Kjo eshte pyetje shume e drejte,
Si shembull me konkret, e meqe neve merremi me BIG BANG si teori, do sillja imzot
Georges Lemaītre. Prift por me shume Shkencetar, i pari qe hodhi themelet e asaj qe sot njifet si Big Bang - Theory *
Reference (Term dashakeq, i ngjitur si nofke ne forme ironie nga Fred Hoyle)
Referimi im qe mbase i tepruar pakes, kishte te bente me shume me ate qe quhet Dogma Fetare, ku pa nje pa dy ti detyrohesh te besosh packa se ajo mund te mos kete asnje lidhje me realitetin. Lexo ketu, teori fetare si "Breshkat qe mbajne Token - Pllake" apo me tej "Toka, qendra e gjithckaje" dhe ne fakt, njerzit jo vetem qe i kane besuar por edhe ato pak njerez qe i kundershtuan u dogjen te gjalle ne turren e druve (Si show per te provuar qe paska FERR). Pra medalja paska dy ane, dhe ne fakt u desh nje forcim i shtetit laik (Pas shekullit 18) qe kleri te ndale perdhunen ndaj shkencetarve. Por sado pak shprese qe jepet, di qe Kleri ne pergjithsi nuk ka levizur fort nga llogoret e veta, dhe me e keqja akoma vazhdon te ushqeje dogme pavarsisht faktit qe jemi ne shekullin e Industrise Kuantike.
Do me pyesesh, clidhje ka
Georges Lemaītre pas gjith kesaj qe kam shkruar. Sigurisht, te jesh ne themelet e shkences qe gabimisht etiketohet si "Ateiste" dhe njekohesisht te jesh "Dele e Perendise" duket si kontradiktore!
Por jam 100% i sigurt, qe nese si prift do mbante nje meshe ku do spjegonte "Ligjin e Hubble-it" (Te cilin e zbuloi vete, disa vite para se Hubble ta vertetonte eksperimentalisht) do dukej si nje duduf i cili mundohet tu shese Mumbo-Jumbo lotove te perendise.
Pyetja 1 milion dollareshe eshte:
A duhej qe Georges Lemaitre te mbante meshe mbi "atomin primordial" ne kishe a jo?
Krijoni Kontakt