Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 117
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Kesaj i thone: nje i pafe te te pershkruaje nje njeri besimtar. Eshte njesoj si te thuash, une di te bej not, por nuk me kane zene ndonjehere kembet uje.
    E si na qenka nje njeri i pafe? Ma shpjego pak, mundesisht beje ne menyre konkrete per personin ne fjale qe e quajte te pafe.
    Njeriu qe beson, flas per besimin e krishtere, nuk beson se do te jete "i moralshem" apo "i bute", apo "i sjellshem". Te gjitha keto atribute mund te jene derivate te besimit, por nuk jane thelbi i tij.
    Ne nuk po flasim ketu per asnje besim konkret, as ate te krishtere. Jo me kot eshte vendosur tema tek toleranca.
    Qellimi final i imi, nuk eshte te jem nje njeri i moralshem, por te behem me Hirin e Perendise, nje njeri i shenjte.
    E ke lexuar ti OSHO te cilin e quajte te pafe? Jo per gje, por edhe ai sugjeron qe te shkrihemi e te behemi Nje me Krijuesin....

Lexo me shume me poshte, e mos humb kohen tende duke cituar njerez qe flasin per gjera qe nuk i kuptojne e nuk i kane perjetuar ndonjehere:
    Kohe e humbur duke lexuar OSHO apo Crowley (per mua Crowley eshte Profet), ?!! E di ti me siguri qe keta nuk kane perjetuar gje ndonjehere??? E si e zbulove kete fakt kaq te rendesishem? Ju paske vene Zemren dhe Shpirtin ne mikroskop???

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Besimtaret kane qejf tu shtohet nga nje aureole apo si i thone atij rrethit mbi kry. Keshtu dicka:

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    E si na qenka nje njeri i pafe?
    Njeriu i pafe eshte e ardhmja e pashmangshme e ketij planeti.

Keta te tjeret qe shkruajne e ligjerojne, predikojne e udhezojne - jane specie ne zhdukje.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk kam ndermend te replikoj me ty se nuk e meriton, por po ta them dicka te fundit qe ta mbash mend mire; mos guxo here tjeter te perdoresh fjale fyese ndaj meje si ajo qe the, dhe sa per ate qe besoj une, e ke kam Zot une, ti nuk e ke idene e idese. Ti vuan nga sindromi i fjales Allah dhe te gjithe te duken njesoj.
    Ti nuk ke kompetence te flasesh mbi ate qe besoj une, se nuk eshte tema per kete. Po ta perseris, mos me cito me me fyerje dhe mbi gjera personale te miat, sepse nuk kam qejf te bej raportime.
    Flm per mirekuptimin, shko bej qejf tani tek ato temat plot mesazhe "te bukura" qe hap ti.
    Nje te drejte per te qene budalla pa u penguar e shperndare budallesine pa u penguar, jurisdiksioni yne nuk e njeh. Nese do qe te mos "pengohesh", duhet te mos shkruash fare. Me pare nuk te ofendova, por pasi qe rrejte, u pendova qe nuk te ofendova.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Kesaj i thone: nje i pafe te te pershkruaje nje njeri besimtar. Eshte njesoj si te thuash, une di te bej not, por nuk me kane zene ndonjehere kembet uje.

Njeriu qe beson, flas per besimin e krishtere, nuk beson se do te jete "i moralshem" apo "i bute", apo "i sjellshem". Te gjitha keto atribute mund te jene derivate te besimit, por nuk jane thelbi i tij. Une besoj pasi une dua te njoh Krijuesin Tim, dua te perjetoj transformimin tim fizik dhe shpirteror, qe vjen si rezultat i hapjes se zemres sime per Perendine. Ndryshimi vjen fale Hirit te mistershem te Perendise, qe brenda shpirtit tim sjell transformime te gjithashme te dukshme e te padukshme. Qellimi final i imi, nuk eshte te jem nje njeri i moralshem, por te behem me Hirin e Perendise, nje njeri i shenjte. Pasi vetem njerezit e shenjteruar do te kene fatin te jene ne prani te te Tereshenjtit.

Lexo me shume me poshte, e mos humb kohen tende duke cituar njerez qe flasin per gjera qe nuk i kuptojne e nuk i kane perjetuar ndonjehere:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=96716

Albo
    Qesharake kjo puna e juve fetareve. I keni bere disa postime, te cilat nuk i ka menduar e analizuar askush dhe i keni "fshehur" neper shpella te forumit, ku askush nuk ka kycje. Hape kete postimin tend ne rubrika ku ekziston liria e te shprehurit, shkences dhe mendimit, pastaj e sheh sa te "verteta" te duken ato shkrime, te cilat sot i cmon kaq shume.

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nje te drejte per te qene budalla pa u penguar e shperndare budallesine pa u penguar, jurisdiksioni yne nuk e njeh. Nese do qe te mos "pengohesh", duhet te mos shkruash fare. Me pare nuk te ofendova, por pasi qe rrejte, u pendova qe nuk te ofendova.
    Me the: plake shurdhe, kur une nuk te kam fyer kurre. Tjeter, po aludoje me ate qe shkruajte ne lidhje me nje te pavertete mbi besimin tim, kur une ne fakt kam qene e perjashtuar 1 jave sepse e kisha tepruar duke tallur radikalet islamike qe fyenin Figurat Kombetare. Nese ke dyshim mbi keto qe thashe, hidhi nje sy forumit te ankesave, dhe lexoji mire komentet e mia ku them qe jam kundra feve qe jane kthyer ne institucion.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Me the: plake shurdhe, kur une nuk te kam fyer kurre. Tjeter, po aludoje me ate qe shkruajte ne lidhje me nje te pavertete mbi besimin tim, kur une ne fakt kam qene e perjashtuar 1 jave sepse e kisha tepruar duke tallur radikalet islamike qe fyenin Figurat Kombetare. Nese ke dyshim mbi keto qe thashe, hidhi nje sy forumit te ankesave, dhe lexoji mire komentet e mia ku them qe jam kundra feve qe jane kthyer ne institucion.
    Te thashe: Je pergjegjur si nje plake e shurdher. Nese ti nje dite me thua se filmi me i mire eshte "Udha e shkronjave" dhe une te pergjigjem "Je gabim, Australia eshte vendi me i mire", ke te drejte te krahasosh pergjegjen time me nje te nje plaku te shurdher.

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    ...ke te drejte te krahasosh pergjegjen time me nje te nje
    plaku te shurdher.
    Perderisa une nuk po flisja per asnje besim ne vecanti duke e mbrojtur, dhe ti me thua qe une po mbroj Allahun, duke ia futur kodra pas bregut, i tille i bie te jesh.
    Besoj se u sqaruam, fjale te tjera te shumta, jane fukarallek- thote Populli Yne.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Perderisa une nuk po flisja per asnje besim ne vecanti duke e mbrojtur, dhe ti me thua qe une po mbroj Allahun, duke ia futur kodra pas bregut, i tille i bie te jesh.
    Nuk te thashe po e mbron Allahun. Te thashe postimi yt paraqet qortim ndaj Allahut. Sepse si muslimane qe je, mendimet qe i cmon nuk i gjen tek feja e Allahut, por je e detyruar t'i kerkosh gjeztiu, pra ne Budizem.

Ti duhet te kesh mendimin se Allahu eshte budalle. Sepse perndryshe nuk shpjegohet, pse te pengon kjo qe thashe une, e cila eshte 1 milion % e vertete. Nese une e shoh kete qortim ndaj Allahut, e sheh edhe Allahu. Perpos nese mendon se Allahu eshte trum, fyell. A ka kush qe ju bie ne fije?

Nganjehere eshte e veshtire t'u kthesh pergjigje njerezve qe kane probleme me veten, por nganjehere edhe duhet....
    I dashur, fakti qe ti sheh ate qe shkruaj ne gjuhen shqipe, mos te genjeje mendja se ke kuptuar ndonje gje, sepse sikur te kishe kuptuar, do ia kurseje vetes keto komente kaq qesharake qe ben.
    Shendet.

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •