Close
Faqja 9 prej 80 FillimFillim ... 78910111959 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 799
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Nuk them se ndërtimi i katedrales nuk ka karakter politik, por ma merr mendja se nuk është vepruar keq. Politika për mua qëndron në atë, për t'i treguar kësaj Evrope se ne jemi pjesë përbërëse e saj dhe dikund nja 200 vjet më parë kemi pasur të njëjtin religjion dhe ne i respektojmë vëllezërit tanë të besimit tjetër katolikë e të religjioneve të tjera. Politika për mua qëndron në atë për t'i treguar kësaj evrope se ne jemi myslimanë, por kemi mentalitet evropian dhe mendojmë si një evropianë dhe u tregojmë se Kosova kurrë nuk do të bëhet arapistan dhe të parët tanë kanë pranuar besimin mysliman, por ne vëlla e kemi një shqiptar katolik, por kurrë një arab, një turk, një rom, një afgan a cfarëdo myslimani tjetër. Dhe kjo nuk do të thotë se ne kemi urrejtje për ta.
    Le te jet hera e fundit qe e shkruni kete , me ndertimin e katedrales prej 10 milion eurosh e paskemi bind boten se ketu paska respekt.

Po jo mor, kisha e katedrale cdoher jan ndertu, ne Prishtin ka pas kish katolike , por ju dok pak dikujt dhe vendosen me e ndertu edhe nje, qe zyrtarisht esht katedralja ME E MADHE NE BALLKAN.

Dhe ju vazhdimisht luani ne ket kart , muslimanet sipas jush jan te obliguar te tolerojn cdo forme te diskriminimit vetem gjoja Europa te bindet qe ketu ka frym tolerance.

Kjo nuk esht praktik ne asnje shtet te botes, te viktimizohet shumica e popullit qe tu shkoje per shtati europianve, te cilet i kan then lamtumir katedraleve dhe kishave qysh para 50 viteve.

Po duan ta bejn Kosoven rast unik , ku pakica diskriminon shumicen.

Europa do te kupton se ka toleranc ne Kosov ateher kur te ndertohen xhami lirshem, sikur qe ndertohen kisha.

Katoliket nuk jan te diskriminuar ne kuptim negativ , por jan duke diskriminuar te tjeret. Kete e dijn Europianet shum mir , kan sherbimet e veta ne Kosov , qe u percjellin atmosferen.

Dhe vet Klintoni , Bushi e Obama thojn, ne nuk luftojm Islamin , ja ku esht Kosova nje vend me shumic muslimane te cileve u dolem ne ndihm. Pra , amerikanet po e dijn realitetin kosovar dhe fare sju pengon ai. Shofin interesat e tyre, pa marr parasysh rrethanave.

Si shpesh po e permendi Vojvodinen , ja vlen te permendet kur behet fjal per tema te ktilla. Vojvodina esht nje krahin ne Serbi , njesoj sikur qe ishte Kosova, edhe aty ne te kaluaren e afert kishte me shum katolik sesa ortodoks dhe gati fare skishte musliman (xhamia) , cka ju ndihmoi katolicizmi hungarezeve ne ceshtjet e tyre kombtare? Andej ke vetem katedrale e kisha , fare ske xhamia , po pse hungarezet nuk jan sikur Kosova qe esht shtet ? Kosova u be shtet , vendi i xhamive dhe i muslimanve.

Kjo esht nje strategji djallzore shan zefiano serbo sllave , friksojn popullin e ngrat , duke i goditur ne nervin kombtar , duke i heshtur ndjenjat fetare te popullit me preteks se Europa sna don nese jemi musliman, sa me shum kisha dhe kryqa , aq me mir, prandaj ti ndalojm xhamite dhe te ndertojm kisha.

Sipas mendimit tim katedralja ishte e nevojshme si objekt i këtillë, sa për ato që i përmenda më lart, sa për t'i nderuar stërgjyshërit tanë!
    I harxhon 10 milion euro per te nderu fejen e te vdekurve , ndersa i vajton 300.000 eurot qe jepen per te gjallet? Per ata qe luten ne bor , shi e djell ? Rrugeve e trotoareve ? Don te luash rolin e objektivit , por je subjektiv si Shan Provokator Zefi me shoket e tij.

Krahasimi që bëre nuk m'u duk i arsyeshëm, sepse harrove të përmendësh se nga myslimanët nga Kosova për çdo vit, për çdo Bajram të Vogël dalin nga 5 milionë euro për haxhillëk. Dhe harrojnë haxhilerët tanë se ndoshta shumë më sevap do të bënin po të bënin ndonjë vepër tjetër humanitare. Kështu, paramendo, nëse vetëm dy haxhilerë vendosin mos të shkojnë për haxhillëk, një shtëpi po i ndërtohet një të verfëri - një familjeje të dëshmorit.
    Po perseritem edhe per ket ceshtje, por duhet me te dhen pergjigje , mos tmendosh se po te iki nga debati.

Sa per fillim, e kam per borxh me te demantu , haxhinjte e Kosoves nuk harxhojn 5 milion euro per haxhillek , por rreth 1 milion euro.

Ama nga keto 1 milion euro me shum perfitojn agjensionet qe organizojn udhetimin, e ato jan agjencione vendase, parat ngelin prap ne Kosov.

Ne Haxh muslimanet 95% te rasteve shkojn njeher gjat jetes se tyre.

Por ka te tjer qe shkojn cdo vit ne det, ne plazhet e Kroacise (psh. kto besimtaret e katedrales e kan per zemre Kroacine) dhe shkojn shpesh andej, jo sikur haxhinjte qe shkojn 1 her ne jeten e tyre.

Ka te tjer qe vizitojn Dubrovnikun , Romen , Parisin , Athinen , Tajlanden , Egjiptin ... jo nje her , por disa her gjat jetes.

Pse nuk i permend keto grupe , por te ka ngel syri tek 350 persona qe 1 her gjat jetes se tyre vizitojn ato vende qe per to jan vende te shenjta dhe ja vlen te vizitohen.

Unë prapë, po jap mendimin tim, t'i lëmë këto primitivizma e t'i kthehemi jetës normale, të krijojmë vende pune, t'i rrekemi shkollës, sepse shkolla është e vetmja gjë që mund të na shpëtojë.
    Kjo esht ne kundeshtim me ato qe shkrujte me lart , kur mbeshtete ndertimin e katedrales duke prish gjimnazin e famshem te Prishtines , ateher mbeshtete edhe ndertimin e Xhamise, te cilen e kerkojn ato besimtar qe falen ne bor e shi.

Kush te ka then ty se nese viziton xhamine sdo te shkollohesh dhe sdo te punosh?
    Kush po ua shtyn friken se Islami therret ne injoranc dhe pasivitet?
    Sot ne xhami ke nga gjitha kategorite shoqerore , ke shum studente dhe te diplomuar qe falin namazin , puntor , bujq e tregtare. Hoxhallaret kerkojne nga rinia te shkollohen , te jen puntor , jo vetem kjo , por te jen puntor te ndershem , te punojn me hallall , te jen student te ditur dhe jo vetem per lavd e krenari. Edhe femra duhet te jet e shkolluar dhe e ndershme njekohsisht.

Dhe prapë po e përsëris: Të bëjmë një shkollë të fortë që të kemi një Kosovë të fortë
    Shkolla e fort do te behet ateher kur ato ligjeratat e xhamise do ti ndegjojn te gjith dhe do ti zbatojn.

respekt,
    gjithashtu!
    Shqiperi eshte edhe Cameria

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Nuk është e vertetë qe është ndertuar Katedrala ne Prishtinë për arsye politike, por për ta lavderuar dhe adhuruar t'madhin ZOT. Nuk është e vertetë qe është ndertuar Katedrala në Prishtinë qe t'i tregojmë Eu as USA se kush jena sepse ata po na njohin shume mirë, por ajo eshte ndertua qe ta kryej Misionin e vet Mbi tokë, te shpall Ungjillin e Shenjt - lajmin e gezueshem per ngjalljen e Jezusit dhe arritjen e Mbreterise se Zotit mbi tokë - Krishti Zot nder ne. Pra, ky është misioni i shenjt mbi tokë i Katedrales katolike:

Kliko:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...4&postcount=22

http://www.forumishqiptar.com/showpo...3&postcount=23

http://www.forumishqiptar.com/showpo...96&postcount=1

http://www.forumishqiptar.com/showpo...24&postcount=8

http://www.forumishqiptar.com/showpo...7&postcount=26

http://www.forumishqiptar.com/showpo...3&postcount=25

http://www.forumishqiptar.com/showpo...5&postcount=24

http://www.forumishqiptar.com/showpo...9&postcount=21

Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 21-06-2011 më 18:46
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ja disa prifta pagezimet i paraqet si konvertime , shumica e atyre qe kto i paraqesin konvertime jan faktikisht krishter te pa pagezuar.

Dhe maqedont ortodoks shpesh organizojn ceremoni te ktilla ku Nikola Georgija zhytet ne uj dhe pagezohet. A duhet ky rast te paraqitet si konvertim ?

Un parashtrova dhe nje pyetje tjeter qe ky prifti se ka lexu :

Sa persona konvertohen ne vit , jan 100 ose 30.000 ?

Nese jan 100 , ateher do ti arrini muslimanet , pas 1000000000000000000000000 vitesh

Nese jan 30.000 ne vit , ateher do ti arrini pas 80 vitesh,

Po se cpo ndodhin ca levizje ne bot qe ethet nbark po ua shtyjn ketyre. edhe SH.P.Z-ja spo mun me e besu. Mos te folmi per Papen , qe i harxhojn eurot edhe prap kot.

Atdhetar n'damar Maska e Illyrian_King
    Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    Shqipëri Etnike
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    xhamia te cerdhja e Ulpianes/perballe Albanologjikut, se as aty nuk ka hapesire te mjaftueshme
    E ku po i bjen bre qikjo sipas tyre se nuk pe di?! Te Ombudspersoni a?

p.sh. ne dalje te Kodres se Trimave,
    Ku në Kodren e Trimave? vet jom i kësaj lagjeje, le të harroj kush të do nuk ka vend ketu u mbush me shtepia.

Emshir, te Tri kullat/Kalabri,
    Korigjim: Emshiri dhe Kalabria janë një

pjesa te Veterniku etj.
    Të lutem mos ja fut kot, e qove në Çakllavicë. Ok po bahemi pak ma koshient edhe syhapur. Nëse e shikojmë planin urgabistik të komunës vetëm tri alternativa i shoh:

1) Në lagjen Arbëria (ose thënë shkurt në Cigllanë) aty janë 3 hektarë dhe i përket pjesës së qendres së qytetit. Pra nuk është në periferi.

2) Te bibloteka kombëtare, të rrënohet Kisha Politike Ortodokse serbe dhe të vendoset xhamia aty ka tokë boll.

3) Te fakullteti Filologjik po mirëpo jo aty ku paskan thanë keta tipat, por paralelisht me Katedralen, për shumë arsye po e thom keta, e para kishum me percjell mesazh para botës tolerancen fetare, e dyta aty ka tokë boll.

Informacion: Meqë disa anëtarë janë të interesuar të dijnë rreth numrit të objekteve fetare në Prishtinë po ju tregoj. Komuna e Prishtinës numëron afro 40 xhami, 26 nga të cilat i takojnë qendres (jo fshatrave). Komuna e Prishtinës numëron 3 Kisha Ortodokse (një nga to e djegur gjatë luftës dhe nuk perdoret). Komuna e Prishtinës numëron 3 Kisha Katolike (përfshirë këtu Katedralen). Komuna e Prishtinës numëron 2 Kisha Protestante.
    Nga kjo del se në Prishtinë janë rreth 40 xhamia dhe hiq më tepër se 8 kisha.
    Kombi mbi të gjitha

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin
    Komuna e Prishtinës numëron 3 Kisha Katolike (përfshirë këtu Katedralen). .
    Nuk është e vertetë kjo qe thua. Në komunen e Prishtinës është vetëm nje Kishë si dhe Katedrala ne nderim e siper. Pra, vetem nje Kishë katolike eshte ne komunen e Prishtines dhe kjo quhet Kisha e sh. Ndout. Nuk ka tjeter.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nuk është e vertetë qe është ndertuar Katedrala ne Prishtinë për arsye politike, por për ta lavderuar dhe adhuruar t'madhin ZOT. Nuk është e vertetë qe është ndertuar Katedrala në Prishtinë qe t'i tregojmë Eu as USA se kush jena sepse ata po na njohin shume mirë, por ajo eshte ndertua qe ta kryej Misionin e vet Mbi tokë, te shpall Ungjillin e Shenjt - lajmin e gezueshem per ngjalljen e Jezusit dhe arritjen e Mbreterise se Zotit mbi tokë - Krishti Zot nder ne. Pra, ky është misioni i shenjt mbi tokë i Katedrales katolike:

Kliko:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...4&postcount=22

http://www.forumishqiptar.com/showpo...3&postcount=23

http://www.forumishqiptar.com/showpo...96&postcount=1

http://www.forumishqiptar.com/showpo...24&postcount=8

http://www.forumishqiptar.com/showpo...7&postcount=26

http://www.forumishqiptar.com/showpo...3&postcount=25

http://www.forumishqiptar.com/showpo...5&postcount=24

http://www.forumishqiptar.com/showpo...9&postcount=21

I dashur Toni. Pajtohem plotësisht për atë që thua për misionin e Katedrales.
    Atë që kam thënë unë në postimin tim, ka qenë vetëm një mendim imi.
    Unë as atëherë as tash nuk kam as më të voglën urrejtje për ndërtimin e kësaj Katedralje as të kulteve tjera fetare. Unë e respektoj gjendjen shpirtërore të secilit dhe për mua është e rëndësishme që një njeri të jetë besimtar i denjë. Këtë dashuri për të tjerët e ka mësuar nga libri ynë Kurani i lavdishëm ( madhëruar ). Aty nuk ka urrejtje sic pretendojnë ta keqinterpretojnë ca tipa në ditët e sotme. ANi se edhe në këta libra ka ca gjera që nuk shkojnë, prandaj është njeriu ai që di të zgjedhë cilën ta marrë!
    Dhe nga këto mësime nga Kurani, se duhet ta duash njeriun, duhet ta respektosh edhe atë të fesë tjetër, besoj të kujtohet nja 2 vjet më parë, të gjithë vëllezërve katolikë e ortodoksë jua pata uruar medhërisht Krishtlindjet më mirë se cilido i krishtërë.

Dhe fare për fund, i dashur Toni vetëm ti dhe gjithë shqiptarët e tjerë të krishtërë e ortodoksë do të jeni vëllezërit e mi dhe kurrën e kurrës një arab, një turk, një somalez ( myslimanë), apo një gjerman, një italian, një polak ( i krishtërë, a ortodoks ).

Ja po e sjell edhe njëherë klipin ( të cilin e pata punuar vetë ), me të cilin jua pata uruar krishtilidnjet këtu e dy vjet më parë:

http://www.youtube.com/watch?v=hAsRD6KzshE
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 21-06-2011 më 20:55
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin
    E ku po i bjen bre qikjo sipas tyre se nuk pe di?! Te Ombudspersoni a?
    A e di ku eshte restorant "Simfonia" afer Ombduspersonit? Aty perballe restorantit eshte cerdhja.

Ku në Kodren e Trimave? vet jom i kësaj lagjeje, le të harroj kush të do nuk ka vend ketu u mbush me shtepia.
    Nuk thashe ne K. e Trimave, por thashe ne dalje te saj,, rruges per Bardhosh, apo Besiane ka toka djerre qe nuk shfrytezohen per asgje, nuk e di tani a jane prone shteterore apo prone private.

Korigjim: Emshiri dhe Kalabria janë një
    Sa e di une lagjja e vjeter vazhdon te quhet Emshir, ndersa Kalabri quhet kjo lagjia e re, te tri ndertesat e medha dhe te ndertesat e Lesnes, te rrethi, shkolla e mesme e mjekesise, me sakte perballe kompleksit spitalor. Mund te jem dhe gabim.

1) Në lagjen Arbëria (ose thënë shkurt në Cigllanë) aty janë 3 hektarë dhe i përket pjesës së qendres së qytetit. Pra nuk është në periferi.
    Mua ne fakt po me pelqen kjo ide! Dhe nese do te ndertohet nje xhami e madhe, per cka une nuk aspak nuk jam kunder (bile me pelqyen disa xhami qe i solli Renea, si ajo ne Rome dhe Argjentine), se e di se eshte e nevojshme, ajo duhet te jete ne nje vend ku ka mjaft toke, ku mund te kete dhe parking, per njerezit qe vendosin te shkojne te falen per bajram dhe te shkojne te premteve, apo per xhuma, se mendoj se keto jane ditet kur besimtaret ballafaqohen me veshtiresi, dhe jane te detyruar te dalin ne rruge, per te kryer ritualet fetare.

Perjashtuar Maska e Prishtinas_i
    Anëtarësuar
    21-06-2011
    Postime
    26
    Të ndërtohët një qendër Islamike ne Prishtinë, besoj qe eshte mese e nevojshme, eshte e natyres se kryeqytetit i cili eshte i banuar me shumic muslimane. Por nuk jam dakord qe te veprohet njesoj si katoliket dhe ortodokset qe rrenuan shkolla per te nderuar kisha ! Pra jam kunder ides qe te ndertohet ne oborr te fakulltetit, dhe kunder prishjes se kesaj qerdhe per femij.

Kjo Xhami, si qender islamike e besimtareve musliman, meriton te jet ne qender te kryeqytetit ku do te jet e dukshme dhe lehtesisht e arritshme per te gjithe ne shenje falenderimi per kontributin e qytetareve.

Jo per lavd,
    Jo per politik,
    Jo per interesa te huaja !

Por me se paku duhet te jet sa 10 here madheshtia e Katedrales ne superfaqe, dhe mundesisht, te dalin nga stili i arkitektures Otomane. Prishtina eshte kryeqytet i ri, dhe duhet te hec me inovime !

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Patjeter duhet te ket xhami ne ate pjesen qendrore , ku jan banesat kolektive ( Ulpiana dhe Dardania) , si mundet ne ket pjes te ket dy kisha katolike dhe asnje xhami ??!!

Behet fjal per lagje me mijra banor.

Mos te lejojm te realizohet tjetersim i asaj lagje , te na behet Vatikani i Prishtines , ku ka vetem kisha dhe prifta.

Nese per qindra besimtar ndertuan 2 kisha , ateher ne kete pjes duhet te ket 5 xhami.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Jo mole, cdo dy hapa do te ndertojme xhamia (edhe kisha). Ne fund te fundit, me keqyre holle e holle, besimtaret mund te luten dhe neper shpia.

Faqja 9 prej 80 FillimFillim ... 78910111959 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •