Close

Rezultati i Sondazhit: Cili është heroi më i madh i Kombit

Votues
205. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)

51 24.88%
  • Gjergj Kastrioti - Skënderbeu

123 60.00%
  • Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)

2 0.98%
  • Zahir Pajaziti

8 3.90%
  • Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi

1 0.49%
  • Ismet Jashari

1 0.49%
  • Tahir Sinani

1 0.49%
  • Mujdin Aliu

0 0%
  • Agim Ramadani

1 0.49%
  • Salih Çekaj

1 0.49%
  • Dikush tjetër

16 7.80%
Faqja 11 prej 50 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 497
    i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Ademi Jashari, Zahir Pajaziti dhe shume heroj te tjere sigurisht frymezim i kane pasur herojte e meparshem, si Skenderbeun ne kete rast. Patriotizmin ti e zhvillon duke e ditur dhe historine e popullit tend dhe njohur lavdine e herojve te mehershem dhe duke u frymezuar nga ta! Nuk mund te besh ndarje te tille. P.sh te periudha arberore figure e dashur dhe frymezim kombetar per mua eshte dhe Leke Dukagjini, pervec Skenderbeut.

Mua ma merr mendja qe te gjithe herojte qe po i permend ti jane frymezuar nga Skenderbeu dhe e kane pasur idhull! Nuk mund te jete dikush patriot e as nacionalist nese nuk e ka si pike reference Skenderbeun! Ndaj mos hapni tema palidhje te talleni me ata qe u flijuan!
    Rina e 87-tes rrofsh,je shum e sinqert ne diskutime .

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Sofi _ Lexo Postimin
    Ky Prishtina, jo per faj te vet, ka komplekse inferiorieti per te qenurit shqiptar. Them jo per faj te vet se duket haptaz cfare fare ndikimesh i paskan lene shenje.

Ne lidhje me temen: me gjithe respektin per te gjithe ata qe kane dhene (qofte dhe jeten) per ceshtjen shqiptare, i vetmi qe ka pas sukses mbarekombetare ka qene Gjergj Kastrioti.

Ka disa historiane qe kane demaskuar pseudo-historine e Schmitt per Skenderbeun. Po rreshtoj disa me poshte me veprat perkatese (per kedo interesohet):

- Skënderbeu, ku kanë gabuar historianët : [Qamil Alushi, Mexhit Demiri, "Skënderbeu nga M. Barleti tek O.Schmitt"]
    -Ardian Ndreca: "Kur 'Skenderbeu' nuk asht historia e Skenderbeut" (polemike mbi librin e Shmitt ) (nyja per ta lexuar te plote: http://www.scribd.com/doc/9687342/Ar...-e-Skenderbeut )
    - Autori Xhafer Martini sjell 2 pergjigje ndaj librit te Schmitt
    -Genc Hoti: "Si e ndryshojnë historinë, posaçërisht , Ardian Klosi dhe të tjerët…"- Pergjigje me argumenta historike ndaj librit te Schmitt dhe perkthyesit te tij ne shqip, Klosi. (nyja: http://hotig.info/artikulli/si-e-ndr...-dhe-te-tjeret)
    me njerez te keti rangu si ky prishtina wc nuk eshte e drejt te diskutohen keto tema ,ky pacolli krejt materialin e merr prej sllveve duke perfshi dhe rusin ne ket grup.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2004
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    61
    u knaqa t'u lexu islamikt ktu, skandal! njerz pa llogjike qe nuk te qellon t'i shohesh shpesh ne jeten reale.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Ky Prishtina C, perben nje rrezik publik, cuditem si nuk i ka shpetuar NASA-as pa e vene nen mikroskop!
    Nuk e kuptoj ne rradhe te pare, se si lejohen shkrime te tilla degraduese dhe ofenduese per ate qe perfaqesojne Figurat e Ndritura te popullit tone, dhe vete Kombi Yne. Shkrime denigruese dhe shpifese, me duket se nuk lejohen per asnje motiv ne forum, dhe me duket paradoks kur shkrime te tilla behen pikerisht ne nje forum ku mblidhen gjithe shqiptaret, dhe na duhet te tolerojme shkrime te tilla.

Nuk eshte hera e pare, qe ky person shprehet ne kete menyre.
    Ja pra po e shef pse u hap ajo temë apo jo ?
    Shiko tani, se sa perverse është situata. Prishtina, islamik bën këto gjëra:

1) Përdor një libër të financuar nga rrethet më të rrezikshme Serbe në Austri për të ulur figurën e Skënderbeut. Ky libër pra është financuar nga rrethet ORTHODOKSE SERBE.
    2) Ul rezistencën e Skënderbeut me pallavrat e Schmittit(dikush këtu përmendi që janë botuar dy libra që e hedhin përtokë këtë pseudoakademik. Unë tek mini-lista minilistës së bibliografisë kam përmendur njërin nga librat)
    3) Islamizon Adem Jasharin
    4) Duke islamizuar Jasharin, dhe mënjanuar Skënderbeun islamizon cështjen Shqiptare në Ballkan.
    5) Duke alienuar publikun e shumtë me besim islam në Shqipëri nga figura e Skënderbeut, e len atë figurë të ngelet e vecuar nga historia Shqiptare dhe rrjedhimisht të shkëput dhe ty si komb njëherazi nga historia e lavdishme e Epirit, Ilirisë, Dardanisë e Pellazgjisë, pasi Skënderbeu dihet se cfarë simbolike përdorte.

Ja cfarë ndodh mbas kësaj:
    6) Skënderbeu orthodoksizohet nga Serbët
    7) Skënderbeu shpallet shenjtor Serb
    8) Serbët lidhen gjenetikisht me Epirotët, Dardanët etj.
    9) Pjesa e krishterë shqiptare vihet përballë alternativës së zakonshme, o islamin ose figurat kombëtare(tashmë serbe) dhe zgjedh ato kombëtare sigurisht sepse nuk e lidh asgjë me Arabinë. Po të kesh vajtur në Himarë, do shikosh që krahas flamurit Grek tek disa njerëz, ke një portret të Skënderbeut me shqiponjën shqiptare. E cuditshme ? Sigurisht, dhe kjo vec se jep shpresë se Shqipëria është akoma në pozitat që këta njerëz ti rimarrë në gjirin e saj, sepse herojtë e tyre janë herojtë tanë, thjeshtë ata janë në një tjetër faqe historike me nuanca fetare ta themi kështu butë.
    10) Ti si komb zhdukesh përgjithmonë.

Tani ti do thuash, ai është pakicë, e unë jam shumicë. Më vjen keq por me sa po lexoj e po shikoj, është e kundërta. Dhe do vijë një kohë që pjesa tjetër e kombit nuk do bëj më përjashtim për pakicën që të lejoj shumicën të livadhisi e përdhosi gjigantë botëror të këtij kalibri, aq më tepër Shqiptarë.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Skederbeu duhet te hequr nga ky sontazh.
    Ai ne itali ka statujen ku nen te shkruhet "shpetimtari i fese katolike" per te cile dhe ai luftoj e vdiq.
    Nuk mund te jet dhe hero i katolikve dhe i shqiptarve.
    Historia ne shkrimet e saj genjen, ashtu si genjen ne paraqitjen e tij te jashtme.
    ka qene i shkurter dhe me kryq ne dore luftonte kundra muslimanve turq e shqiptare, si numer me shume ka vrare musliman shqiptare se sa turq
    Italianet dhe te tjeret e paraqesin sic ua do interesi atyre. Kjo s'do te thote qe cdo nuance qe i japin ata eshte e vertete. Kastrioti s'ka luftuar per mbrojtjen e fese, feja per te ka pas qene dytesore ne luften kunder Perandorise Osmane.

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Ademi Jashari, Zahir Pajaziti dhe shume heroj te tjere sigurisht frymezim i kane pasur herojte e meparshem, si Skenderbeun ne kete rast. Patriotizmin ti e zhvillon duke e ditur dhe historine e popullit tend dhe njohur lavdine e herojve te mehershem dhe duke u frymezuar nga ta! Nuk mund te besh ndarje te tille. P.sh te periudha arberore figure e dashur dhe frymezim kombetar per mua eshte dhe Leke Dukagjini, pervec Skenderbeut.
    secili ka frymezuesit e tij..
    shembull Prishtina.Wc e ka frymezues hashimin.. gjorgj washingtoni..
    dhe edhe performanca e tij eshte ajo qe eshte.. per faqe te zez..

Citim Postuar më parë nga Sofi _ Lexo Postimin
    Italianet dhe te tjeret e paraqesin sic ua do interesi atyre. Kjo s'do te thote qe cdo nuance qe i japin ata eshte e vertete. Kastrioti s'ka luftuar per mbrojtjen e fese, feja per te ka pas qene dytesore ne luften kunder Perandorise Osmane.
    ............?????????????

Te Nena Terez ka qene paresore, megjithate ne(ju) e konsiderojme te madherishme pambarim..
    edhe pse frymezimin nuk e gjeti ne mesin tone..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    azem hajdari
    sali berisha
    lulzim basha

Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    azem hajdari
    sali berisha
    lulzim basha
    Fatos Nano
    Gramoz Ruci
    Edi Rama

We never really grow up, we only learn how to act in public.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    thirrtush..

me te parin .. Tos Nanon ja ke qelluar.. por e ke dhje..re me ata dy te tjere..
    Tos Nano vertet hyn te njerzit e medhej tani..

z Fatos Nano.. ka nxjerre vendin disa here nga situata te rrezikshme te cilat shtabi seli roz i ed rucit donte ti kthente ne kasaphana tip 97-tshe..

kurse kto dite i vuri vulen.. 21 janarit..
    I tha shtabit organizator ed rucist.. dhe zagarve te tyre tomdoshist e preco tako kodoshista e perlekoista.. .. Bande e bandite..

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga Illyrian_King Lexo Postimin
    Desha të pyes anëtarët e forumit se cili mendoni se është heroi më i madh i Kombit, gjithashtu cilin e keni më tepër simpati që ju ka lënë përshtypje si me biografinë e tij ashtu edhe me luftën çlirimtare të tij?!

Po Malon me Flamur ne dore, ku e ke harruar o Illyrian ??? Po Is Boletinin ???

Une dyzohem mes Gjergj Kastriotit Skenderbeu dhe Ismail bej Qemalit. Eh te kishte edhe nje here gjalle Ismail beun Shqiperia keto dy dhjetvjeçare ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga BlueBaron : 17-05-2011 më 06:12
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Faqja 11 prej 50 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •