Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 137
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin

Kush e tha kete ? E keqja ne historine e kombeve eshte se te tjeret besojne cdo version pervec atij te kombit per te cilin behet fjale. Pra i ndoqen thua ti. Perse atehere nuk eshte krahasim i njejte?... edhe serbet e greket do te na ndiqnin e ne do te iknim neper bote...... ose me mire te rikujtoj ate shprehjen do te bridhnim ne shkretetire per te kerkuar atdhe.

Pikerisht ti flet nga pozitat e shqiptarit, por nese pyet nje serb apo grek versioni yt merr te tjera ngjyra(vlen ajo qe permenda me siper, pra historine tone ndryshe e besojne te tjeret). Nuk besoj se lindem ketu ne kohe paqeje dhe jemi ketu deri tani...., ndoshta me shpejt se te tjeret. hebrejte atje kane atdheun e tyre per 2000 vjet te pakten.... mos harro se slavet u dynden para 1500 vjeteve dhe thone jemi autoktone...... . Hebrejte nuk hodhen mollen dhe thane ketu eshte atdheu yne.... . Besoj se kemi c'te mesojme nga historia e tyre.
    ashtu??!? po pse qenkan larguar hebrenjte pra?
    une kam lexuar shume per historine e tyre dhe ky eshte versioni me i llogjikshem.
    ekziston edhe versioni qe thote se hebrenjte u larguan me vullnetin e tyre, por une "preferoj" ate te parin...
    cili eshte versioni qe "preferon" ti???

e di se cfare thone serbet e greket per ne. qe kemi ardhur ketu nga kaukazi... ky eshte version vetem i tyre.
    cfare thone te gjithe historianet e tjere perendimore??? qe jemi autoktone pasi mbahemi si pasardhes te ilireve.

pra une po perdor te njejten metro per te dy rastet. po perdor versionin nderkombetar perendimor.

pse thone hebrenjte se kjo eshte "toka jone e premtuar"???
    sepse e lidhin vetem e vetem me fene...
    pse nuk thone te njejten gje edhe per egjyptin apo irakun???

lufterat qe permenda me siper, per vendosjen e hebrenjve ne ato toka me lufte, jane te dokumentuara... nuk mund t'i hedhesh poshte.
    ke te dokumentuar luftera per vendosjen tone ne ballkan?
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Po e di.

A e din ti qe ne Rijad te Arabis Saudite ka me shume kisha katolike se xhamia shiitesh ?

Normal eshte, sepse ka em shum hebrenj qe jetojn ne Teheran se sa suni.
    ne arabi saudite nuk ka as edhe nje kishe te vetme. apo e kane ndertuar ne vitin e fundit?
    ku i merr keto informacione nuk e kupetoj.

cfare???!!! normal??? po mundohesh te me bindesh qe 2+2=7???

a thua qe nuk ka aq sunite sa per nje xhami te vetme???
    perbejne 5% te popullsise se shtetit. hebrenjte jane 1,5% dhe kane dhjetra sinagoga vetem ne kryeqytet...
    Vasudhaiva Kutumbakam

ok, ok,.. e lejm qe qenkan ant-sunit (cka eshte e vertet).

Por megjithate, eshte Ahmadiinexhadi i cili tremberon izraelin dhe nuk lejon te luaj bash si ja don qejfi.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Jarigas, po behesh perserites me keto ironit e tua. Fol serioz nje here.
    Perserites me ironite e mia??!!
    Tani, per sa i perket seriozitetit, meqe ti nuk e paske lexuar(apo kuptuar) shkrimin tim, ti si do t'i pergjigjeshe me seriozitet nje personi qe te thote se derri dhe gomari jane myslimane??!!
    Hajt na jep mesim mbi seriozitetin tend prej myslimani te devoshem!!

P.S. Ironia nuk eshte mungese serioziteti, perkundrazi, eshte arme kunder qesharakeve!! GG
    Jarigas

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Tani, per sa i perket seriozitetit, meqe ti nuk e paske lexuar(apo kuptuar) shkrimin tim, ti si do t'i pergjigjeshe me seriozitet nje personi qe te thote se derri dhe gomari jane myslimane??!!
    Hajt na jep mesim mbi seriozitetin tend prej myslimani te devoshem!!

P.S. Ironia nuk eshte mungese serioziteti, perkundrazi, eshte arme kunder qesharakeve!! GG
    Ironia eshte nje mėrzi qė s'tė len as te vajtosh, e as te buzeqeshėsh !
    Un e shoh qe je i merzitur dhe shum i brengosur nga ēeshtja e besimit Islam.
    Nuk kam ilaē per ty fatkeqesisht, pos qe ta pranosh realitetin ne te cilin jetojm.
    Pra si mik, do te sygjeroja xhihadin shpirteror, ne daq shpetim !

Edhe un kam filluar te perseritem, por s'po kam qare : Musliman jo gjithekush eshte, ne Islam mund te dalesh sa i mbyll e i hap syt !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Pra, edhe derri eshte mysliman!!Edhe gomari.......
    Pra, ashtu siē deshem te provojme, Islami eshte fe arabe e bere per arabet!!
    Fjala "musliman" nuk permban fjalen "allah"!!! Si dole ne kete perfundim??!!
    Pra, ne kuptimin me te gjere, ti pa fene islame, do te ishe pak a shume, nje kafshe!!
    Pra, myslimanet shembullore na qenkan murgjit e krishtere, pasi murgj myslimane nuk ka, apo jo??!!
    Pra, ti po thua se ithtaret e Muhamedit, muhamedanet, jane Ummeti, ndersa ata qe nuk e pranojne, nuk bejne pjese ne te!!Tani me thuaj pak, a jane bektashet dhe shiat muyslimane, sipas teje??!!
    Pra i gjithe njerezimi na qenka mysliman, kurse Umet vetem ata qe besojne ne Kuran!! Pra, kur e therret dike "kaurr", ti e thua gjithmone kunder nje myslimani, apo jo??
    Vertet e ke??!! Ku e pe ti se une thashe se jane e njejta gje??!!
    Or ti djalosh, e humbe fillin fare me duket!!
    ...ahahahah...nej i krishtere pa dyshim qe e kupton se ēdo te thote "umet", por nje mysliman me duket se e paska t eveshtire te kuptoje fjalen popull!!! Hap fjalorin te termi "popull" dhe pastaj ec prape ketu qe ta debatojme!!
    Nga kush, nga emri i Skenderbeut??!!
    Apo nga ai i nene Terezes Gonxhe Bojaxhi??!!
    E ketu pajtohemi plotesisht, por nuk eshte mesim qe duhet te me japesh mua,duhet t'ia japesh Ummetit te Muhamedit ose nese preferon "popullit mysliman shqiptar"!!
    Ndodh edhe me muhamedanet(sunitet),te cilet nuk guxojne te recitojne shehadetin pa permendur emrin e Muhamedit!!
    E ke fjalen per nje shtet teokratik islamik, gje qe nuk egziston ne boten e qyteteruar, prandaj eshte debat koti!!
    Epo une nuk kam kulture gjermane, por shqiptare!! Nuk te ecen me mua llapallapi pa argument!!
    Cfare shpjegove, se fjala "musliman" shpjegohet vetem arabisht dhe se "umet" nuk eshte populli apo bashkesia e myslimaneve??!! Shpjegove qe mysliman jane te gjitha kafshet dhe nje pjese e njerezve, pastaj the se te gjithe njerezit jane myslimane e pastaj akoma se myslimanet me te mire jane murgjit e krishtere!!!
    A je i sigurt se jam une ai qe i ka idete ēorbe ne koke??!!
    mirdita,

.......baci jarigas, andej ka tetova i thone kesaj pune "shaum i "trash" ije be djal "

Po e permbledh perseri shkrimin, se behet bajat citimi, ne kete rast nuk kam edhe cilen "fjali" tenden ta citoj....nuk citohen perseritjet e frazave ne stilin e "njohur" tendin.

Termin musliman ta shpjegova ne kuptimin ne shkrim edhe ne kuptimin ne sens. Natyrisht, cdo krijese e zotit, qofshin kafsh, qoft "gurre", qoft dielli, yjet etj.....jane "musliman", sepse ne natyren e tyre i jan nenshtruar "ligjit" te Zotit qe ja u ka caktuar Ai.....vetem njeriu dhe xhinet e kan te drejten te mos jene, sepse ne baze te vullnetit te lire, mund ta mohojn "Zotin" si krijues. Kjo te "argumenton" shpjegimin ne shkrim "i LIDHUR PER ZOTIN", qe ne gjuhen arabe dmth. MUSLIMAN....ti cka ke mesuar eshte dytesore, shpjegimin ta jep muslimani, e jo ndonje prolet i lagjes....kur te dhemb dhembi, shkon te mjeku i grave ti ???

Pra, edhe derri, edhe gomari, edhe papagalli, edhe ti, po te gjith jeni ne kuptimin e gjere "musliman"....nese ti e mohon ekzistencen e "zotit" apo i ben "shok" atij, atehere nuk je musliman. Termi musliman ka karakter gjithperfshires !!! Kete, ose pranoe, ose injoroe, por kjo cka te shkruaj, kjo eshte, kete do ta deshmojn edhe muslimanet tjere ne kete mesin tone ketu.

Derri si kafsh nuk mohohet nga muslimanet, por thjesht mishi i tij eshte i ndaluar per me u ngran, edhe derri si krijese e ka ekzistencen e vet dhe qellimin e vet.....personalisht Pejgamberi i muslimaneve, paqja dhe meshira e Allahut qofte mbi te, i ka "urrejtur" qent.....por nuk i ka mohuar, njihet nje hadith ku thote, "mos te kishin qen popull, do te kisha urdheruar cfarosjen e tyre".....me derrat nuk ka patur "raporte" te keqija....i ka lan ne punen e tyre....

...derri per nje pjese bukur te madhe te njerezise eshte edhe ushqyes....kinezi kur hin ne mishtore dhe i thot "o shef, bjerem 1 kg. mish ", ai shitesi i cet 1 kg. mish derri.....nese don tjeter lloji, duhet ate ta emeroje....dmth. me fjalen MISH, nenkupton kinezi MISHIN E THIUT....mos valle e pate ate "pergjigje" te stilit "knock out" ???...........a ne kete menyre don te diskutosh me mua ???, shih mor burre njehere se ku gjindesh me "fjalet" e tua....

Edhe punene e "ummetit" e ke marre dallash....largoje perden e injorances, dhe qasju bisedes ne menyre NORMALE, thjesht, nese ke kunderargumente, atehere na shtro perpara, por te "mohosh", "injorosh" ose perbuzesh dicka qe nuk te hin ne "kllapen" e parapergatitut mendore, eshte thjesht dobesi dhe mungese aftesie per te debatuar ne menyre te civilizuar.

Nen termin UMMET hijn gjithe ithtaret e fese islame, pa dallim rrace dhe nacionaliteti, termi UMMET eshte shpikje e re KURANORE, para periudhes islame NUK ESHTE PERDORUR, qe do me thene, se eshte term POLITIK, dhe si i tille eshte EKSKLUZIV per ithtaret e islamit, dhe me kete, nuk ka karakter gjithperfshires si termi MUSLIMAN.
    Edhe "bektashijnt" edhe "shiat" po qe te dy, e "pranojn" Muhamedin as., me kete, ata jan automatikisht UMMET. Pluralizmi "brenda" doktrines islame eshte nje mesele tjeter, qe ti me kete pergatitje qe ke, nuk ka gjasa ta vendosish ne "rrendin" e duhur, dhe ne kete faze te debatit nuk duhet edhe te te interesoj.

...borckullat tjera pa sens i leme anesh, skam edhe kohe te mirrem me plemika....

tung
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Tani, per sa i perket seriozitetit, meqe ti nuk e paske lexuar(apo kuptuar) shkrimin tim, ti si do t'i pergjigjeshe me seriozitet nje personi qe te thote se derri dhe gomari jane myslimane??!!Hajt na jep mesim mbi seriozitetin tend prej myslimani te devoshem!!

.........aha ???, kur e kam thene ate ???..........ai ish "perfundim" i yti i nderuari jarigas !!!, ky eshte ai problemi kyc, nxjerja e frazave te vecanta nga konteksti i pergjithshem....eshte tipike per "argumentues" te stilit tend !!!, kapja e "paluhatur" ne degen qe ta pret radaka se eshte me "rrendesi"........nuk te hin ne pune druri, por nje dege lart ne ndonje skaj....nese ke per qellim te diskutosh ne menyre serioze, atehere mundohu pak te jesh edhe "objektiv" dhe ti permbahesh rregullit te diskutimit. Mos u zhyt ne polemika, bile ate edhe te pabaza !!!, nuk eshte "baze" nje fraze e nxjerur nga konteksti......

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ironia eshte nje mėrzi qė s'tė len as te vajtosh, e as te buzeqeshėsh !
    Un e shoh qe je i merzitur dhe shum i brengosur nga ēeshtja e besimit Islam.
    Nuk kam ilaē per ty fatkeqesisht, pos qe ta pranosh realitetin ne te cilin jetojm.
    Pra si mik, do te sygjeroja xhihadin shpirteror, ne daq shpetim
    Sipas teje i semuri duhet t'i keshilloje ilaē doktorrit??!!
    Meqe e paske qare shpjegimin e fjales "ironi"(nuk te ve faj pasi ne Kuran nuk shpjegohet), tani a je ne gjendje t'i pergjigjesh pyetjes qe te bera: Si do t'i pergjigjeshe me seriozitet nje personi qe te thote se derri dhe gomari jane myslimane??!!??!!
    Edhe un kam filluar te perseritem, por s'po kam qare : Musliman jo gjithekush eshte, ne Islam mund te dalesh sa i mbyll e i hap syt !
    Sipas mikut tend mysliman, Nuhit, te gjitha kafshet jane myslimane(perfshi derrin e gomarin),ndersa ti thua se jo gjithkush mund te jete mysliman...! Shpjegona pak se ē'do te thote qe ne Islam mund te dalesh e te hysh sa hap e mbyll syte(si ne han)??!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .........aha ???, kur e kam thene ate ???..........ai ish "perfundim" i yti i nderuari jarigas !!!, ky eshte ai problemi kyc, nxjerja e frazave te vecanta nga konteksti i pergjithshem....eshte tipike per "argumentues" te stilit tend !!!, kapja e "paluhatur" ne degen qe ta pret radaka se eshte me "rrendesi"........nuk te hin ne pune druri, por nje dege lart ne ndonje skaj....nese ke per qellim te diskutosh ne menyre serioze, atehere mundohu pak te jesh edhe "objektiv" dhe ti permbahesh rregullit te diskutimit. Mos u zhyt ne polemika, bile ate edhe te pabaza !!!, nuk eshte "baze" nje fraze e nxjerur nga konteksti......

tung
    Ne postimin nr 97 ti u shprehe keshtu:
    .....termi MUSLIMAN emeron cdo krijese, qe e pranon "njeshmerine" e Zotit !!!, e kupton qart kete ???........cdo foshnje lind sipas doktrines islame MUSLIMAN, nga kjo perfundojm se gjith krijesat tjera perpos "njerezve" ne aspektin fillozofik jane MUSLIMAN..
    Ne krijesat e tjera hyjne te gjitha kafshet, perfshi derrin, gjarperin, gomarin,krimbin,etj...
    Ti u krekose se je i afte te japesh leksione ne ēdo fushe te filozofise(ti je me kulture "gjermane") dhe une, duke analizuar ēdo fjali te "filozofit" te madh Nuh Musa, ve ne dukje se sa pa baze eshte mendjemadhesia jote!!
    Ti fillove me ironi e sarkazem te komentosh shkrimet e mia dhe une me te njejten monedhe te tregoj se ku e ke vendin!!
    Tani, nese e kuptove se ku e ke vendin dhe ke deshire qe te besh nje debat te mirefillte, zgjidhe mire objektin e debatit dhe kerko t'i permbahesh, deri ne zbardhimin perfundimtar te tij.
    Une jam ne gjendje t'iu laj kryet te gjitheve!!
    Jarigas

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    ashtu??!? po pse qenkan larguar hebrenjte pra?
    une kam lexuar shume per historine e tyre dhe ky eshte versioni me i llogjikshem.
    ekziston edhe versioni qe thote se hebrenjte u larguan me vullnetin e tyre, por une "preferoj" ate te parin...
    cili eshte versioni qe "preferon" ti???

e di se cfare thone serbet e greket per ne. qe kemi ardhur ketu nga kaukazi... ky eshte version vetem i tyre.
    cfare thone te gjithe historianet e tjere perendimore??? qe jemi autoktone pasi mbahemi si pasardhes te ilireve.

pra une po perdor te njejten metro per te dy rastet. po perdor versionin nderkombetar perendimor.

pse thone hebrenjte se kjo eshte "toka jone e premtuar"???
    sepse e lidhin vetem e vetem me fene...
    pse nuk thone te njejten gje edhe per egjyptin apo irakun???

lufterat qe permenda me siper, per vendosjen e hebrenjve ne ato toka me lufte, jane te dokumentuara... nuk mund t'i hedhesh poshte.
    ke te dokumentuar luftera per vendosjen tone ne ballkan?
    Ja me kete nuk jam dakord une ndaj dhe ngul kembe.
    Paqe!

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •