Close
Faqja 3 prej 32 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 314
    i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    un jam kunder regjistrimit etnik dhe fetar sepse ne si shtet dhe shoqeri sot jem me te dobet nga se mendojm vet.

Ky rregjistrim mund ti sherbej atyre qe nuk na sherbejn neve.

Po te ishim nje shtet dhe shoqeri e shendosht dicka e till mund te konsiderohesh normale
    Po ta them un e di sa e sa emigrant shqiptar qe jan shqiptar ne gen dhe me fe kan qen myslyman jan deklaruar si ortodoks dhe me prejardhje greke.
    Ata nuk jan minoritet grek po kan then ashtu per te mar nje pal letra. (duke par rethanat e jeteses un nuk i pergojoj secili ka te drejt qe te mundohet tu japi femijeve te vet nje jet me te mir)
    Pastaj Isufi u be Jorgos, ca kujtoni ju se u kthye ne fen e te pareve .... jo jo e beri per nje pal letra.

Pastaj kur thon ca te kthehemi ne fen e te pareve. Ore katragjyshi im ka qen myslyman.
    Un si person kam te drejt te them qe feja e te pareve te mi ka qen islami.

Esht muabet tjeter kur themi feja e te pareve te te pareve.
    Ateher ne qofte se doni te jeni me te sakt, feja e te pareve te te pareve te te pareve ka qen paganizmi.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    @Maqellarjot

Ua po sa rehat qenke dhe ti o i uruar....

1- nuk thashe shqiptare myslimane=turq ...... kete e the ti dhe madje vazhdove te argumentosh mbi kete baze.

2- eshte ironike te quash greket jevgj kur gjysma e tyre kane gjak te paster arberor, gje per te cilen nuk mund ta thuash per shqiperine.

3- ti harron qe gjysma e popullates mori kurbetin ose u zhduk nga osmanet pas vdekjes se skenderbeut, ti harron se veriu i shqiperise pothuajse u boshatis.......gjeje se me cfare u konolizua?

4- dhe para se te na besh leksion dhe se kush eshte shqiptar dhe jo, do ishte mire te na sillje ndonje definicionin tend.

5- mos u shqeteso per identitetin kombetar grek se ata nuk e kane problem, e kane me qef te thone "jam grek"....... gjeje se kush eshte ne krize identiteti?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 16-07-2011 më 02:07
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    esht budallallik qe te thuash shqiptar myslyman = turq nese e thoni (nuk po ju akuzoj) dhe ju kete komuniteti ortodoks .....
    greket juve ju thon grek meqense jeni ortodoks, juve i thoni shqiptareve myslyman turq, kush jan shqiptar ateher.

PERCA E SUNDO
    Kurr nuk kan qen me te percar se sot Shqiptaret, kurr nuk kan qen me te leht se sot per tu
    sunduar

sa per gjak arberor te grekeve un ata nuk i numeroj per shqiptar nese mendojn dhe ndiehn grek

Ne kriz identiteti jan ata shqiptar qe e kan te veshtir te bashkjetojn me vellezerit e tyre per shkak se nuk kan te gjith shqiptaret te njejtin besim.

Dikush te cilit i esht shperlar turi nuk esht ne kriz identiteti

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    pra cfare te ben shqiptar? gjaku apo ndjenja?
    xfiles

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    @Maqellarjot

Ua po sa rehat qenke dhe ti o i uruar....

1- nuk thashe shqiptare myslimane=turq ...... kete e the ti dhe madje vazhdove te argumentosh mbi kete baze.

2- eshte ironike te quash greket jevgj kur gjysma e tyre kane gjak te paster arberor, gje per te cilen nuk mund ta thuash per shqiperine.

3- ti harron qe gjysma e popullates mori kurbetin ose u zhduk nga osmanet pas vdekjes se skenderbeut, ti harron se veriu i shqiperise pothuajse u boshatis.......gjeje se me cfare u konolizua?

4- dhe para se te na besh leksion dhe se kush eshte shqiptar dhe jo, do ishte mire te na sillje ndonje definicionin tend.

5- mos u shqeteso per identitetin kombetar grek se ata nuk e kane problem, e kane me qef te thone "jam grek"....... gjeje se kush eshte ne krize identiteti?!
    Ashtu haa!!!
    Shqiperia na qenka boshatisur ne kohen e Skenderbeut? Dhe na qenka Kolonizuar me...Sa kujton ti se ka qen shqipria ne kohen e Skenderbeut! mos shiko ti shqiprine e sotme qe eshte vetem nje Arrn ne krahasim me gjith copen e madhe qe ka qene!

Shiko une erdha tek ky Forum se e Ka emrin "Forumi Shqiptar" ta dija se ka aq antishqiptar nuk do kisha shkruajtur as edh enje shkronj! Tani eshte pak vone sepse demi eshte ber, kudo qe shkoj, dhe ne cfar do teme te has, Ato qe propogandojn mendimet e tua fatkeqsisht qenden me bollek!

Qendrimi dhe Arsyetimi jot eshte plotesisht jashtzakonisht i demshem per ceshtjen kombetare, sidomos per sot! DJAL DIMALI tha nje gje shume te vertet, shqiperia nuk ka qene kurr me e percar sic esht sot. Eshte sfilitur, syrgjynosur dhe sakatosur pothuajse ne Vdekje! Eshte heret per te kuptuar kete. Eshte ber kaq pune per te shkaterruar ate sa qe efektet ee verteta do ndihen pas vitesh!

Ato qe thua ti per Shqiperine dhe popullsine e saj nuk jane asgje tjeter vec nje vrer qe nxjerr, nuk e di a je i keq informuar apo e ben me ndergjegje te plot, si do qe te jet eshte ne dem te Vendit Tone, flas per ata qe e duan shqiperine si do qe te jete! Fjalet e tua sa i perket ceshtjes se vendit sote per sote kane efektin e grushtave dhe shqelmave, dhe goditjeve te renda qe vazhdojn edhe kur "njeriu" eshte tashme ne toke dhe i plagosur! Jeni te pa shpirt!

Sa per identitetin Grek! eshte shume mire qe e kan! Greket nuk mund te ken kuuuurrrre forcen e identitetit te shqiptareve te vertet! Madje e ka edhe shume zili! Ata e dine shume mire fuqin e identitetit kombetar qe shqiptaret e vertet kane, prandaj duan edhe ta percajn!

Fatkeqsisht Greku eshte shume Dhiaks dhe Fatkeqsisht shqiptare eshte pak mendje "dajak" ata e din shume mire dhe e perdorin kete, sidomos shqiptarin e "ri" post-komunist, shumica jane akoma te pergjumur nga diktatura. Shqiptarit nuk i mungon Identiteti, ne fakt ai ka identitet dhe krenari me te madhe nga te gjitha vendet e Ballkanit ndoshta edhe europen. Shqiptaret kane shume arsye per kete, por atyre i mjafton vetm figura e Gjergj Kastriotit qe mbahet si hero i Europes dhe nji nga Gjeneralet me te mire te te gjitha koherave! Ky i fundit ishte nje pasqyrim i shqiptarit te verte. Keto kan qen vitrytet e shqiptarit te vertet. Qellimi i tyre kryesor eshte vrasja e identitetit te shqiptarit. Ate qe nuk na e beri turqia per 500 vjet na e beri komunizmi per 50 vjet! Ashtu si grekt-servet por edhe komunistat e shiture shqiptar luftuanm dhe akoma vashdojn, te luftojn identitetin e vertet te shqiptarit. Shkaterruan dhe shtremberuan historine e vertet te shqiperise, figura kombetare dhe heronj. arriten te percajan edhe familjen nga brenda, perdoren cdo lloj instrumenti per ta arritur ne shkaterrim te plot.

Nuk eshte aspak Ironike te quash Greket "jevgjit". Ne fakt ironike dhe mekat eshte te quash shqiptaret myslimanet =Turq. nuk kam degjuar asnji njeri deri me sot ti quaj turqit jevgjit vetem greket dhe servilat e tyre. Ke par ti Grek dhe Qipriote jane si by*th e tiganit. Mos shiko Greket ne Veri ti, ata jan shqiptare prandaj jane te bardh. Bej keto dallime ne siperfaqe per te ilustrim, ne fund te fundit edhe "jevgjit" e shqiprise jane shqiptare, ne qoftese duan te jen! Jam i njejtit mendim me ty se shumica shumica e grekeve jo "jevgjit" kane gjak shqiptari. Ska se si mos te jet, gjysma e Greqise ka qene tok "shqiptare" me banues shqiptar! shumica e njerezve jane te edukuar me hestorira dhe dogma antishqiptare te shkruara nga greket dhe simpatizantet e tyre, por ne te vertet ne Greqi ka pasur shqiptare ne te gjitha koherat shume me perpara "Exodit" ne kohen e skenderbeut. por ai gjak shqiptari po behet me i holle se uji, me kalimin e kohes. Greket jane "kriminela" sote e kesaj dite gjuha shqipe akoma shtypet ne greqi, jo me identiteti! Kam qene vet atje i kam par me syte e mi! Homeri ka thene pak a shume"Kenaqesia me e madhe e nje greku eshte kurthi"

TE JESH SHQIPTAR ESHTE TE MOS THUASH "SHQIPERIA NUK EGZISTON QE KUR "JEVGJITET" FILLUAN TE THONE JEMI SHQIPTAR"!!!!! Shqiptar jane ata qe kan lindur, kan gjak shqiptari, qe identifikohen me te paret e tyre te lasht, dhe qe duan te jen shqiptar! Te duash te bashkjetosh me fqinjet me dinjitet dhe jo si servila te tyre.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    me qe THESH ti:

te jesht shqiptar, eshte kur te shikosh ate flamurin kuq e zi, duhet ti besh nje pyetje vets, a eshte shqirti im mjaft i paster dhe mendja e aqe kulluar qe tia hedh syte edhe per nje cast te vetem. A e meritoj une kete flamur, ate gjuhe hyrjnore qe te paret e mij kan derdhur aq gjak per te valvitur ate ne qiellin e shqiperise. Duhet te dridhesh perpara atij ne qofte se je shqiptar dhe burr i vertet! Sepse ai eshte feja dhe "zoti" jote i vertet!

fjalen e kesaj kenge jane ato te nje e nje "myslimani" shqiptar, vellaj i te cilit jo vetm qe eshte shqiptar por eshte akoma hero i Turqis! Marko Bocari jo vetem qe eshte shqiptare por edhe Hero i Greqise !

keta jane shqiptaret "Korcar" i dashur!

Andon Zako Çajupi

Mëmëdheu

Mëmëdhe quhetë toka
    ku më ka rënurë koka,
    ku më ka dashur mëm' e atë,
    ku më njeh dhe gur' i thatë,
    ku kam pasurë shtëpinë,
    ku kam njohur perëndinë,
    stërgjyshët ku kanë qenë
    dhe varret që kanë vënë,
    ku jam rritur me thërrime,
    ku kam folur gjuhën time,
    ku kam fis e ku kam farë,
    ku kam qeshur ku kam qarë,
    ku rroj me gaz e me shpresë,
    ku kam dëshirë të vdesë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 16-07-2011 më 09:18
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Maqellarjot sa vjec je ti lol?
    xfiles

Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251

Te dyja bashk.
    Nuk mund te ndihesh shqiptar kur nuk ke gjak shqiptari!
    Mund te kesh gjak shqiptari por kur nuk pranon realitetin dhe nuk je i gatshem per kompromis dhe vepron ne dem te shqiperis ........

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Ti mire e thua mor djal , po gjak arberor me shume ka greqia dhe italia se sa shqiperia. Meqenese duhet te kesh dhe gjakun dhe ndjenjen, mungesa e njeres prej tyre te ben jo shqiptar.
    xfiles

Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    ca gjaku arberor e kan te vertetuar me dna?

sa per arbereshet e italis, vetem respekte ata ja kan imponuar identitetin e tyre nje kombi te madh sic esht italia

sa ber arberit e greqis ..... me vjen keq ...... po te shikosh sa shpejt u asimiluan emigrantet ajo pjes e kombit tim pati ni fat shum te keq.
    Nese ata nuk i sherbejn shqiperis edhe kur e dijn qe kan gjak shqiptari ateher me vjen keq por smund ti them shqiptar (ky esht mendim i im)

Greku ka qen i ashper, por serbet kan qen katila fare dhe un e ti jemi deshmimtar per kete gje.
    Si ndjeja dhe gjaku ben punen e vet ne shqiperin e veriut dhe sot ata jan shtet me vete (kan ato te metat e veta por esht si ajo shprehja shi rushi rushin e piqu)

ndersa arberit e greqis tiu roj gjaku se ndjenja ...

Faqja 3 prej 32 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •