Close
Faqja 33 prej 80 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 799
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Lere se Ky projekti krejt me ,,turpa''i i hap temat,ishte edhe nje e ngjashme per Drenicen!
    Eh kjo është "e meta " ime. Kam dëshirë t'i quaj gjërat me emrin që e meritojnë dhe nga shpata ime e derjtësisë nuk shpëton asnjë hileqar dhe kjo shpatë nuk i ndan mëkatarët nëpër krahina. Kjo godet aty ku bëhet dëmi.
    Mirëpo, përveç turpeve kam sjellë edhe artikuj tjerë nga kultura e sidomos për aktivitetet e të rinjve nëpër botë, sepse e ardhmja jonë varet sa e kemi rininë të emancipuar.
    Për mua, ta zëmë është e pakapshme dhe e mjerueshme kur të rinjtë tanë në shkollë dolën pozitiv dikund 30%, ndërkaq në religjion pozitiv.
    Zhvillimi i një vendi varet sa e ka të shkolluar popullin dhe jo sa religjioz e ka atë. Shih vendet ku feja është aktive ( arbistan ): mjerim, flliqësira, injorancë...
    Por unë nuk do të ndalem, sepse jeni ju që më bëni të angazhohem. Ju jeni ata që brenda 1 ore, shkrimet e mia i lexoni ( ani se shumë herë fshehurazi ), sepse e dini që unë sjell shkrime me vlerë.
    P.S. Ti e panjohura ende nuk paske ndërruar mendje për atë që kam shkruar për vjedhjen e votave në Drenicë. Pra, shumica me¨kanë shkruar dhe kanë kërkuar falje, sepse vërtet Drenica dha shembullin më të keq të mundshëm. E kush do t'ia merrte Drenicën PDK-së!! ( Apo kishte frikë, ndoshta edhe me arsye, se edhe nuk do të fitonte ). Ti, d.m.th. ende qenke e bindur se Drenica ka bërë burrëri me këtë!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Një lexues sapo më paska shkruar:

nuk e kuptoj shka eshte puna juaj drenicakeve qe sulmoni njerzeit me fe muslimane ! Jeni bere te tepert me keto sulme .
    I dashur ( nuk po ta përmendi emrin ), këtu jam vetëm unë që kam shkruar dhe nuk kam shkruar në emër të krejt drenicakëve.
    Është i pasaktë konstatimi se po sulmoj myslimanët. Unë vetë jam mysliman, por mysliman i burimit dhe jo i fraksioneve e sekteve. Besoj je në njohuri se feja myslimane i ka mbi 70 sekte ( fraksione ). Unë do ta mbaj atë "fraksionin" mysliman me të cilin kam lindur unë dhe bashkëmoshatarët e mi dhe cdo fraksion tjetër është i papranueshëm, e sidomos ky fraksioni që kohëve të fundit po pretendon të jetë shumë aktiv, sepse është fraksioni më i ndyrë!

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Kështu e kanë shqiptarët. Në lajmet qendrore të RTK-së para lajmit për besimateret ishte një lajm tjetër që në Mitrovice ishin sulmuar 3 polic dhe asnjërit zëri nuk ju nije. Në Prishtinë muslimanet paqësore kërkojne të falën - dhe pengohen.

Me te vertetë për turp jemi ne shqiptaret gjithmonë kemi treguar trimeri mes veti. Ne Mitrovic të sulmon me armë dhe hesht, në Prishtinë - rreh vllaun tënd!

Nuk e di si zgjidhen policet.. duhet të kalojnë ndonjë test idiotsie!? Apo të jesh një person i tillë është e pabesueshme...
    Kishim rasin në boten arabe para disa muajve... katoliket mbronin muslimanet teksa kryenin faljen... ndërsa në Kosovë pengohen.. këta nuk jane katolik/tepafe këta jane idiota nga Hashim muti deri tek Sheremut ahmeti.

Jemi mesuar në kosovaret me dajak. Njëherë na rrehte/vriste shkau, pastaj na vrau Unmiku, tashti nga paslufta hajm dajak nga "policet e Kosovës"... Pavarsi se jo mahi....
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Dhe besimtaret e kane menyren e vete te protestes dhe ne fakt ata pothuajse jane cdo jave ne proteste rrugeve se i sheh rruget e mbushura perplot me njerez te moshave te ndryshme duke u fal ne rruge, pothuajse cdo te premte. Dhuna nuk sjell asgje, kete e kemi vertetuar te pakten ne shqiptaret e Kosoves dhe askujt nuk mund ti ndalosh te ushtroje lirine e tij.

Turp per policine te nderhyjne ne kohen kur filluan ritualet e tyre. Cfare njerez jane ata qe nderhyjne ne ate menyre. Une kam pare film kur dhe armiku me i madh nuk e ka kryer krimin apo vrasjet derisa tjeret kane qene duke kryer ritualet fetare.

Une plotesisht kam qene kunder asaj protestes me shami neper shkolla, por kjo proteste eshte me se arsyeshme se nuk kemi nevoje shtetasit tane ti shohim neper rruge. pike.

Se tani jane disa funderrina ne kete forum qe si ti mbrosh besimtaret muslimane si hijena sillen, analfabete qe sdine as shqip me shkru. hipokrita.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 25-06-2011 më 05:21

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin
    mirëpo të akuzohet kreu fetar i një shteti është e patolerueshme.
    Shteti eshte laik dhe per kete arsye nuk egziston nje "krè fetar i shtetit"......ai egziston vetem ne shtetet teokratike!! Nje lider fetar, i çfaredo feje qofte, per shtetin nuk eshte as me pak e as me shume se sa nje lider i nje shoqate çfaredo, siç mund te jete edhe lideri i nje shoqate kulturore apo sportive!!
    sot në një Kosovë Islamike (për nga disponimi i bindjeve fetare të ketij populli shqiptar) është e mundshme dhe e natyrshme kerkesa që paraqitet nga konfesioni më i madh fetar i këtij vendi.
    Per te qene anti-wahabist e per te shkruajtur "Kosove Islamike", as vete nuk din se çfare je!! Nuk egziston dhe as ka per te egzistuar Kosove "islamike", "katolike", "budiste" apo tjeter, perpos asaj Shqiptare!! Nguliteni ne koke.......Feja e Shqiptari eshte Shqiptaria!! Fete e tjera jane fè individuale dhe gjithmone te nenshtruara asaj!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 25-06-2011 më 05:14
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga The_Capital Lexo Postimin
    Ja argumento the big capital-it qe Aisha ishte 9 vjeç kur u martua me Muhammedin, a ke argument per kete qe kur u martua ishte 9 vjeç ??

The big capital, eshte i gatshem ne ç'do moment te ju jap argumente se Muhammedi nuk ishte i till siç ju e quani.
    The big capital, nuk do thote vetem fjale, por argumente, dhe per kete te jeni te bindur.
    Ju vetem kerkoni argumente nga big capitali, ai eshte i gatshem ne ç'do moment te ju pergjigjet.

The_Capital
    Po ti silli mer burre argumentat, ne paç, na trego pak se Muhamedi nuk u martua me Aishen, se nuk luftoi kedo qe i doli perballe, etj!!
    Jarigas

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Dhe besimtaret e kane menyren e vete te protestes dhe ne fakt ata pothuajse jane cdo jave ne proteste rrugeve se i sheh rruget e mbushura perplot me njerez te moshave te ndryshme duke u fal ne rruge, pothuajse cdo te premte. Dhuna nuk sjell asgje, kete e kemi vertetuar te pakten ne shqiptaret e Kosoves dhe askujt nuk mund ti ndalosh te ushtroje lirine e tij.

Turp per policine te nderhyjne ne kohen kur filluar ritualet e tyre. Cfare njerez jane ata qe nderhyjne ne ate menyre. Une kam pare film kur dhe armiku me i madh nuk e ka kryer krimin apo vrasjet derisa tjeret kane qene duke kryer ritualet fetare.

Une plotesisht kam qene kunder asaj protestes me shami neper shkolla, por kjo proteste eshte me se arsyeshme se nuk kemi nevoje shtetasit tane ti shohim neper rruge. pike.

Se tani jane disa funderrina ne kete forum qe si ti mbrosh besimtaret muslimane si hijena sillen, analfabete qe sdine as shqip me shkru
    Përshëndetje Rina, besoj e ke parë mbrëmë atë Bajgorën kur doli në TV. Edhe ai nuk ishte i mendimit të dilej kështu. Ai ishte për atë që gjërat të rregullohen institucionalisht. Të flitet me shtetin. Dhe ai tha se jemi në bisedime me komunën e Prishtinës ( udhëheqësit dmth ) dhe dha sinjale pozitive, se do të bëhet kjo punë.

Rina, besoj e di edhe ti se në cdo shtet demokratik kur ka pakënqësi, bëhen edhe protesta, por duhet marrë leje nga shteti për këto protesta; duhet të tregohet vendi ku mbahen, kohëzgjatja dhe përmbajtja ( pse po del në protestë ). Kur këto bëhen të dhunshme, natyrisht - shteti duhet të reagojë.

Ne nuk kemi kulturë as për protesta. Sikur mos të reagonte policia, ndoshta dikujt do t'i shkonte ndërmen që për çdo "vakt" faljeje të zinin rrugën. Parmendo të pengohen njerëzit 5 herë në ditë ( besh vakti ).

Edhe unë jam të ndërtohet një xhami. Komuna e gjen një vend të pe¨rshtatshëm, por paraprakish "udhëheqësia " e ke¨saj xhamie duhet të japë shënimet, p.sh. sa njerëz ka të regjistruar në gjirin e vet, dhe sa janë aktivë përditë të cilët i kryejnë ritet fetare në atë xhami, dmth duhet të dihen elementet se për cfarë kapaciteti ka nevojë. Është e pamundur të ndërtohet një xhami për gjithë ata njerëz që falin Bajramin, ta zëmë, ndërkaq ditëve të tjera mund të jenë 10-15 eventualisht 20 persona!! Në krejt botën myslimane është kështu. Bajramin e falin edhe në rrugë, sepse është e pamudnur të ndërtohet një xhami ( apo edhe kishë ) që ka kapacitet për gjithë ata që e falin Bajramin! Kështu ndodh edhe me religjinet tjera.

Mua më pëlqen rruga institucionale, sidomos tash që kemi shtetin tonë. Gjerat duhet t'i zgjedhim me biseda.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 25-06-2011 më 05:31

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-04-2011
    Postime
    198
    shum pak jan mbet, vetem neper internet ju ka mbet me fol

ne qytetin e PEJES sot jetojn vetem 814, frym me femi pleq dhe gra, krishter shqiptar.

sa nje xhami qe mbushet per nje gjyma , qaq kan mbet ne PEJE,

ne krejt kosoven diku kah 60.000

40 000 jan ne diaspor kurse afer 20.000 jetojn ne kosov. mir se jan, kisha pas deshir edhe ata te gjith te kthehen ne vendlindjen e tyre, por jo keshtu te na kundershtojn sikur slloba dhe anton kqira.

nese ata njehr na dojn , un do ti du duherr ma shum

nese ata nje her me kundershtojn njeqin her doti kundershtoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga vetima : 25-06-2011 më 05:33

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Përshëndetje Rina, besoj e ke parë mbrëmë atë Bajgorën kur doli në TV. Edhe ai nuk ishte i mendimit të dilej kështu. Ai ishte për atë që gjërat të rregullohen institucionalisht. Të flitet me shtetin. Dhe ai tha se jemi në bisedime me komunën e Prishtinës ( udhëheqësit dmth ) dhe dha sinjale pozitive, se do të bëhet kjo punë.

Rina, besoj e di edhe ti se në cdo shtet demokratik kur ka pakënqësi, bëhen edhe protesta, por duhet marrë leje nga shteti për këto protesta; duhet të tregohet vendi ku mbahen, kohëzgjatja dhe përmbajtja ( pse po del në protestë ). Kur këto bëhen të dhunshme, natyrisht - shteti duhet të reagojë.

Ne nuk kemi kulturë as për protesta. Sikur mos të reagonte policia, ndoshta dikujt do t'i shkonte ndërmen që për çdo "vakt" faljeje të zinin rrugën. Parmendo të pengohen njerëzit 5 herë në ditë ( besh vakti ).

Edhe unë jam të ndërtohet një xhami. Komuna e gjen një vend të pe¨rshtatshëm, por paraprakish "udhëheqësia " e ke¨saj xhamie duhet të japë shënimet, p.sh. sa njerëz ka të regjistruar në gjirin e vet, dhe sa janë aktivë përditë të cilët i kryejnë ritet fetare në atë xhami, dmth duhet të dihen elementet se për cfarë kapaciteti ka nevojë. Është e pamundur të ndërtohet një xhami për gjithë ata njerëz që falin Bajramin, ta zëmë, ndërkaq ditëve të tjera mund të jenë 10-15 eventualisht 20 persona!!

Mua më pëlqen rruga institucionale, sidomos tash që kemi shtetin tonë. Gjerat duhet t'i zgjedhim me biseda.
    Nuk e kam pare emisionin me Bajgoren, por ne fakt ai eshte nje nga personat e BIK-ut qe kam konsiderate per te.

Eshte permendur disa here nga BIK-u dhe ma merr mendja dhe qe eshte bere kerkesa per nevojen e ndertimit te nje xhamie me te madhe dhe pa kerkese hic kushdo qe jeton ne Prishtine e dine kete nevoje dhe eshte me se evidente kur i sheh besimtaret duke u fale rrugeve.

Kjo mungese e komunikimit te duhur ne mes te BIK dhe institucioneve te Kosoves, mund te shfrytezohet fare lehte nga grupet ekstreme. Te gjithe e dime qe numri i besimtareve muslimane ne Prishtine eshte me i madh (mbase ju qe jetoni ne emigrim nuk e dini), sidomos tani pas luftes kur kemi nje ardhje te madhe te popullsise nga vendet tjera, atehere pse BIK-u dhe institucionet e Kosoves mos te kene nje marreveshje dhe pajtim mes tyre per kete xhami? - se behet nami qe ndertohet xhamia
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 25-06-2011 më 05:40

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Po ti silli mer burre argumentat, ne paç, na trego pak se Muhamedi nuk u martua me Aishen, se nuk luftoi kedo qe i doli perballe, etj!!
    Se pari ju me sillni argumentet ku Muhammedi u martua me Aishen kur ajo ishte 9 vjeç, dhe me pas capitali vepron.

The_Capital
    Burri 1 X flet !

Faqja 33 prej 80 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •