Close

Rezultati i Sondazhit: Cili është heroi më i madh i Kombit

Votues
205. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)

51 24.88%
  • Gjergj Kastrioti - Skënderbeu

123 60.00%
  • Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)

2 0.98%
  • Zahir Pajaziti

8 3.90%
  • Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi

1 0.49%
  • Ismet Jashari

1 0.49%
  • Tahir Sinani

1 0.49%
  • Mujdin Aliu

0 0%
  • Agim Ramadani

1 0.49%
  • Salih Çekaj

1 0.49%
  • Dikush tjetër

16 7.80%
Faqja 10 prej 50 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 497
    Me falni shume o njerez..., por une do te thosha; sa pyetje idiote..., po kush mund te numeroje emra te tjere perveç Gjergjit te Madh...?!
    Ka bir nane ma te famshem dhe ku neve shqiptaret te krenohemi si meGjergjin tone!!!?
    Pastaj po ato emrat e tjere, nga jane???
    Mos harroni qe flasim per te gjithe shqiptaret jo per nje pjese!
    Kaq.
    Mbeçi me shendet ...
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Aq me qesharake eshte kur ai pretendon per mite mbi skenderbeun edhe pse ka me qindra autor dhe historian te kohes qe kane folur lavdata mbi Skenderbeun e deri tek dy papat te kohes (qe ne ate kohe kishin peshen kryesore ne Evrope) apo heroi i madh i Kohes Janos Hanuadi e shume figura tjera mos ti permendi. Ndersa ne fakt ky eshte vete qe perdor mite dhe genjeshtra qe shqiptaret paskan qene shumice ne Nish pa asnje baze shkencore dhe kronologjike.

Kshtu jane tipat te tilla faktin ta shendrojne ne mite kurse genjeshtrat dhe mashtrimet ne fakt, dhe ska bir none qe ja ndryshon mendjen.
    Me ka qelluar edhe here te tjera te beja debat, me kete tipin ne lidhje me Historine, dhe gjithmone i referohej Shmidit, problemi me te eshte se ka lexuar vetem nje liber gjate gjithe jetes se tij, dhe paska qene Shmidi, qe e permend gjithe kohen vend e pavend. As vete Shmid nuk i beson ato qe ka shkruar ai vete, ndersa ky na can koken duke e permende gjithandej.

Boll i dhame rendesi, tipave te tille leshoji rrugen -sic thote populli.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Une s'njoh ndonje hero tamam shqiptar. Nqs aventura politike do i ecte per mbare fan nolit , mbase ai mund ta meritonte titullin hero kombetar. Eshte e veshtire tja vesh gishtin ndonje personazhi tjeter , qofte ai edhe skenderbeu . Interesat e tij ishin me shume vetjake sesa kombetare.

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga Prishtina.C Lexo Postimin
    O shoki te gjitha ato qe kemi mesuar ne si Shqiptare jane Mite te kshilloje ta lexoshe librin e Historianit "Oliver Jens Schmitt" per Skenderbeun

Ky Schmitt nuk ka lidhje me historine mer Prishtina C. Ndonje dite do te vish ketu te na flasesh per librat e Carla Del Pontes dhe keti Dick-ut si te ishin libra historie. Kujdes mor cun se 'mire' po te 'ushqekan' zvicerianet duke te modifikuar historine e kombit....

Mundohu te gjesh disa analiza mbi vepren e Schmitt. Ka 2 historiane shkodrane shqiptare qe ia kane nxjerre me kohe lakrat 'historise' se Schmitt...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sofi _ : 16-05-2011 më 15:59

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Ky Prishtina C, perben nje rrezik publik, cuditem si nuk i ka shpetuar NASA-as pa e vene nen mikroskop!
    Nuk e kuptoj ne rradhe te pare, se si lejohen shkrime te tilla degraduese dhe ofenduese per ate qe perfaqesojne Figurat e Ndritura te popullit tone, dhe vete Kombi Yne. Shkrime denigruese dhe shpifese, me duket se nuk lejohen per asnje motiv ne forum, dhe me duket paradoks kur shkrime te tilla behen pikerisht ne nje forum ku mblidhen gjithe shqiptaret, dhe na duhet te tolerojme shkrime te tilla.

Nuk eshte hera e pare, qe ky person shprehet ne kete menyre.
    Ky eshte behgjet pacolli ndaq me dit,ky nuk di gje per shqiptar,per ketu ky nuk i denigron fytyrat eminente por nuk i din.behgjet pacolli eshte vetem nji rus i konvertuar ne `shqiptar`,qe e ka prodhu sllavoruset,per fat te mir nuk i zgjati shum si president se ke pas me ja ni zanin,duke i perzi herojt serbosllav me ata shqiptar,e shum marrina tjera qe nuk i ke ndegju deri sot.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 16-05-2011 më 16:00

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    Ky eshte behgjet pacolli ndaq me dit,ky nuk di gje per shqiptar,per ketu ky nuk i denigron fytyrat eminente por nuk i din.behgjet pacolli eshte vetem nji rus i konvertuar ne `shqiptar`,qe e ka prodhu sllavoruset,per fat te mir nuk i zgjati shum si president se ke pas me ja ni zanin,duke i perzi herojt serbosllav me ata shqiptar,e shum marrina tjera qe nuk i ke ndegju deri sot.
    Ky Prishtina, jo per faj te vet, ka komplekse inferiorieti per te qenurit shqiptar. Them jo per faj te vet se duket haptaz cfare fare ndikimesh i paskan lene shenje.

Ne lidhje me temen: me gjithe respektin per te gjithe ata qe kane dhene (qofte dhe jeten) per ceshtjen shqiptare, i vetmi qe ka pas sukses mbarekombetare ka qene Gjergj Kastrioti.

Ka disa historiane qe kane demaskuar pseudo-historine e Schmitt per Skenderbeun. Po rreshtoj disa me poshte me veprat perkatese (per kedo interesohet):

- Skënderbeu, ku kanë gabuar historianët : [Qamil Alushi, Mexhit Demiri, "Skënderbeu nga M. Barleti tek O.Schmitt"]
    -Ardian Ndreca: "Kur 'Skenderbeu' nuk asht historia e Skenderbeut" (polemike mbi librin e Shmitt ) (nyja per ta lexuar te plote: http://www.scribd.com/doc/9687342/Ar...-e-Skenderbeut )
    - Autori Xhafer Martini sjell 2 pergjigje ndaj librit te Schmitt
    -Genc Hoti: "Si e ndryshojnë historinë, posaçërisht , Ardian Klosi dhe të tjerët…"- Pergjigje me argumenta historike ndaj librit te Schmitt dhe perkthyesit te tij ne shqip, Klosi. (nyja: http://hotig.info/artikulli/si-e-ndr...-dhe-te-tjeret)

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    eshte normale qe ne te kemi diferencime heronjesh!

Ps : idete per nje "komb natyral" jane te vdekura dhe te pabaza

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2010
    Vendndodhja
    ....Europe...
    Postime
    1,155
    Kush është heroi më i madh i Kombit?
    Lorik Cana

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678
    Citim Postuar më parë nga Hard Lexo Postimin
    Lorik Cana
    ....ahahahhahaahahaha
    Vv - Palaço+LISBA :D

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ademi Jashari, Zahir Pajaziti dhe shume heroj te tjere sigurisht frymezim i kane pasur herojte e meparshem, si Skenderbeun ne kete rast. Patriotizmin ti e zhvillon duke e ditur dhe historine e popullit tend dhe njohur lavdine e herojve te mehershem dhe duke u frymezuar nga ta! Nuk mund te besh ndarje te tille. P.sh te periudha arberore figure e dashur dhe frymezim kombetar per mua eshte dhe Leke Dukagjini, pervec Skenderbeut.

Mua ma merr mendja qe te gjithe herojte qe po i permend ti jane frymezuar nga Skenderbeu dhe e kane pasur idhull! Nuk mund te jete dikush patriot e as nacionalist nese nuk e ka si pike reference Skenderbeun! Ndaj mos hapni tema palidhje te talleni me ata qe u flijuan!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 16-05-2011 më 18:12

Faqja 10 prej 50 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •