Close
Faqja 35 prej 80 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 799
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga The_Capital Lexo Postimin
    Nje gje eshte shume e sigurte, sipas transmetimeve, Aisha kishte marre pjese ne luften e Uhudit, dhe sipas transmetimeve asnje me i ri se 15 vjec nuk lejohej te marri pjese ne lufte.
    Aisha sipas te gjitha transmetimeve eshte martuar me profetin 2 vite pas luftes se Uhudit dhe ka konsumuar martesen e saj 3 vite pasi qe eshte martuar.

" [El-Kalem, 4]

The_Capital
    "Argument " bindes ke sjelle
    Cudi!!!
    Ka konsumuar martesen tri vite pasi eshte martuar
    A thu pse??!!!!
    Mos ndoshta eshte dashur te rritet!!!!

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030
    hehe, une mendoj qe nuk eshte policia e vetmja, por shteti i pa fije koncepti tu Kosoves dhe me ata qe po e udheheqin siper, eshte duke u perleshur me vetevehten e tij te padefinuar edhe i gjason sikur nje lloj trungu qe ka rene ne lume edhe e bart lumi...haaaaaajt, haaaaaaajt, haaaaaaajt deri sa te ndaloj ne ndonje pellg !

Po me kishen ortodokse serbe te vendosur para objekteve arsimore dhe pa fije planit urbanistik , qe nuk ka kujt ti sherbej ai objekt muti, eshte diskutuar ndonjehere ose ta kene sjellur ne rend dite... ose kane vendosur ta bejne pjese te thesarit te pasurise shpirterore shkjavelle... ne i kemi ndertuar dhe tonat jane!!!

Atdhetar n'damar Maska e Illyrian_King
    Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ka te drejte polici. Polici tha se per protesta ne ambient te hapur sipas ligjit nevojitet lejesa. Protestuesit nuk kane pasur lejese. Protesta pa lejese eshte thyerje e ligjit. Duke thyer ligjin, protestuesit kane detyruar policine te nderhyje, ndaj protesta eshte mbyllur.
    Jo bre Chino, kjo qe ka ndodh nuk besoj se pajtohesh se do te duhej te ndodhte, asesi nuk ka qene dashur te ndodh policia deshtoi ta ndal protesten dhe ta largoj turmen, plani protestues (sipas KTV-se) ishte qe te falej namazi ne rruge dhe te shperndahen ajo ndodhi, policia tentoi qe te mos lejonte por nuk arriti ti ndal, kjo ka krejt tjeter konotacion, sikur te kishte mirekuptim midis policise edhe atyre besimtareve kish me u leju qe 5 minuta te shfrytezohen per lutje (sikur javen e kaluar) dhe shpejt te largohen nga rruga, kjo nje proteste simbolike do te quhej, per dallim nga nderhyrja qe shkaktoi zgjatjen e panevojshme te bllokimit të komunikacionit. Besimtaret e bene te veten, e kryen ate per çka dolen, ne si qytetar çka fituam?!

Ta them unë kaos trafiku i panevojshem.
    Kombi mbi të gjitha

Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga Opake Opinga Lexo Postimin
    Aisha ka qene nente vjecare, jo gjashte!

Ma pare dominon Artemije edhe nje here se ju xhihadistat e felliqte. Ju kyleshat bani keshtu se NATO-ja ju mbron surratin tuj, perndrysh do ishi ne Turqi ose ne det. Sa shki qe ju perdhunun motrat e grate keni vra qe keni kohe per protesta kundra Perendimit?
    O ti jaran une as qe kam protestu e as qe kam qene prezent, pastaj kush po thu se po protesten kunder perendimit?! A po e sheh po injorant je, jo pse ti ke dasht me kan kshtu po ai Artemija tka lan ty kshtu. Paskan protestu kunder Isa Mustafes kurgjo hiq, teper spo protestohet Veteranet e UÇK-së në rrugë, shoferat e autobusave në rrugë, mjekët në rrugë, pensionistët në rrugë tani edhe besimtarët a mos krejt kokan kunder perendimit?! Po ski faj ti i ki kushtet e mira, ta kan maru Villen Artemija e Beogradi tut pagu.
    Kombi mbi të gjitha

Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Per te qene anti-wahabist e per te shkruajtur "Kosove Islamike", as vete nuk din se çfare je!! Nuk egziston dhe as ka per te egzistuar Kosove "islamike", "katolike", "budiste" apo tjeter, perpos asaj Shqiptare!! Nguliteni ne koke.......Feja e Shqiptari eshte Shqiptaria!! Fete e tjera jane fè individuale dhe gjithmone te nenshtruara asaj!!
    Je totalisht një copë injoranti, pse injoron shkrimin brenda kllapave, aty e kishe definimin e asaj "Kosoves Islamike"

sot në një Kosovë Islamike (për nga disponimi i bindjeve fetare të ketij populli shqiptar)
    Kombi mbi të gjitha

Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Përshëndetje Rina, besoj e ke parë mbrëmë atë Bajgorën kur doli në TV. Edhe ai nuk ishte i mendimit të dilej kështu. Ai ishte për atë që gjërat të rregullohen institucionalisht. Të flitet me shtetin. Dhe ai tha se jemi në bisedime me komunën e Prishtinës ( udhëheqësit dmth ) dhe dha sinjale pozitive, se do të bëhet kjo punë.
    A ma teper çon peshë fjala e Myftiut apo e Sabri Bajgores?!

Sabri Bajgora: ''Bashkesia Islame protesten e sheh si legjitime dhe e drejte e çdo individi per te drejtat fetare dhe universale te njeriut, poashtu sulmi nga Policia e Kosoves eshte per ne i papranueshem dhe dhuna qe eshte perdorur ne besimtaret Musliman''

E poashtu edhe Myftiu i Kosoves perkrahu kerkesen e protestuesve, dhe denoi ashper sjelljen e policve, e ku jet ti o argat i Husamedinit?!
    Kombi mbi të gjitha

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin
    e ku jet ti o argat i Husamedinit?!
    ??

Kandy* ne boten e cudirave.

Beso m'tranut me qito sene.
    I feel Kosovereign!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin
    Je totalisht një copë injoranti,
    "injorant" do te thot e "i paditur"......çfare nuk di une, efendi?!!
    pse injoron shkrimin brenda kllapave, aty e kishe definimin e asaj "Kosoves Islamike"

sot në një Kosovë Islamike (për nga disponimi i bindjeve fetare të ketij populli shqiptar)
    Nuk e injorova shkrimin brenda kllapave, i cili sidoqofte nuk ka lidhje me termin "islamik", thjesht te tregove vendin se ku e ke!!
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga The_Capital Lexo Postimin
    Po a ??
    Po t'i ç'fare hadithe do me sjellesh ?? Hadithe ku i kane shkruar islamo-fobat ??
    E kane pare qe Muhammedi eshte pa te meta dhe me pas te ja fusim diç !!!

The_Capital
    Sahih Libri 008, Numër 3310:

Aisha (Allahu qoftë i kënaqur me të) dëshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftë me të) u martua me mua kur isha 6 vjeç, dhe u pranova në shtëpinë e tij kur isha 9 vjeç.

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 64

…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 88

Profeti shkroi (kontratën e martesës) me Aishen kur ajo ishte gjashtë vjeç dhe konsumoi martesën me të kur ajo ishte nëntë vjeç dhe ajo qëndroi me të nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Disa burime përpiqen të thonë se ishte vetë babai i Aishes, Abu Bakr, ndjekësi më i afërt i Muhamedit që propozoi Muhamedit vajzën e tij për martesë. Faktet thonë se ishte Muhamedi ai që kërkoi të martohej me të.

Sahih Bukhari 7.18

Profeti i kërkoi Abu Bakr-it dorën e Aishes në martesë. Abu Bakr-i tha “Po unë jam vëllai yt.” Profeti tha, “Ti je vëllai im në fenë e Allah-ut dhe në Librin e Tij, por ajo (Aisha) është e ligjshme për t’u martuar me mua.”

Kjo ndodhi pasi Muhamedi dhe Abu Bakr-i kishin dhënë fjalën njëri-tjetrit se ishin vëllezër, prandaj ai u çudit kur Muhamedi i kërkoi një gjë të tillë. Megjithatë Muhamedi e siguroi atë se kjo vëllazëri ishte në fe dhe jo në mish, prandaj s’kishte problem me këtë martesë.

A do te thuash se Bukhari ishte islamofob??!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Sahih Libri 008, Numër 3310:

Aisha (Allahu qoftë i kënaqur me të) dëshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftë me të) u martua me mua kur isha 6 vjeç, dhe u pranova në shtëpinë e tij kur isha 9 vjeç.

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 64

…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 88

Profeti shkroi (kontratën e martesës) me Aishen kur ajo ishte gjashtë vjeç dhe konsumoi martesën me të kur ajo ishte nëntë vjeç dhe ajo qëndroi me të nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Disa burime përpiqen të thonë se ishte vetë babai i Aishes, Abu Bakr, ndjekësi më i afërt i Muhamedit që propozoi Muhamedit vajzën e tij për martesë. Faktet thonë se ishte Muhamedi ai që kërkoi të martohej me të.

Sahih Bukhari 7.18

Profeti i kërkoi Abu Bakr-it dorën e Aishes në martesë. Abu Bakr-i tha “Po unë jam vëllai yt.” Profeti tha, “Ti je vëllai im në fenë e Allah-ut dhe në Librin e Tij, por ajo (Aisha) është e ligjshme për t’u martuar me mua.”

Kjo ndodhi pasi Muhamedi dhe Abu Bakr-i kishin dhënë fjalën njëri-tjetrit se ishin vëllezër, prandaj ai u çudit kur Muhamedi i kërkoi një gjë të tillë. Megjithatë Muhamedi e siguroi atë se kjo vëllazëri ishte në fe dhe jo në mish, prandaj s’kishte problem me këtë martesë.

A do te thuash se Bukhari ishte islamofob??!!

Mendon se nuk i kam lexuar une keto hadithe ?
    Islamo-fobat kane arritur qe ta shkruajn aty, Bukhariu !

Pse behesh sikur nuk sheh oh, Jarigas ??
    A nuk e keni pare se si sulmohet Islami ane e mban botes ?? Bilem keta qyrra i kemi edhe ketu ne forum apo jo ??
    Jane ca tipa si Daniel, Anesti, e plot e per plot orthodhox tjere qe mundohen te ja hupin vleren Islamit !!
    Keta sillen sikur te kishin qene shumice, a nuk eshte e kunderta ??
    A jemi shumica myslimane, pse keta sillen sikur te kishin qene shumica ??
    Po sikur kjo shumica myslimane te ishin orthodhoxe ose katolike apo atheist ?? Mo zo ma keq.
    E kupton qe myslimanet jane tolerant ?

Lexoje kete postimin e javes se ndoshta te ka ikur !
    Yes*
    Se pari ti nuk je fare ateist, ateiste te vertete ne kete forum jane te pakte, por jane cilesor, nuk fusin hundet ne fete e tjetrit, madje as qe duan te degjojne fare per fete. Ateistat jane njerez llogjik, me llogjike matematike, analitik, te kulturuar, etj etj dhe nuk iu behet vone per Zotin e askujt, perderisa vete nuk besojne ne Zot, nuk ka si t'ju interesoje Zoti i te tjereve.
    Ndersa ti dhe ata qe jane kope e jotja, nuk jeni tjeter vec ca lesh presh, qe e keni mbushur forumin me postime trashamane, qe nuk i sherbejne askujt. Ateisti jep llogjike me shkrime, ju nuk keni fare.
    Ti njehere sikur je hebre, shalom shalom....cfare hebre je ti: kahzar apo orthodoks?
    Ndryshuar për herë të fundit nga The_Capital : 25-06-2011 më 10:22
    Burri 1 X flet !

Faqja 35 prej 80 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •