Close
Faqja 36 prej 37 FillimFillim ... 2634353637 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 366
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Klea, qe mos te bejme dhe shume lojra fjalesh me kete se te them te drejten s'me intereson fare ky tipi qe e ka sjelle kete "historine" (99% te krijuar nga mendja e tij per te ulur femrat sic ben ne cdo teme) apo i afermi i tij. Anetari i FSH-se thote qe ai nuk do ta ndaje se ka femije, qe do te thote se ai nuk i erdhi ketij per t'i marre mendim. Nje BURRE i zgjidh vete problemet familjare e nuk shkon t'i qurravitet nje "kushuriri".
    Une e kuptoj se cfare thua... e marrim si te vertete kete histori. Nuk shoh ndonje gje te keqe ne faktin qe nje burre qe nuk eshte "rehat" ne familjen e vet t'a diskutoje kete gje me nje kusheri (normalisht nje person qe konsideron sh te afert).
    S'me duket ndonje gje e pamundur... gjithsesi, as mua nuk me intereson fare, thjesht per te diskutuar!

La vita non si spiega, si VIVE!

Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Une e kuptoj se cfare thua... e marrim si te vertete kete histori. Nuk shoh ndonje gje te keqe ne faktin qe nje burre qe nuk eshte "rehat" ne familjen e vet t'a diskutoje kete gje me nje kusheri (normalisht nje person qe konsideron sh te afert).
    S'me duket ndonje gje e pamundur... gjithsesi, as mua nuk me intereson fare, thjesht per te diskutuar!
    Nuk e di nese e ke degjuar ndonjehere kete shprehjen: "There are always 3 sides to every story: his, hers & THE TRUTH!"

klm

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar mė parė nga addela Lexo Postimin
    vallai asihere sme ka pelqyer te martohesh me nje te huaj,jane me te ftohte se ne. apo femrat e huaja qe ikin nga shpia qe ne moshe te vogel dhe sia nin fare per prinderit jane mire a jan keq.kurse ne nje temperatur te kete mami apo ndonje dhimbje i rrim ne koke,jena ndryshe,nuk kena per tu bo kurre si ato te jashtmet.psh.cuni dajes tim jeton ne amerike ka vite e vite,jeton me nje ameriqone,ka ja 8 a 9 vjet,vjen ne shqiperi 2 here ne vit per prinderit,kur erdhi para 1 jave e pyta,O Nardi po ti kur do martohesh,ene pergjigjja e tij ishte kjo
    Adela e di si eshte puna,une me te vertete jam mire me ate atje po skam ne mend me u martu me ate se ajo sdon me dit per momen e vet jo mo te pres une qe ti laj 1 pal corape momes time kur ti vij sahati.Jo me lal jo se ato sjan si ne qe jan te afrueshme dhe me familjaret ku dun me dit ato mi,ku kam la ndonjehere rroba une mi,nime kam fillu me msu si perdoret ene lavatricja

Po veshi ndonjeher ky kushua jot dy corape njelloj do jet dite historike.hahaha
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga the admiral
    me fal, por nqs situata qenka kaq "tragjike" sic thua ti, nuk e pengon asgje kete person te divorcoje...
    Nė tė vėrtetė, nuk i tregova tė gjitha, tregova vetėm ca. Qė tė kuptosh se gjėrat janė edhe mė keq se kaq, po tė tregoj disa tė tjera. Nuk kam asnjė interes tė gėnjej ose shpik, se nuk kam ndonjė pėrfitim.

Unė e kam tė afėrm dhe shkoj shpesh te shtėpia e tyre, dhe disa gjėra i kam parė edhe vetė me sytė e mi, jo vetėm me tė treguar.

Kur kam qenė atje, kam vėnė re se ajo nė ēdo gjė, edhe pėr vogėlsira, do tė bėhet siē thotė ajo. Po nuk u bė siē thotė ajo, mėrzitet ose nevrikoset. Ka patur raste kur ajo i ka bėrtitur tė afėrmit edhe nė syrin tim. Unė jam mėrzitur dhe nuk kam dashur tė shkoj mė atje, por pas disa kohėsh mė ka kaluar inati dhe kam shkuar mė shumė pėr tė takuar fėmijėt e vegjėl.

Mė ka treguar se kjo zonja kur nevrikoset, i hakėrrohet burrit dhe thyen pjata. Njėherė mė tha se ishte matur pėr ta goditur, por ky ia kishte kapur dorėn. Burri nuk e denoncon gruan pėr dhunė, se ėshtė turp, ndėrsa gruaja perėndimore pėr njė tė bėrtitur ose njė pėllėmbė, tė denoncon.

Njėherė ajo kishte blerė njė orė muri nga ato qė bėjnė njė zhurmė tik-tak, qė dėgjohet shumė. Ky i kishte thėnė qė zhurma e orės e bezdiste dhe ta vinin nė ndonjė vend tjetėr, po ajo nga inati e pėrplasi orėn nė tokė dhe e bėri copė-copė. Pas disa ditėsh, kur i kaloi inati, bleu njė orė elektronike nga ato qė nuk bėjnė zhurmė.

Kėshtu janė gjėrat, por njeriu ėshtė qėnie e fortė dhe pėrshtatet. Ai nuk do qė tė ndahet, e nė kohėt e sotme duhet tė dish edhe t'u pėrshtatesh kėtyre gjėrave.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Janė tė gjitha bashkė, edhe lodhja fizike, edhe problemet shpirtėrore. Nė ēastin qė tė gjithė janė komandantė, ti nuk e ndalon dot atė tė shkojė nė disko ose nė pushime pa ty. Ajo mendon ndryshe nga ty dhe nėse ti debaton me tė, do tė grindesh, se nuk ka gjykatės qė tė gjykojė se cili ka tė drejtė. Jeta e pėrbashkėt dhe e pėrditshme sjell probleme dhe vėshtirėsi dhe vjen njė ditė qė dy komandantėt e mėdhenj pėrplasen dhe zihen, ndėrsa komandantėt e vegjėl (adoleshentėt qė nuk i dėgjojnė prindėrit) e marrin rrugėn e keqe qė tė vegjėl.

Qė tė mos prishet familja e sotme, duhet qė njėri nga komandantėt e mėdhenj, ai qė nuk e dėshiron ndarjen, tė bindet, ndėrsa ai qė nuk e ka problem ndarjen, bėhet sundimtari nė familje.
    Sigurisht, jane disa elemente qe se bashku formojne nje mungese te lumturise. Sigurisht se varet prej tipit te njeriut. Ne rrethin tim ka edhe aso shqiptare qe jane te martuar me te huaja tani 15 vite. Por nese ndaloj pak dhe vleresoj se cfare njerez jane, e shoh se jane njerez tjere nga une. P.sh. njerez qe s'i pengon qe kur ta pyesesh vajzen e tij 9 vjecare ndonje gje te thjeshte ne gjuhen shqipe ajo thjesht i tund supet dhe s'kupton asgje. Ka njerez qe me keso gjera edhe mburren. Kush e di sa fshatare e njerez te lloj llojshem eshte ne gjendje te prodhoje shqiptaria. Por une per vete e pyes veten, si ndjehet ky njeri, kur i takohet vajza e tij me kusherirat e kusherite e saj ne vendlindje, te cilet nuk flasin gjuhe te huaja, por vec shqip. Femijet e dy vellezerve duhet te meren vesh njeri me tjetrin nepermjet te perkthyeseve. Jo vec perkthyeseve gjuhesore, por edhe aso sociale, kulturore e tjere. Per ate qe kjo gje s'paraqet problem, sigurisht se do kaloje bukur e me bukur me te huajen. Keshtu qe eshte ceshtje vleresimi, ceshtje me te cilen njeriu shpalos karakterin dhe personalitetin e tij. Une per vete ne keso njerez shoh "heronje". Seriozisht, ai njeri qe s'pengohet nga keso gjera, per mua ka zemer luani.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    O chino, ke cifte shqiptaresh, shqip-shqip dhe femijet nuk flasin fare shqip. Nuk eshte kjo nje arsye mos martohesh me te huaj.
    Kam pare gjithashtu femije te lindur nga prinder te shkartisur-shqiptare dhe te huaj, dhe flasin dhe shqip. Varet nga individi. Intelekti, dhe mentaliteti. Nje i huaj, nuk ta ndalon mesimin e gjuhes se nenes apo babait. Biles ka shume te huaja qe jane modeste dhe te thjeshta. Se ke ca fshatare shqiperie, qe shohin bote me sy, dhe ec e mbaji ato ti pastaj. E te rrofte qe jane shqiptare. lol

martohuni me ate qe doni, kjo ka rendesi.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Nė tė vėrtetė, nuk i tregova tė gjitha, tregova vetėm ca. Qė tė kuptosh se gjėrat janė edhe mė keq se kaq, po tė tregoj disa tė tjera. Nuk kam asnjė interes tė gėnjej ose shpik, se nuk kam ndonjė pėrfitim.

Unė e kam tė afėrm dhe shkoj shpesh te shtėpia e tyre, dhe disa gjėra i kam parė edhe vetė me sytė e mi, jo vetėm me tė treguar.

Kur kam qenė atje, kam vėnė re se ajo nė ēdo gjė, edhe pėr vogėlsira, do tė bėhet siē thotė ajo. Po nuk u bė siē thotė ajo, mėrzitet ose nevrikoset. Ka patur raste kur ajo i ka bėrtitur tė afėrmit edhe nė syrin tim. Unė jam mėrzitur dhe nuk kam dashur tė shkoj mė atje, por pas disa kohėsh mė ka kaluar inati dhe kam shkuar mė shumė pėr tė takuar fėmijėt e vegjėl.

Mė ka treguar se kjo zonja kur nevrikoset, i hakėrrohet burrit dhe thyen pjata. Njėherė mė tha se ishte matur pėr ta goditur, por ky ia kishte kapur dorėn. Burri nuk e denoncon gruan pėr dhunė, se ėshtė turp, ndėrsa gruaja perėndimore pėr njė tė bėrtitur ose njė pėllėmbė, tė denoncon.

Njėherė ajo kishte blerė njė orė muri nga ato qė bėjnė njė zhurmė tik-tak, qė dėgjohet shumė. Ky i kishte thėnė qė zhurma e orės e bezdiste dhe ta vinin nė ndonjė vend tjetėr, po ajo nga inati e pėrplasi orėn nė tokė dhe e bėri copė-copė. Pas disa ditėsh, kur i kaloi inati, bleu njė orė elektronike nga ato qė nuk bėjnė zhurmė.

Kėshtu janė gjėrat, por njeriu ėshtė qėnie e fortė dhe pėrshtatet. Ai nuk do qė tė ndahet, e nė kohėt e sotme duhet tė dish edhe t'u pėrshtatesh kėtyre gjėrave.
    te besoj, pa problem, por nga ato qe po tregon ti, ky qenka rast ekstrem dhe te thuash qe shumica e femrave te huaja jane keshtu eshte totalisht e ekzagjeruar.
    po me dhimbset kjo "zonja", sepse paska nevoje per kura...
    po edhe ky miku yt (mos e merr per te keq) a nuk e paska ditur se me ke po ben femije?
    e kupetoj edhe ate qe the me pare. qe nuk divorcohet per hir te femijeve. ka shume raste te tilla. nuk po kemoentoj se cfare eshte me mire, sepse nuk eshte vendi.

sdq une nuk kam pasur ndonjehere lidhje me shqiptare, prandaj nuk me takon te flas, por ne te gjitha lidhjet qe kam pasur, raste si te ketij mikut tend as perafersisht nuk me kane ndodhur...
    Vasudhaiva Kutumbakam

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    O chino, ke cifte shqiptaresh, shqip-shqip dhe femijet nuk flasin fare shqip. Nuk eshte kjo nje arsye mos martohesh me te huaj.
    Kam pare gjithashtu femije te lindur nga prinder te shkartisur-shqiptare dhe te huaj, dhe flasin dhe shqip. Varet nga individi. Intelekti, dhe mentaliteti. Nje i huaj, nuk ta ndalon mesimin e gjuhes se nenes apo babait. Biles ka shume te huaja qe jane modeste dhe te thjeshta. Se ke ca fshatare shqiperie, qe shohin bote me sy, dhe ec e mbaji ato ti pastaj. E te rrofte qe jane shqiptare. lol

martohuni me ate qe doni, kjo ka rendesi.
    Hahaha po sigurisht o Pink qe martohem me ate qe e dua. Po me trego ti mua se pari si te dua une dike kur mendoj sic e shpreha? Nuk eshte qe nuk i njoh une e huaja apo qe kultura e tyre me eshte absolut e pa dashur. Por puna eshte se une ketu nuk kam nje pjese te madhe te familjes. Keshtu qe do isha i vetmi burim shqiptar per femiun tim. Pastaj si burre edhe i angazhuar pas punes, ma merr mendja i angazhuar me shume sesa gruaja ime. Dhe pastaj pothuajse nuk do te kete asnje burim per gjuhe, kulture e afersi shqiptare per femiun. Femrat shqiptare e kane me lehte ne kete aspekt. Sepse femiu edukohet nga nena. Meson gjiuhen e nenes, kulturen, sjelljet dhe vleresimet e nenes.

E shoh si humbje. Kam menduar gjate dhe gjere, pervuar shume gjera, por kjo ndjenje nuk me ndryshohet, kur vie puna tek femijet, as ne mend nuk me shkon. Njoh nje mori njerez te tille, edhe shqiptare, edhe italiane, greke, turqe. Ka raste te lloj llojshme, ca shkojne edhe mire. Por ka edhe shume nga ato raste me shume probleme, ku ngelem dhe pyes "po a nuk ke mundur ta parashikosh kete gje qe ne fillim?" Secili duhet te njohe veten, jo te filloje dicka pa e ditur se cfare karakteri ka. Sic thashe ka njerez qe s'i pengon kjo gje, po ka edhe aso tjere qe e shohin me pastaj. Jam ne gjendje te rrefej per ndoshta 10 raste qe i njoh nga afersia qe kane mbaruar ne katastrofa, edhe me shqiptare pjesemarres ne to. Por s'ja vlene se disi sikur po bejme gara kush po sjell me shume cfare raste. Kjo s'eshte kuptimi. Kuptimi eshte te mesojme njerezit te aktivizojne ate veshin e brendshem, te hulumtojne thellesine e karakterit dhe keshtu do e pergjegje secili kete pyetje me se miri per vete.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    te besoj, pa problem, por nga ato qe po tregon ti, ky qenka rast ekstrem dhe te thuash qe shumica e femrave te huaja jane keshtu eshte totalisht e ekzagjeruar.
    po me dhimbset kjo "zonja", sepse paska nevoje per kura...
    po edhe ky miku yt (mos e merr per te keq) a nuk e paska ditur se me ke po ben femije?
    e kupetoj edhe ate qe the me pare. qe nuk divorcohet per hir te femijeve. ka shume raste te tilla. nuk po kemoentoj se cfare eshte me mire, sepse nuk eshte vendi.

sdq une nuk kam pasur ndonjehere lidhje me shqiptare, prandaj nuk me takon te flas, por ne te gjitha lidhjet qe kam pasur, raste si te ketij mikut tend as perafersisht nuk me kane ndodhur...
    Tė kuptoj, ti je 25-vjeēar dhe nuk ke pasur pėrvoja tė tilla. Besoj se pėrvojat e tua janė bashkėjetesa disamujore e nė kėto lloj bashkėjetesash pa fėmijė, gjėrat janė ndryshe dhe tė gjitha tė duken tė mira. Gjėrat duken nė martesė, kur ke disa vjet bashkė dhe ke fėmijė. Komanda merret dalėngadalė dhe duhet kohė qė njeriu ta shfaqė fytyrėn e tij tė vėrtetė. Ty ky rast qė tregova mund tė tė duket ekstrem. Nė rregull, nė shumicėn e familjeve gjėrat mund tė mos jenė kaq keq, me thyerje pjatash e orash, por qė komandėn e bėn gruaja, kjo nuk diskutohet. Nė Perėndim burri ėshtė njė lolo i gruas dhe asgjė mė tepėr. Ndoshta kur tė martohesh e tė bėsh fėmijė, do ta provosh.

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Tė kuptoj, ti je 25-vjeēar dhe nuk ke pasur pėrvoja tė tilla. Besoj se pėrvojat e tua janė bashkėjetesa disamujore e nė kėto lloj bashkėjetesash pa fėmijė, gjėrat janė ndryshe dhe tė gjitha tė duken tė mira. Gjėrat duken nė martesė, kur ke disa vjet bashkė dhe ke fėmijė. Komanda merret dalėngadalė dhe duhet kohė qė njeriu ta shfaqė fytyrėn e tij tė vėrtetė. Ty ky rast qė tregova mund tė tė duket ekstrem. Nė rregull, nė shumicėn e familjeve gjėrat mund tė mos jenė kaq keq, me thyerje pjatash e orash, por qė komandėn e bėn gruaja, kjo nuk diskutohet. Nė Perėndim burri ėshtė njė lolo i gruas dhe asgjė mė tepėr. Ndoshta kur tė martohesh e tė bėsh fėmijė, do ta provosh.

Bato une te besoj.Ka edhe me keq.Po ti e pyesje me par kete shokun pse ka qene e nevojshme te provoj kaq shume lidhje kur te huajat jan te mira.????Tani o eshte ky i keq .o jan ato te kqija ,rruge te mesme s'ka.

Po ka edhe me keq.Ndoth qe gruaja lexon rroman dashurie se eshte e lodhur.dhe burri uje ne djers se lodhet te pushoj se qari femijen 6 muajsh .

Djemte shqiptare i dine kto gjera.Po shumica e te shkreteve jan martuar per letra........Femrat shqiptare martohen thjesh se bien ne dashuri me te huajet.Por edhe shumica e tyre s'jan te lumtura..JO te gjitha te kuptohemi.ka plot qe tani per tani duken te lumtura......
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Faqja 36 prej 37 FillimFillim ... 2634353637 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Konfederata e Artizanatit Shqiptar
    Nga pekomeri nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-10-2006, 07:16
  5. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •