Per nje gje te kam zili o maqellariot, shkruan shpejt ,shume dhe me qef te madh.
te thashe dhe nje here, nuk i ben dot shqiptar me zor sllavet vllenjte jevgjit romet greket osmanet etj etj ...... mesohu te pranosh qe ka dhe te tjere frymore pervec shqiptareve ne shqiperi.
presHeva-Lee
Hap ndonje liber te ndricohesh, se nuk mesohet historia ne forum
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Pse po habiteni, kjo eshte parull e vjeter. E perdorin edhe shkijet ne forma te ndryshme. Shqiptari mund te egzistoje vetem nese qendron larg botes se civilizuar, nese eshte ende qenie primitive. Perndryshe me ngritjen e tij nga gjendja shtazarake versus homosapiens shendrrohet automatikisht ne grek, shka ose italian. Ne si shqiptar jemi te destinuar te zhdukemi.. kjo eshte e mire per ne.. do te thote qyteterim.Greku eshte thjesht shqiptar i civilizuar
Shkijet kane hyre ne Kosove vetem qe te na civilizojne.. te na e hjekun bishtin qe kishim.. Se keni ditur..???
Kete gje don te beje greku sot.. por kjo AKZ-ja nuk po i kupton.. dhe po qet telashe pa lidhje, po pengon progresin e natyrshem evolutiv qe duhet te ju ndodh shqipeve te egra.
Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!
Maqellarjot..
90% jam dakord me ate qe thua.. na mbetet 10% ose edhe me pak, qe mendoj se eshte i pakapercyeshem. E vetmja gje qe ja vlen mos ta harrojme dhe qe duhet ta kemi parasysh eshte:
Ky 10 eshte fare i parendesishem per kohe te sodit.. e edhe per te ardhmen. Mirepo eshte i vlefshem per korkarin.. eshte i vetmi shteg nga ai mund te depertoje ne thellesi.. dhe atu ti fus pykat e tij helmuese.. qe do te na shkaterronin.
Une veq po i shoh perpjekjet e tij te futet nga ana jote.. sepse ana ime eshte e pakalueshme per elemente te tilla, kete ai e din fare mire dhe as qe provon..
Flamurin antienverist do ta ngreh lart sa her do te gjindet ne veshtiresi, kur elementi shqiptar fillon te kthjellet.. sikur te ishte nje flamur i paqes e vllazeror.
Merre si te duash kete.. hudhe ne pleh nese e sheh te nevojshme.
Une ate qe me takonte e thash.
Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!
Postuar më parë nga Mirepo eshte i vlefshem [B
Ca ish qo fjala qe thesh ti "korkarin" ca ish qo me? a eshte ajo qe mendoj une dhe ken ngateruar renditjen e shkronjave?![]()
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
te them te drejten une nuk shkruaj me pasjon! Vetem se e ndjej te domosdoshme te shkruaj kur degjoje disa gjera qe thuen ketu! une nuk kam ndo nje iluzion qe ketu do te zgjidhet ceshtja shqiptare! as nuk mendoj se ti je problemi i saj! problemi i shqiperise eshte shume shume me thelle sec mendohet! Vrasesit e identitetit shqiptare jane 'qeveritaret' e saj! Nejse...
Shiko..une nuk them se nuk ka njerez me etnicitete te ndryshem ne shqiperi! une them se ata nuk jane ne shkallen qe pretendohet! Nuk ka se si! nuk eshte aspak e llogjikshme! Rregjishtimet jane bere edhe ne kohen e zogur! pra 80 vjet me par! dokumenta te tilla jane ne arkiva! pretendohet se nuk eshte bere nje rregjishtrim i tille gjate enverit! mire dakort, e besoj kete! por ju kujtoni se demografia e shqiperise ka ndryshuar qe nga koha e Zogut dhe aq me teper gjate izolimit total te popullsise gjate pothuajse 50 vjet diktature? Po nga erdhen keta njerez ta marim vesh nje here e mire kete pun! a i polli toka keta "serb-vlleh-grek-turq? se vetem ashu mund te shpjegohen keto pretendime! shqiperia u izolua plotesisht ne fakt njeriezit jo vetem qe nuk futeshin me por ata rrezikonin edhe jeten per te hikur!
Mund te ket pasur nje rritje normale te ketyre pakicave me ane te riprodhimit gjate ketyre 80 viteve por nuk mund te jet kurre ne shkallen absurde qe pretendojn greket! ata thone qe minoriteti grek eshte rreth 300 deri ne 400 mij Grekofone! Ata duan te formojn nje shtet multietnik si "Maqedonia" dhe ashtu sic "minoriteti" shqiptar eshte me imadhi atje, ata duan te paraqesin minoritetin grek ne shqiperi! problemi qendron ne dy vende! se pari minoriteti shqiptare ne Maqedoni jo vetem qe eshte i madh ne numer por eshte edhe elementi me autoktone ne te gjithe ballkanin perendimore,sigurisht perfshire ketu edhe shqiperine, kosoven, arvanitasit! Kurse Grekofonet jo vetem qe jane nje pakice e "paperfillshme" por ata as qe mund te quhen "minoritet"! Minoritet mund te quhet vetem ajo pjese e popullsise qe mbas caktimeve te kufijve politike mbetet ne anen tjeter te kufirit! Kjo nuk eshte e vertet ne rastin e grekofoneve qe gjenden ne shqiperi! Ata jane nje pakice, pasardhesite e disa emigranteve ekonomik! dhe aq! minoritet i vertet eshte elementi shqiptar qe u la brenda tokave "greke" qe as edhe nuk njihet nga greket! shqiperia eshte e vetmi vend ne bote qe di une qe rrethohet potesisht nga minoriteti i vet! Nuk e kuptoj se si mund te kundershtohet nje gje e tille! dhe aq me teper qe te pretendohet se paska kaq shume etnicitete te ndryshme ne shqiperi!
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
Pse i ngaterron gjerat kot se koti dhe me hidhesh dege me dege...... ajo qe them une eshte te behet regjistrimi se jo cdo shtetas shqiptar eshte i etnise arberore. Sic ta thashe dhe me siper ka lloj lloj etnish, ti thua nga dolen......atje kane qene po se ke ditur.....ke kujtuar se kane qene shqiptare lol.........te pakten ne korce dihen qe ka me qindra vllehe dhe sllave (ose shule sic u themi ne), ti harron romet dhe jevget qe i ke me mijra ne cdo qytet te shqiperise.... e pra jepu dhe ketyre te drejten te thone se cfare jane....mos i bej shqiptar me zor.
PS me shikon mua te flas per greket? nuk jane vetem greket qe marin fryme ne shqiperi. Censusi nuk behet per grekt... se e ke kuptuar gabim por behet per ne, te dime sa jemi ku jemi , ciles fe i perkasim , cfare pasurish kemi dhe cfare jemi etj etj
@halla mine
mos me bej te te therres topa.t time, apo ju zuri pilja gjizke juve dhe ju duket vetja burra...spurdhjake
Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 22-07-2011 më 00:48
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Ketu po thua qe Turqit qe mbeten jane shqiptaret muslimane, sic ke thene dhe me perpara ne kete teme..dhe mua po me vinte keq se thashe ndoshta te kam keqkuptuar.
Qe ta dine te tjeret se ma merr mendja ti e di fort mire, kjo gje, pra qe ne kete kohe i krishteri shqiptar e quan muslimanin turk dhe muslimani e quan te krishterin Grek apo Latin si ne kohen e osmaneve nuk eshte e vertete, keshtu qe feja s'do te beje problem per unitet kombetar mes shqiptaresh. Pavaresisht faktit qe nje pjese e rendesishme e identitetit ka qene feja, shqiptaret jane dalluar nga fqinjet e tyre per faktin qe ata jane identifikuar pikesepari me kombin, dhe me pas me fene per arsyen e vetme qe shqiptaret nuk kane patur nje por tre fe, po te sjell cfare J.B. Hobhouse, shok i udhetimit te Bajronit veren kur kalon nder shqiptare:
http://books.google.com/books?id=IzI...anians&f=false
ne e dime qe Greqia dhe Turqia ndajne mendimin se eshte e lehte qe shqiptaret ti ndajne ne baze feje per ti dominuar me mire por kjo s'do te thote qe do tua plotesojme deshiren!Dhe me e bukura dhe ironikja eshte se dhe vete Greqia dhe Turqia, ndajne te njejta mendime , Greqia eshte dakort me myslimanet shqiptare, kurse Turqia me ata te krishter
Everyday is a gift, that's why they call it the present
Krijoni Kontakt