Close
Faqja 8 prej 32 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 314
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Jane disa gjera qe ndoshta dhe ti mund ti kesh lexuar...... po ne kete kohe qe thua ti, u formuan disa fshatra te reja malore ne zonen e jugut. Kjo ndodhi per tju shpetuar turkut dhe per te ruajtur fene. Du te them se feja, ishte dallimi kryesor midis banoreve te ballkanit, me pas vinte nacionaliteti. Nuk kishte si te ndodhte ndryshe dhe ne Shqiperi.

Per mua eshte nje fatkeqesi qe kemi 2 (te krishtere e myslimane) fe te cilat pasqyrojne extreme apo dhe kontradita ne kulture e tradita. Dhe per te ta thene me shkoqur, midis njerit me benevreke trecerekshe qe ben synet ne mes te librazhdit dhe meje, qendron nje shenje barazimi e cila e ka emrin "shqiptar". Emrin shqiptar o do ta kem une ose ai, nje nga te dyja sepse gje tjeter nuk kemi te perbashket (pervec gjuhes), as kulture e as tradite. Prandaj them u bene osmanet dhe spahijte me shqiptar se shqiptaret !
    Muk eshte fatkeqese qe kemi 2 Fe. fatkeqesia me e madhe esthe se jemi shume te prapambetur ne pikpamje shoqerore. Jemi te pa kulturuar! Fatekeqesia me e madhe eshte sepse disa shqiptare mendojn se Feja eshte Kultura qe e formon njeriun dhe i jep ati nje identitet! eshte plotesisht e kunderta. Feja eshte nje "pasuri" personale, ajo mund ti japi identitet vetem aty ku ka boshllek! Kultura e vertet e ben njeriun "objektive" tolerant dhe jo "subjektive" dhe paragjykues! Ne duart e nje njeriu te "ndritur" feja eshte nje mrekulli por ne duart e "injorantit" eshte nje vegel obsolutisht e demshme! sidomos ne shqiperine e sotme nga pikpamja kulturore, masat jane plotesisht "injorant" dhe aq me teper varferia qe iu imponohet me cdo kusht! "injoranca" dhe "varferia" kan qene dy barrat me te renda qe kan mundur ta mbajn popullin tone te nenshtruar!

Midis njerezve, duke filluar qe nga Enver Hoxha e deri tek politikanet "antishqiptar" te qeverrise se sotme ajo qe i barazon ata me mua eshte emri Shqiptar! dua apo sdua une eshte nje e vertet absolute! Ajo qe e ben ose cben shqiptarin nuk eshte "koka me lafsht apo pa lafsh" Ato jane rituale personale jane nje "subkulture" shume personale! Feja eshte nje Subkulture! Jane gjera te tjera ato qe percaktojn etnicitetin, feja nuk hyn kety! Grekt dhe Sllavet perfitojn nga mbrapa mbetja kulturore e shqipetareve dhe perdorin dogam te tilla per ti shplar mendjen!

Ajo qe i ben Kroatet dhe Sllovenet Serb eshte rraca dhe gjaku qe kan. Po te masesh Etnicitetin e tyre me Metrin e fes ato dalin te jent Austriake, sepse ate kulture kan, prandaj jane me te perparuar ne shoqerin edhe me tolerant ndaj Feve te ndryshme! Por ja qe ata nuk jane Austriak jane Serb koke e kemb! Serbet dhe Greket jane Fanatik te Qerruar, Sekti ortodoks eshte ai me extremisti me fanatik ne te gjithe Besimet!

Une kam jashtzakonisht rrespekt te madh per ate element te shoqerise shqiptare qe nuk ndryshoj fene gjate perandorise osmane! Eshte nje qendrim dinjitoz dhe per ty admiruar. Ata une i identifikoj me elementin e shoqerise shqiptare gjate dhunes babare te ushtruar ndaj tyre nga kriminelat komuniste, ky persekutim ishte shume here me i ashper se ajo e Osmaneve ndaj popullsise jo myslimane. Ajo pakice qe nuk iu perkule atyre dhe qendruan dinjitoz! Ne te njejten frym nuk mund ti cvlersoj masat per qendrimin tyre krejt indiferent. Madje ata ishin pothuajse te detyruar ti nenshtroheshin grushtit te hekurt per te mbijetuar! Kjo e fundit ka qene arsyeja e ndryshimeve te Fes dhe cdo perkujle morale, shqiprterore. Jane bere ne rrethana aq absurde sa shumica jone nuk rrin as ti perfytyroj lere dhe aq me teper te mund ti kuptoj! Esht eshume kollaj te flasesh ketu ku jemi ne ne sot!

Per mua nuk ka rendesi se kush Fe dominon ne shqiperi. Per mua ka rendesi qe shqiptaret te mos manipulohen me nga askujt! Eshte shume kollaj te pushtosh kur nje shoqeri eshte e percar! sote per sote shqiptaret jane plotesisth te percar. Ne disa vende me shume se disa te tjera!

Ne shqiperi kan ndodhur shume gjera te cuditshme dhe absurde, qe jane tashme te vertetuara! populli eshte i predispozuar te pranoj edhe konspiratat me absurde, Sepse ka jetuar ne nje absurditet per nje kohe shume te gjat! Nuk mendoj se katoliket, ortodokset dhe myslimanet e vertet shqiptar kane ndonje prokupime te vertet se cili komunitet eshte me i madhi! Sic pretendohet nga disa ne kete forum! Nuk kan si mund ta ken kete preokupim, sepse asnjeri dhe as tjetri nuk kan persekutuar njeri tjetrin ne dallime feje. Persekutime te tilla jane bere ose nxitur , nga elemente ekstreme te huaj qe gjithmone perdorin element autoktone per te fshehur gjurmet. Greket pretendojn se Marko Bocari eshte Grek sepse ai u vra nga nje shqiptar mysliman! Fatkeqsisht shqiperise nuk i kan munduar "Gomaret" autoktone ndo nje here! Mund edhe te ket pasur ndo nje rast ku elementi autoktone mund te ket bere nje gje te tille sporadikisht dhe jo te perqendruar ne ndon nje zote te vecant!

Une nuk e di kush eshte aleanca kuq e zi, nuk e di kush ata jane ne te vertet! une vetem shikoj veprimet e tyre dhe jo Premtimet! deri tani ata jane te vetmit qe bejn veprime ne nje kohe qe ata qe kan gjithcka ne dore bejn vetem deklarata dhe propagand!

Prandaj nje njeri qe nuk di historine e vertet, ai eshte i predispozuar ta perserisi ate!

Kjo pershkruan Shqiperine me se miri! Neriu meson nga gabimet dhe nga eksperienca! Por kur ai nuk arrin te kuptoj gabimet si mund ti korrigjoj ato!
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    @medaur
    nuk me mbetet gje tjeter por te citoj keshillen tende lol ..... eshte e lehte ti injorosh keta filizat e rinj, puna eshte se kur shikon cfare shkruajne dhe te heshtesh, eshte njelloj sikur te te fyejne inteligjencen dhe te te zbresin ne te njejtin nivel.

@Maqellarjot
    Ta kam thene njeher me duket, nuk eshte feja ne vetvete por ajo cka reflekton tek njerzit secila fe (tradita familjare, kultura, shkollimi etj). Feja nuk eshte dicka personale, por besimi eshte i tille.

Ajo qe i ben Kroatet dhe Sllovenet Serb eshte rraca dhe gjaku qe kan. Po te masesh Etnicitetin e tyre me Metrin e fes ato dalin te jent Austriake, sepse ate kulture kan, prandaj jane me te perparuar ne shoqerin edhe me tolerant ndaj Feve te ndryshme! Por ja qe ata nuk jane Austriak jane Serb koke e kemb!
    dhe gjysma e greqise shqiptar kok e kembe jane, por me sa lehtesi mallkohet ky popull? ironike apo jo? te shikosh nje grek me sy, ke 50% shans te shikosh veten tende ne pasqyre
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 18-07-2011 më 14:29
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    @kavir
    U rite u bere sa nje L.... por prape nuk u poqe. Te qe Bogdani gjalle te kishte bere synet per se dyti
    @Korkari
    Ky është ilustrimi që ti nuk më ke sharë ndonjëherë?
    Nejse, s'ta vë re se aq ke.
    Po ja ke futur kot, se ne kriptoislamikët nuk bëhemi synet që të mos na kuptojnë kaurrët. Punë të thella këto.

Tani mirë që shan nëpër rep si "femrat e mira", po atë "një *** në zemër" s'e kuptova. Ishte instikt (homo)seksual apo instikt vrastar?
    -

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    @medaur
    nuk me mbetet gje tjeter por te citoj keshillen tende lol ..... eshte e lehte ti injorosh keta filizat e rinj, puna eshte se kur shikon cfare shkruajne dhe te heshtesh, eshte njelloj sikur te te fyejne inteligjencen dhe te te zbresin ne te njejtin nivel.

@Maqellarjot
    Ta kam thene njeher me duket, nuk eshte feja ne vetvete por ajo cka reflekton tek njerzit secila fe (tradita familjare, kultura, shkollimi etj). Feja nuk eshte dicka personale, por besimi eshte i tille.

dhe gjysma e greqise shqiptar kok e kembe jane, por me sa lehtesi mallkohet ky popull? ironike apo jo? te shikosh nje grek me sy, ke 50% shans te shikosh veten tende ne pasqyre
    Feja eshte nje nga gjerat me "subjektive" qe egziston ne kte bote. Vetem ti mund ta gjuash jo ashtu! Ne qoftese feja ishte nje identitet i vertet, atehere ishte me mire te jetonim si katolike, ortodoks dhe mysliman, nuk do te kishte nevoj per emra kombesh!

Per egzistencen e shqiptareve ne Greqi nuk te kam kundershtuar kurre. Ate gje e kam pare me syte e mij! Nejse...pune te mbar skame cfar te te them tjeter!
    Te ka ngecur sharra tek Feja ty
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    @medaur

@Maqellarjot

temen e semes.
    kur do vesh mend mo aguridhe.derdimen ngele

o si thone lebrit ..pacaqi

i/e regjistruar Maska e PORTI_05
    Anëtarësuar
    13-11-2005
    Postime
    290
    @Milkway
    ti ke deficit capaciteti te lexuari , nuk mund te merem dhe me radaken tende. Kaq me ty

@medaur

arbereshet luftuan aq sa munden dhe me cfare munden. Por me kete lloj gjykimi i bije qe dhe kosovaret te luftonin vete dhe mos dyndeshin ne shqiperi.

@kavir
    U rite u bere sa nje L.... por prape nuk u poqe. Te qe Bogdani gjalle te kishte bere synet per se dyti

@Maqellarjot
    Me pak fjale po te them se nuk ta (na) i ka fajet njeri. Ky roli i viktimes eshte bere bajat.
    Ne kohen e turkut beme kerdine ne ballkan sot behemi si viktima. Mentalitet klanor ka pasur qe ne kohen e gjergjit dhe deri me sot, nuk eshte pasoje e turkut por pjelle e kushteve shoqerore, e gjeografike te shqiptareve qe nga ajo kohe.
    Ti dhe ndonje tjeter mund te shkruani patriotizma sa te doni por realiteti eshte krejt ndryshe.
    korcar.po ku je o tu mbyllte e derrit,,po si me beshtyme te ngjit fjala,,

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Per mua eshte nje fatkeqesi qe kemi 2 (te krishtere e myslimane) fe te cilat pasqyrojne extreme apo dhe kontradita ne kulture e tradita. Dhe per te ta thene me shkoqur, midis njerit me benevreke trecerekshe qe ben synet ne mes te librazhdit dhe meje, qendron nje shenje barazimi e cila e ka emrin "shqiptar". Emrin shqiptar o do ta kem une ose ai, nje nga te dyja sepse gje tjeter nuk kemi te perbashket (pervec gjuhes), as kulture e as tradite!
    Shkoqur shkoqur emrin shqiptar o do ta trashegoje ai, o do te shuhet fare. Ju mund ti ndihmoni nese kete ta lejon besimit yt.. asgje me shume. Pa kete "ai" ti nuk ke te gjalle, ndersa ai pa ty po edhe pse me i varfer sigurisht dhe jo i kompletuar por do te mbijetoje, gje qe nuk vlen per ty. Mund te bashkepunosh pra me te dhe je shume i mireseardhur e i nderuar me te gjitha specifikat qe te perkasin, i barabarte ne cdo aspekt, as i anashkaluar as i privilegjuar. Ti mund te jesh nje shtylle e forte, por barra kryesore nuk gjindet mbi supet tua. Fatmiresisht.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Nendija dhe vetdija! keto terma nuk i kam degjuar ndo nje here te perdoren ne gjuhen shqipe dhe sidomos ne kontekst te mirefillt filozofik! Me fal per kete pyetje por ka pothuajse 20 vjet qe une jame shkeputur nga shqipja e nivelit "akademik"! A do te thone keto Nendije/Vetdije= Priori/Intuition/Instinct/insight =Knowledge ( as opposed to Posteriori knowledge= fituar me eksperience)?
    E din si se din, ne nuk kemi pergaditje me te mire se ti.. as ne gjuhe, as ne asgje..
    vetedija - conscience; coscienza
    nenvetedija, nendija - subconscious,unconscious; incoscio

S'ka me shqipe te nivelit akademik.. eshte shkaterruar me temel..

Dimali eshte i lidhur shume per nendijen.. po i jep shume rendesi, me shume se vetedijes dhe nuk e ka keq meqense kjo e fundit eshte ne gjendje tragjike ne radhet tona..

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    @medaur

@Maqellarjot

Sa per tiu pergjigjur nje deklarate qe ke bere ketu dhe e qe nuk kisha ven re heren e pare!

Une nuk mallkoj kurre nje popull! populli eshte bagti shumicen e rasteve! Nuk ma ha mendja kurre se populli grek do te pajtoheshte me kete filozofi makaber te ushtruar nga ekstreimistet Fetar ortodoks! Populli shume here eshte gje gjigand i bute qe mashtrohet dhe perdoret nga prapaskenistet! per tu mallkuar ketu eshte elementi Ekstrem i shoqerise greke qe pretendon Kufiri Grek eshte deri ne shkumbin, ai element qe cvarros shqiptaret per it ri-varrosur si ushtar Grek! dhe per tu mallkuar aq me teper eshte elementi servil-shqiptar qe i lejon keto mekate te behen ne mes te dites!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 18-07-2011 më 18:28

Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga medaur Lexo Postimin
    Une kam respekt per ortodokset qe jane nder me patriotet ne Shqiperi.Ke frike ti se e merr Shqiperine Greqia ? Pse ke frike ti , se edhe une shqiptar jam por nuk kam frike...jeni mesuar sidomos nje pjese fetare myslimane nga Kosova nje dy i thoni tjetrit grek.Rrini mbani mire ****** ky jeni se spo ju shqeteson njeri ..mbajeni fene beni ca te doni po deshet ejani te na tregoni per ndonje gje te bukur nga Kosova qe ne nuk e dime por mend mos na jepni se po e percani kete popull me keq sec eshte. Cohet ai qe edhe stergjyshi i flet serbisht e i thote tjetrit ne Shqiperi grek....hajt bre se na lodhet..
    Ju si duket caloni nga njeri sy.. te shpresojme vetem nga njeri. Nuk e sheh c'thote korcari yt.. "ose une(ortodoksi) ose ai(muslimani)"
    Ky eshte tradhetor i lig e i felliqur, se them une, ja thote Samiu 120 vjet me pare.

Citoj Samiun:
    Cdo shqiptar qe te kete, duhet te doje bashkimin e shqiptarevet, te kete gjithnje, nat e dite, nder ment e ne zemer shpetimin e Shqiperise e mbrodhesin e kombit shqiptar, gjithe shqiptaret jane vellezer, kane nje gjak ne rembat e tyre, s'ka turk a kaur.
    Ai qe eshte shqiptar i vertet duhet ti doje nga zemra e ti veshtroje si vellezer shqiptaret tjere, pa le te mos kene beset(fene) e ti. Shqiptari ka qene para se te behet i krishter a mysliman. Shqiptari i vertet e i mire ve gjithnje komberine perpara besese(fese). Nuk kane vellezer ata qe ka ne beset e tij, po ata qe kane ne komberit e tij. Shqipetar eshte cdo njeri i pjelle prej shqipetaresh e qe flet shqip, po SHQIPTAR I VERTET eshte ay qe ka mendjen e zemrene shqipetar.
    Sot shume shqiptar, munt te themi nentedhete perqind, s'jane shqiptar as me zemer as me mendje. Kombin e tyre e gjuhen se duen as se nderojne. Po nese kan ata turp te thone qe Shqiperia eshte mema jone, Shqiperia ka me shume turp e dhuni te duket qe ka te tille bij. Te qenet e nje njeriu nga nje komb kaq trime kaq i xgjuare, s'eshte turp po eshte nder i math. I math turp per Shqiperin te kete pjelle te ketille djem. I math turp qenia e rojtja e te ketille njerzve mi faqe te dheut. Perveq dheut tone ndonje vent ne bote s'ep te ketille peme te hidhure.
    S'ka shqipetar thone, shqipteret s'jane komb, jane grek, jane tyrq,jane shqeh. Sa fjale e rende ne gojen e nje shqiptari, qysh ua nxe goja kete fjale faqezesvet! Te ketille njers duhet te mos ket ne Shqiperi, as mi faqet te dheut. Keta s'jane armike, s'ka fjale per te quajtur keta tradhetore te liq e te flliqure.

Faqja 8 prej 32 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •