... sepse më dhemb shpirti kur e shoh se populli im po fundoset dhe po shkon drejt një humnere të pakthim.
E gjithë bota lufton për të krijuar kushte të mira jetese: shkolla, vende pune, mirëqenie.... populli im ( shyqyr që është në pakicë ) po e lyp padijen ku është e ku nuk është.
Kjo vërtet të bën të "shkretë" ( qysh po thua ti )
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Prishtinas_i, nuk mund ti përgjigjem, vetëm nëse del me emrin e vërtetë që ka patur më përpara. Vec se ti nuk ke asnjë identitet, ose më saktë ke identitet Islamik shoku.
Tani ti Renea me Nuh Musën, duhet të mësoni historinë drejt. Nuhu më akuzon Enverist, në fakt gjith Shqiptarët thotë që e kemi prodhu historinë sipas Enverit, ndërsa ti më flet me platformë internacionale dhe kozmopolitanizmi, duke bërë në të njëjten kohë proselitizëm, sepse pretendon që ne të ulim barrierat dhe pranojmë rrjedhimisht Islamin si faktor të kryer. Un nuk jam budalla. Kjo që bën ti quhet propagandë, dhe më saktë top-bottom approach. Pra nga poshtë na kufizon historinë, nga lart na kufizon njohuritë, dhe këtë interval ti e lëviz sipas interesave të tua. Ja ta përkufizoj më saktë cfarë po them. Janë disa shkencëtarë sot, që për hir të lekëve kanë dalur dhe thonë se bota po ngrohet. Asgjë kundër, duhet bërë dicka për ambientin, por këta shkencëtar, vetëm e vetëm që të konfirmojnë pikën e tyre, e fillojnë mbledhjen e të dhënave në atë dekadë që i leverdis që të nxjerrin përfundimin se "po, ka një trend", ndërkohë që statistikisht nëse merret numri i saktë i viteve, nuk ka asnjë trend! Edhe kjo puna juaj kshu është. E filloni vitin kur doni. Ja thoni, këtu e shifni po ktheheshit në Grek dhe ne ju shpëtuam dhe prej këtij momenti kombi shqiptar filloi një trend tjetër kundra zhdukjes, prej Islamit!!!!!! Ce do që ai trend i kushtoi gjithë diasporën Orthodokse në Maqedoni dhe Greqi, rrjedhimisht gjithë historinë e lashtë, por ska gjë thoni ju, ju do na përgatisni ne për të tjera horizonte, fuqishëm drejt islamizimit dhe ridefinimit të të qënurit Shqiptar. Por kur vetë rilindasit muslimanë hoqën qafe fenë e tyre dhe e përkufizuan identitetin tonë mbi baza kriptopagane gati, kush je ti që ta ri-përkufizosh në 100 vjetorin e pavarsisë mbi baza Islamike ? Cfarë të duket vetja ty ? Kush të ka vendosur ty të ri-përkufizosh të qënurin shqiptar ? Po nesër cdo bësh, do na ri-përkufizosh si Hindu ?
Un nuk shkruaj të të bind ty që ta kesh të qartë, sepse ti si shumë të tjerë keni tjetër agjendë. Unë shkruaj për të limituar dëmin që ju kryeni, me shpresë se ata që kan mend, jo se bien dakort me mua, por të lexojnë dhe informohen dhe ti bëjnë vetes të njëjtat pyetje që bëj dhe unë.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Poenë e dobët.
Në këtë forum mijëra herë është ofenduar lufta e UÇK-së dhe lideri i saj Hashim Thaçi, ja edhe një deshmi tjetër. Në çka bazohem?!
Kur u ndërtua Kisha Ortodokse Serbe në oborrin e Biblotekës Kombëtare atëherë ishte regjimi i cili shtypte njerëzit dhe nuk lejohej të shprehet mendimi ndryshe nga ai i komunistëve, regjim ky antishqiptarë dhe shtypës. Lagjëja ime e pësoi keq shkaku pse në një familje u gjend flamuri kombëtar, ky pra ishte regjimi i Kishes Serbe.
Të sillet ai shembull sot, kur jemi në një sistem demokratik, me një udhëheqsi nga më të mirat e mundshme (përjashto atë të Prishtinës si komunë) është përpos absurditet edhe ofendim, sepse pushtetarët e ketij vendi nuk i takojnë grupit të diktatorëve dhe tiranëve siç po i paraqitni ju. Sistemi aktual nuk është as antishqiptarë e as shtypës, pra nuk qendron ajo që ju paraqisni gjoja si sinonim me të kaluarën.
Fundi i fundit askush nuk kerkoj rrënimin e Katedrales më sa pashë unë, pra nuk ka nevojë për paragjykime, nëse dikush kerkon Sinagogë kjo nuk do të thotë se ai automatikisht kundërshton Kishën dhe Xhaminë.
Kombi mbi të gjitha
E vërteta është që ju fryheni vec me shqiptarë të tjerë që mendojnë dhe besojnë ndryshe nga ju, sepse nuk keni tolerancë si njerëz. Kur ta kuptosh këtë gjë do jetë vonë dhe e pabëra do jetë kryer.
Boll mu justifikove sepse propaganda juaj dhe lufta që po i bëni Katolikëve të Kosovës dhe Nënë Terezës sonë Shqitpare po ja tejkalon dhe Serbëve.
Ti nuk e kupton, por si fe kulturalisht, jeni subset/nën kontroll i Orthodoksëve, i Rusëve, Sllavëve dhe interesave të tyre. Ju më kollaj e keni me vra hindu, katolik, protestant, madje dhe musliman të tjerë, se sa Orthodoksë. Ju i adhuroni Orthodoksët, në një mënyrë ultraperverse. Rusia dhe Serbia janë miqtë më të mëdhenj të Arabëve, Turqëve etj, kanë qenë e do jenë.
Pra edhe në "liri" me ju tek Serbit me ndërtu një mega Kishë aty ku Renea e ka caktu për Xhami, ju do i hapni rrugën, madje do bëni garë kush t'ja ndërtoj.
Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 22-06-2011 më 18:49
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Ca osht ky krahasim , ju doni shqiptaret te ket raporte te atilla sikur qe kishin me serbet ?se kur u ndertua kisha serbe ne prishtine nuk e ben asnje kundershtim po u futen nen breket e nenave te tyre.
Vertet ndertimi i katedrales katolike kishte disa pika te perbashketa sikur ndertimi i kishes ortodokse, gjejini vet , por sic e tha dhe ilirian-king , askush nuk kerkon prishjen e saj , pa marr parasysh se si u ndertua dhe per cfar qellimi.
- Ajo qe kerkohet esht barabarsi ligjore.
Nese muslimanet do te mundeshin te praktikojn fen e tyre lirshem sikur katoliket, ateher askujt sdo ti binte ne sy ndertimi i kishave te shumta edhe perskaj numrit te vogel te besimtarve , kryesorja esht edhe muslimanet te mund te ndertojn xhami aty ku duan.
Nese keshtu vazhdohet , ateher sesht ka shkon nga e mbara.
Shqiperi eshte edhe Cameria
Kush po të pengon ? Secili të shkoj tek Xhamia lokale në lagje. Tani se ju doni me ndërtu Mekë kudo, car të them unë ty. Një Vatikan ka, por ka me mijëra vënde si Meka, ku patjetër duhen me u fut me mijëra veta brënda një Xhamie. Hajde prishim këto ekzistueset e vogla, dhe ndërtojmë një megagjigante stadium gati car të them unë ty.
Kjo është strategji e njohur e Islamikëve, prandaj dhe në NY, pasi në Manhattan u bënë disa Xhamira, ata prap filluan të grumbulloheshin të gjithë në një vend e tëthonë "nuk kemi vend". Kjo është strategji e njohur dhe ja u kanë pirë lëngun të gjithë. Ato cfarë keni ndërtuar në vende të huaja kanë qënë falë politikanëve të shitur që kanë dashur fonde dhe vota.
Në Shqipëri kur vjen Bajrami xhamitë lokale janë BOSH, të gjithë i ke tek sheshi !!!
Krijoni Kontakt