Close

Rezultati i Sondazhit: Cili është heroi më i madh i Kombit

Votues
205. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)

51 24.88%
  • Gjergj Kastrioti - Skënderbeu

123 60.00%
  • Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)

2 0.98%
  • Zahir Pajaziti

8 3.90%
  • Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi

1 0.49%
  • Ismet Jashari

1 0.49%
  • Tahir Sinani

1 0.49%
  • Mujdin Aliu

0 0%
  • Agim Ramadani

1 0.49%
  • Salih Çekaj

1 0.49%
  • Dikush tjetër

16 7.80%
Faqja 9 prej 50 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 497
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Ah qenke muhaxher.

Une te thash ne Nish shqiptaret kane qene pakice e vogel, minioriteti me i madh kane qen bullgaret, pastaj kane qene turqit, shqiptaret, torbeshet (muslimant sllav), rome, hungarez, vlleh etj, pra Nishi ka qene shume e perzier etnikisht.

E po te ndegjon ndonje i huaj me keto sarkazma tuat, ne Nish jane qindra fshatra tani qe ti e gjete nje emertim turk (qe mund ishin torbersh,turq) dhe te pretendosh kete menyre mbi shumicen shqiptare atje, eshe gallate..
    Qyteti ka qen i perzire Fshatrat e Nishit Leskovcit etj. Kane qen pothuaj se 100% Shqiptare

Deri ne 1878 ne rajonin e Sanxhakut te Nishit Leskovcit Toplices Kosanices (Pazarit te ri apo Novi Pazarit ) Kane qen mbi (700 rajone te Banuara kryesisht me Shqiptare nje rajone ka mundur ti perfshije deri ne 5-6 Fshatra Shqiptare.

Qka do te thote sipas shtimit te popullsis sikur te mos ishin pastruar etnikisht keto ane nga Serbet me ndihmen e Turqve atje sote do te ishin te pakten 3.Milion Shqiptare

Citim Postuar më parë nga Prishtina.C Lexo Postimin
    E kuptoje mllefine tende nuk ke faje ti e ke nga Miti me te cilin je rritur dhe normale se e ke te veshtire ta pranoshe realitetin dhe mendimin ndryshe. Kjo quhet Mitomani Ala-Ballkanase

Te te tregoje nje te vertet qfare me ndodhi mua kur isha i frymezuar nga Mitomanija sikurese je ti tashe para 5.viteve rastetesisht isha ne nje restaurante duke pire kafe ketu ku une jetoje dhe erdhi nje persone dhe me pyeti a esht karrikja e lire i thashe po dhe aje u ule rastesisht me vajten syte dhe pe shofe ne gjepe te kemishes kishte nje pasaporte Diplomatike dhe duke ndejur thashe me vete ore ta pyse ket pake per politike se si po rrjedhin gjerat dhe ashtu filluam bisedes aje ishte nje Diplomate Gjermane dhe duke biseduar hyme ne Histori dhe ta them te drejten une nuk isha forte ne ngjarje se Qfare po ndodhte ne politike dhe po ashtu ase ndonje njohes i mire i Historis Shqiptare kisha ndegjuar per Mitin e Skenderbeut dhe mendoja se ter BOTA e njef Skenderbeun dhe ne bised e siper une po filloje si Ballkanas ore i them une ati e njef ti Skenderbeun aje ka luftuar me Turqe e Blla blla ndersa Diplomati Gjermane vetem po me ndegjonte dhe ne nje moment mu drejtua "Kushe esht Skenderbeu nuk paskem ndegjuar ndonjeher per ket njeri" ather une u shtanga sps isha rritur me Mite per Skenderbeun sikurse ti.
    Këto përralla ik e shitja ndonjë kamarjeri turkmenistani si zotrote që e ke hasur në ndonjë qebaptore në perferi të stambollit ku ti kalon pushimet e tua.Ça diplomati paska qënë ai mër ? Na trego ti neve diplomati që takove ti kshu,e diplomati që takove ti ashtu.Hec mor burrë i dheut mos u bëj më patetik se po lë nam.Nuk ka njëri me dy pare tru në kokë dhe 3 gërma historie që nuk e njeh Skëndërbeun.Nqs njeh ushtrinë e madhe Osmane të asaj kohe,ose nqs ke dëgjuar për atë,është e paevitueshme që të kesh dëgjuar për Skëndërbeun.Po ti qënke një kokrra e mashtrusit,turkut,dhe prrallaxhiut që nuk e paske hiç shokun.Të të vij zor që na dërdëllit pallavra dhe llogje nga ato që bëjnë simotrat e tua me perçe në kavajë.Je për të ardhur keq ! Ik kap ndonjë libër historie se po lë nam.Ta qaj hallin... !
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Adem Jashari

Ky Prishtina C, perben nje rrezik publik, cuditem si nuk i ka shpetuar NASA-as pa e vene nen mikroskop!
    Nuk e kuptoj ne rradhe te pare, se si lejohen shkrime te tilla degraduese dhe ofenduese per ate qe perfaqesojne Figurat e Ndritura te popullit tone, dhe vete Kombi Yne. Shkrime denigruese dhe shpifese, me duket se nuk lejohen per asnje motiv ne forum, dhe me duket paradoks kur shkrime te tilla behen pikerisht ne nje forum ku mblidhen gjithe shqiptaret, dhe na duhet te tolerojme shkrime te tilla.

Nuk eshte hera e pare, qe ky person shprehet ne kete menyre.

Citim Postuar më parë nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Këto përralla ik e shitja ndonjë kamarjeri turkmenistani si zotrote që e ke hasur në ndonjë qebaptore në perferi të stambollit ku ti kalon pushimet e tua.Ça diplomati paska qënë ai mër ? Na trego ti neve diplomati që takove ti kshu,e diplomati që takove ti ashtu.Hec mor burrë i dheut mos u bëj më patetik se po lë nam.Nuk ka njëri me dy pare tru në kokë dhe 3 gërma historie që nuk e njeh Skëndërbeun.Nqs njeh ushtrinë e madhe Osmane të asaj kohe,ose nqs ke dëgjuar për atë,është e paevitueshme që të kesh dëgjuar për Skëndërbeun.Po ti qënke një kokrra e mashtrusit,turkut,dhe prrallaxhiut që nuk e paske hiç shokun.Të të vij zor që na dërdëllit pallavra dhe llogje nga ato që bëjnë simotrat e tua me perçe në kavajë.Je për të ardhur keq ! Ik kap ndonjë libër historie se po lë nam.Ta qaj hallin... !
    Ajo qfare te tregova ishte shume e sinqerte ndersa ti merre si te duash dhe po te garantoje se 99% e Evropianve ansjeher nuk kane ndegjuar per Skenderbeun perveq ndonje Historiani Evropiane qe esht marre me Bllkanin e ti vazhdo bej qef vetit me Mite.

Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Ky Prishtina C, perben nje rrezik publik, cuditem si nuk i ka shpetuar NASA-as pa e vene nen mikroskop!
    Nuk e kuptoj ne rradhe te pare, se si lejohen shkrime te tilla degraduese dhe ofenduese per ate qe perfaqesojne Figurat e Ndritura te popullit tone, dhe vete Kombi Yne. Shkrime denigruese dhe shpifese, me duket se nuk lejohen per asnje motiv ne forum, dhe me duket paradoks kur shkrime te tilla behen pikerisht ne nje forum ku mblidhen gjithe shqiptaret, dhe na duhet te tolerojme shkrime te tilla.

Tipike Komuniste kjo?

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    O shoki te gjitha ato qe kemi mesuar ne si Shqiptare jane Mite te kshilloje ta lexoshe librin e Historianit "Oliver Jens Schmitt" per Skenderbeun

Me pallavrat e Oliver Jens Shmitt nuk e fshiejm as prapanicen o ti djale...
    Paske hy ne kllapen e Lubonjes, Klosit, Vehbiut etj...qe nuk mbet medium e analist serb pa i marre per reference.

Diplomati Gjermane vetem po me ndegjonte dhe ne nje moment mu drejtua "Kushe esht Skenderbeu nuk paskem ndegjuar ndonjeher per ket njeri
    Nuk me haet buka qe nuk e paska njoft nje diplomat gjerman Skenderbeun. Nuk e njihni ju qe e quani vehten shqiptar e pret ta njohin gjermanet.

Merre pak pauze se seriozisht po e tepron.

p.s. Kjo eshte hera e fundit qe po te drejtohem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrian rex : 16-05-2011 më 15:56

Tipike Komuniste kjo?

Aspak! Thjesht respekt per vete rregullat e ketij forumi qe i permbahemi ne te gjithe te tjeret, dhe respekt per ata qe e njohin Historine e Popullit, dhe nuk iu vjen mire kur lexojne shkrime te tilla degraduese. Liria jote perfundon aty ku cenon tjetrin, eshte PURO DEMOKRACI.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin

Aq me qesharake eshte kur ai pretendon per mite mbi skenderbeun edhe pse ka me qindra autor dhe historian te kohes qe kane folur lavdata mbi Skenderbeun e deri tek dy papat te kohes (qe ne ate kohe kishin peshen kryesore ne Evrope) apo heroi i madh i Kohes Janos Hanuadi e shume figura tjera mos ti permendi. Ndersa ne fakt ky eshte vete qe perdor mite dhe genjeshtra qe shqiptaret paskan qene shumice ne Nish pa asnje baze shkencore dhe kronologjike.

Kshtu jane tipat te tilla faktin ta shendrojne ne mite kurse genjeshtrat dhe mashtrimet ne fakt, dhe ska bir none qe ja ndryshon mendjen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 16-05-2011 më 15:31

Çuna dhe Goca,mos u merrni me tipin se është e kotë.Ai përshëndet Sulltanin me këngën:

Mbylleni këtë kapitull me kët Turku.C se nuk ja vlen.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Faqja 9 prej 50 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •