Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)
Gjergj Kastrioti - Skënderbeu
Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)
Zahir Pajaziti
Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi
Ismet Jashari
Tahir Sinani
Mujdin Aliu
Agim Ramadani
Salih Çekaj
Dikush tjetër
Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre
No Komente
Midis Nishite edhe sote i ke themelet e Xhamis dhe te Tyrbes edhe shumica e Toponimeve edhe sote mbajne emra Shqiptare si prsh te Bunari i Alis etj.
Mbase kesaj qe thua nuk kame me Koment.
Ne 1878 Nishi ka qen 50% Shqiptare e kame fjalen per Qytettin se fshatrat po thuajse te gjitha.
.
Ndryshuar për herë të fundit nga Prishtina.C : 16-05-2011 më 13:55
Po ai fshat eshte krijuar ne kohen turke, sikur Tirana, Elbasani qe jane emertime turke mos do thote qe kane jetuar turq aty?, e din qe Nishi ka qene nen sundim turk?
Sot ke shume fshatra ne Shqiperi dhe Kosove me tomponime sllave (qe jane krijuar nen perandorine bullgare por edhe turke) nuk do thote qe aty kane jetuar sllavet.
Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 16-05-2011 më 14:09
Ky emrimi te Bunari i Alise ishte vetem nje shembulle qe tregone se elementi Shqiptare ishte i pranishem deri ne Nishe dhe ky emrime esht ber sipase emrit te nje Shqiptari te quajtur Ali .
Edhe mos me trego ti mua se une e kame prejardhjen prej Nishit dhe e di ma mir se ti se edhe te paret e mi kane biseduar me Shkije te cilet edhe sote e pranojne ket fakte dhe shume fakte tjera si fusha e Livadhe te cilat edhe sote e ter diten mbajne emra dhe thirren sipase emertimeve Shqiptare-Isalme dhe ky emertimi sipase Islamit nderlidhet personifikohet me elementin Shqiptare e jo ate turke apo Osmane.
Ti çdo gjë mund të kesh ngelur nga një idiot psikopat që nuk di të ndajë shapin nga sheqeri e deri te një debil që nuk di prejardhjen e tij po ti një Shqiptar,përfundimisht nuk ke qënë e as nuk je.Je ndonjë nga ata turkmenistanët që na çajnë turrën para buke dhe pas buke me ligjerata të tipit Kodra pas Bregut.
Hec mor toç se po lë kokrrën e namit.Gjergj Kastrioti është hero mbarëkombtar dhe jo vetëm,ndërsa na flet për mite dhe mitologji.
Ytttt farë e poshtër.
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
Ah qenke muhaxher.
Une te thash ne Nish shqiptaret kane qene pakice e vogel, minioriteti me i madh kane qen bullgaret, pastaj kane qene turqit, shqiptaret, torbeshet (muslimant sllav), rome, hungarez, vlleh etj, pra Nishi ka qene shume e perzier etnikisht.
E po te ndegjon ndonje i huaj me keto sarkazma tuat, ne Nish jane qindra fshatra tani qe ti e gjete nje emertim turk (qe mund ishin torbersh,turq) dhe te pretendosh kete menyre mbi shumicen shqiptare atje, eshe gallate..
E kuptoje mllefine tende nuk ke faje ti e ke nga Miti me te cilin je rritur dhe normale se e ke te veshtire ta pranoshe realitetin dhe mendimin ndryshe. Kjo quhet Mitomani Ala-Ballkanase
Te te tregoje nje te vertet qfare me ndodhi mua kur isha i frymezuar nga Mitomanija sikurese je ti tashe para 5.viteve rastetesisht isha ne nje restaurante duke pire kafe ketu ku une jetoje dhe erdhi nje persone dhe me pyeti a esht karrikja e lire i thashe po dhe aje u ule rastesisht me vajten syte dhe pe shofe ne gjepe te kemishes kishte nje pasaporte Diplomatike dhe duke ndejur thashe me vete ore ta pyse ket pake per politike se si po rrjedhin gjerat dhe ashtu filluam bisedes aje ishte nje Diplomate Gjermane dhe duke biseduar hyme ne Histori dhe ta them te drejten une nuk isha forte ne ngjarje se Qfare po ndodhte ne politike dhe po ashtu ase ndonje njohes i mire i Historis Shqiptare kisha ndegjuar per Mitin e Skenderbeut dhe mendoja se ter BOTA e njef Skenderbeun dhe ne bised e siper une po filloje si Ballkanas ore i them une ati e njef ti Skenderbeun aje ka luftuar me Turqe e Blla blla ndersa Diplomati Gjermane vetem po me ndegjonte dhe ne nje moment mu drejtua "Kushe esht Skenderbeu nuk paskem ndegjuar ndonjeher per ket njeri" ather une u shtanga sps isha rritur me Mite per Skenderbeun sikurse ti.
Krijoni Kontakt