Cino, nuk e di a more mesazhin qe dhashe me lart. Une jam me ate- zoti nuk krijoi njerezimin, po njerezit krijuan zotin. Nuk me ben konfjuze aspak. Edhe biles, e theksova ne fund. Cdo njeri e ka pak a shume te qarte 'ekzistencen' e zotit, por eshte besimi i madh i njerezve, qe ai 'ekziston'. E nese ekziston ne besimin/mendjen e tyre, nuk te ben automatikisht te paditur apo ndonje gje tjeter.... feja katolike psh apo orthodoxse, mesa kam pare shperndan fjalen e zotit ne benefit te njerezve. Varet nga cdo individ pastaj, sa merr e jep, duke perdorur gjithmone dhe llogjiken/trurin. lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Gabim.Une jam realiteti une egzistoj.Zoti nuk shfaqet ne asnje forme,thjesht eshte joaktiv. Askush nuk mund te sjell fakte qe nje entitet i tille nuk egziston (pergjigjen time e percjella me buzeqeshje) por edhe ata qe thone qe egziston nuk kan asnje fakt per thenien e tyre.
Kete dua te them- Njohurit tona per Zotin jane shume te kufizuara ndersa mjegullnaja shtohet edhe nga tekstet e "shenjeta" dhe nga interpretues teologjik.
Teologjia "filozofike" ka lindur si nevoje e harmonizimit te doktrinave te ndryshme kontradiktore ,keshtu qe edhe ajo qe na mbetet si burim nga te marrim njohuri per Zotin jane librat e shenjet "Bibla" dhe "Kurani" problemi i ketyre librave eshte qe jane plot kontradikta,jologjikshmeri.Kjo prapavije eshte shqelm arsyes se shendoshe dhe e vetmja zgjidhje eshte "ikja" dhe pajtimi me te pamunderen.
Njeriu duket qe ka shterrur te gjitha mundesit e njohjes se zotit.
Shkrimet Biblike dhe Kuranore jane nje kaos i tille per natyren e Zotit saqe kane humbur gati cdo lidhje me realitetin .
Ne rrethana te tilla njeriu i arsyeshem ik ne fushen e Agnosticizmit.
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
hhahaahah pse si e paramndon Zotin ti??
si nje babgjysh si kta te vitit te ri,,por i veshur me te bardha??
ti je "raliteti",,,per faktin qe ke nje shpirt,,i cili ta ka ndezur qenjen tende,,dhe ta mban te ndezur!!
ai lloj shpirti,,nuk perbehet as nga balta dhe as nga uj,,,ai nuk perbehet nga asnje element i brendshem qe gjindet ne univers,,,ai esht element unik,,i pa dukshem,,i pa prekshem,,
vetem ai mund te jet sa nje presje "," dhe ne te njejten moment,,,te jet nga poli,,,ne pol,,
por per sa i perket,,qe thu Zoti nuk esht Aktiv,,
ja te jap un nje ide,,, veja nje qellim te paster vetes,,,lufto per ate qellim pa i shkelur dikuj tjeter te drejten,,,dhe gjat rruges tende te paster,,nese te del ndonje PERANDORI perpara me qellimin per te shtypur ty,,bashk me qellimin tend te paster
ti mos u frikso,,,ke besim ne vetvete dhe vazhdo,,sepse at“her do ta ndjesh vertet prezencen e Zotit,,ose do ta kuptosh,,se rruga e vertet,,mbeshtetet fuqishem nga Jezusi,,,Per Njerzit,,,
E Drita e Diellit??? ajo esht aktive nonstop per jo vetem per njerzit,,,por per te gjith Fjalen Jet,,,duke konsideruar si jet ktu,,edhe te gjitha levizjet tjera qe behen mbrenda sistemit ton Djellor,,,
nuk te duket akoma aktiv??
po sikur te them se gjithshka qe ne njohim,,,jan te gjitha vepra te Djellit praktikisht,,
akoma nuk te duket Aktiv??
po sikur te mos kishte qen Aktiv vetem nje sekond,,,a di sa do te jetoje ti?? apo a e din sa do te jetonte Jeta??
aq sa jeton njeriu nga momenti kur i pushon zemra!!
ose aq sa vonon PC qe te fiket. aq zgjat jeta,,sikur te mos jet Aktiv.
Ky esht Shpirti i Jetes,,dhe rezervuari i Saj,,,
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iLirjam : 30-05-2011 mė 17:39
Wow, "fakte" qe nuk i luan topi...te qeshi apo te mos qeshi?...heheh...une qesha ..nuk prita pergjigjen tende te "logjikshme"...
"Te krijojė nje rreth me kėnde"- qe pastaj ne ta quajmė (dy,tre,kater...) kėndė
sh, apo jo?
Pastaj, njė 3kėndėsh ta quajmė 4kėndėsh...
Tre molla edhe dy molla perbejne nje numer te caktuar, qe ti, ate numer, deshiron ta quajme SHTATE e jo PESE...pse jo, mua personalisht nuk me prishet fare "asgje"...![]()
Mire bukurosh,behet fjale per nje nder atributet e Zotit qe te gjithe pajtohen qe AI eshte i plotfuqishem,mund te beje cdo gje.
Tani te marrim paradoksin e pare- Mundet Zoti te krijoje gur qe nuk mund te shkatrroj as ai ?
-Neqoftese mund te krijoje gur qe edhe Zoti nuk munde ta shkaterroj atehere logjika thote qe ai nuk eshte i plotfuqishem,je dakord ?
-Mirepo edhe ne qoftese e shkaterron gurin atehere ka krijuar gur qe munde te shkaterrohet ,je dakord ?
Ne kete shembull te thjesht ku mbetet plotfuqishmeria e Zotit ?
Beji gjimnastike trurit te shohim ku do perfundosh -do i heq kete virtyt Zotit apo do mbaje ende ?
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Mire bukurosh,behet fjale per nje nder atributet e Zotit qe te gjithe pajtohen qe AI eshte i plotfuqishem,mund te beje cdo gje.
nese nisemi nga koncepti i plotfuqishmeris,,
nese Zoti do te niste punen per te krijuar nje gur qe sdo te mund ta shkatrronte dot as ai,,,,,kjo do te mbetej thjesht nje procedur qe vazhdon pafundesisht,,,
Krijoni Kontakt