Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 139
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315

Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Pergjigja finale ZOTI NUK EGZISTON

esht Paradoks,,

sepse ti po vetmohon egzistencen tende!!

te thush zoti nuk egziston,,,esht e njet si te thuash,,nuk kam lindur kurr,,

eshte njejt si te thuash nuk e kam par as perjetuar kurr Jeten,,

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Zotin te cilin e pershkruajn relegjionet Abrahamike natyrisht qe nuk egziston,me siguri si njerez te kesaj kohe aq edhe munde te kuptojm.

Do ta pranoja Zotin ne qoftese mun ti zgjidh keto detyra -

Te krijoj nje gur qe nuk mund ta shkaterroj
    Te vizatoj nje rreth me kende
    Mundet qe Zoti te krijoj nje gur qe ne syte e tij zvoglohet deri ne atom ndersa ne syte e njerezve ne te njejten kohe te rritet sa gjithesia
    Ne qoftese e din edhe decimalen e fundit te numrit P-i
    Te krijoj nje trekendesh me 4 kende
    Mundet qe Zoti ti mbledh numrat 3+2 te bejne 7 e jo 5..... etj etj......

Keto paradokse dhe pamundesi nuk mund ti kap logjika e njeriut por Zoti a mundet hmmmm tekstet fetare thon qe ai na krijoi sipas shembelltures se vet pra edhe per te vlen logjika e jone......

E ke meritu me ta puthe faqen fort, ama nuk po e di a je cike?
    Wow, mua m'u dhimt Pinku per ate infuzion kaurrizem qe ia dhashe, por ti koke akoma me i keq se une. Ti po ia nxjerrshe njeriut perrallat semite me rrenje prej pankreasit.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Cino, nuk e di a more mesazhin qe dhashe me lart. Une jam me ate- zoti nuk krijoi njerezimin, po njerezit krijuan zotin. Nuk me ben konfjuze aspak. Edhe biles, e theksova ne fund. Cdo njeri e ka pak a shume te qarte 'ekzistencen' e zotit, por eshte besimi i madh i njerezve, qe ai 'ekziston'. E nese ekziston ne besimin/mendjen e tyre, nuk te ben automatikisht te paditur apo ndonje gje tjeter.... feja katolike psh apo orthodoxse, mesa kam pare shperndan fjalen e zotit ne benefit te njerezve. Varet nga cdo individ pastaj, sa merr e jep, duke perdorur gjithmone dhe llogjiken/trurin. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga BriCjapi Lexo Postimin
    esht Paradoks,,

sepse ti po vetmohon egzistencen tende!!

te thush zoti nuk egziston,,,esht e njet si te thuash,,nuk kam lindur kurr,,

eshte njejt si te thuash nuk e kam par as perjetuar kurr Jeten,,

Gabim.Une jam realiteti une egzistoj.Zoti nuk shfaqet ne asnje forme,thjesht eshte joaktiv. Askush nuk mund te sjell fakte qe nje entitet i tille nuk egziston (pergjigjen time e percjella me buzeqeshje) por edhe ata qe thone qe egziston nuk kan asnje fakt per thenien e tyre.

Kete dua te them- Njohurit tona per Zotin jane shume te kufizuara ndersa mjegullnaja shtohet edhe nga tekstet e "shenjeta" dhe nga interpretues teologjik.
    Teologjia "filozofike" ka lindur si nevoje e harmonizimit te doktrinave te ndryshme kontradiktore ,keshtu qe edhe ajo qe na mbetet si burim nga te marrim njohuri per Zotin jane librat e shenjet "Bibla" dhe "Kurani" problemi i ketyre librave eshte qe jane plot kontradikta,jologjikshmeri.Kjo prapavije eshte shqelm arsyes se shendoshe dhe e vetmja zgjidhje eshte "ikja" dhe pajtimi me te pamunderen.
    Njeriu duket qe ka shterrur te gjitha mundesit e njohjes se zotit.
    Shkrimet Biblike dhe Kuranore jane nje kaos i tille per natyren e Zotit saqe kane humbur gati cdo lidhje me realitetin .
    Ne rrethana te tilla njeriu i arsyeshem ik ne fushen e Agnosticizmit.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Talking

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    E ke meritu me ta puthe faqen fort, ama nuk po e di a je cike?
    Wow, mua m'u dhimt Pinku per ate infuzion kaurrizem qe ia dhashe, por ti koke akoma me i keq se une. Ti po ia nxjerrshe njeriut perrallat semite me rrenje prej pankreasit.
    Chino nga leximi i forumit ti je favoriti im do te thote edhe nje kafir ne forum

Gjithmon kam pranuar puthje vetem nga vajzat
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Gabim.Une jam realiteti une egzistoj.Zoti nuk shfaqet ne asnje forme,thjesht eshte joaktiv.
    hhahaahah pse si e paramndon Zotin ti??

si nje babgjysh si kta te vitit te ri,,por i veshur me te bardha??

ti je "raliteti",,,per faktin qe ke nje shpirt,,i cili ta ka ndezur qenjen tende,,dhe ta mban te ndezur!!

ai lloj shpirti,,nuk perbehet as nga balta dhe as nga uj,,,ai nuk perbehet nga asnje element i brendshem qe gjindet ne univers,,,ai esht element unik,,i pa dukshem,,i pa prekshem,,
    vetem ai mund te jet sa nje presje "," dhe ne te njejten moment,,,te jet nga poli,,,ne pol,,

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    por per sa i perket,,qe thu Zoti nuk esht Aktiv,,

ja te jap un nje ide,,, veja nje qellim te paster vetes,,,lufto per ate qellim pa i shkelur dikuj tjeter te drejten,,,dhe gjat rruges tende te paster,,nese te del ndonje PERANDORI perpara me qellimin per te shtypur ty,,bashk me qellimin tend te paster

ti mos u frikso,,,ke besim ne vetvete dhe vazhdo,,sepse at“her do ta ndjesh vertet prezencen e Zotit,,ose do ta kuptosh,,se rruga e vertet,,mbeshtetet fuqishem nga Jezusi,,,Per Njerzit,,,

E Drita e Diellit??? ajo esht aktive nonstop per jo vetem per njerzit,,,por per te gjith Fjalen Jet,,,duke konsideruar si jet ktu,,edhe te gjitha levizjet tjera qe behen mbrenda sistemit ton Djellor,,,

nuk te duket akoma aktiv??

po sikur te them se gjithshka qe ne njohim,,,jan te gjitha vepra te Djellit praktikisht,,

akoma nuk te duket Aktiv??

po sikur te mos kishte qen Aktiv vetem nje sekond,,,a di sa do te jetoje ti?? apo a e din sa do te jetonte Jeta??

aq sa jeton njeriu nga momenti kur i pushon zemra!!

ose aq sa vonon PC qe te fiket. aq zgjat jeta,,sikur te mos jet Aktiv.

Ky esht Shpirti i Jetes,,dhe rezervuari i Saj,,,
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iLirjam : 30-05-2011 mė 17:39

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Zotin te cilin e pershkruajn relegjionet Abrahamike natyrisht qe nuk egziston,me siguri si njerez te kesaj kohe aq edhe munde te kuptojm.

Do ta pranoja Zotin ne qoftese mun ti zgjidh keto detyra -

Te krijoj nje gur qe nuk mund ta shkaterroj
    Te vizatoj nje rreth me kende
    Mundet qe Zoti te krijoj nje gur qe ne syte e tij zvoglohet deri ne atom ndersa ne syte e njerezve ne te njejten kohe te rritet sa gjithesia
    Ne qoftese e din edhe decimalen e fundit te numrit P-i
    Te krijoj nje trekendesh me 4 kende
    Mundet qe Zoti ti mbledh numrat 3+2 te bejne 7 e jo 5..... etj etj......

Keto paradokse dhe pamundesi nuk mund ti kap logjika e njeriut por Zoti a mundet hmmmm tekstet fetare thon qe ai na krijoi sipas shembelltures se vet pra edhe per te vlen logjika e jone......

Wow, "fakte" qe nuk i luan topi...te qeshi apo te mos qeshi?...heheh...une qesha ..nuk prita pergjigjen tende te "logjikshme"...

"Te krijojė nje rreth me kėnde"- qe pastaj ne ta quajmė (dy,tre,kater...) kėndė
    sh, apo jo?

Pastaj, njė 3kėndėsh ta quajmė 4kėndėsh...

Tre molla edhe dy molla perbejne nje numer te caktuar, qe ti, ate numer, deshiron ta quajme SHTATE e jo PESE...pse jo, mua personalisht nuk me prishet fare "asgje"...

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Wow, "fakte" qe nuk i luan topi...te qeshi apo te mos qeshi?...heheh...une qesha ..nuk prita pergjigjen tende te "logjikshme"...

"Te krijojė nje rreth me kėnde"- qe pastaj ne ta quajmė (dy,tre,kater...) kėndė
    sh, apo jo?

Pastaj, njė 3kėndėsh ta quajmė 4kėndėsh...

Tre molla edhe dy molla perbejne nje numer te caktuar, qe ti, ate numer, deshiron ta quajme SHTATE e jo PESE...pse jo, mua personalisht nuk me prishet fare "asgje"...
    Mire bukurosh,behet fjale per nje nder atributet e Zotit qe te gjithe pajtohen qe AI eshte i plotfuqishem,mund te beje cdo gje.

Tani te marrim paradoksin e pare- Mundet Zoti te krijoje gur qe nuk mund te shkatrroj as ai ?

-Neqoftese mund te krijoje gur qe edhe Zoti nuk munde ta shkaterroj atehere logjika thote qe ai nuk eshte i plotfuqishem,je dakord ?

-Mirepo edhe ne qoftese e shkaterron gurin atehere ka krijuar gur qe munde te shkaterrohet ,je dakord ?

Ne kete shembull te thjesht ku mbetet plotfuqishmeria e Zotit ?

Beji gjimnastike trurit te shohim ku do perfundosh -do i heq kete virtyt Zotit apo do mbaje ende ?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Mire bukurosh,behet fjale per nje nder atributet e Zotit qe te gjithe pajtohen qe AI eshte i plotfuqishem,mund te beje cdo gje.

Tani te marrim paradoksin e pare- Mundet Zoti te krijoje gur qe nuk mund te shkatrroj as ai ?

nese nisemi nga koncepti i plotfuqishmeris,,

nese Zoti do te niste punen per te krijuar nje gur qe sdo te mund ta shkatrronte dot as ai,,,,,kjo do te mbetej thjesht nje procedur qe vazhdon pafundesisht,,,

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •