Close
Faqja 7 prej 80 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 799
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    20-04-2011
    Postime
    394
    ti projekt i pa perfunduar , sikur te kishte qene ashtu sic thua ti serbia do ishte mbushur me xhamia sidomos beogradi ,ne e dime se sa xhamia ka pasur ne beograd dhe sa ka tani,

e sa per kosoven si shtet i forte me shkolla te forta vetem endra mund te shihni sepse nuk ju pyet kush juve por e pyesin serbine , provoje shko ne veri mitrovices dhe thuaju do ndertojme xhami ne pjesen tuaj do e shohish se ku e ke veten ......

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Kerkesa duhet te jete nga BIK-u per ndertimin e xhamise, dhe te jete e arsyeshme se nuk mund te ndertohet xhamia ne hapesiren universitare, duke perdor metoda te njejta qe aplikonin shkiet, por ne vende ku ka hapesire te mjaftueshme, nese me te vertete po kerkohet nje xhami e madhe, per arsye te hapesires se pamjaftueshme per besimtaret muslimane ti kryejne ritualet e tyre, ne vecanti gjate bajramit. Mandej eshte qesharake kerkesa qe te ndertohet xhamia te cerdhja e Ulpianes/perballe Albanologjikut, se as aty nuk ka hapesire te mjaftueshme dhe as ajo xhami nuk do te permbushte nevojat e tyre. E mos ta flasim mandej se duhet te prishte nje cerdhe.

Ndertimi i kesaj xhamie te madhe duhet te fokusohet ne pjeset ku ka hapesira te medha, p.sh. ne dalje te Kodres se Trimave, Emshir, te Tri kullat/Kalabri, pjesa te Veterniku etj. Kerkesa per ndertimin e nje xhamie ne hapesira te pamjaftueshme po me duket me shume politike se sa nevoje fetare.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Historija ime personale daton prej vitit 1960,e jo qe 1500 vjet,sepse nuk jam lloj si ti me enderu se jetoj me shekuj,un jetoj dhe punoj ne toke e jo ne qill si pretendon ti qe jeton ne qiell!!!!,kur te mendosh te ofendosh dikend duhesh me zgjedh personin se me kend don me luajt o vocerak,se nuk jam patriot testature dhe nuk mundesh me lujt me topat e mi,me ato topa luan vetem nese un te lejoj me lujt me to o injorant qe fyen ne gjdo postim gjdogje qe esht shqiptare islame.

Jam i mese i bindur,se kur ne historin tende familjar ti nuk ke kontribue per shqiprin e leje me per kosoven qe as takani palla ty ,as qe ke pas ndonjeher ndojken ne familje qe ka dhen jeten per kombin ,ndoshta per punet e felliqur po ....,sa per historin ,ja po ti tregoj vetm pakkkk,nuk them se jam patriot ....por te paret e mi kan pas saraje ,por ato saraje i kan fitue me ndjers e me mund..saqe ishin kogja ne elit dhe bajraktare.....,sa qe muaj nuk ma nin per pasurin qe ata e kan pas ...un jam mese krenar edhe pse kam dhimbje qe kurr nuk me sherohet per humbjet e dy vellezerve gjat luftes per lirin e kosove e pavarsin o shoki ..prandaj mos me fol ti mua per shekujt e kaluar por me fol per meritat e tua dhe te familjes qe ti sot merr guximin e ofendon shqiptare e besimi islame ,njeherit jam krenare qe edhe ti ke mesuar prej shkrimeve e botimeve te dijetarit qe ti e fyen ,internet esht vetem internet dhe dikujsh e shfrytezon internetin per ti njohur individet dhe per te pas matrejal per punen ne vazhdim lol ,shkruaj dhe mendoj si ne nivelin e logjikes te disave ne forum .Ne forum ka shum persona qe jan me te verte intelektuala dhe nuk po i permendi me nofka ...por ti dhe ca nuk jeni ..akoma .
    Te thashe dhe nje here,ti se din prej ciles familje vi une ose me sakt prej se ciles rrjedh,kujton ti se je i vetmi qe ke te afert te vrare????
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Citim Postuar më parë nga agimbeluli Lexo Postimin
    ti projekt i pa perfunduar , sikur te kishte qene ashtu sic thua ti serbia do ishte mbushur me xhamia sidomos beogradi ,ne e dime se sa xhamia ka pasur ne beograd dhe sa ka tani,

e sa per kosoven si shtet i forte me shkolla te forta vetem endra mund te shihni sepse nuk ju pyet kush juve por e pyesin serbine , provoje shko ne veri mitrovices dhe thuaju do ndertojme xhami ne pjesen tuaj do e shohish se ku e ke veten ......
    jo Gimo, ajo në Beograd nuk i ndërton se serbi e di mirë dobinë e tyre por ajo ka dëshirë që në Kosovë të ndërtohen kësi tempjush "dije"! Me këso dijesh ( kokash ) ai pastaj më lehtë operon dhe i zgjatet jeta!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 21-06-2011 më 08:11
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Kerkesa duhet te jete nga BIK-u per ndertimin e xhamise, dhe te jete e arsyeshme se nuk mund te ndertohet xhamia ne hapesiren universitare, duke perdor metoda te njejta qe aplikonin shkiet, por ne vende ku ka hapesire te mjaftueshme, nese me te vertete po kerkohet nje xhami e madhe, per arsye te hapesires se pamjaftueshme per besimtaret muslimane ti kryejne ritualet e tyre, ne vecanti gjate bajramit. Mandej eshte qesharake kerkesa qe te ndertohet xhamia te cerdhja e Ulpianes/perballe Albanologjikut, se as aty nuk ka hapesire te mjaftueshme dhe as ajo xhami nuk do te permbushte nevojat e tyre. E mos ta flasim mandej se duhet te prishte nje cerdhe.

Ndertimi i kesaj xhamie te madhe duhet te fokusohet ne pjeset ku ka hapesira te medha, p.sh. ne dalje te Kodres se Trimave, Emshir, te Tri kullat/Kalabri, pjesa te Veterniku etj. Kerkesa per ndertimin e nje xhamie ne hapesira te pamjaftueshme po me duket me shume politike se sa nevoje fetare.
    Rina mua po ma merr mendja nuk është në oyetje xhamia, por hakmarrja. Kinse pse u ndërtua katedralja tash edhe ne një xhami. Nuk do të thotë nëse kemi "gabuar" një herë të na shkojë gjithe¨jeta duke gabuar!

Unë jam i bindur, në këta tempuj fetarë, kur të rregullohet puna, kur do të ketë punë kur do të ketë mirëqenie, aty do të shkojë tek-tuk vetëm ndonjë plak i mbetur!

Rinia ka tjera punë. Ajo e ka jetën përpara. Zoti nuk e ndihmon papunëtorin. Për këtë jau kam sjellë një shkrim, por askush nuk është përgjigjur. Të shumtën e herës fetarët janë dembelë ( përtacë ), papunëtorë e fjalamanë!

Ja tufëza/linku ku gjendet shkrimi për vlerën e punës në aspektin fetar:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=135808
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 21-06-2011 më 08:18
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Rina mua po ma merr mendja nuk është në oyetje xhamia, por hakmarrja. Kinse pse u ndërtua katedralja tash edhe ne një xhami. Nuk do të thotë nëse kemi "gabuar" një herë të na shkojë gjithe¨jeta duke gabuar!

Unë jam i bindur, në këta tempuj fetar, kur të rregullohet puna, kur do të ketë punë kur do të ketë mirëqenie, aty do të shkojë tek-tuk ndonjë plak i mbetur!

Rinia ka tjera punë. Ajo e ka jetën përpara. ZOti nuk e ndihmon papunëtorin. Për këtë jau kam sjellë një shkrim, por askush nuk është përgjigjur. Të shumtën e herës fetarët janë dembelë ( përtacë ), papunëtorë e fjalamanë!
    Le ta ndertojne se me mire me hy ne xhami mu fal se mu ekspozu rrugeve, sic ndodh sidomos gjate bajramit, por jo aty ku po kerkohet. Le ta blejne pronen ne ato vendet dhe te ngjashme qe i permenda dhe le ta ndertojne. Fakt qe kerkesa si kjo qe i lexova jane te natyres politike.

Dhe nuk po e kuptoj se pse duhet te protestojne besimtaret e cfaredo feje. Shteti nuk e ka per obligim as tu fale prona as tu ndertoje objekte komuniteteve fetare. Ceshtjet fetare jane problem i vete bashkesive fetare dhe ato duhet te dine ti zgjidhin ceshtjet e besimtareve te tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 21-06-2011 më 09:10

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Bashkesia Islame e Kosoves asesi mos te pranoj ndonje lokacion ne periferi te qytetit , por vetem se ne ndonje kend te mir te Prishtines , hapesira duhet te jet se paku 2 her me e madhe se e katedrales , sepse kemi besimtar 50 her me shum se ato qe kan.

Xhamite e Prishtines me qellim mbulohen , lejohet ndertimi i objekteve me te larta rreth xhamive , u esht ngushtu hapesira.

Ne lagjet e reja asesi nuk lejohet ndertimi i xhamive , psh. ne lagjen Ulpiana ke 2 objekte fetare katolike , nje kish dhe nje katedrale , ndersa nuk ka xhami.

Kjo na tregon se ka nje bashkveprim ne ate pjes , lejohet ndertimi i kishave katolike edhe pa pas besimtar , ndersa nuk lejohet ndertimi i xhamive esht perkunder faktit se besimtaret falen ne rrug.

Tjetersimi i Prishtines do te ndalet , per nje periudh te shkurt kohore u organizuan disa protesta te sukseseshme , qe po u shkakton revolt atyre grupeve anti muslimane qe veprojn ne Komun dhe ne Kishen Katolike.

Katedralja jo rastesisht esht ndertuar ne pjesen me frekuente te Prishtines , u esht dhen nje trekendesh i paster me mijra meter katror.

Per dallim nga katedralja , kerkesa per xhami esht krejtesisht legale dhe e arsyeshme, esht turp qe ne Zagreb, Rome , Paris , Londer , Nju Jork , Moske, Tokyo te ket xhami me te madhe sesa qe ka ne Prishtine.

Esht turp qe nje qytet me popullsi shumic muslimane , te ket me shum kisha per kok banori sesa xhami , ose te ket katedrale ndersa Qender Islame mos te ket.

Qendra Islame ne Zagreb

Ne Rome-Itali

Tokio

Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Buenos Aires - Argjentine

Karakas-Venecuele (Amerika Latine)

Shqiperi eshte edhe Cameria

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Dhe pastaj ALLAHU EKEBR ta degjoim 5 here ne dite a?

Tmerr nuk e duroj dot arabqen
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Eshte kriju precedenti, tash edhe mendte ju lofshin s'mundeni me ndalu kete kerkese.

Se juve vec kur eshte puna te kerkesat e muslimaneve iu hapen syte, kurse katoliket po ju zojne si shpesh ne gjume.

Marre per ty, dhe ata qe mendojne si ty.
    I feel Kosovereign!

Faqja 7 prej 80 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •