Akti i cionizmit amerikan, nuk na nevojitet Sinagoga. Me mire nje xhami vahabiste, qe te rrahemi mes veti se cili e don fene ma shume. Te mesojme nga vahabet ne Maqedoni
haha! nuk eshte aq e thjeshte kjo gje jo...
per te qene cifut nuk mjafton te thuash qe je i tille. duhet nje fare kohe studim i kesaj feje e pastaj rabini e pranon ose jo kerkesen tende per konversion...
ka plot raste qe konversionet nuk jane pranur.
nuk eshte e thjeshte si per fete e tjera monoteiste.
ketu, nese behesh cifut, merr pasaporte izraeliane...
Vasudhaiva Kutumbakam
Sinagoge ne Tirane?
30 familje hebrenjsh ne te gjithe Shqiperine dhe do ndertohet nje sinagoge ne kryeqytet?
E ēuditshme po me duket.
Veprim qe tregon tolerancen do te ishte, por ne rastin tone nuk ka te beje me tolerancen, por me servilizmin.
Dmth mjaftokan 100-150 vete te se njejtes fe ne Shqiperi, per ti dhene nje ndertese kulti te tyren.
A thua nuk jane 150 budiste neper Shqiperi???
Sdq nuk jam kundra.
le te ndertohet. se Amerika do na doj edhe me shum![]()
Ne shqiperi, jo vetem qe ka hebrenj - shqiptar, por kohet e fundit po shtohet shume nr i hebrenjve qe vijne ne shqiperi per te hapur bizneset e tyre ose thjesht per ta vizituar ate.
Ka vite qe mes shqiperise dhe izraelit jane hapur rruget, qofte edhe thjesht per te vajtur si turist ne izrael nje shqiptari nuk i duhet viza. E njejta gje edhe per bizneset!
La vita non si spiega, si VIVE!
Absolutisht, ne shqiperi njihet se kush jane cifutet! Eshte e pamundur qe t dali ndonje e te thote qe edhe une jam hebre, sepse ka vite e vite qe ato jane te lidhur me njeri - tjetrin dhe jane pikerisht keto qe kane bere te mundur edhe ndertimin e sinagoges.
La vita non si spiega, si VIVE!
Ke shume te drejte, po ashtu si edhe admirali ne kete rast!!
Te behesh hebre dņ shume pune dhe studim e po ashtu edhe per t'u bere kristian. Nuk mjafton te thuash "la ilah il....etj" si ne Islam, por duhet te jesh i bindur per ate qe zgjedh te besh. Hebrenjte ne kete aspekt jane shume me te kulluar sesa edhe kristianet biles e pikerisht per kete veti, jane te urryer nga gjithe te tjeret!! Ata jane populli i zgjedhur......![]()
Jarigas
Krijoni Kontakt