Close
Faqja 22 prej 86 FillimFillim ... 1220212223243272 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 852
    Për muslimanët shqiptar, konferenca islamike zvicrrane do te mbahët si pas planprogramit me 19-tjet shkurt te keti viti !

Nese jetoni ne zvicerr, apo keni familjar qe jetojn ne zvicerr, tregoni atyre qe te regjistrohen ne kete webfaqe : http://www.conseilcentral.ch/index.p...te-online.html
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Tunxh, bir!!
    Kontradiktat jane tregues te palogjikshmerise qe perçohet tej e tej ne kulturen islamike, gje kjo qe shihet qarte ne shkrimet e tua, po ashtu siç shihet edhe ne shkrimet e disa "dijetareve" si puna e fisnikut dhe gimches!!
    Ne çdo fjali qe ti shkruan, perveç gabimeve gramatikore e sintaksore, pahesohet pikerisht ajo kontradikte per te cilen fola me lart!!
    Nuk kam ngè te laj kryet e gomereve perjete e, kam shume respekt per logjiken dhe atdhedashurine e chinos, per ta pahisur une tere ate shtellunge idiotesish qe ke shkruar me lart!
    Nje "falemnderi" duhet tua kerkosh harapeve dhe turqve, interesat e te cileve je duke mbrojtur......ku rte vesh dashurine per komb perpara dashurise per Muh-amed, do te te them "falemnderit"!!

Tu rrit'te mendja!

...mire de jarigas, mos e shih vetveten ne gare me mua !!!, kujdes....perseri zhytesh ne polemika !!!

Ti nuk me njeh mua, qe te matesh "patriotizmin" tim !!!,, une mund ate te ta deshmoj me me shume se 10 000 shkrime ne mediumet gjermane !!!, por nuk eshte as minimumi i pikes aty !!!, ketu diskutohet per ISLAMIN, ne kete rast konkret per hoxhen krasniqi, ku kahjet e "diskutimeve" apo me mire te them te te "vjellurave" nga debati centrik hapen ne debate vec te "njohura" paushalle gjithperfshirese....

...nje kontradikte vec e ke shuar, ceshtjen e "Murgut" dhe "muslimanllekut" te tij !!!, vec vazhdo, cki babush ka synimin vetem te te ndihmoj ne rrugen qe je duke ec.....mos te interesonte islami, do te ishe diku tjeter, e jo ketu ne mesin tone !!!

kalofsh mire....

PS: faleminderit per permiresimet ne drejteshkrimin e gjuhes shqipe....
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    Po ashtu asht deri ne frymarjen e mram,
    ...shpjegova tjereve cka meson islami........nese nje pabesimtare edhe ne shtratin e vdekjes "vdes" per tjeret i njohur si pabesimtare, ai mund vetem me zemer ne frymen e fundit te ket fituar xhenetin !!!

paqe
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Shih, islami ka deshmuar gati 1400 vite civilizim ne shkallen me te larte. Aspektet sociollogjike qe i ka formuar sot akoma jane prezent, dhe 1,5 mrd. njerez ndertojn perditshmerine mbi to, dhe jetojn jeten e tyre ne lumturi. Muslimanet edhe pse ne aspekte materiale kane nje "fukarallek" te mesem, mund ti konsiderojm ne aspekte shoqerore si ma te lumturit dhe mentalisht me te clodhurit ne pergjithesi !!!
    Natyrisht se edhe ne shoqerite muslimane ka konfuzione te natyrave te ndryshme, por krahasuar me "shoqerite" tjera te civilizuara, ata jane te shkalles me te ulet !!!
    Forca e islamit nuk qendron ne shfaqjen e tij te jashtme, por ne nderlidhjen e brendhsme te cerdhes me te vogel te shoqerise, qe eshte familja. Nje familje e edukuar muslimane, tejkalon CDO KRIZE, TE CFAREDO NATYRE !!!, pasiqe ajo ne perpjesetime te vogla, mbikqyrese dhe ne menyre efikas miret me probleme te ndryshme. Familja muslimane eshte ai prototipi qe e imagjonon shteti modern, kur shoqerine e sheh si "familje" dhe se mundohet me programmet e tija tja lehtesoj jeten qytetarit ne cdo aspekt. Problemi i shtetit social eshte "keqperdorimi" qe shkateron rrejtin, te vcilin shteti social duhet ta luftoje. Per te bere kete ka formuar aparate gjigande, ku perseri po i njjeti problem shfaqet edhe brenda aparatit. Kjo dukuri ekziston ne perpjesetimin e posacem ne cdo dege te shtetit social. Dhe kjo e "paralizon" ate, ja mer fuqine. Kurse familja islame eshte ne kete aspekt me e shternguar, dhe me kete me efikase. Se ki organzimin shoqerore funksionon, dhe eshte per tu imagjinuar, deshmon vet kultura jone shqiptare, edhe nder shqiptaret ekziston nje dukuri e tille, FISI.....

Deshmimi i rrendit shoqerore dhe efikasiteti i tij maramendes, deshmojn kulture te larte te zivilizimit islam. Nese ai MUHAMEDI nuk e ka "njohur" perendine, dhe e ka imagjinuar ate ne fantazine e vet, atehere ajo fantazia e tij paska qen jashta llogjikes se natyres, se ajo "fantazi" ka arrijt ate, qe edhe bota moderne nuk eshte ne gjendje ta arrij, perforcimin maksimal te cerdhes me te vogel shoqerore, e cila ne perpjesetim, ben cerdhen me te forte, qe eshte shteti (rreshtazi qe 1400 vjet bota islame ka patur territor kompakt dhe ka potencial gati mbinatyrore akoma edhe sot ku "cerdhet" jane te dobesuara, vetem me FJALE eshte ne gjendje te mobilizoj - si psh. si e keqperdorin te ashtuquajturit "islamik" !!!)...........shoqerite e krishtera deri para 200 viteve KURRE nuk kan patur organzimin gjithperfshires te shoqerise (vetem kur eshte dashtur te luftohet islami !!! - imagjino cka do me thene kjo per aftesite e prijesve te kishes ne aspekte sociale !!!), perkundrazi, ajo akoma nuk ka aftesi te beje kete edhe sot, dhe u dash te bente nje riorganzim imprivizues bazuar ne doktrina kishtare e parakishtare, ne doke pagane e ne "mendjen e shendoshe" e me tej. Akoma edhe sot rrendi shoqerore eshte i rrezikuar nga implodimi (shih komunizmin).........kjo, nje gje na le te qarte, NUK KA GARANCION !!!. Fale "trashigimise" qe kane lene humanistet, se paku "vijat qe markojn te ashtuquajturin point of no retur" dukshem jane ngrejtur perpjete, keshtuqe nje kollaps mund te haset me kohe. Pyetja eshte pra, UNE si INDIVID, jame i kenaqur me kete cka me rrethon ???.

flm
    Karakteristikat qe ke pershkruar ketu per familjen jane lindore, me shume sesa islame. Dmth i paraprijne islamit.

Tema ketu eshte thenia e Hoxhe Krasniqit qe Nene Tereza e ke vendin ne ferr. Pra, ti bie dakord qe kjo thenie e tij eshte e pasakte, por ngel pyetja pse ky hoxh merr neper goje Nene Terezen por nuk merret me punet e veta.
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga vajz Lexo Postimin
    Karakteristikat qe ke pershkruar ketu per familjen jane lindore, me shume sesa islame. Dmth i paraprijne islamit.

Tema ketu eshte thenia e Hoxhe Krasniqit qe Nene Tereza e ke vendin ne ferr. Pra, ti bie dakord qe kjo thenie e tij eshte e pasakte, por ngel pyetja pse ky hoxh merr neper goje Nene Terezen por nuk merret me punet e veta.
    ....islami natyrisht se nuk e ka zbuluar rroten, elementen e rrendit shoqerore ne islam dallojn ne detaj, por jo ne pergjithesi nga shumica e rrendeve shoqerore ne historine e njerezise. Pra ne "rrendin shoqerore islam" mund te identifikohet pa dyshim edhe ai konfucian edhe ai i krishtere edhe ai i cifut. Qellimi ish vetem ai, se islami deshmon se ka gjetur menyre efikase, per te menaxhua edhe ne perpjesetimet me te imeta jeten e njeriut tash e 1400 vjet, dhe se nuk shihet ne horizont nje "dobesim" i ketij rrendi, perkundrazi, ai duke u ngjeshur sa e sa me shume me civilizime tjera, forcohet....

Une nuk e mohoj aftesine e zoteri Krasniqit per lemine e vet, as qe imagjinoj ta korrigjoj diku, nuk me intereson thjesht, por eshte pjese e kultures islame sjellja e mirefillte e nje njeriu me autoritet ndaj njerezve tjere (e mos te bisedojm me per autoritetet e atyre perendimore). Njeriu me autoritet duhet te jete shembulltyre per shoqerine. Detyra e zoteri Krasniqit eshte ate qe e ka mesuar, tja ve ne sherbim popullit (per tu bere milioner eshte dashur te miret me tjeter profesion, per tu bere STAR eshte dashur te miret me tjeter profesion.....etj....por ai ka zgjedhur te behet "hoxhe", dhe si i tille i ka detyrat e qarta).

Populli qe i perket ai nuk eshte vec musliman. Pra eshte detyre parimore e tij, popullit tja ofroj sherbimet ne menyren me perkatese, duke mos demtuar askend. Te thuash se nene tereza e ka vendin ne ferr, as qe eshte detyre e tij !!!. Ndoshta nene tereza eshte shkaktare, qe NJE njeri per shkak te asaj ka pranuar njeshmerine e Zotit. Me ate ajo ka bere para ALLAHUT shume me shume pune se krasniqi te kish shkruajtur njeqind vepra, e mos te kete inkurajuar nje te pafe ta pranoj njeshmerine e Allahut.

Ne pergjithesi pra thenja jo qe eshte jokorrekte, por eshte edhe qesharake, dhe ja ka rrezuar atij vet autoritetin. Islami eshte FE e te DIJTURVE, e jo e proletariatit....nese Krasniqi imagjinon te imponoj "proletariatin", le ta beje kete. Perderisa ka te tille qe shajne islamin, do te kete te tille qe edhe do ti shajne kundershtaret e islamit. Shume thjesht.

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...mire de jarigas, mos e shih vetveten ne gare me mua !!!
    Nuk je ti ne pyetje ketu, por kontradiktat islamike!! Ti s'je kerkush per te qene ne gare me mua!
    Ti nuk me njeh mua, qe te matesh "patriotizmin" tim !!!
    Une te njoh nepermjet shkrimeve ne Forumin Shqiptar!
    .... ketu diskutohet per ISLAMIN, ne kete rast konkret per hoxhen krasniqi, ku kahjet e "diskutimeve" apo me mire te them te te "vjellurave" nga debati centrik hapen ne debate vec njohuri (te "njohura") paushalle gjithperfshirese....
    Pikerisht, eshte Islami burimi i kontradiktave qe pahesohet ne shkrimet tuaja!!
    ...nje kontradikte vec e ke shuar, ceshtjen e "Murgut" dhe "muslimanllekut" te tij !!
    Sipas ketij interpretimi, do te duhet te mendoj se "myslimanllek" do te thote "devotshmeri"!!Pra, kush eshte i devotshem ne fene e tij, eshte ne rrugen e Zotit, dmth eshte "musliman"!!
    Nga ana tjeter, kush nuk njeh Muhamedin si profet, nuk mund te jete "musliman"!!Ti, si e zgjidh kete kontradikte, qe sapo e pohove??!!
    vec vazhdo, cki babush ka synimin vetem te te ndihmoj ne rrugen qe je duke ec.....mos te interesonte islami, do te ishe diku tjeter, e jo ketu ne mesin tone !!!
    Me intereson Islami dhe shume biles, po ashtu siç me interesojne edhe termetet apo kataklizmat e ndryshme qe perlasen mbi popullin tim!!
    PS: faleminderit per permiresimet ne drejteshkrimin e gjuhes shqipe....
    Duhet te falenderosh shpirtin e kombit, vegel e te cilit jam!!
    Pak nga pak, ai shpirt do te beje fole edhe ne zemren tende!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    ...shpjegova tjereve cka meson islami........nese nje pabesimtare edhe ne shtratin e vdekjes "vdes" per tjeret i njohur si pabesimtare, ai mund vetem me zemer ne frymen e fundit te ket fituar xhenetin !!!

paqe
    Nese pendohet , per ndryshe jo.

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    pse a paska popull shefsheti a ?
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga seleukeia Lexo Postimin
    pse a paska popull shefsheti a ?
    Po i ka disa injorante - xhahila, fatkeqesisht. Tipi i 'i njejti' apo 'ilirian' a 'gimche' eshte popull i Shefqetit. Keta e bejne hero Shefqetin se eshte aq 'trim' e 'hero' te thote se Nene Tereza do te shkoje ne ferr, thelle...
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 11-02-2011 më 12:42

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po i ka disa injorante - xhahila, fatkeqesisht. Tipi i 'i njejti' apo 'ilirian' a 'gimche' eshte popull i Shefqetit. Keta e bejne hero Shefqetin se eshte aq 'trim' e 'hero' te thote se Nene Tereza do te shkoje ne ferr, thelle...
    Korigjim:

Keto janë bindje dhe paragjykime.

P.sh Unë mendoj që Dr. Shefqet Krasniqi ka gabuar se Nënë Tereza nuk e ka vendin 'midis Xhehennemit', unë paragjykoj se Nënë Tereza e ka vendin në fund të Xhehennemit, midis Xhehennemit mund të jenë mekatarët si unë e disa të tjerë, mirëpo jo-muslimanët do të jenë në fund të Xhehennemit. Kështu të paktën mendoj dhe paragjykoj unë.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 22 prej 86 FillimFillim ... 1220212223243272 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •