Close
Faqja 39 prej 47 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 465
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Nese do te studiosh origjinen e lashtesine e simbolit shkabonje me dy koka, jashte kontekstit te popullit shqiptar, je i lire ta besh kete, por kjo nuk eshte tema e duhur per ate gje. Askujt nuk i intereson te mesoje qe popujt e tjere e kane perdoren shkabonjen ne epoken e gurit, per arsyen e thjeshte se nuk ka lidhje me popullin shqiptar. Pra shkabonja duhet pare ne kontekstin e historise se popullit shqiptar.

Identiteti "shqiptar" nuk eshte me i vjeter se 130 vjet. Ti dhe shume si ty iu pelqen qe te mendoni se identiteti i mesjetes dhe identiteti i sotem jane nje dhe i vetem, por kjo nuk eshte e vertete. Nese Gjergj Kastrioti do te ishte gjalle sot e do te vizitonte kete toke e kete popull, ai nuk do ta njihte ate. Identiteti qe ai njihte ishte identiteti epirot, dhe jo identiteti "shqiptar", qe asnje studiues nuk e di me saktesi te na thote ekzaktesisht se ku e ka origjinen. Dime vetem se ishte identiteti qe ngjizi Rilindja jone Kombetare, per te zgjuar nje popull te asimiluar prej 500 vjetesh.

A do te kishim per flamur kombetar nje flamur mesjetar bizantin, nese pas 500 vjetesh pushtimi turk, ne Shqiperi nuk do te kish mbetur asnje besimtar i krishtere orthodhoks, qe ruajti besimin e traditen e te pareve tane qe nga mesjeta e deri me sot? A do te kishim sot nje flamur si ai qe kemi nese arbereshet e arvanitasit nuk do ta ruanin ate tradite e flamur ne gjirin e tyre, per te na e treguar perseri 5 shekuj me vone? Sigurisht qe jo.

Ti e kushdo mund ti beni qejfin vetes se jeni pasardhes te pellazgeve e ilireve, e epiroteve, por ata te huajt qe te degjojne, te bejne ate pyetjen e thjeshte: cfare trashegon ti ne traditen e kulturen tende si pasardhes i tyre sot, nga tradita e te pareve te tu?

Albo
    Thjesht une them kame trashigue gjuhen shqipe,nga te paret tone .Mue me besojne te gjithe,dhe kame argumente,edhe per shqiponje edhe per gjuhe.Jame paseardhes i Pellazgeve,Ilireve,shqipetar.Sa per Epirot,dihet ku ashte,dhe dihet se komlet ashte shqipetare.Po me duket se marin barleti nuke ka shkrue per gjergjin.E ase venediku e ase vatikani me dokumente AUTOKTONE,ku shifet edhe ku banoi Gjergji.ka shume per tu shkrue,pore nuke ka nivel,pasi nuke dine kurkushi PERSE,flamuri me dy KOKA.Ashte i vjeter,rafshe 4500 vjet me siguri...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nese do te studiosh origjinen e lashtesine e simbolit shkabonje me dy koka, jashte kontekstit te popullit shqiptar, je i lire ta besh kete, por kjo nuk eshte tema e duhur per ate gje. Askujt nuk i intereson te mesoje qe popujt e tjere e kane perdoren shkabonjen ne epoken e gurit, per arsyen e thjeshte se nuk ka lidhje me popullin shqiptar. Pra shkabonja duhet pare ne kontekstin e historise se popullit shqiptar.

Identiteti "shqiptar" nuk eshte me i vjeter se 130 vjet. Ti dhe shume si ty iu pelqen qe te mendoni se identiteti i mesjetes dhe identiteti i sotem jane nje dhe i vetem, por kjo nuk eshte e vertete. Nese Gjergj Kastrioti do te ishte gjalle sot e do te vizitonte kete toke e kete popull, ai nuk do ta njihte ate. Identiteti qe ai njihte ishte identiteti epirot, dhe jo identiteti "shqiptar", qe asnje studiues nuk e di me saktesi te na thote ekzaktesisht se ku e ka origjinen. Dime vetem se ishte identiteti qe ngjizi Rilindja jone Kombetare, per te zgjuar nje popull te asimiluar prej 500 vjetesh.

A do te kishim per flamur kombetar nje flamur mesjetar bizantin, nese pas 500 vjetesh pushtimi turk, ne Shqiperi nuk do te kish mbetur asnje besimtar i krishtere orthodhoks, qe ruajti besimin e traditen e te pareve tane qe nga mesjeta e deri me sot? A do te kishim sot nje flamur si ai qe kemi nese arbereshet e arvanitasit nuk do ta ruanin ate tradite e flamur ne gjirin e tyre, per te na e treguar perseri 5 shekuj me vone? Sigurisht qe jo.

Ti e kushdo mund ti beni qejfin vetes se jeni pasardhes te pellazgeve e ilireve, e epiroteve, por ata te huajt qe te degjojne, te bejne ate pyetjen e thjeshte: cfare trashegon ti ne traditen e kulturen tende si pasardhes i tyre sot, nga tradita e te pareve te tu?

Albo
    une di te te them me siguri kete, nese popullsite qe na rrethonin kishin nje identitet vetem fetar, e identifikonin veten me anen e fese arberit kishin identitet te paster, ne gjuhe, gjak dhe tradita(fese arberi nuk i kushtonte rendesi).
    identiteti jone ishte shume me solid se i fqinjeve jugore, per italiket as qe behet fjale. as garibaldi s'ja doli mbane te krijonte identitet italian me gjithe ata popuj, e bashkoi vetem sí territor. edhe sot ne itali flitet per komb napoletan apo padan etc.
    me fqinjin tone jugor, nje vlleh konsiderohet absolutisht grek vetem per shkak te fese.
    pra ku eshte diferenca? pikerisht tek kriteret qe percaktojne identitetin. ti e perfshin fene(e cila ka karakter universal) une e perjashtoj.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Galactica Lexo Postimin
    persa i perket emrit shqiptar dhe shqipo, kjo nuk eshte folklor.
    ne perdorim shqiponje, shqipe, shkabe, zhgabe. lidhja etimologjike eshte e parter fare, dhe qe te shtyhemi pas ne kohe dhe epiri ka qene ipe.

shq-i(e)pe(i)ri

tentativat per te lidhur 'shqiptoj' me latinishten jane te mjera.
    Galactica,

Nga vjen emri EPIR, dhe cfarë do të thotë Epir ? Skënderbeu ishte Princ ose sic shkruhet në disa libra të huaj të rilindjes Europiane Mbret Epirot.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Galactica,

Nga vjen emri EPIR, dhe cfarë do të thotë Epir ? Skënderbeu ishte Princ ose sic shkruhet në disa libra të huaj të rilindjes Europiane Mbret Epirot.
    epir vjen nga ipe qe ne evolucionin e saj behet shpipe, me pas shqiponje. kjo fjale ska absolutisht asnje lidhje etimologjike me gjuhet e tjera. aquila-t, eagle-at a ku di une.
    eshte ekskluzivisht fjale epirote-shqip.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Ende nuk e konceptoj dot pse është kaq e vështirë të kuptohen shkrimet e mia. Në to nuk flitet për kalim shqiponje nga selxhukët tek bizanti, pasi janë dy histori totalisht të ndryshme. Si dhe mesazhi që shqiponja përfaqëson e gjen tek pjesa që më ke cituar - ose të kalon poshtë hunde pa vetëdije ose e injoron vetë. Dhe nga kjo pikë merr një shtysë që të çon në këmbë deri në Stamboll. Mundohesh ta trajtosh çështjen sikur arbërit mesjetarë të gëzonin të njëjtat koncepte si shqiptarët e sotëm, ose të gëzonin të njëjtin identitet, ku në të vërtetë ai ndryshon në mënyrë rrënjësore. Pra gabimi që përsëritet me qindra herë, dhe gjatë epokës komuniste, është kur historia gjykohet me kritere moderne për hir të ideologjisë.

Cekja e rilindasve nuk ishte në kuadër të profesionit të tyre personal, por si parantezë me periudhën historike kur fillon të lindë ndërgjegjja kombëtare tek shqiptarët, e cila në ndryshim nga fqinjët, u lëvrua me një identitet tjetër. Ndaj meqë se ke kuptuar, nuk po e zgjeroj më tej.

Vula sekrete e Skënderbeut duhet vërtetuar sëpari përpos aspektit të saj mitologjik. Është e vështirë të besohet që një fisnik të mbante një vulë me të pasme zbuluar për hir të dijeve të tija rreth antikitetit, gjithashtu kjo vulë fatkeqësisht nuk gëzon kredibilitet - duhet të ekzistojë diku, dhe jo si skicë nga një libër me përmbajtje mitologjike. Por që gjithsesi, emri i Gjergj Kastriotit lidhet pa më të voglin dyshim me Shën Gjergjin, një shenjtor që identifikohet me emrin Georgios, i cili ishte një figurë popullore tek bota bizantine. Nemajnat i kishin dedikuar këtij shenjti manastirin e ''Djurdjevi Stupovi'', ndërsa Kruja i dedikoi një kishë. Nëse Kastriotët do ishin të ndërgjegjshëm për trashëgiminë pellazge, nuk do i atribuonin djalit një emër derivat bizantino-helen. Ndaj duhet një identitet përpos atij fetar për periudhën në fjalë, që të ngresh aludimet e tipit të mësipërm.

Veksillologjia është shkenca që merret me studimin e flamurëve, ndërtimin e simbolikës së tyre si dhe çfarë përfaqësojnë. Ndaj nuk mbetet veç një interpretim i thjeshtë nga një veksillolog, kur për periudhën në fjalë, shqiponja e shumëpërfolur përfaqësohej nga karakteristikat e përmendura.
    Jo shaka? Ti sikur nuk besoje ne Gjergj Elez Alite (emrat e fundit derivat kohor), per me shume kur ky eshte nje hero pagan. Eshte nje teme ketu verdalle per 'drangonjte' qe flet per regjistrime mbi diten pagane te veres (Shen Gjergjin pra) qe ne kohen kur Deti i Veneteve qe Toke.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    hyllien, te mos harrojme, epiri ne lashtesi quhej IPEIRO. shtoi shq per shkak evoluimi dhe je ne rregull.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    tjeter.
    gjeografi per ekselence i antikitetit perfshin epirin ne kapitullin per ilirine, helenet fillojne nga gjiri i ambrakise dhe poshte.

tjeter, per ata qe nuk e dine, territoret arberore ne mesjete ishin shume me te gjera se territoret e banuara sot nga shqiptare.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,397
    Postimet në Bllog
    22
    Me kete dua te them STOP nje here e mire shkeputjeve qe mundohesh t'iu besh shqiptareve/arberve/ilireve/pellazgeve...sepse nese ka nje popull qe nuk ka arritur akoma asnje shkencetar, i cilesdo fushe dhe i cilitdo komb qofte ai, qe t'ia gjej nje vend te dyte si vend origjine eshte pikerisht ky popull qe sot quhet shqiptar...e pak rendesi ka si u quajt ne te kaluaren.

Nuk sillet e gjithe bota rreth fese apo ortodoksizmit o Albo.
    Mentaliteti yt eshte mentaliteti i nje njeriu naiv, qe beson se per aq kohe sa ai i mbyll syte perpara se vertetes historike dhe realitetit, dhe shpik te verteta dhe realitete te paqena ne mendjen e tij, atehere te gjitha problemet zhduken vetvetiu. Ti nuk arrin ta kuptosh se cfare je duke thene, por me pak fjale ti hyn ne grupin e atyre shqiptareve qe thone: "E perse duhet ta dime se nga e ka origjinen flamuri yne?!"

Feja ka qene edhe eshte produkti esencial i formimit te qyteterimeve e popujve te mbare botes. Shqiptaret nuk bejne perjashtim.

Thjesht une them kame trashigue gjuhen shqipe,nga te paret tone .Mue me besojne te gjithe,dhe kame argumente,edhe per shqiponje edhe per gjuhe.Jame paseardhes i Pellazgeve,Ilireve,shqipetar.Sa per Epirot,dihet ku ashte,dhe dihet se komlet ashte shqipetare.Po me duket se marin barleti nuke ka shkrue per gjergjin.E ase venediku e ase vatikani me dokumente AUTOKTONE,ku shifet edhe ku banoi Gjergji.ka shume per tu shkrue,pore nuke ka nivel,pasi nuke dine kurkushi PERSE,flamuri me dy KOKA.Ashte i vjeter,rafshe 4500 vjet me siguri...
    Pra ti je pasardhes i denje pasi di te flasesh e te shkruash shqip. Po ai greku, italiani, turku, amerikani, qe di te shkruaje, e te flasi shqip, a eshte nje pasardhes i denje i te pareve tane? Ta them kete per te kuptuar, qe fakti qe e perbashketa e vetme qe ti ke me epirotet e mesjetes eshte gjuha shqipe, deshmon shkallen tende te asimilimit/transformimit ne keto 600 vjetet e fundit. Ti ke humbur cdo trashegimi kulturore me te paret e tu, dhe ajo qe te lidh me ta eshte vetem gjuha qe flet.

une di te te them me siguri kete, nese popullsite qe na rrethonin kishin nje identitet vetem fetar, e identifikonin veten me anen e fese arberit kishin identitet te paster, ne gjuhe, gjak dhe tradita(fese arberi nuk i kushtonte rendesi).
    identiteti jone ishte shume me solid se i fqinjeve jugore, per italiket as qe behet fjale. as garibaldi s'ja doli mbane te krijonte identitet italian me gjithe ata popuj, e bashkoi vetem sí territor. edhe sot ne itali flitet per komb napoletan apo padan etc.
    Te duhet te takosh nje arberesh apo nje arvanitas, dhe thuaji ne sy kete qe ke shkruajtur me lart. Pastaj hajde te na e sjellesh reagimin e tij ne forum, qe ka per te sherbyer ty si nje leksion per tere jeten tende.

Trashegimia me e madhe e mesjetes se te pareve tane, qe ka arritur te mbijetoje edhe sot e kesaj dite, jane ato dhjetra kisha e manastire orthodhokse, si ne Shqiperi edhe ne Kosove, qe jane jo vetem trashegimia me e madhe e ketij populli per kulturen boterore, por jane edhe deshmia e heshtur qe hedh poshte ate qe ti shkruan me siper. Kur keto kisha e manastire jane ndertuar nga te paret tane, dhe kane mbijetuar me shekuj deri ne ditet e sotme, eshte kjo nje deshmi devotshmerie ne besim, apo ajo qe shkruan ti me lart?

Edhe pas 600 vjetesh pushtimi osman, ku shume kisha u kthyen ne xhami, ne territoret ku banonin shqiptare, numri i kishave e manastireve ishte shume here me i larte se numri i xhamive e teqeve, edhe pse popullsia e krishtere e mbetur mes shqiptareve mendohej te ishte vetem 18%. Edhe sot e kesaj dite, ka shume here me shume kisha e manastire orthodhokse ne Shqiperi se sa ka xhami.

Albo

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Mentaliteti yt eshte mentaliteti i nje njeriu naiv, qe beson se per aq kohe sa ai i mbyll syte perpara se vertetes historike dhe realitetit, dhe shpik te verteta dhe realitete te paqena ne mendjen e tij, atehere te gjitha problemet zhduken vetvetiu. Ti nuk arrin ta kuptosh se cfare je duke thene, por me pak fjale ti hyn ne grupin e atyre shqiptareve qe thone: "E perse duhet ta dime se nga e ka origjinen flamuri yne?!"

Feja ka qene edhe eshte produkti esencial i formimit te qyteterimeve e popujve te mbare botes. Shqiptaret nuk bejne perjashtim.
    Naiv je ti qe nuk e ke kap aspak thelbin e asaj qe une te kam thene. Thelbi ishte se ndryshimi i emertimeve, toponimeve, etnonimeve nuk perben fakt qe mund te deshmoje se keto ndryshime ndikuan ne asimilimin e parardhesve. Pamvaresisht fasades, substanca mbetet e njejte.

Nese mentaliteti im eshte naiv, mentailteti yt eshte mentalitet i nje fundamentalisti te krishter, po e perseris, bota e te cilit sillet rreth simboleve dhe trashegemise fetare duke harruar se feja nuk e kishte asnjehere rolin qe t'i mundohesh ta imponosh, tek paraardhesit.

Me realitete te paqena merresh ti dhe ate ne secilen teme. Ajo qe mua me pengon me shume eshte 'ngjyrosja' e figures me te ndritshme shqiptare - Gjergj Kastriotit me elemente fetare edhe pse feja per te me shume ishte ''mjet' strategjik per ndertim aleancash dhe pozicionimesh, asgje me shume!
    Me siguri i ke lexuar me dhjetera here leterkembimet e Skenderbeut me Muratin ku ne zhgenjim e siper Murati nder te tjera i shkruan '....Duke e ditë ti, se unë brenda pak ditësh do ta ktheja shtetin atnor, e duke e ditë se nuk do ta mohoja fjalën e dhanë, ti je sjellë kundër detyrës sate, duke u rebelue, veprim për të cilin meriton qortim të madh dhe dënim të rreptë, pra meriton mërinë dhe mohimin tim.'
    Ketu vetem nje naiv nuk e kupton se kemi te bejme me nje premtim bosh qe Murati i kishte bere Skenderbeut, mosrealizimi i te cilit i kushtoi shume shtrenjte me vone...por kjo ka pak rendesi. Rendesi ka qe te kuptohet se qellimi i Skenderbeut ishte kthimi i shtetit atnor, principates qe atij i takonte. Dhe kjo faktohet me bashkimin e principatave ne Lidhjen e Lezhes...dhe perberjen e Princave pjesmarres. Aty nuk me kujtohet qe kishte 'vellezer' te fese nga cilido komb tjeter...sepse bashkepunimet me ta quheshin alenaca jo Lidhje apo Kuvend!

Tani mund te kapesh per letren e Skenderbeut drejtuar Muratit ne ate kohe. Por vetem nje naiv nuk mund ta kuptoj qe ne ate leter kerkohej e parealizueshmja, sepse nga ai moment nuk kishte kthim prapa. Ne ate leter Skenderbeu nuk e kishte qellimin te konvertimi i Muratit, por porosia ishte 'une dhe ti kurre me bashke'!
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrian rex : 25-07-2011 më 05:10

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,397
    Postimet në Bllog
    22
    Naiv je ti qe nuk e ke kap aspak thelbin e asaj qe une te kam thene. Thelbi ishte se ndryshimi i emertimeve, toponimeve, etnonimeve nuk perben fakt qe mund te deshmoje se keto ndryshime ndikuan ne asimilimin e parardhesve. Pamvaresisht fasades, substanca mbetet e njejte.
    Nuk po diskuton njeri per emertimet e toponimet, po flasim per transformimin njerezor, transformimin e njerezve. Toponimet e vendeve ndryshohen me nje te rene te lapsit, po ashtu edhe emertimet e identiteteve. Ajo qe nuk ndryshon dot me nje te rene te lapsit, eshte kontrasti i thelle i epirotit ne kohen e Skenderbeut, me shqiptarin e sotem; atij arbereshit e arvanitasit, me shqiptaret e sotem te asimiluar.

Me realitete te paqena merresh ti dhe ate ne secilen teme. Ajo qe mua me pengon me shume eshte 'ngjyrosja' e figures me te ndritshme shqiptare - Gjergj Kastriotit me elemente fetare edhe pse feja per te me shume ishte ''mjet' strategjik per ndertim aleancash dhe pozicionimesh, asgje me shume!
    Kur feja nuk ishte e rendesishme per Gjergjin, cili ishte motivi i luftes se tij 25 vjecare? Mos valle ishte fama e berja emer ne histori per trim i madh? Gjergji u rrit ne oborrin e Sulltanit se bashku me te birin e Sulltan Muratit, Mehmetin. Sulltani e vuri ne krye te ushtrise se tij, ushtrise perandorake, me te madhe dhe me te frikshme te kohes. A ka fame me te madhe se kjo?

Mos valle e beri per te "shpetuar pronat e te atit"? Sulltani i dha shume me teper prona e ofiqe se sa gezonte i ati i Gjergjit, qe ishte nje nder fisniket me te rinj e te panjohur ne mesjeten shqiptare. A do ta ndiqnin ne lufte trimat e tij Gjergjin, kunder perandorise me te madhe te kohes, qe ne syte e shume bashkekohesve ishte nje mision i pamundur?

Mos valle e beri per "lirine e popullit te tij"? Populli i tij i lire ishte edhe nen diktatin e Sulltanit. Fisnikeria e vjeter vazhdonte te gezonte privilegjet e veta edhe ne kohen e Sulltanit, per aq kohe sa i paguanin haracin Sulltanit. A do te vazhdonin shqiptaret "luften per liri", kur zona te tera te Shqiperise u shkretuan e shpopulluan nga politika e tokes se djegur te Sulltanit.

Jo vetem qe feja ishte motivi kryesor i luftes, por sic e kam shkruajtur disa here ne kete teme, vete epoka ne te cilen Gjergji jetoi, nuk mund te studiohet e kuptohet ndryshe vecse ne kontekstin fetar.

Me siguri i ke lexuar me dhjetera here leterkembimet e Skenderbeut me Muratin ku ne zhgenjim e siper Murati nder te tjera i shkruan '....Duke e ditë ti, se unë brenda pak ditësh do ta ktheja shtetin atnor, e duke e ditë se nuk do ta mohoja fjalën e dhanë, ti je sjellë kundër detyrës sate, duke u rebelue, veprim për të cilin meriton qortim të madh dhe dënim të rreptë, pra meriton mërinë dhe mohimin tim.'
    Pra sipas mendjes tende, motivi i luftes ishte "marrja e pronesi e pronave te atit". Domethene ata mijera bije nenash qe u martirizuan e rropen te gjalle ne kete lufte, e ndoqen Gjergjin nga pas ne lufte, vetem per hir te "mbrojtjes se nderit te familjes Kastrioti"?

Beji nje nder vetvetes, lexo e meso ne heshtje ne keto tema.

Albo

Faqja 39 prej 47 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •