato ndjesi qe elementi primitiv bie viktime.

Ai e pranoi censusin se jo vetem ishte i drejte, por dhe eshte kerkese e nderkombetareve.Nuk mund te bente te kunderten.

po mir zoti Anesti .....ekskluzivitetin e krijimit te partive e ka vetem sala , tosi ,iliri e edi
    shqiperise i mungon nje rryme politike qe te na bej te ndjehemi krenar per ate vend

boll u tallen me ne evropianet me duke then " ke keni kryeminister ate qe ju mori leket te piramidat".....ke keni ne opozite ate qe rri me kok ne tasin e makaronave .....apo ate pijanecin e gezimin e kazinove

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ki grupacioni aleanca kuqo-zi.. me cduken bathet.. po krruhen.. shume..

po kerkojne me zor.. objekte sherri.. si e si me kriju problemos me komshij e nderkombetara..

kan radh gjerat..

nje dizaj ishin mbledhur keta kuqo-zezasit.. e kishin ber aheng ne dhermi me veto-vendosasit.. e albinit..

e kan nji hile keta..

Faqja 18 prej 32 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •