Pse pak here e kam thene une per lajmet qe merret ketu nga forumi dhe perdoren nga faqet e tjera shqiptare?
Pse pak here e kam thene une per lajmet qe merret ketu nga forumi dhe perdoren nga faqet e tjera shqiptare?
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
jo
hahahahahaha, sa me ke bere per te qeshur
mesiguri edhe keta nga ty e kane marre![]()
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1378506/Milky-Way-The-incredible-time-lapse-video-galaxy-taken-atop-Spains-highest-mountain.html
NDryshimi:
Ja dhe balkanweb
http://www.balkanweb.com/teknologji/2694/rruga-e-qumeshtit-pamjet-fantastike-nga-mali-el-teibe-i-spanjes-60390.html
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 20-04-2011 mė 09:41
We never really grow up, we only learn how to act in public.
Me wikin ma ke mbushur mendjen. Lexoje temen, mos lexo vetem titullin.
Dhe ti seriozisht kerkon pergjigje me kete koment? Ku jeton ti pash zotin se edhe shqipen e paske per te qare hallin? Ti ose je ne denial ose ke ndonje arsye tjeter se me shqip se ta kam shkruar nuk ka ku te shkoje. A ha shqip ti qe te gjitha keto fenomene qe po ndodhin kete periudhen e fundit kane ndodhur historikisht por asnjehere me kete intensitet.? Interneti nuk doli sot, ka 22 vjet. Raportimet skane qene aspak te veshtira te behen dhe me pare dhe jane bere por kurre me kete dendesi qe po ndodhin muajt e fundit.Po te lexoje edhe ate qe thone te tjeret dhe jo vetem ato qe thua ti atehere do e kuptosh qe je gabim. TA thash njehere, ndryshimi midis atehere dhe tani eshte se tani njoftimet perhapen menjehere sepse jetojme ne boten e modernizimit dhe te informatikes...cfare ndoth tani perhahet menjhere, rrezik edhe ata njerez qe jetojne neper xhungla e marrin lajmin po te ken nje radio...
--------------
Shoku, Toka nuk eshte nga se ka qene
me perpara ishte nje perbindesh tani eshte nje luan i zbutur meqe po e ndajm "atehere" me "Tani"
ka pasur super vullkona, vullkano te shumta qe shperthejn shpeshhere, termete te medhenj, rreshkitje toke, periudhe akullnaje, periudhe ngrohje, zhdukja e shumices e gjallesave, e goditur nga asteroid me permasa te medha si dhe shume gjera te ndryshme...nuk mund te thuash qe cfare po ndothin tani ne take jane me me shume intesitet....eshte qesharake...nuk ka kuptim
vertet ato qe thash une me larte nuk kan ndodhur brenda nje viti, ose nje muaji ose nje shekulli por edhe ato po te merreshin te dhenat si sot ato do te ishin ne nje nivel me te larte
cfare po ndodh tani nuk krahasohet as me "little ice age" e jo me ato me larte
Po vetem ne tre ditet e fundit ke patur 241 tornado, numri me rekord i rregjistruar ndonjehere.
241 tornadoes in three days make up deadliest U.S. storm since February 2008
Asnjehere ne historine e rregjistruar nuk ka patur nje intensitet te tille ne tornado dhe ciklone ne gjithe globin.
Current and Recent Tropical Cyclone Activity
Ketu me poshte ke per magnetosferen ku ne mars te ketij viti u rregjistrua anomalia me e madhe e pare ndonjehere
ndiqet dhe ketu live: Real-time Magnetosphere Simulation
Po ashtu po shfaqen fenomene neper zona ku me pare nuk jane rregjistruar kurre gjera te kesaj natyre
Giant whirlpools in Atlantic Ocean puzzle scientists
Pa llogaritur raste shume te tjera te fresketa mbi ndordhje masive peshqish e zogjsh ne gjithe globin.
Cfare ke sjelle ti deri tani? Pervec llomotitjeve asgje nuk lexoj nga te tuat.Cfare faktesh ke sjell ti?
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Postuar mė parė nga thirsty
Pak e shume e mora vesh se kush je keshtuqe nuk me habit reagimi jot. Sidoqofte ke akoma ne forum tema ku i jam ankuar hapur administratorit qe te protestonte tek gazetat shqiptare per botime te lajmeve te hedhura per here te pare nga une ne kete forum. Madje dhe i kam derguar dy protesta te hapura dy gazetave te tilla me pare. Dhe komenti i brooklyn i referohet nje video te postuar para disa ditesh dhe jo links qe ke vene ti aty. Mund te vazhdosh te qeshesh po ti e di se ca thuhet per ate qe qesh me veten.
p.s. I bashkova te dy temat qe ndodheshin ne nenforume te ndryshme pasi flasim per te njejtat fenomene dhe mund te trajtohen ne nje te vetme.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 20-04-2011 mė 10:01
lajme edhe fotografi qe ka te beje me shkencen mund te sjell edhe une, kjo nuk do te thote ndonje gje
mos shiko drejtshkimin tim, nuk jemi ne klase ketu
ne kohe ngrohje (shkrirja e akujve) numri stuhive rritet,Asnjehere ne historine e rregjistruar nuk ka patur nje intensitet te tille ne tornado dhe ciklone ne gjithe globin.
E kur kan filluar keto te regjistrohen?
Akoma nuk i je pergjigjur pyetjes time te thjeshte, ne cfare dokumenti shkencor thuhet qe ne historine e tokes, keto ndodhi kur nuk kane ndodhur me kaq "intensitet"?
nuk qesha me veten, qesha me ty
te tre e kishim po per ate video, po datat ishin te ndryshme dhe kjo nuk ka rendesi
balkanweb nuk e ka marr nga ju, sic keni qejf ju
ja dhe nje faqe tjeter
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 20-04-2011 mė 10:16
Akoma nuk i je pergjigjur pyetjes time te thjeshte, ne cfare dokumenti shkencor thuhet qe ne historine e tokes, keto ndodhi kur nuk kane ndodhur me kaq "intensitet"?
------
nuk qesha me veten, qesha me ty
U bashkuan temat dhe pergjigja jote nuk eshte futur fare pasi do kete qelluar ne momentin qe temat levizen. Mos u anko kot kur ka nje shpjegim teknik.
Ti po qesh me veten se me mua nuk qesh dot. Videot si pashe fare por komenti im eshte mese real. Ti natyrisht merr pjesen qe te pelqen dhe jo ate qe eshte. Tjetra, ti seriozisht paske probleme ne te kuptuarin e gjerave. Toka gjithmone ka patur ndryshime, dikur ka qene dhe nje glob i zjarrte, dikur ka patur dhe dinosaur, ka patur dhe kater zhdukje masive te jeten se gjalle, ka patur dhe epoke akullnajash sic ka patur dhe shkrije te akujve, ka patur dhe shperthime gjigande vullkanike sic ka patur dhe termete te medhenj, ka patur dhe goditje nga asteroidet e meteoret por cfare ndryshon kjo ne komentin tim? A flasim per njerezimin sot dhe periudhen historike ne te cilin ai ka rregjistruar keto ngjarje? Pse me cdo kusht do ta kthesh temen ne negativitet? Pse si bie shkurt dhe thuaj qe e kam kunjin me ty Darius dhe aty pastaj ta jap pergjigjen ndryshe?
Sidoqofte deklarata shkencore mund te gjesh plot nese i kerkon. Une po te jap nje sa per te krijuar nje ide. Aty nuk thuhet kjo qe them une por meqe kerkon gjuhe shkencore mund ta deduktosh vete dhe perdoresh llogjiken. Apo mos valle kerkon te dali Stephen Hawking publikisht e te ulerasi qe toka po ndryshon ne epoken qe po jetojme?
Scientific Paper: Human Land-Use Drives Climate Change at Local, Regional and Global Scales
me ty po qeshja, kush mendon se jeni ti? lol
po, problem teknik vertet, si perhere
A nuk po flisnim per historine e tokes?Ti natyrisht merr pjesen qe te pelqen dhe jo ate qe eshte. Tjetra, ti seriozisht paske probleme ne te kuptuarin e gjerave. Toka gjithmone ka patur ndryshime, dikur ka qene dhe nje glob i zjarrte, dikur ka patur dhe dinosaur, ka patur dhe kater zhdukje masive te jeten se gjalle, ka patur dhe epoke akullnajash sic ka patur dhe shkrije te akujve, ka patur dhe shperthime gjigande vullkanike sic ka patur dhe termete te medhenj, ka patur dhe goditje nga asteroidet e meteoret por cfare ndryshon kjo ne komentin tim?
haha, cfare kunji? po te kem e them ne sy. me ty e kamA flasim per njerezimin sot dhe periudhen historike ne te cilin ai ka rregjistruar keto ngjarje? Pse me cdo kusht do ta kthesh temen ne negativitet? Pse si bie shkurt dhe thuaj qe e kam kunjin me ty Darius dhe aty pastaj ta jap pergjigjen ndryshe?
edhe firma per ty eshte, edhe?
Mire, qe kur kane filluar te regjistrohen keto ngjarje?
Une po them qe fale modernizimit keto ngjarje vezhgohen me shpejte dhe perhapen me shpejte, ti nuk mund te thuash te njejten gje per 200 vite me pare, 300 vite me pare, 400 vite me pare, etc
kjo nuk do te thote qe keto nuk kane ndodhur me aq intesintet sic po ndothin tani
shiko "little ice age" nuk krahasohet me ate kohe
Kur ti thua qe 1 = 12 atehere ti duhet te vertetosh kete gje, jo uneSidoqofte deklarata shkencore mund te gjesh plot nese i kerkon. Une po te jap nje sa per te krijuar nje ide. Aty nuk thuhet kjo qe them une por meqe kerkon gjuhe shkencore mund ta deduktosh vete dhe perdoresh llogjiken. Apo mos valle kerkon te dali Stephen Hawking publikisht e te ulerasi qe toka po ndryshon ne epoken qe po jetojme?
prandoj po te pyer per artikuj, dokumenta qe mbeshteten nga shkencetaret
Scientific Paper: Human Land-Use Drives Climate Change at Local, Regional and Global Scales[/QUOTE]
jam dakort me ate qe shkruajten ata
ne veretet ndikojm mbi natyren por ndikim me te madh mbi natyren e ka natyra vet
Une jam nje individ qe mundohem te sjell nje informacion ketu ne forum, lodhem e djersitem duke e kerkuar dhe mbledhur kudo qe ndodhet qe lexuesit te kene dicka ndryshe nga ajo qe mund te lexojne neper masmedia. Dhe ne te njejten kohe me duhet dhe te merrem me njerez te tipit tend qe sjellin llafe e terma ja ke fut kot kur ne te njejten kohe ne teme nuk sjellin asgje pervec ketyre te fundit. Ti mendon se kam frike une te te them qe ta fshiva?
Historia e Tokes eshte 4.5 miliard vjet. Ti po flet per prekembrianin dhe kembrianin apo per epoken ne te cilen jetojme?A nuk po flisnim per historine e tokes?
Ne nje rast te tille une se kam te veshtire dhe te mos te te kthej fare pergjigje sepse se paske per temen por e paske me mua. Firma i bie qe te jete per ty ne kete rast dhe jo per mua.haha, cfare kunji? po te kem e them ne sy. me ty e kam
edhe firma per ty eshte, edhe?
Po te ndjek llogjiken tende per mungese rregjistrimi te 200,300,400 vjet me pare etc atehere nga e di ti qe kane ndodhur? Apo hamendja dhe Ocam Rasor's funksionon ne scientific establishment me te njejten menyre qe funksionon tendenca per te thene me cdo kusht jo kur nuk dihet pasi se ska si te jete kur nuk e dime ne?Mire, qe kur kane filluar te regjistrohen keto ngjarje?
Une po them qe fale modernizimit keto ngjarje vezhgohen me shpejte dhe perhapen me shpejte, ti nuk mund te thuash te njejten gje per 200 vite me pare, 300 vite me pare, 400 vite me pare, etc
kjo nuk do te thote qe keto nuk kane ndodhur me aq intesintet sic po ndothin tani
shiko "little ice age" nuk krahasohet me ate kohe
Kjo menyre e perdredhjes se temes eshte spekulative dhe aspak produktive. Me gjej nje paragraf timin ku une them 1=12 ne koncept? Ne asnje moment te shkrimeve te mija une nuk kam fantazuar, thjesht kam sjelle informacionin e postuar gjeresisht, kam bere deduktime sic mund te beje cdo njeri me nje sens llogjik. Apo mos valle po me akuzon per shpifje dhe disinformim? Dhe njehere tjeter, deri tani cfare ke sjelle ti per temen qe me kerkon mua konfirmime apo deklarata shkencore? Pervec nje jo per kete, apo ja ke fut kot per ate tjetren une nga ty po lexoj vetem llafe dhe asgje konstruktive. Beje debatin sic eshte per tu bere ne lidhje me temen dhe jo 'inat' ndaj Darius sepse ne nje rast te tille skam aspak kohe per te humbur.Kur ti thua qe 1 = 12 atehere ti duhet te vertetosh kete gje, jo une
prandoj po te pyer per artikuj, dokumenta qe mbeshteten nga shkencetaret
Scientific Paper: Human Land-Use Drives Climate Change at Local, Regional and Global Scales
jam dakort me ate qe shkruajten ata
ne veretet ndikojm mbi natyren por ndikim me te madh mbi natyren e ka natyra vet
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 20-04-2011 mė 11:36
Ke ndonje lajm, faqe qe lidh keto te dyja? Se pash ate te paren dhe nuk permendi "aplifikim" por vetem dridhje te vogla dhe dridhja po ndjihesh vetem ne nje rrugice
Mua me duket kjo e fundit me e besueshme se shkrirja e akullit me keto permasaThomas Posch from the Institute for Astronomy, University of Vienna completed astronomical reasons for the premature end of the polar night also made. He suggests that the observation is due to a change in the local horizon. An accelerated by the melting of the Greenland ice sheet of lower horizon appears as "by far the most obvious" explanation. According to Lenhardt it could possibly also to an atmospheric phenomenon - act - for example by ice crystals caused a mirage.
Read more: http://www.ashtarcommandcrew.net/for...#ixzz1K6emfdQK
[/QUOTE]Nje lajm tjeter i cuditshem eshte ai i shnderrimit te ujrave te lumit Viktoria ne British Columbia, Canada ne ngjyre te gjelbert. Sipas eksperteve qe analizuan permbajtjen e ujit, nuk ka prani te kimikateve qe te shpjegojne ngjyren e ujit.
Burimi: Victoria river mysteriously turns bright green
http://www.youtube.com/watch?v=NaNHo...layer_embedded
Perse e sjell kete lajm ne forum kur shpjegimin e saj e ka po ne ate faqe qe ke sjellur ketu
Uji nuk eshte se u shnderrua nga nje ngjyre ne ngjyren tjeter keshtu kot se kisthe qejf apo nga turpi por u ndryshua nga " Flourescein", ata qe shkruajten ne ate faqe thane qe dicka te tille mund ta blesh ne amazon per $10
I wonder if i drink that, will it make my peepee green, hmmmm
Ne New York gjithmone ere gazi vjen, jo dite per dite por njehere ne disa vite
Nuk eshte hera e pare qe i ngordhin zogjte, mund te kete arsye te ndryshmeNumer i larte zogjsh te ngordhur bllokon qendren e Austin, Texas
ka te beje me gazin dhe naften apo jo, kuptohetNje Re kimike po leviz drej Houston, Texas
Rrjedhje gazi ka gjithmone, cfare ka te beje kjo me titullin e temes pervec hapjen e frikes? AsgjeRrjedhje gazi nga nje tubacion ne Londer
Nje rrjedhje e madhe gazi ne Meksike
Rrjedhje gazi ne Sidnei, Australi
Rrjedhje gazi ne Blue Springs, USA
Rrjedhje gazi ne Albuquerque, New Mexico, USA
Nje qen ngordhi ne rrug, ta shkruaj ketu se edhe ky se si ka nje lidhje me token
OH? vertet? Pash dy tre nga keto ne internet dhe nuk paki ndonje cudiCarje e cuditshme tubacionesh uji ne Midland, USA
Shperthime te papritshme ujrash ne Eagle Rock
Shperthime te papritshme ujrash ne Allegany County, MD, USA
Shperthime te papritshme ujrash ne Edmonton, Canada
Shperthime te papritshme ujrash ne Honolulu, Hawaii
tubacionet nuk jane te perhershem por te perkohshme
edhe? kane ndothur gjithmoneZjarr masiv ne Texas
Shperthim i fuqishem ne Centralin Elektrik ne Ohio
Zjarre ne Malibu
Rrjedhje radioaktive ne Suffolk, Angli
se me shpeshe perhapet lajmi aq me te frikesuar behen njerit
keto jane gjera qe ndothin cdo vit
asgje nuk po ndodh me token
edhe njehere, as edhe nje gje nuk po ndodh me tokenInformacioni aktual jepet i qarte me grafika qe rifreskohen here pas here ne ket adrese: AlertMap
Sikur mos mjaftonte kjo, ka nje aktivitet sizmik te pabesueshem. Mbi 30 termete shume te fuqishme jane rregjistruar ne te gjithe boten si dhe nje rritje te theksuar te aktivitetit vullkanik. Ky aktivitet i sotem mund te ndiqet ketu: http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/heli2.shtml
Pra cfare po ndodh me Token?
Rritje e pabesueshme e numrit te termeteve. Aktivitet i pazakonte vullkanik. Anomali elektromagnetike (gjykuar nga ngordhja masive e zogjve). Shperthime tubacionesh uji dhe gazi metan ne vende te ndryshme... A kane te gjitha keto lidhje me njera tjetren apo jane te shperndara? Dhe pse nuk ka asnje mbulim te ketyre ngjarjeve nga shtypi?
Pervec CNN, FOX News dhe BBC organet e tjera kane heshtur.
mjaf i vut friken njerezve
Ka mbulim por jan lokale/rajonale sepse nuk jane ndonje lajme se kush e di cfare. me teper vlen lufta me libin se nje tubacion shpertheu ne kurvelesh te shqiperise
http://poleshift.ning.com/profiles/blog/show?id=3863141%3ABlogPost%3A205298&commentId=3863141%3AComment%3A205657&xg_source=activity
Ku e ke panikun? duket si sinkhole thot kjo mikja
Neqoftese po del ngehtesi atehere del nxehtesi sepse temperatura mbi toke eshte e ulet fale bores, kurse ajo ne brenedesi te tokes esthe e nxehte
nxehtesi te pazakonte?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 20-04-2011 mė 18:40
Krijoni Kontakt